immortalcım,konuya abone olduğum halde bana yeni mesaj bilgisi mail olarak gelmedi,bu nedenle biraz gecikmeli cevap yazıyorum canım.
teyzemin de tavsiye ettiği kürle ilgili bilgiyi aşağıya kopyalıyorum.
bu kürün tarifi İbrahim Saraçoğlu'na ait olarak geçiyor hep ama başka uzmanların da tavsiye ettiğini okudum,duydum.
Ayrıca prof.dr. Ahmet Maranki de tiroid için bu kürün faydalı olduğunu söyledi tv.de.hiç boşuna ameliyat olmayın diyor.O bir de dereotunu yerken yanında şu acı tere otu var ya onu da yiyin dedi.ama tereotunun miktarı nasıl olmalı bilmiyorum,onu söylemedi.
dereotu bir çorba kaşığı olduğuna göre tereotu da bir iki dal olabilir belki.onların boyları kısa diye biliyorum.ama ne kadar olmalı diye maranki hocaya sorucam sitesinden.
Ayrıca Maranki'nin şifalı bitkiler kitabını aldım,ordaki tiroid için olan tarifleri yazıcam birazdan.
veee bugün test donuçlarını aldım,doktorla görüştüm,bütün değerlerim normale inmiş,doktor süper dedi,çok mutluuuuuyyyyyuuuuuuum :))))
DEREOTU KÜRÜ ;
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlıkiçin bitkisel kürlerini bizlerle paylaşmaya devam ediyor.Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu 'nun Tiroid (hipotiroid ya da hipertiroid) şikayetlerine karşı önerdiği destekleyici bitki "dereotu" kürüdür .
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Bu kürün özellikle nodüller için de etkili olduğunu söylüyor. Bu kürü ayrıca bitkisel olarak da yardımcı ve destekleyici kür kullanabilirsiniz.
Hipotiroid (Tiroidin yavaş çalışması) ya da Hipertiroid (Tiroidin hızlı çalışması) durumunda, dereotu kürü uygulanacaktır. Tiroid glandının her iki durumunda da kürün uygulanış tarzı aynıdır.
Dereotu kürünün uygulanışı: Sabah, öğle ve akşam aç karnına, öğünlerden 15 dakika önce 1 yemekkaşığı dolusu taze yeşil dereotu bir kaç kere çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulacaktır. Bu küre hiç ara verilmeden 3 ay devam edilir.