Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

fisfisfisKızlar sevinsemmi üzülsemmi bilemedim ben düşük yaptığımda hipotiroid çıktı Tefor kullandım normal değerlere geldiğinde hamile kaldım hamilelik boyunca kullandım çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu bebekten sonra 2 kere test yaptırdım normal çıktı diyee ilacı bıraktım bebek 4 aylık oldu şimdi saçlarım dökülüyo mevsimdendir dedim adetim gecikti çok korktum yine bebek mi var diye yani eğer tiroidse sevincem valla

ilahi sende güldürdün beni:roflol: tiroid çıksa sevinecen haa tiroidi hamileliğe tercih ediyorsun....her şey gönlünce olsun canımcım

kızlar benim tsh'ım 6,2 çıktı.pazartesi günü dahiliyeye gideceğim.bu hastalık neden oluşuyor acaba.sonuçları ne olabilir.

ben daha yeni tanıştım bu hastalıkla.tsh'ım 6,2 sizce nasıl.çok mu kötü?bir bilgisi olan varsa sevinirim.pazartesi doktora gideceğim.ilaç yazacak bana devamlı kullanmam için.kadın doğuma gittim.test sonucum için kötü dedi.çocukla beraber gittiğim için muayneye fazlada birşey soramadım.ne olur birşeyler söyleyin kızlar.

canım ilk önce geçmiş olsun panik yapma...bu allah korusun kanser gibi bir hastalık değil...tsh ın yüksek çıkmış benim ilk ölçtürdüğümde 10du şimdi normal aralıkta...doktorumun verdiği ilacı düzenli aksatmadan kullandım ve şimdi çok şükğr iyiyim...sen de doktoruna git bir an önce ilaca başla...ve dahiliye değil endokrinoloji bölümüne gitmen gerekiyor...üzülme tamam geçer bi durum ...sevgilerimle

Slm.arkadaşlar bendede hipotiroit var 2 seneye yakındır tefor kullanıyorum,zaten hastalığı bilmeden önce acaip kilo aldım birden bide adetlerim kesilmişti,tedaviye başladıktan 2 ay sonra hamiş kaldım ama malesef düşük yaptım,şimdiyse yine hamileyim ama ilaçlarımı düzenli alıyorum hersabah aksatmadan,günde 1,5 kullanıyorum,inşallah bebeğimde sağlıkla dünyaya gelir ve ondada bu sorun çıkmaz,bu televizyonda bi adam çıkıyo prof.dereotu kürünü öneriyo bilgisi olan varmı 4 ay içinde ilaç kullanmaya gerek kalmıyomuş ben şuan uygulamıyorum ama doğumdan sonra düşünüyorum uygulamayı,herkese sağlıklı günler dilerim..

Çok kötü değil canım yalnız bi ultrasonla baktır nodülün filanda varmıymış,merak etme duruma uygun ilaç kullanırsan kısa sürede sonucun düşecektir,ama malesef bu ilacı aksatmadan kullanmak zorundasın o zaman tam tedavi sağlanır,panik yapma şimdiden geçmiş olsun..

dereotunu duydum ama tadı iğrenç hadi katlanim dedim sonra üstüne düşmedim bıraktım

ama kadın doğum doktoru bana dahiliye gitmen yeterli dedi.özel hastanelerin endokrinoloji bölümü var mı acaba?teşekkürler.

ama kadın doğum doktoru bana dahiliye gitmen yeterli dedi.özel hastanelerin endokrinoloji bölümü var mı acaba?teşekkürler.

Canım bende bir hipotroid hastasıyım....Kesinlikle endokroloji bölümüne gitmeni öneririm..Bazı özel hastahanelerde oluyor...
Kandeki TSH T4 T3 Değerlerine göre ilaç veriliyor canım...

Canım bende bir hipotroid hastasıyım....Kesinlikle endokroloji bölümüne gitmeni öneririm..Bazı özel hastahanelerde oluyor...
Kandeki TSH T4 T3 Değerlerine göre ilaç veriliyor canım...

peki bu hastalığın sende ne gibi belirtileri var.ben çok çabuk yoruluyorum.sinir ve saç dökülmesi.ya sende?şimdiden teşekkür ederim.

peki bu hastalığın sende ne gibi belirtileri var.ben çok çabuk yoruluyorum.sinir ve saç dökülmesi.ya sende?şimdiden teşekkür ederim.

Canım ben hamile olduğumda öğrendim...kilo sorunum oldu kabızlık ve yorgunluk vardı...TSH değerim 16 lardaydı benim..
Her ay endokroloji uzmanı doktor arkadaşımız var 4 haftada bir ona gidip değerlerime bakıyor...ve ilacımın dozunu ayarlıyor
eutrox 100 mg alıyorum sabah aç karnına 45dk önce canım...Ve değerim 2,5 düştü allaha şükür..
Ama dediğim gibi tam teşekküğllü ve endokroloji birimi olan bir hastahaneye git lütfenn

canım ben 14 aydır tshım 6,2 iymiş.yalnış yönlendirmeyle kadın doğum doktoruna gitmiştim 14 ay önce bana hiç birşeyin yok dedi eve yolladı.şimdi gittiğim doktorsa 14 ay boyunca böyle yaşamışsın.çabuk yaşlanırsın tedavi olmazsan dedi.benim suçum ne yani.o zaman doktorlarada güvenmiyeceğim artık.bilmiyorum yani 14 ay önceki tahlillerdede 6,2 şimdide 6,2 tahlilim.bilmiyorum.düşükmü yüksekmi onuda bilmiyorum.aslında ben çok zayıfım yani 47 kiloyum.hiç kilo almadım bilemiyorum.ama saç dökülmesi sorunum var.çok teşekkür ediyorum.dediğin gibi yapacağım.endokrinoloji bölümüne gideceğim.sağol.

doktorunun uslubu, sana davranış şekli çok yakışıksız...KINIYORUM BÖYLELERİNİ...doktorlara güvenemeyeceksek kime güveneceğiz...herkes üstüne düşen görevi en iyi şekilde yapmalı...hele bu bir doktorsa....insan hayatı sözkonusuyken daha titizlikle yaklaşılmalı...canım pzt sana doktor yolu gözüküyor...sonuçların büyük olasılıkla yükselmiş çıkar öleysede sıkma canını ilaçla düzelir her şey...ve ben de zayıfım yani ideal kilomdayım kilo problemi yaşamadım ama saçlarımda aşırı dökülme vardı şimdi normal düzeyse dökülüyor...geçmiş olsun:enbuyukkk:

acaba ilaç kullanmaya başladıktan sonra mı kilo alınıyor?

hipotirodi hastasıysan normalde bu hastalık metabolizmayı yavaş çalıştırıyormuş ve kilo problemi başgösteriyormuş...hipetirodi ise tam tersi metebolizmanın hızlı çalışmasına ve aşırı zayıflık problemine neden oluyormuş...
ben haşematoya bağlı hipotrodi hastasıyım ve normal kilodayım...doktorum genç olduğumu ve ilacı içmezsem eğer ilerde k,lo problemi yaşayabileceğimi söledi...ilaç yan etki göstermiyor....doktorunun ayarladığı dozajı her gün sabah aç karnına düzenli olarak alırsan çok rahat edip sıkıntılarının bittiğini görürsün...:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…