Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

inşzlllah canım sorunsuz hamilelik gecer senin bilgilerini takip edicem canım bende ona göre ne yapamam gerekiğini anlarım en azından paylasımın için tesk ederim:1hug:

rica ederim canım ne demek:1hug:dr. gittiğimde yazarım bilgileri..paylaştıkça çözülür sorunlar dimi ama...a.s.

Arkadaşlar annemin kendisinin tarifiyle boğazında bir tıkanma varmış. Buda günün belli saatlerinde sanki borozan öksürük gibi bir öksürük krizine tutuluyor. Nekadar KBB varsa gittik ama geçmedi.
En son profesör Troid testi yaptır demiş. Acaba sizlerdede böyle belirtiler varmıydı?

Arkadaşlar annemin kendisinin tarifiyle boğazında bir tıkanma varmış. Buda günün belli saatlerinde sanki borozan öksürük gibi bir öksürük krizine tutuluyor. Nekadar KBB varsa gittik ama geçmedi.
En son profesör Troid testi yaptır demiş. Acaba sizlerdede böyle belirtiler varmıydı?

canım bende hipotiroid var ve boğazımda yanma hissi oluyor. tabi buda öksürüğe sebep oluyor. ama tiroiden mi üşüttüm mü bilmiyorum...

Öksürüğün tiroid ile alakası olduğunu sanmam arkadaşım..

Kızlar bendede haşimato çktı..hipertiroidim yıllardır var birde bu iltihap olayı çıktı... doktorum bunun zararsız bişey olduğunu söylüyor ama beni ikna edemedi..
sizlerde nasıl biraz anlatırmısınız..

geçen hafta rutin kontrollerim vardı ,yine kan alma sonuç gösterme derken.
dr sonucun iyi olmadığını değerler yükselmiş dedi,ths yani yükselen.
ilacın dozunu artırmalıyız dedi,,
bu defada diğer taraftan ,başka yere zararı olur dedi.
meğer bende'de haşimato,varmış bunu bana hiç söylemediler.
galiba dr değiştireceğim..araştırma hastanesine gidiyorum ve çok yavaş ilerliyor..
son zamanlardaki yaşadığım sıkıntılardan bahsettim,ve bana sizde endişelenme hastalığı var dedi,ve pskiyatıra yönlendirdi,kararsızım ne yapsamki..

Kızlar bendede haşimato çktı..hipertiroidim yıllardır var birde bu iltihap olayı çıktı... doktorum bunun zararsız bişey olduğunu söylüyor ama beni ikna edemedi..

bende hipo yum haşimato çıktı.vücut kendi kendine antikor üretiyomuş savaşmak için.tiroid bezini tahrip eder dedi.ama ilaç kullanıyosun bu tahrip olmaz dedi.ısrarla sordum bunu doktora fakat herhangi korkacak bişi yok demişti

Öksürüğün tiroid ile alakası olduğunu sanmam arkadaşım..

benim de hipotiroidim var 3 yıldır. Geçen yıl dr.un istediği ayrı bir tahlille haşimato da olduğu ortaya çıktı. hipotiroidin yol açtığı bir durum demişti dr.um. ama siz hipermişsiniz. ben düzenli olarak ilaçlarımı kullanıyorum. ayrı bir sorun olarak görmüyorum.

bende hipo yum haşimato çıktı.vücut kendi kendine antikor üretiyomuş savaşmak için.tiroid bezini tahrip eder dedi.ama ilaç kullanıyosun bu tahrip olmaz dedi.ısrarla sordum bunu doktora fakat herhangi korkacak bişi yok demişti

bana da a.s

:mymeka: arkadaşlar,

kaç aydır tsh tahlilimi yaptıramadım. bugün yine niyetlenmiştim ki, bu topic'e göz atınca sabah ilaç aldığımı hatırladım. Bir de regl oldum. REgl olmanın etkileyip etkilemediğini bilmiyorum. Ama ben sabah kalkıp da ilaç almamak için kendimi nasıl tutacağım :çok üzgünüm: Eskiden ilaç almayı unuturdum, şimdi ise yüzümü yıkar gibi ilacı alıyorum gözlerim kapalı :mymeka:

Bende multı nodÜler guatr olan bır bayanım 6- 7 tane ÇeŞıtlı bÜyÜklÜkte en bÜyÜĞÜ 13 mm en kÜÇÜĞÜ 5 mm nodÜllerımın kan tahlıllerım normal ma kalsıtonın dıye bı tahlıl yaptırdı dr. Bu 9.1 Çıktı bıraz yÜksek dedı dr. Bende merak ettım kalsıtonın ÖlÇtÜren varmı bana yardımcı olabılecek kımse varmı

:mymeka: arkadaşlar,

kaç aydır tsh tahlilimi yaptıramadım. bugün yine niyetlenmiştim ki, bu topic'e göz atınca sabah ilaç aldığımı hatırladım. Bir de regl oldum. REgl olmanın etkileyip etkilemediğini bilmiyorum. Ama ben sabah kalkıp da ilaç almamak için kendimi nasıl tutacağım :çok üzgünüm: Eskiden ilaç almayı unuturdum, şimdi ise yüzümü yıkar gibi ilacı alıyorum gözlerim kapalı :mymeka:

Benim gibi şaşkınlar :mymeka: ve sıkıntı yaşayanlar varsa diye eklemek istedim. Sabah ilacı içsem de öğleden sonra tsh tahlili yaptırmamda bir sakınca yokmuş. Sonunda yaptırabildim :lepi:

Sonucu aldık: sositososito tsh: 1,77 :teytey:

Son düzenleme:
kızlar kan tahlilimde triglobulin düşük çıkmış,serbest t3 yüksek bu nedir?t3 yüksek olması hipertroidiymiş triglobulin ne oluyo bilen varmı?

Benim gibi şaşkınlar :mymeka: ve sıkıntı yaşayanlar varsa diye eklemek istedim. Sabah ilacı içsem de öğleden sonra tsh tahlili yaptırmamda bir sakınca yokmuş. Sonunda yaptırabildim :lepi:

Sonucu aldık: sositososito tsh: 1,77 :teytey:

yaaa ne güzel maşallah...:nazar:
değeri çok süper :lepi:
darısı bizlere artık...

kızlar kan tahlilimde triglobulin düşük çıkmış,serbest t3 yüksek bu nedir?t3 yüksek olması hipertroidiymiş triglobulin ne oluyo bilen varmı?

yardımcı olmak isterdim ama
duymadım hiç yaa
t3 ve t4 ler tiroidin enzimleri galiba.doktor bunu söylemişti.
benim onlar normal tsh yüksek hipotiroid var senağlama

ilaç ismi vermek yasaktır.... üst sayfadaki arkadaşlar, kullandığınız ilaç isimlerini vermeyiniz (biz isimleri sildik) size iyi gelen bir başkasına zarar verebilir. önce dr danışınız. teşekkürler

geçmiş olsun

arkadaşlar ben de bi süre önce öğrendim bu hareketi,
bir yoga hareketi ve tiroid hormonlarını çalıştırıyormuş
aslında biz bu hareketi beden derslerinden de biliyoruz
fotolardaki gibi kemer vs kullanmak zorunda değiliz
ayakları geri yere değdirmek zorunda da değiliz,inebildiği yere kadar indirebiliriz,yani bedenimiz ne kadarına izin verirse,zorlamıyoruz.
ayrıca;
bir koltuğun önünde yapıp ayakları geri yani başa doğru indirerek koltuğa da koyabiliriz
bir süre bacaklar yukarda bekledikten sonra bacaklarla makas hareketi yapabiliriz,ayrıca bisiklet çevirme hareketi de yapılabiliyor.
daha sonra yavaş bi şekilde bacakları indirip kalkıyoruz
ben akşamları yapmaya başladım

Omuz duruşu / Sarvangasana ensede gerginlik yaratmadan nasıl yapılır?

“Yoga duruşlarının kraliçesi” olarak bilinen Sarvangasana
aşağıdaki faydaları içeren bir ters duruştur:

• Bütün bedeni canlandırır, tazeler
• Metobalizmayı düzenler
• Boğazdaki salgı bezlerini (tiroid, paratiroid) çalıştırır ve dengeler
• Bacaklardaki ağırlığı alır ve varisi önlemeye yardımcı olur
• İç organları çalıştırır ve temizler
• Beyne giden kan miktarını artırır
• Sinir sistemini güçlendirir ve duygusal zayıflıklara yardım eder
• Uykuyu düzenler

Omuz Duruşu yaparken nelere dikkat edilmeli?

• Başta, boyunda veya gözlerde bir basınç oluştuğunda derhal duruştan çıkılmalıdır.
• Gözde katarak hastalığı (glokom), yüksek tansiyon, baş çevresinde iltihap veya
mensturasyon (regl) durumlarından en az biri var ise sarvangasana / omuz duruşu yapılmaz.

Başlangıç öğrencilerine ters duruşlara hazırlanmaları için Aşağı Bakan Köpek
(Adho Mukha Svanasana) ve Yarım köprü (Setu Bandhasana) gibi duruşlar tavsiye edilir.
Ancak birkaç haftalık veya birkaç aylık çalışmadan sonra öğrenci Sarvangasana yapmaya başlayabilir.

Omuzları yüksekte tutmak ve böylece boyunda oluşabilecek gerginliği engellemek için
birkaç tane battaniye veya pike kullanınılmalıdır.

Boyunda (ensede) gerginlik olduğunu nasıl anlarsınız?

a) Çenenizi göğsünüze getirin. Parmaklarınızı ensenize koyun ve ensenizle kafatasınızı birbirine bağlayan,
sert bir çubuk gibi olan bağı hissedin. “Nukalis Bağ” adı verilen bu bağ omuz duruşu sırasında bu hissettiğiniz
şekilde gergin olmamalıdır. Orada bir çukur oluşana kadar çenenizi hafifçe yukarı kaldırın.
sarvaa.jpg
nuchal%20ligament%20b.jpg

b) Katlanmış battaniye veya battaniyelerin üzerine başınız yere, omuzlarınız tam olarak battaniyelerin
sınırına gelecek şekilde sırt üstü yatın. Şimdi bazılarınız Nukalis Bağ’ın sanki ufak bir çukur
veya girinti gibi içerde olduğunu hissedecektir. Eğer yardımcınız hala bu bağı hissediyorsa
kesinlikle battaniyelerin yüksekliğini arttırmalısınız.
sarvab.jpg

Omuz duruşu nasıl yapılır?

a) Katlanmış battaniyeler matınız genişliğinde (60cm) ve en az 50cm uzunluğunda olmalıdır.
Burada kollarınızın ve dirseklerinizin sizi rahatça destekleyebilmeleri için yeterli ve doğru
düzenlenmiş bir alana sahip olabilmesi çok önemlidir. Eğer kollarınızı dirseklerin hemen
yukarısından bir kemerle bağlarsanız ( kemer sadece omuz genişliğinde olmalıdır.
Asla daha sıkı değil!) dirsekleriniz yanlara açılmayacaktır.
sarvana.jpg

b) Bacaklarınızı başınızın üzerinden yere veya bir sandalye üzerine getirin ve
Saban Duruşu’na gelin(Halasana). Omuzlarınıza yerleşmenize yardım etmesi için
avuçlarınızı yukarı çevirin. Ensenizde gerginlik hissediyorsanız duruştan çıkın
ve kendinizi yeniden düzenleyerek baştan başlayın.
sarvanb.jpg

c) Ellerinizi mümkün olduğunca aşağıya kürek kemiklerinizin üzerine yerleştirin.
sarvanc.jpg

d) Şimdi bacaklarınızı yükseltin ve omuz duruşuna girin.
Üs bacaklarınızı birbirine doğru çevirin ve kuyruk sokumunu içeriye pubise doğru itin.
Tüm yüz kaslarını ve boğazınızı yumuşatın. Ensenizde hiçbir gerginlik olmamalı.
Eğer gerginlik hissederseniz bir yada birkaç battaniye daha kullanarak
yüksekliği arttırmalı ve enseyi rahatlatmalısız.
sarvand.jpg

e) Omuz duruşundan çıkmak için Halasana’ ya geri dönün,
kemeri çıkartın ve dikkatle yere yuvarlanın.
Ve dinlenmeyi unutmayın.
sarvane.jpg
sarvang.jpg

arkadaşlar ben tvde izlediğim bir programda karanfilin metobalizmayı hızlandırdığını duymuştum ama araştırayım dedim ve işin uzmanına sordum ve bakın ne dedi

Merhaba,tv.de bir sunucu karanfilin metobalizma hızlandırıcı olduğunu söylemişti,doğruluk payı var mı acaba,sizden öğrenmek istedim.Şimdiden teşekkürler.İyi çalışmalar.

Cevap : Merhaba, evet etkılıdır ama yesıl cay kadar degıl

cevap çok hoşuma gitti :) çünkü ben karanfilli yeşil çaya bayılırım :) tavsiye ederim.

ama yemeklerden en az bir buçuk saat sonra içilmesi daha uygunmuş demirin emilimini azalttığı için bilginize.

olleeeeeey
çok şükür :Saruboceq:
5.5 la başladım tedaviye şuan tsh ım 2.49 olmuş
tabi hapa devam
olsun ama düşmüş ya bi şikayetim de yok kilolar dışında tabii...

ya kızlar bu sayfa cok yalnızzz:) aranıza yenı katıldım 4 dusugum var malesef ve tahlıller sonucunda tsh yuksek cıktı sımdı dr gıdıp bununla ılgılı konusacagım bakalım ne olacak rabbım yardımcımız olsunnn

X