Tiroid... Bilgileri....Paylaşım alanı

internetten araştırdım bu tiriodi.benimki zehirli guatra giriyormuş.fakat t3 ve t4 değerleri ne fazla ne az normal aralıkta.modüllü mü modülsüz mü anlamadım.bu durumlarda ne yapıyor doktorlar???

ya sanki ölcekmişim gibi geliyor senağlama nası şeyler yazıyor öyle nette iyice sinirim bozuldu :1no2:

Benimde gözüm hep boğazımda senelerce boğaz yapısıdır deyip durdum kendime öğrendiğimde şok geçirdim Astımımda olduğu için sıkıntıları pek ciddiye almadım Herkese acil şifalar diliyorum :teselli:

baştan anlatayım doktora gitmeyi sevmiyorum ama sağlık için ne için sevmiyorum yazıyım boğazlarımda ağrı çok şiddetli biçimde artmıştı neyse doktora gittik hastaneye bir doktor seçin dedi yaz olduğu için tanıdık doktor yoktu o gün bir tane seçtik oda tahlil verdi muayenede tiroid bezlerin büyüme yapmış dedi tahlil yaptırdık ertesi gün tahlili almaya gittik öğleye kadar bekledik tahlili aldık neyse doktorun olduğu odaya gittik kapıda başka doktorun adı yazıyor doktor beyi sordum izine çıkmış ordaki doktora rica minnet tahlili gösterdim bişey çıkmamış dedi öylesine çok moralim bozuldu bir sene oldu tekrar bu sfer ayağımda ağrı var ben o zaman genel cerrahi bölümüne gitmiştim o yüzden merak ettim hangi bölüme gittiniz diye yardımcı olduğunuz için bütün arkadaşlara teşekkür ederim allah şifa versin hepinize a.s.

ya sanki ölcekmişim gibi geliyor senağlama nası şeyler yazıyor öyle nette iyice sinirim bozuldu :1no2:
canım dur bi sakinleş. nerden anladın zehirli guart olduğunu normalmiş tahlil sonuçların benimki ne biçim yüksekti on katı filandı normalinden. bişey yok yani ilacı var düzenlemek için yüksekse düşürüyor. doktor vericek tabi kaç tane olacağını benim 6 taneydi günde zamanla düşürdü en son bir oldu sonra da ilacı kesti. arada kontrol yaptırmak gerekiyor o kadar. gerekirse ultrasona gönderiyor.

benimki tiroidin fazla çalışmasıydı doktor dedi.ve halk arasında zehirli guatr diye geçiyormuş bu da nette yazıyor.2ye ayrılıyormuş modüllü modülsüz diye.benimki ikiside değil dedi doktor.çünkü t3 ve t4 değerlerim normal aralıkta...ne olcak bilmiyorum.doktor başlangıçta dedi daha...
nette bakıyordum neymiş bu hastalık diye.yok belirtileri yok tedavi olmazsan şöyle olur böyle olur yok tiroid krizi derken çok korktum senağlama

lütfen benim hatayı yapma arkadaşım:1no2: geçen yıl bende olduğundan şüphelenilen hastalığı netten araştırdıkça psikolojim bozulmuştu. Şüphesiz internet hayatımızı kolaylaştırıyor, bilgiye kolay ulaşıyoruz. Ancak sağlık gibi, kişiden kişiye değişen ve her aşamasının önemi, tehlikesi az veya çok olabilen konularda, maalesef boşu boşuna paniğe kapılmamıza ve olan sağlığımızı da bozmamıza yol açıyor bazen.

Lütfen sakin ol ve daha ne hastalıklar var onları düşün arkadaşım, tedavine özen gösterip kontrollerini ihmal etme, bak dr. da başlangıçta demiş daha zatena.s.

[

Hipotiroidizm:
• Halsizlik, çabuk yorulma, hareketlerde yavaşlama
• Kalp atışlarının yavaşlaması
• Uyku eğiliminin artması
• Soğuğa dayanıksızlık
• Ses kalınlaşması, yavaş ve kısık sesle konuşma
• Deride kalınlaşma, kuruluk, saç dökülmesi, kaşların kenarlardan dökülmesi
• Kabızlık
• Terleme azlığı
• Yüzde ve gözkapaklarında şişkinlik
• Guatr

ben de hipotiroid var.halsizlik çabuk yorulma falan oluyor. kendimi bildim bileli uyku eğilimim çoktur o yüzden farkedemedim onusoğuğa hiç dayanamam evet..özellikle sabah uyanınca çok elim şişer dudaklarım gözüm..... neyse doktor tefor diye bi ilaç verdi onu kullandım bitti kontrole gidecem.. bi ayı geçti hala gideceğim..sözlüm çok kızıyor bu yüzden.....belki bende ömür boyu kullanabilirmişim.. allah hepimize şifa versin

bana herkes diyordu boğazın guatr lı gibi diye hafif dolgun da boğazım ben de onun üzerine gittim işte. bayan doktor dediki şikayetin ne??? dedim bi şikayetim yok:roflol: o da dediki : " ee niye geldin o zaman ben bi gideyim guatrm var mı yok mu kontrol ettireyim mi dedin":roflol::roflol::roflol: yok dedim işte herkes diyor boğazında şişlik guatr olabilir bi git diye ondan dedim:roflol::roflol:ama bu arada herkes çok moralsiz ve neden böle anlamadım şükür bi problemim yok benim niye bölesiniz ki??.. hastalığınızı düşünüp dert etmeye ne gerek var ilacınızı kullanın muayenelere gidin. tamam üzülüp dertlenmeye ne gerek var anlamadım.. gerçi bende güya muayeneye gidecem kaç haftadır ama:asigim: neyse hiç canınzı sıkmaya değmez sakin olun ne var milletin ne hastalıkları var şükredin.. allah şifa versin hepimize tekrara.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
iyi güzel bişey bu başlangıçta ilerlememiş. normalmişte hormonlar. gayet iyi. benimkide zehirli guatr işte kafama takmıyorum ben. tahlili var doktru var ilacı var böyle düşün. napalım gideriz arada. tabi zor bak hiç halim yok şu anda işler beni bekliyor. olsun Allah beterinden korusun. a.s.

yorgun savaşçı ve sıla1 çok sağolun valla içimi ferahlattınız....
netten baktıkça iyce sinirim bozuluyor bakmıycam bida açıp açıp tekrar.hasatlık hastası olcam durduk yere..Allah nasip etti ki erken öğrendim şükürler olsun...hayrı da veren Allah şerri de veren Allah.vardır bir bildiği.dediğiniz gibi ya ilacı tedavisi olmayan bir hastalık olsaydı.Allah beterlerinden saklasın.Allah şifalar versin hepimize..gelişmeleri yazarım.....

arkadaşlar ben bugün çok sevinçliyim çünkü regli oldum.iki aydır düzenli geliyor yani geçen ayda oldum bu ayda.3-4 ayda bir olan ben buna o kadar sevindim ki anlatamam yoksa düzenemi giriyor artık troid bezlerim.kilo da vermeye başladım.ilacımı 1,5 senedir yarım alıyorum.yalnız işte şu boynumda ki yumru çok takılıyor kafama.inş. ondada birşey yoktur allahım.sizinle paylaşmak istedim sevincimi inş.hakkımda hayırlıdır.kontrolümü sabırsızlıkla bekliyorum.

gözün aydın canım inşallah benimde düzelir ve hamile kalırım,2-3 ayda bir gelirdi bakalım ne olcak

geçmiş olsun, sevindim senin için:1hug: yalnız aklıma takılan bir şey var, genellikle seyrek regl olduğundan şikayetçi arkadaşlar. Sizde hiper mi hipo mu tiroid var? çünkü benim sorunum da sık olması, yani neredeyse 3 haftada bir olacaksenağlama

canım benim hipotroidim ve haşimato var.ya regli olduğuma sevindim ama şimdide şu takılıyor aklıma.yoksa çokmu çalışmaya başladı bu seferde bezler kilo filan da vermeye başladım çünkü.ay inş.hayırlıdır benim için ya bide öyleyse.çünkü hipodan hipere çevirebiliyormuş.

Arkadaşlar benim gravese bağlı hipertroid olduğu için gözlerimi de etkiledi diye söylemiştim.Yaklaşık 1.5 senedir ilaç tedavisi görüyorum ama ilaç tedavisi bittikten sonra tekrar etme durumu çok oluyormuş.Doktorum gözlerimde etkilendiği için radyoaktif iyot yada ameliyatı önermiyo kafam çok karışık benim durumumda olan var mı aranızda gerçekten bu belirsizlik çok canımı sıkıyo,lütfen fikirlerinizi benimle paylaşırmısınız?

8 yıldır triot hastasıyım 5 gün önce tahlillerimi yaptırdım tefor kullanıyorum doktor ilaçlarıma devam etmemi söyledi bununla yaşamaya alışmalıyız arkadaşlar

triot için thyroxin henning kullanan varmı aranızda kullanan varsa ilaç hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

arkadaşlar bende tiroid hastası olduğumdan şüpheleniyorum.yalnız size bir şey sorucam.tiroid hastası olduğu halde tedavisi olmamış biri hamile kalabilirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…