Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

benim de tsh değerim 6 nın üzerinde, euthyrox 50 mg a devam ettiriyor dr.um.
haşimato hastalığının ek bir hastalık olmadığını öğrendim dr. dan bu arada. hipotiroide yol açan şey zaten tiroid bezi iltihabıymış ve Haşimato hastalığı da bu demekmiş. Yani ek bir şey yok:)

merhaba bnde yenı katıldım bugün
bende bir düsük yaptıktan sonra anladım suanda eutrox ıcıyorum 1,5 yıldır ama ben ılactan sonrada yaklasık 8 kılo aldım ve cok abartılı yemedıgım halde 97 lerdeyım suan l carnitıne ve krom alıyorum 1hafta oldu spor yapıyorumama degısıklık yok szıde benım gıbı agır mı kılo verdınız moralım sıfır

arkadaşlar bende aynı dertten müzdaribim 3 sene önce depresyondu grip ti derken bendede tiroit nodülü çıktı solda ve sağda hiperaktiftiler dr ameliyat dedi ve oldum 2,5 sene önce ameliyattan sonra 15 kilo aldım 60tan 75 e çıktım ve veremiyorum sadece bu sene 2 kilo verdim ameliyatı izmirde oldum sonra istanbula taşınınca kontürollerim aksadı ilacımı da aksattım o dönem şimdi her ay kotahlil yaptırıyorum geçen ay normale dönmüştü bu ay tsh 9.27 çıktı 2 tane her sabah uyanınca tefor alıyorum saçlarım da dökülmeye başladı bi düzene girmedi gitti elim kolum şişiyor uyuşmalar oluyor yani hayat böyle devam edecek allah daha büyük ,çaresiz dertler vermesin kimseye hepimize geçmiş olsun arkadaşlar

Canim yanlis yapmissin bence. Zaten degerin cok yuksek degil, o sana cok fazla gelmistir. Benimde 8. birsey cikmisti ve bende yarim tefor aliyorum, ve en son kanda bakildiginda 1.64 e dusmus. Senin degerin benimkinin yarisi yani tam 1 tefor cok fazla gelmistir. Bende gecen gunu unuttum ama yine ertesi gunu bekledim almak icin ve yine yarim aldim.

Sen yenimi almaya basladin? Bence yarim tefor sana cok. Ceyrek filan alman gerekir gibime geliyor.

teforu açmı yoksa tok karnınamı alıyorsunuz ben tok karnına alıyorumda yeni başladım ilaca yanlışmı yapıyorum

teforu açmı yoksa tok karnınamı alıyorsunuz ben tok karnına alıyorumda yeni başladım ilaca yanlışmı yapıyorum

Bende tefor kullanıyorum ve aç alıyorum sabah kalkar kalkmaz. Doktor öle sölemişti.
Burdan duyduğum kadarıylada herkez aç karna alıyo bence sende açken al.
Senin TSH değerin nasıl, çok mu yüksek:uhm: Ben yarım ilaç kullanıyorum

merhaba arkadaşlar benim ablamda ve halamda tiroid hastalığı var ben hiç doktora gitmedim ama bende de varmıdır acaba

merhaba arkadaşlar benim ablamda ve halamda tiroid hastalığı var ben hiç doktora gitmedim ama bende de varmıdır acaba

olabilir hayatim.Zaten hanimlara mahsus bir rahatsizlik.Ailende varsa bence bir tahlil yaptir derim.Zor bir sey degil.En azindan icin rahat eder.

şikayetlerin varsa, ya da belirtileri kendinde görebiliyorsan(seni çok rahatsız etmese de) bir kan tahlili yaptırmanın sakıncası olacağını sanmıyorum. İlerlemeden önlemini almış olursun.a.s.

Bu hastalığı olanlara Allah'tan acil şifalar diliyorum.benim annem iç guatr dı çok çekti kadıncağız.geceleri uyku zor uyuyodu boğulup uykudan uyanıyodu kalbi hep sıkıştırıyodu sinirleri çok bozuktu.nabzı düşüremedikleri için ameliyata çok geç aldılar.Allahtan ameliyatı başarılı geçti şimdi çok iyi ama çok kilo aldı.bu hastalıkta ilaçları düzenli kullanmak çok önemli.aksatıldığı zaman vücudun dengesi çok değişiyo haliyle sinirleri çok üst düzeye çıkıyor..aman dikkat edin ALLAH HEPİNİZE BÜTÜN HASTALARIMIZA ACİL ŞİFALAR VERSİN.

mrb bende tiroit hastasıyım .nodüllü.hiper tiroidi.hepinize geçmiş olsun.allahım şifa versin hepimize.
:1shok:gözlerim buna benzedi biraz.

Benimde nodüllü hiper tiroid çok korkuyorum gözlerim patlak patlak olucak diye eylülde tekrar ultrason çekilecek offffffff acil şifalar sizede a.s.

arkadaşlar size bir sorum var.bu ramazan oruç tutmak istiyorum.ama bu ay birde aşılama olcam.oruç tutmam tsh değerimi bozramı .çünkü bu değerler bozulursa aşılamamı etkiler korkuyorum.ne yapabilirim bir akıl verin bana manevi olarak çok huzursuzum:1no2:

bende iki sene önceydi sanırım saçlarımın seyrekliği için cildiye doktoruna gitmiştim.saçlarıma baktıktan sonra sinirlimisin çarpıntın varmı gibi sorular sordu ve yutkunmamı istedi doktor.sanırım dedi troidden.tahlillerim yapıldı ve şu anda çok iyi hatılamıyorum ama tehlikeli olmayan iç guatır çıktı.ilaç verdi devamlı kullanmam için .istersen ameliyat olabilirsin yada ilaçla devam et dedi.bir sene kadar kullandım ve bıraktım ilacımı.hiç ilgilenmedim.şimdi bu konuyu okuyunca korktum açıkçası.şikayetlerim aman mana değil ama saçlarımın durumu,aşırı sinirlilik ve kabızlık beni son derece rahatsız ediyor ve hayatımı olumsuz yönde etkiliyor.ramazan snu tam tekmil bir tahlil yaptırayım bari.ALLAH HEPİNİZE ŞİFA VERSİN

arkadaşlar size bir sorum var.bu ramazan oruç tutmak istiyorum.ama bu ay birde aşılama olcam.oruç tutmam tsh değerimi bozramı .çünkü bu değerler bozulursa aşılamamı etkiler korkuyorum.ne yapabilirim bir akıl verin bana manevi olarak çok huzursuzum:1no2:

oruç tutmanın tsh seviyesini bozacağını hiç sanmıyorum.aç kalmakla bozulmaz herhalde.ilaçlarını düzenli kullandığın sürece tabi.hipotiroid miydi seninki?ama tabi bi doktora danış istersen.için rahat etsin.bende hipotiroid var.hamile kaldığımda tsh biraz yüksek çıkmıştı ilaç kullanmama rağmen.hamileyken sürekli kontrol altındaydım.ilacın dozu her ay tsh seviyesine göre ayarlandı.hiç bi sorun olmadı Allah'a şükür..Allah isteyen herkesi evlat sahibi etsin...

Son düzenleme:

oruç tutmanın tsh seviyesini bozacağını hiç sanmıyorum.aç kalmakla bozulmaz herhalde.ilaçlarını düzenli kullandığın sürece tabi.hipotiroid miydi seninki?ama tabi bi doktora danış istersen.için rahat etsin.bende hipotiroid var.hamile kaldığımda tsh biraz yüksek çıkmıştı ilaç kullanmama rağmen.hamileyken sürekli kontrol altındaydım.ilacın dozu her ay tsh seviyesine göre ayarlandı.hiç bi sorun olmadı Allah'a şükür..Allah isteyen herkesi evlat sahibi etsin...

benim tek nodülüm var 1,5 ay önce ilaç dozunu azalttık.hipotriot oldu.şimdi çoğalttık indi normal aralıkta.sanırım haşimato imiş hastalğım dr ağzından kerpetenle laf alıyorum sorma:eek:klava:

Merhaba arkadaşalar uzun süredir giremedim. Ben sonunda ameliyat oldum ve tamamı alındı tiroid bezlerinin ve şimdi ömür boyu ilaç içmem gerekecek.:a015: Levetiron ile başladık. Benim gibi ameliyet olup ilaç içen arkadaşlara bazı sorularım olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler...a.s.

Merhaba arkadaşalar uzun süredir giremedim. Ben sonunda ameliyat oldum ve tamamı alındı tiroid bezlerinin ve şimdi ömür boyu ilaç içmem gerekecek.:a015: Levetiron ile başladık. Benim gibi ameliyet olup ilaç içen arkadaşlara bazı sorularım olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler...a.s.

Merhaba canım, çok geçmiş olsun a.s.a.s.
Biliyosun ben hipotiroidim sana yardımcı olamam sanırım, tekrardan çokk geçmiş olsun.
Sevgilerimle:1hug:

Merhaba arkadaşlara.s.
Hipotiroid hastası olduğum için yaklaşık 1,5 ay önce günde yarım tablet tefora başlamıştım. (tsh değerim 4,76 idi)
Geçtiğimiz hafta izindeyken ankarada bi sağlık ocağına gidip tsh değerime baktırdım ve inanılmaz derecede düşmüş 0,9 olmuş. Orda bi doktordan yardım almak istedim ama çok bilgisi yoktu. Ve bende ilacı bıraktım değer çok düştüğü için. Eğer kullanmaya devam etseydim daha çok düşer diye korktum.
1 ay ilaç kullanmayıp 1 ay sonra tekrardan yaptırıcam ve endokrine gidicem tekrardan.
Değerin bu kadar düşmesi normal mi sizce, aranızda böle bi durumla karşılaşan varsa cevaplayabilirmi lütfen:çok üzgünüm:

hipotiroid mıdır tamam olarak bilmiyorum .tahlıl sonuçlarımı daha gösteremedım doktoruma ama tahlıl öncesi zehirli guatr demışti doktor. tsh ılk tahlılımde 0,04 şimdiki tahlılımde 0,05 cıktı hipotiroid ( zehirli guatr) aynı seymı dir

arkadaşlar mrb bende 4 yıl önce biyopsi yaptırmıştım nodül vardı tahlillerim temiz çıktı tekrar kontrole gitmeme gerek varmı acaba bilmiyorum nodül ağrı yapıyormu kulak ağrısı var bende korkuyorum bilgisi olanlardan cvp bekliyorum şimdiden teşekkürler
i

arkadaşlar mrb bende 4 yıl önce biyopsi yaptırmıştım nodül vardı tahlillerim temiz çıktı tekrar kontrole gitmeme gerek varmı acaba bilmiyorum nodül ağrı yapıyormu kulak ağrısı var bende korkuyorum bilgisi olanlardan cvp bekliyorum şimdiden teşekkürler
i

canım benim tek nodülüm var.solid nodül o da temzi çıktı ama tsh değerlerimi bozuyo.3 ayda bir dr a gidiyorum ihmal etme.bende sık boğaz enfeksiyonu olurdu canım.a.s.a.s.

X