tiroid ameliyatı sonrası ses kısıklığı ...

çok teşekkür ederim.

Size de çok geçmiş olsun. Anladığım kadrıyla şüpheli bir biyopsi sonucunuz var. Aynı annem gibi.
Kötü olup olmadığı ameliyatta belli olmaz ki. Ameliyatta parça alıp patolojiye gönderiyorlar, patoloji sonucu belli oluyor her şey. Yani ameliyat çoktan bitmiş , gitmiş oluyor.

Biz ilk ameliyatta tüm tiroidini aldırmadığımıza pişman olduk. Şüpheliydi ve şansa bırakmadan aldırırdık şimdiki aklımız olsa.

Annemin sesi ilk zamanlara göre biraz açlıldı ama hala normal ses tonu değil tabii ki kısıklık devam ediyor.
Biraz olsa da açılmış olması umutlandırdı bizi.
İlk gittiğim doktor ameliyat yani alacağız tiroidini dedi. Sonra bi kaç doktora daha danışayım diye araştırdım ve izmitte hep bi profösörü önerdiler. O da şöyle izah etti. Ameliyat evet ama yaşın çok genç seni ömür boyu ilaca bağlamamak için ameliyatta ilk olarak nodülü alıp o an ameliyat esnasında nodülü uzmanı inceleyecek. Buda maximum yarım saat sürecek ve biz o an ki sonuca göre ameliyatı sonlandıracağız. Yani nodülde kötü hücre varsa tiroidinide alacağız, ama yoksa sadece nodülü temizleyeceğiz. Sonrasında patolojiye gönderilecek ama tiroidinin durumu ameliyatta belli olacak. Banada o an çok mantıklı geldi. Ameliyat sürecini araştırırken 2.ameliyat durumunu çok okudum ve duydum. Ama nası olmalı karmakarışığım.

İlk gittiğim doktor ameliyat yani alacağız tiroidini dedi. Sonra bi kaç doktora daha danışayım diye araştırdım ve izmitte hep bi profösörü önerdiler. O da şöyle izah etti. Ameliyat evet ama yaşın çok genç seni ömür boyu ilaca bağlamamak için ameliyatta ilk olarak nodülü alıp o an ameliyat esnasında nodülü uzmanı inceleyecek. Buda maximum yarım saat sürecek ve biz o an ki sonuca göre ameliyatı sonlandıracağız. Yani nodülde kötü hücre varsa tiroidinide alacağız, ama yoksa sadece nodülü temizleyeceğiz. Sonrasında patolojiye gönderilecek ama tiroidinin durumu ameliyatta belli olacak. Banada o an çok mantıklı geldi. Ameliyat sürecini araştırırken 2.ameliyat durumunu çok okudum ve duydum. Ama nası olmalı karmakarışığım.
böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum. Ameliyat sırasında incelendiğini bilmediğim için bu konuda yorum yapamayacağım.

Anneme de aynı şekilde gençsin ilaca bağlı kalmaman için almıyoruz dediler . Sonuç hüsran.

Şüpheli biyopsi sonuçlu tiroidler tehlikeli
Bende aynı durum olsa annemden yola çıkarak tamamını alır riske atmam.

güncelleme yapayım : Annemin sesi açıldı :) çok şükür , bin şükür. Allah tüm hastalara şifa versin
Merhaba anneniz suanda ilaci kullanmaya devam ediyordur olmayan hormonu yerine koymak için acaba her ay mi kontrole gidiyor ? Kilo aldi ya da verdi mi? Ameliyat sonrası dönemde anneniz için nelere dikkat etmiştiniz mesela aynı havluyu kullanmamak veya aynı bardaktan su içmemek gibi şeyler mi boğazında kesi izi belirgin mi çok soru sordum k bakmayin🤗

Merhaba anneniz suanda ilaci kullanmaya devam ediyordur olmayan hormonu yerine koymak için acaba her ay mi kontrole gidiyor ? Kilo aldi ya da verdi mi? Ameliyat sonrası dönemde anneniz için nelere dikkat etmiştiniz mesela aynı havluyu kullanmamak veya aynı bardaktan su içmemek gibi şeyler mi boğazında kesi izi belirgin mi çok soru sordum k bakmayin🤗
6 ayda bir kontrole gidiyordu normalde. Pandemi başladığından beri tahlillerini aile hekiminde yaptırıp doktoruna gönderiyoruz. İlaç dozunu ayarlıyor bu şekilde. ( Kronik olduğu için pandemi döneminde hastaneye gitmesi çok riskli )

ömrünün sonuna kadar ilaç kullanacak evet. Dozunu doktor zaman zaman artırıp zaman zaman azaltıyor.
Annem ikinci kez ameliyat oldu ilki normal dişikti ve 3 yıl geçmişti ilk ameliyat üzerinden yara izi tamamen kapanmaya yakındı . Hafif pembelik vardı sadece.

İkinci ameliyatında aynı yerden kesik olduğu için çok iz olmasın diye doktorumuz lazerle birleştirmiş , dikiş yoktu. Çok daha çabuk toparladı. Deforme hiç yok ama iz var. Kıpkırmızı değil . Pembe bir şekilde.
Doktorumuz iz için krem önerebileceğini söylemişti ama annem rahatsız olmadığı için krem falan kullanmadık . Kullanılsa belki iz daha belirsiz olabilirdi ama biz önemsemedik :) Sağlık olsun yeter.

Aynı bardaktan su içme , aynı havluyu kullanma gibi önlemler hiç almadık. Doktorumuzdan bu yönde bir uyarı gelmedi.

Kilo alacagını söylemişti doktorumuz. Annem düzenli yürüyüşe başladı . Şuan için kilosu aynı almadı yani :)

Tek eksisi eskisine göre daha çabuk sinirlenebiliyor :)

Deme öyle cherry bende 30da aldırdım.
Benim de nodülüm fln yoktu üstelik.
Ama iyileştim sandım hoşimatom graves oldu. Doktor ikinci tekrardan sonra üçüncü de nükseder. Yüzde yirmi iyileşme şansı için bu kadar ağır tedavilere girme dedi. Zira değerleri normal seviyeye çekmeye yarayan ilaçlar yapar hormon ilaçlarından daha tehlikeli.
Düzenli doktora gittiğim için dozu güzel ayarlanıyor eskisi gibi titreme, kalp çarpıntısı ve sinir yapmıyor. Pamuk gibi oldum.
Ki doktorum Ankarada bir üniversitenin profösörüydü. Yine ameliyatımı yapan cerrah da alanında en yıldız ismdi o da aynı sonucu söyledi.
Canm benö annem için araştırıyorum bende ankaradayım allah rızası için doktorun ismini ver ylvarırım

merhaba kızlar,

Annem tiroid ameliyatı oldu ikinci defa. Yarın 1 hafta olacak. Konuyu anlamanız için detaylı anlatayım.
Bu ikinci ameliyatımız . ilk ameliyatımız 5 yıl önce oldu. İlk hastalığı annemin yutkunma güçlüğüyle fark etmiştik. Nodül büyüktü ve alınması gerekiyordu . Biyopsi yapıldı 2 defa ve hepsinde şüpheli çıktı sonuç. Alınması zaten kesindi fakat hepsinin alınıp alınmayacağına biyopsi sonucuna göre karar verilecekti ve maalesef o da net bir sonuç vermedi.

Annemin ameliyatını yapacak olan Genel Cerrahi doktor ( kendisine daha önce de annem ameliyat olmuştu . Bildiğimiz , güvendiğimiz bir doktor ) ''Tiroidlerin hepsini almamızı gerektiren bir durum yok , biyopsi kötü ya da iyi bir sonuç vermedi. Kesin kötü çıkmayan biyopsi sonuçlarına göre tiroidi komple almayı ben tavsiye etmiyorum . Tiroid vücudun sigortası , daha çok gençsin hayatının sonuna kadar neden ilaç kullanasın ''demiş. ( annem o dönem 43 yaşındaydı. )

Bizde çok bilgimiz yok. Doktora da güveniyoruz . Tamam dedik yarısını alalım .
Annem ameliyat oldu çıktı . Patolojiden sonuç '' hücre kanserli'' .. Annem artık bir tiroid kanseri hastasıydı. Tabi moral bozukluğu, hayal kırıklığı peşinden geldi. Temiz olduğuna doktorumuz çok inandırmıştı bizi.
bu 5 yıl içinde annem hep düzenli kontrollerine gitti ve o günden beri sürekli ilaç kullanıyor . ( yani doktor ilaç kullanmasın diye almamıştı ama maalesef fazlasını içiyor hale geldi. )

En son geçen sene tekrar nodül oluştuğu söylendi. Tekrar biyopsi vs. Yine sonuçlar hep şüpheliydi. İlaç tedavisiyle baskılanmaya çalışıldı . Mallesef yüzsek doz ilaca rağmen nodül büyümeye devam etti.

Kararsız kalındı ikinci ameliyat için çünkü şuan nodül alınmayacak kadar küçüktü ama Endokrin doktorumuz ; '' ilk nodül temiz çıkmadığı için seni riske atamayız'' dedi ve geçtiğimiz hafta Çarşamba günü annem ikinci ameliyatını oldu. Tiroid bezleri komple alındı.
Doktor ''Ameliyatın başarılı geçtiğini fakat nodülün çok yapışık yapılı olduğunu, ikinci ameliyat olduğu için hücrelerin çok sert olduğunu ve zor çalıştıklarını ''söyledi. Zaten ilk ameliyata göre farklı olduğu belliydi. Daha ağrılı uyandı annem , sesi de kısık gibiydi. En büyük risk ses zaten. Direkt anneme bana ses vermesini söyledim ameliyat sonrası, konuştu benimle sesi var gibiydi. Hatta içimden oh be sesi yerinde dedim.

Sonra kısıklık açılır diye düşündük ama açılmadı. Grip olduğumuzda sesimiz nasıl son dereceye kadar kısılıyorsa öyle :KK43: .. Dün doktora göründük . Ameliyat sırasında ses tellerindeki siniri gördüklerini ve kesinlikle sinire dokunmadığını söyledi. Dokunsak zaten hastayı bilgilendiriyoruz. Ayrıca anneniz ameliyat sonrası anesteziden uyanırken sesi vardı , ödemden olmuştur dedi.

Bu ameliyatı geçiren var mı çevrenizde ? Sizce sesi zamanla açılır mı ?
Bir şeyler duymaya ihtiyacım var :KK43:
KAdeşim nolur cevap ver benmde annemin değişken ve biyopside görememişler amelıayd ediler körü hiç huyluysa dağılma riski var mı yada allah korusun ölümcül riski

KAdeşim nolur cevap ver benmde annemin değişken ve biyopside görememişler amelıayd ediler körü hiç huyluysa dağılma riski var mı yada allah korusun ölümcül riski
doktorlar en iyisini bilir tabii ki ama kötü ihtimali varsa komple aldırsın tiroidini şansa bırakmasın.
Yoksa bizim gibi ikinci ameliyat gerekiyor. O da daha zorlayıcı oluyor

Merhaba annemizin sesi yerine geldi mi annemde ameliyat oldu sesi arada kısıliyor endişeleniyorum

Merhaba annemizin sesi yerine geldi mi annemde ameliyat oldu sesi arada kısıliyor endişeleniyorum
merhaba, benim annemin hiç olmamasına rağmen sesi , geri döndü. Baya baya konuşuyor.
Arada kısılıyorsa kesin gelecektir. Ödem sebebiyle kısılıyodur.

Çok geçmiş olsun.

merhaba kızlar,

Annem tiroid ameliyatı oldu ikinci defa. Yarın 1 hafta olacak. Konuyu anlamanız için detaylı anlatayım.
Bu ikinci ameliyatımız . ilk ameliyatımız 5 yıl önce oldu. İlk hastalığı annemin yutkunma güçlüğüyle fark etmiştik. Nodül büyüktü ve alınması gerekiyordu . Biyopsi yapıldı 2 defa ve hepsinde şüpheli çıktı sonuç. Alınması zaten kesindi fakat hepsinin alınıp alınmayacağına biyopsi sonucuna göre karar verilecekti ve maalesef o da net bir sonuç vermedi.

Annemin ameliyatını yapacak olan Genel Cerrahi doktor ( kendisine daha önce de annem ameliyat olmuştu . Bildiğimiz , güvendiğimiz bir doktor ) ''Tiroidlerin hepsini almamızı gerektiren bir durum yok , biyopsi kötü ya da iyi bir sonuç vermedi. Kesin kötü çıkmayan biyopsi sonuçlarına göre tiroidi komple almayı ben tavsiye etmiyorum . Tiroid vücudun sigortası , daha çok gençsin hayatının sonuna kadar neden ilaç kullanasın ''demiş. ( annem o dönem 43 yaşındaydı. )

Bizde çok bilgimiz yok. Doktora da güveniyoruz . Tamam dedik yarısını alalım .
Annem ameliyat oldu çıktı . Patolojiden sonuç '' hücre kanserli'' .. Annem artık bir tiroid kanseri hastasıydı. Tabi moral bozukluğu, hayal kırıklığı peşinden geldi. Temiz olduğuna doktorumuz çok inandırmıştı bizi.
bu 5 yıl içinde annem hep düzenli kontrollerine gitti ve o günden beri sürekli ilaç kullanıyor . ( yani doktor ilaç kullanmasın diye almamıştı ama maalesef fazlasını içiyor hale geldi. )

En son geçen sene tekrar nodül oluştuğu söylendi. Tekrar biyopsi vs. Yine sonuçlar hep şüpheliydi. İlaç tedavisiyle baskılanmaya çalışıldı . Mallesef yüzsek doz ilaca rağmen nodül büyümeye devam etti.

Kararsız kalındı ikinci ameliyat için çünkü şuan nodül alınmayacak kadar küçüktü ama Endokrin doktorumuz ; '' ilk nodül temiz çıkmadığı için seni riske atamayız'' dedi ve geçtiğimiz hafta Çarşamba günü annem ikinci ameliyatını oldu. Tiroid bezleri komple alındı.
Doktor ''Ameliyatın başarılı geçtiğini fakat nodülün çok yapışık yapılı olduğunu, ikinci ameliyat olduğu için hücrelerin çok sert olduğunu ve zor çalıştıklarını ''söyledi. Zaten ilk ameliyata göre farklı olduğu belliydi. Daha ağrılı uyandı annem , sesi de kısık gibiydi. En büyük risk ses zaten. Direkt anneme bana ses vermesini söyledim ameliyat sonrası, konuştu benimle sesi var gibiydi. Hatta içimden oh be sesi yerinde dedim.

Sonra kısıklık açılır diye düşündük ama açılmadı. Grip olduğumuzda sesimiz nasıl son dereceye kadar kısılıyorsa öyle :KK43: .. Dün doktora göründük . Ameliyat sırasında ses tellerindeki siniri gördüklerini ve kesinlikle sinire dokunmadığını söyledi. Dokunsak zaten hastayı bilgilendiriyoruz. Ayrıca anneniz ameliyat sonrası anesteziden uyanırken sesi vardı , ödemden olmuştur dedi.

Bu ameliyatı geçiren var mı çevrenizde ? Sizce sesi zamanla açılır mı ?
Bir şeyler duymaya ihtiyacım var :KK43:
Çok geçmiş olsun ..şimdi annenizin durumu nedir ? .. benim sağ lob ve istmus alındı sağ lob duruyor..ilaç kullanmıyorum..ameliyat olalı 2 ay oldu 2 lenf bezine biyopsi istedi doktor...hormonlarım iyi çıktı..ama lenf bezi şişmesi çok canımı sıktı..papillar ca benimki..

güncelleme yapayım : Annemin sesi açıldı :) çok şükür , bin şükür. Allah tüm hastalara şifa versin
Merhaba. Çok geçmiş olsun öncelikle. Annenizin sesi ne kadar süre içerisinde açıldı sormak istedim. Ben de ameliyatlıyım sesim kısık. 20 gündür düzelmedi. O yüzden soruyorum

X