Tırnak Yeme alışkanlığından nasıl vazgeçilir??

bu yaşlara kadar sürüyor mu yahu..
endişelendim şimdi...
neyse bende çocukken koparırdım sürekli. kendi kendime bulduğum yöntemle bırakmıştım.
bir tırnak mı kemirdim 10 kere tövbe peşine ikinciyi mi 20 kere. böyle böyle başa çıkamayınca bırakmıştım. tabi çocuk aklımla akşama kadar bilmem kaç tövbe demek eziyete dönmüştü.. bu yaşta sizi kesmez belki ama başka bir ceza bulun kendinize.. katlanarak gitsin.
50 yaşında yaşlı bir kadın olarak tirnak yiyen biri olmak istemıyorum artık

Abdestte sorun olur bence. Birde kizim 9 yasinda onun içinolmaz ki
Tesettürlü bir kadına protez tırnak yakışmaz gibi geliyor eğer açık biri olsaydım gider yaptırırım sıkıntı olmazdı öyle güzel uzun tırnaklara sahip olmak istemişim
Kapalı olup da renkli oje süren de gördüm onların kararı ama bana yakışmaz🙄 acılı cila istedım en acısı onu arıyorum

Ben takma tırnakla vazgeçtim. French manikürlüsü, renkli ojelisi vs uzun olmayan kibar tırnaklar taktım bir süre. Sonra baktım ellerimin bu görüntüsü hoşuma gidiyor. Yemeği bıraktım. Yememe neden olan sorunu çözemedim tabi. O başka 😅

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben ilkokula giderken yemeye başlamıştım üstelik ailem bu konuda cahil davrandı sanki bilerek yapıyormusum gibi ablamlar ile birlikte dalga geçtiler sürekli bu duruma çok üzülmüştüm 12-13 yaslarindaydim kitaplıktan psikoloji kitapları okumuştum birde yüzde yüz düşünce gücünü okumuştum ve kendimi zorlayarak bu tik ten kurtuldum ...o psikoloji kitaplarını okuyup başka enteresan şeyler dahi yaptım düşünce gücüne inanarak ..

Yani demem o ki ilkokula giden bir çocuk psikolojik baskıya rağmen yaptiysa sizde başarırsınız yeterki isteyin cabalayin

Ya ben şöyle söyleyeyim belki etkili de olur. Hayatta en en en çok igrendigim şey yenmiş ve neredeyse eti çıkmış tirnaktir. Bırakın karşımda yenmesini yenmiş olduğu belli olan tırnağı görmeye bile tahammül edemiyorum. O derece tiksindiriyor. Çevreniz de benim gibi tiksinen eminim bir çok insan vardır. Birileri benim yaptığım birşeyi bu derece iğrenç bulsa asla yapmazdım. Ters psikoloji işinize yarayabilir belki.

Aslında aile konusunda mutlu bir çocukluk geçirdim ama dişlanma travma geçirdim oyuna bile alınmayan biriydim istenmiyordum hiç o yüzden stresten büyük tırnaklarımı bitirdiğimi biliyorum ve alışkanlık hala devam ediyor ☹️
Uzmandan destek almak iyi olabilir ama biri fayda etmedi diye vazgeçmeyin derim

Benim kızımda yiyor acı oje denedik onları yedi bu dediginiz farklı mı bunuda deneyeceğim derin yiyor kızım birde
Evet bu marka farklı baya acı yediği şeyleri değil dokınduğu yere bile etki ediyor bu acı oje diğeri bal oje diyebiliriz gerçekten etkili parmak emmenlere parmak emmehi bıraktırıyor oderece

merhabalar.
tırnak yeme alışkanlığından nasıl vazgeçebilirim ?
Tavsiye edecegi en acili cilalar var mi?

hiç de uzun güzel tirnaklarim olmadi
hep imrendim.. elime agzima sokuyorum farkinda olmadan.:KK43:
ne yapsam olmadi her yolu denedim.
ne yapmalıyım?
benim derdim bu olsun sizden yardim istiyorum.
şimdiden teşekkür ederim.
merhabalar.
tırnak yeme alışkanlığından nasıl vazgeçebilirim ?
Tavsiye edecegi en acili cilalar var mi?

hiç de uzun güzel tirnaklarim olmadi
hep imrendim.. elime agzima sokuyorum farkinda olmadan.:KK43:
ne yapsam olmadi her yolu denedim.
ne yapmalıyım?
benim derdim bu olsun sizden yardim istiyorum.
şimdiden teşekkür ederim.
Tırnak yeme alışkanlığı psikolojik bir sorundur. Bu sigmund Freud’un oral veya ağızal dönemden kaynaklı problem. Bunu psikolojik destek alarak brakmanızı öneririm

20 küsür yıldır yiyordum tırnak yatağım ufacık kalmış .25 Ağustos’tan beri yemiyorum . Öncelikle kendimi kalyon4lü set aldım. Sonra hızla uzadı . Tavsiyem ilk başlarda oje sürmeyin ben tırnağı yemesem bile ojeyi dişimle kaldırmaya çalışıyordum . Haliyle zaten zayıf olan tırnaklara daha da kötü geliyordu . Herhangi bir acı cila kullanmadım ama irade çok önemli iradeli olun

15B97AE4-AAD7-403C-A831-9F4070DF8218.webp

Tırnak yemeğim 7. Günüm anca bu kadar 🙄🙄

12 gün ve aynı öteki elin bi parmağınınkini yedim 😩 pişman oldum
Sonra manikur yapacagım

Eklentiler

• 0EE356D8-901E-494A-8997-7343297472C6.webp
    0EE356D8-901E-494A-8997-7343297472C6.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 35
Back
X