Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

Bende de tiroid cikti :KK43: Hem kilo alma, hem adet düzensizligi, hem bogazimda olusan dügümcükler hemde en önemlisi müthis konsantrasyon problemi var bende... en büyük problemimde bu.. Calisirken büyük sorun yasiyorum bu konu ile ilgili.

mrb kızlar:KK43: bendede troid var hormonlarım çalışmıyor .3 senelik evliyim 2 tane düşük yaptım sizce engelmi yaa hamiş kalmaya neyapıcam bilmiorum.bana yardım edin geçen ay sonuççlarım güzeldi.umarım iyi olur herşey...............lütfen yardım edin

Canim tiroid adet düzensizligini birlikte getirdigi icin cocuk sahibi olmani zorlastiriyor ama asla anne olmana engel degil. Sadece doktor yardimi gerek olabilir ama merak etmen icin hicbir neden yok canim.

TİROİD HASTASI OLAN VAR MI ARAMIZDA BEN DE ÇOĞU KADINDA OLDUĞU GİBİ VAR ALLAHTAN ERKEN FARKEDİLDİ NORMAL SINIRLARDAYIM AMA İLAÇ KULLLANMAM GEREKİYOR ÖMÜR BOYU NAPALIM ALLAH BAŞKA DERT VERMESİN KAFAMA ÇOK TAMIŞTIM NİE OLDU DİE AMA HİÇ ÖLE KORKULACAK BİŞEY DEĞİL YA DA BENDE DEĞİL KİMİSİ KİLO PROBLEMİ YAŞIO AMA BEN ÇOK İYİYİM BİLEMİYORUM SADECE TAVSİYEM BU RAHATSIZLIĞI ÇIKAN İNTERNETTEN GİRİP HASTALIĞI OKUMASIN ACAYİP MORALİNİZ BOZULUR BENİM GİBİ EN HAFİFİ DE VAR EN AĞIRIDA ONALARI DUYUP ÜZÜLMENİZİ İSTEMEM :sm_cool:
olmazmı canım ben varım multinodüler guatr cuma günü izmire gidicem ameliyat olmak için bende de biraz kilo var ama benin hormonlarım bozuk değil sadece nodülüm çok ameliyata giricem kurtulucam inşllh
arkadaşlar bende multinodüller guatr var ve nodüller çok büyük. ameliyat olmam gerekiyor fakat istanbulda ne bildiğim bir hastane ne de bir endokrin-tiroid cerrahi yada genel cerrahide olabilir. kısa zamanda ameliyat olmam gerekiyor . lütfen yardımmmmm
canım nerde oturuyorsun bilmiyorum ama avrupa yakası beylikdüzü kolan hastanesi atilla yılmaz alanında çok uzman bi araştır bu kişiyi
mrb kızlar:KK43: bendede troid var hormonlarım çalışmıyor .3 senelik evliyim 2 tane düşük yaptım sizce engelmi yaa hamiş kalmaya neyapıcam bilmiorum.bana yardım edin geçen ay sonuççlarım güzeldi.umarım iyi olur herşey...............lütfen yardım edin

canım bende 1 senedi 2 düşük yaptım biri 1 aylık biri 1 buçuk aylıkta hamile kalmam çok zordu kaldım ama sonuçlanmadı ameliat olup kurtulduktan sonra bende çocuk sahibi olmayı düşünüyorum

merabalar kızlar benimde tsh çok yüksek çıktım 2 ay önce 24.12 çıktı :KK43: adetlerim düzensiz hamilede kalamıyorum meğer tsh yüksek olduğu içinmiş bunlar.şimdi 2 aydır levatiron kullanıyorum şubatta randevum var bakalım inşallah tsh düşmüştür ve yoluna girer hayatım anne olmayı çok istiyorum 3 senem bitti hala hamile kalamadım umarım 2010da tüm isteyenler anne olur :Saruboceq:

Kizlar bu arada ben daha yeni ögrendim hipotiroid oldugunu henüz baslayamadim tedaviye. Siz tecrübeli arkadaslara bir sorum olacak, ilac tedavisine basladikdan sonra kilo verdiniz mi? Hani yeme aliskanliginizda bir degisiklik yapmadan? Zayiflamak icin elbette dikkat etmek gerekiyor ama hani haplerin bir faydasi oluyor mu acisindan soruyorum.

Bu arada sizinde basta bogazinizda sisikler oldu mu? Suanda benim tiroid bezi cok kötü sekilde sismis durumda, onun yanisira birkac tanede dügümler olustu bogazimda. Cok korkuyorum yarin okulu asip ilk isim doktora gidecegim.

Kizlar bu arada ben daha yeni ögrendim hipotiroid oldugunu henüz baslayamadim tedaviye. Siz tecrübeli arkadaslara bir sorum olacak, ilac tedavisine basladikdan sonra kilo verdiniz mi? Hani yeme aliskanliginizda bir degisiklik yapmadan? Zayiflamak icin elbette dikkat etmek gerekiyor ama hani haplerin bir faydasi oluyor mu acisindan soruyorum.

Bu arada sizinde basta bogazinizda sisikler oldu mu? Suanda benim tiroid bezi cok kötü sekilde sismis durumda, onun yanisira birkac tanede dügümler olustu bogazimda. Cok korkuyorum yarin okulu asip ilk isim doktora gidecegim.

canım senin troit bezlerin anladığım kadarıyla işlevini yitirmiş bu bir ikincisi bu ilaç muhtemelen tefor olur bu tefor senin tiroid bezinin yapamadığını yapar yani metobolizmanı ve hormonu dengeler metobozlima çalışır ve yediğini yakmaya başlarsın ama yediğini sporsuz zaten yakamazsın tefor kullanırken dr sana zaten bi diyet listesi vericektir bununla beraber ve ilaçla beraber metobolizmaya savaş başlar ve kilo verirsin ama ilaç sadece troid bezlerinin büyümesini engeller kilo verdirmez

benim boğazımda şişlik yok çünkü guatrım dışa değil içe göğüz kafesine büyüyor dolayısı ile nefes darlığım oluyor gece nefessiz kalıp sıçramalarım oluyor ben ameliyata karar verdim ve aldırıcam

canım senin troit bezlerin anladığım kadarıyla işlevini yitirmiş bu bir ikincisi bu ilaç muhtemelen tefor olur bu tefor senin tiroid bezinin yapamadığını yapar yani metobolizmanı ve hormonu dengeler metobozlima çalışır ve yediğini yakmaya başlarsın ama yediğini sporsuz zaten yakamazsın tefor kullanırken dr sana zaten bi diyet listesi vericektir bununla beraber ve ilaçla beraber metobolizmaya savaş başlar ve kilo verirsin ama ilaç sadece troid bezlerinin büyümesini engeller kilo verdirmez

benim boğazımda şişlik yok çünkü guatrım dışa değil içe göğüz kafesine büyüyor dolayısı ile nefes darlığım oluyor gece nefessiz kalıp sıçramalarım oluyor ben ameliyata karar verdim ve aldırıcam

Tabii ki orasi kesin rejimsiz olmaz elbette benim merak ettigim sadece o tedavi kilo vermeyi destekliyor mu, yani metabolizma hizlaniyor mu vs...

Rejimsiz sporsuz zayiflatan haplar olsaydi hepimizin hayalleri gercek olurdu herhalde delikafadulden

ya kızlar benim hipotirodi de tesadüfen bulundu dahiliye uzmanına gitmiştim şimdi 6 ay oldu kontrole gitcem yarın ama bazı yerlerde okudum işte tiroid için sakın dahiliyeye gitmeyin endokronolojiye gidin mutlaka flan diye uuuf çalışıyorum devlete gitmeye zaman yok özellerde endokronoloji bölümü sınırlı ama içimde huzursuz oldu napsam ki :KK43:

biz annem için iyi bir doktor arıyoruz,
biyopsi yapıldıktan sonra % 90 ameliyat olacak,sonuçları göstermek için güvenilir ilgilenecek bir doktor gerek,deneyimi olanlar yazsın lütfen.
çapa ve cerrahpaşadan nasıl randevu alabiliriz bilen varmı çok telaştayım mafoldumben

ya kızlar benim hipotirodi de tesadüfen bulundu dahiliye uzmanına gitmiştim şimdi 6 ay oldu kontrole gitcem yarın ama bazı yerlerde okudum işte tiroid için sakın dahiliyeye gitmeyin endokronolojiye gidin mutlaka flan diye uuuf çalışıyorum devlete gitmeye zaman yok özellerde endokronoloji bölümü sınırlı ama içimde huzursuz oldu napsam ki :KK43:

ben ilk dahiliyeye başlamıştım,sonrada hep oraya devam etmiştim
ama ben doktorumu sevmiştim,ilgileniyordu
tiroidler için ultrason olacaktı mesela,olmuşken tüm batın vermiş,
karaciğer,dalak ne varsa ultrason çekinmiştim zemuszemus
ben memnundum yani

Merhabalar herkese, önemli bir problemim var, Ankara’da oturuyorum, 1 yıllık evliyim yaklaşık 8 aydır çocuk istiyoruz ama henüz yok çok korkuyorum. mayıs ayında doktora gittim, kalp ağrısı şikayetiyle, kalbimde bir sorun yokmuş ama içim rahat etsin diye doktor endokrine gönderdi ve sürpriz gibi bir anda troidte 2 nodül saptandı hipoaktif sellüler adenomatoid nodül teşhisiyle erken operasyon yaptırmam gerektiğini söylediler. ilerde kanser olma ihtimali varmış bu nodüllerin. Ailemde guatr hastalığı olan çok kişi var ama hiç biri ameliyat filan olmadan ilaç kullanmadan gayet de iyi yaşıyorlar, hepsinin de çocukları oldu, ben hiç bir işlem yaptırmayıp bundan haberim yokmuş gibi hamile kalmayı bekledim ancak yok yok yok. t3 t4 tsh değerleri hastanenin belirlediği normal değerler aralığında normal görünüyor. Operasyon yaptırmayıp doğumdan sonra operasyon yaptırmayı düşünüyorum. Ankara’da endokrin ve kadın doğum alanında tavsiye edebileceğiz doktor var mı, çok endişeleniyorum, stres hat safhada zaten tabi bu da hamile kalamamamda bir faktör. lütfen beni rahatlatacak bir şey söyleyin, tavsiye, yol neyse artık çok ihtiyacım var........... sevgiler

Kızlar merhaba,

Uzun zamandan beri buraya yazamıyordum ama en azından okuyarak takip ediyordum. Bugün güzel haberler aldım ve paylaşmak istedim.

Özellikle begooonya ve esila@mısra arkadaşa çoook teşekkür ediyorum. Belki onlar beni hatırlamıyorlardır ama bana yazdıkları yorumlarla ümitsizliğe kapıldığım durumdan kurtulmamı sağladılar.

Ben ilk doktora gittiğimde TSH 0.126 çıkmıştı ve ilk gittiğim doktor 4 yıl sonra fln ilaca başlarız demişti. Ben de burda olan biteni paylaşınca bu iki güzel arkadaşım da bana yol göstermişlerdi. esila@mısra başkentte iyi doktorların olduğunu söyleyince hemen randevu aldım ve 2. TSH değerim 4.97 çıkmıştı ve 3 ay sonra bugün yine 3. TSH değerim 1.77 ile normale döndü. Çok mutluyum sizlerle paylaşmak istedim.

Teşekkürler herşey için...

merhaba . benimde durumum sizinkine benzer. benim de ailemin hepsinde guatr hatta zehirli guatr vardı. hepsi ameliyat oldular.zamanında ameliyat olmadıkları için bir çok problem yaşadılar. benimde multinodüler guatrım var ve çocuk istiyorum. benimde düşüncem sizin gibiydi doğumdan sonra fakat görüştüğüm bir kadın doğumcu tavsiye etmedi. sonuçta tiroidi olmayan kişilerde bile hamilelik döneminde çıkabiliyor ve bu dönemi daha da zorlaştırabiliyor. birde çocuk olduktan sonra çocuğu birilerine bırakıp ameliyata gitmek açıkçası bana çok daha zor geldi. ben en kısa zamanda ameliyat olup sağlıklı bir şekilde, kafamda soru işareti kalmadan hamile kalmak istiyorum. sizede geçmiş olsun

nibo,

gerçekten çok sevindim arkadaşım :) en iyisini yapmışsın başka bir doktora gitmekle ki zamanında kontrol altına alınmış.
sonuç kağıdında normal aralıkta değerler görmek çok sevindirici oluyor gerçekten :)
hep böyle olması dileğiyle...

tabi neden bütün doktorlara güvenemiyoruz,neden doktor yanlışlarıyla karşılaşıyoruz,bu da üzücü bir nokta maalesef.
herkesin doğru,güvenilir doktorunu bulması dileğiyle :)

nibo,

gerçekten çok sevindim arkadaşım :) en iyisini yapmışsın başka bir doktora gitmekle ki zamanında kontrol altına alınmış.
sonuç kağıdında normal aralıkta değerler görmek çok sevindirici oluyor gerçekten :)
hep böyle olması dileğiyle...

tabi neden bütün doktorlara güvenemiyoruz,neden doktor yanlışlarıyla karşılaşıyoruz,bu da üzücü bir nokta maalesef.
herkesin doğru,güvenilir doktorunu bulması dileğiyle :)

Umarım dediğin gibi herkes doğru doktorunu bulabilir...

Tiroidi kafanıza takmayın arkadaşlar, onunla yaşamayı öğrenin ve sabahları içtiğinizin ilaç olduğunu düşünmeyin. Vücudunuzda ihtiyacınız olan hormonu düşününki dışardan alıyorsunuz...

Ve bir de dereotu kürü gerçekten işe yarıyor arkadaşlar... Mutlaka deneyin...

mrblar yaklaşık 7 aydır hipotiroid tedavisi görüyorum.teşhisten önce 15 kilo alıp 65 kilo olmuştum,ilaç kullanmaya başladıktan sonra 55 e düştüm.ama şimdi tekrardan 60 kilo oldum.yememe çok dikkat ediyorum ilaç mı kilo aldırıyo acaba.2 haftadırda step aerobike başladım.umarım işe yarar :KK43:((

mrblar yaklaşık 7 aydır hipotiroid tedavisi görüyorum.teşhisten önce 15 kilo alıp 65 kilo olmuştum,ilaç kullanmaya başladıktan sonra 55 e düştüm.ama şimdi tekrardan 60 kilo oldum.yememe çok dikkat ediyorum ilaç mı kilo aldırıyo acaba.2 haftadırda step aerobike başladım.umarım işe yarar :KK43:((

Canım ilaç tam tersine kilo verdiriyor.
Bence pilatese başla, step aerobik ile kalınlaşabilirsin... Tecrübeyle sabittir.

Hangi ilacı kullanıyorsunuz ki zayıflıyorsunuz arkadaşlar.Ben çokkkkkkkk kilo aldım.Teşhis koyulup ilaca başladıktan sonra hızla 6 kg aldım :KK43:

kullanılan ilaçlar hep aynı zaten ama kimine kilo aldırıyor kimine kilo verdiyor yazılanlara göre
bende de hiç bişey yapmadı,aynı :)))))

kızlar yaaaa bişey keşfettim,hayatım değişti diye bi site buldum orda kilo vermeye dair bir telkin varmış,indirip dinliyorsunuz ama telkinleri kulağınız duymuyor sadece bilinçaltı duyuyor :) yorumlar harika :) bu şekilde kilo verenler varmış yaaa çok ilginç
ben de denicem,sonuç alırsam yazarım
ki ben panik atak için başka bişey indirdim ordan onu dinliyorum dünden beri ve bugün hiç nefes sorunum olmadı çok şaşkınım,tesadüf mü bilmiyorum,kesin sonuç için dinlemeye devam edicem bakalım

Hangi ilacı kullanıyorsunuz ki zayıflıyorsunuz arkadaşlar.Ben çokkkkkkkk kilo aldım.Teşhis koyulup ilaca başladıktan sonra hızla 6 kg aldım :KK43:

İlaç adı veriliyor mu bilmiyorum ama euthyrox verdi bana doktor...
Bi de benim zaten pek kilo problemim olmadı...
Boyum 1.68 kilom 50

X