baştan anlatayım doktora gitmeyi sevmiyorum ama sağlık için ne için sevmiyorum yazıyım boğazlarımda ağrı çok şiddetli biçimde artmıştı neyse doktora gittik hastaneye bir doktor seçin dedi yaz olduğu için tanıdık doktor yoktu o gün bir tane seçtik oda tahlil verdi muayenede tiroid bezlerin büyüme yapmış dedi tahlil yaptırdık ertesi gün tahlili almaya gittik öğleye kadar bekledik tahlili aldık neyse doktorun olduğu odaya gittik kapıda başka doktorun adı yazıyor doktor beyi sordum izine çıkmış ordaki doktora rica minnet tahlili gösterdim bişey çıkmamış dedi öylesine çok moralim bozuldu bir sene oldu tekrar bu sfer ayağımda ağrı var ben o zaman genel cerrahi bölümüne gitmiştim o yüzden merak ettim hangi bölüme gittiniz diye yardımcı olduğunuz için bütün arkadaşlara teşekkür ederim allah şifa versin hepinize a.s.selam herkese atıka pekı dr amelıyat gereklı dedımı yoksa ılacla gecermıymış bende bır guatr hastası olarak merak edıyorum benımde fazla calşıyormuş neysekı duşurduk ama şimdıde bogazlarımın her ıkı yanında şişme var acaba guatır danmı bedemcıklerımde bır belırtı yok cunku dr gıdecegım ama bu aralar zor duzenlı olarak aynaya bakmayan ben şimdı adete wc de olsun nerede olursa olsun ayna gordummu anında bogazımda gozlerım.hepımıze gecmış olsun allah acıl şifalar versın
canım dur bi sakinleş. nerden anladın zehirli guart olduğunu normalmiş tahlil sonuçların benimki ne biçim yüksekti on katı filandı normalinden. bişey yok yani ilacı var düzenlemek için yüksekse düşürüyor. doktor vericek tabi kaç tane olacağını benim 6 taneydi günde zamanla düşürdü en son bir oldu sonra da ilacı kesti. arada kontrol yaptırmak gerekiyor o kadar. gerekirse ultrasona gönderiyor.ya sanki ölcekmişim gibi geliyor senağlama nası şeyler yazıyor öyle nette iyice sinirim bozuldu :1no2:
canım dur bi sakinleş. nerden anladın zehirli guart olduğunu normalmiş tahlil sonuçların benimki ne biçim yüksekti on katı filandı normalinden. bişey yok yani ilacı var düzenlemek için yüksekse düşürüyor. doktor vericek tabi kaç tane olacağını benim 6 taneydi günde zamanla düşürdü en son bir oldu sonra da ilacı kesti. arada kontrol yaptırmak gerekiyor o kadar. gerekirse ultrasona gönderiyor.
benimki tiroidin fazla çalışmasıydı doktor dedi.ve halk arasında zehirli guatr diye geçiyormuş bu da nette yazıyor.2ye ayrılıyormuş modüllü modülsüz diye.benimki ikiside değil dedi doktor.çünkü t3 ve t4 değerlerim normal aralıkta...ne olcak bilmiyorum.doktor başlangıçta dedi daha...
nette bakıyordum neymiş bu hastalık diye.yok belirtileri yok tedavi olmazsan şöyle olur böyle olur yok tiroid krizi derken çok korktum senağlama
iyi güzel bişey bu başlangıçta ilerlememiş. normalmişte hormonlar. gayet iyi. benimkide zehirli guatr işte kafama takmıyorum ben. tahlili var doktru var ilacı var böyle düşün. napalım gideriz arada. tabi zor bak hiç halim yok şu anda işler beni bekliyor. olsun Allah beterinden korusun. a.s.benimki tiroidin fazla çalışmasıydı doktor dedi.ve halk arasında zehirli guatr diye geçiyormuş bu da nette yazıyor.2ye ayrılıyormuş modüllü modülsüz diye.benimki ikiside değil dedi doktor.çünkü t3 ve t4 değerlerim normal aralıkta...ne olcak bilmiyorum.doktor başlangıçta dedi daha...
nette bakıyordum neymiş bu hastalık diye.yok belirtileri yok tedavi olmazsan şöyle olur böyle olur yok tiroid krizi derken çok korktum senağlama
arkadaşlar ben bugün çok sevinçliyim çünkü regli oldum.iki aydır düzenli geliyor yani geçen ayda oldum bu ayda.3-4 ayda bir olan ben buna o kadar sevindim ki anlatamam yoksa düzenemi giriyor artık troid bezlerim.kilo da vermeye başladım.ilacımı 1,5 senedir yarım alıyorum.yalnız işte şu boynumda ki yumru çok takılıyor kafama.inş. ondada birşey yoktur allahım.sizinle paylaşmak istedim sevincimi inş.hakkımda hayırlıdır.kontrolümü sabırsızlıkla bekliyorum.
arkadaşlar ben bugün çok sevinçliyim çünkü regli oldum.iki aydır düzenli geliyor yani geçen ayda oldum bu ayda.3-4 ayda bir olan ben buna o kadar sevindim ki anlatamam yoksa düzenemi giriyor artık troid bezlerim.kilo da vermeye başladım.ilacımı 1,5 senedir yarım alıyorum.yalnız işte şu boynumda ki yumru çok takılıyor kafama.inş. ondada birşey yoktur allahım.sizinle paylaşmak istedim sevincimi inş.hakkımda hayırlıdır.kontrolümü sabırsızlıkla bekliyorum.
canım benim hipotroidim ve haşimato var.ya regli olduğuma sevindim ama şimdide şu takılıyor aklıma.yoksa çokmu çalışmaya başladı bu seferde bezler kilo filan da vermeye başladım çünkü.ay inş.hayırlıdır benim için ya bide öyleyse.çünkü hipodan hipere çevirebiliyormuş.geçmiş olsun, sevindim senin için:1hug: yalnız aklıma takılan bir şey var, genellikle seyrek regl olduğundan şikayetçi arkadaşlar. Sizde hiper mi hipo mu tiroid var? çünkü benim sorunum da sık olması, yani neredeyse 3 haftada bir olacaksenağlama