Tırnak Yeme alışkanlığından nasıl vazgeçilir??

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.933
119.036
598
35
merhabalar.
tırnak yeme alışkanlığından nasıl vazgeçebilirim ?
Tavsiye edecegi en acili cilalar var mi?

hiç de uzun güzel tirnaklarim olmadi
hep imrendim.. elime agzima sokuyorum farkinda olmadan.:KK43:
ne yapsam olmadi her yolu denedim.
ne yapmalıyım?
benim derdim bu olsun sizden yardim istiyorum.
şimdiden teşekkür ederim.

Acılı cila dediğimiz şey aczanekerde satılıyor. Çocuk yaşımda denedi annem yine yedim yine yedim. Acısına rağmen,yada tırnaklarımla kazırdım.
Bence işin kökenine bakmak lazım mesela stresli iken çok yerim tırnakları yemesem de kanar etlerini yolar yara yaparım. Eskiye nazaran daha iyi ama streslenince çok fena.

Benimde kızım yiyor du malesef madela stop diye bir tırnak cilası var baya acı elini ağzına götürünce dünyan başına yıkılıyor onunla kurtulduk.Denemediyseniz muhakkak deneyin gerçekten iyi geliyor tamam biraz pahalı bu dertten de kurtar insanı

merhabalar.

ne yapmalıyım?
Kaç yaşındasınız çalışıyor musunuz?
Sakın ne alaka demeyin başlaması değil ama bırakma konusunda çok etkili. Ben çocukluğumda yaşadığım bazı sorunlardan dolayı çok iğrenç gelebilir ama tırnak ve parmak etlerini yiyodum. Şuan yazarken bile çok iğrenç bişey. Ellerimi görenler yandı saniyodu. Ben liseye başlayınca baya azaldı çünkü arkadaşlarım olmaya başladı ama tırnak yeme durumum devam etti. Ruhumdaki yaraları sardikca herşey azaldı. Üniv gittiğimde ikinci yıldan sonra o da geçti. Şuan 30 yaşındayım ve nasıl beynim reddettiyse bu konuyu okuduğumda değil yazmaya başladığımda detayları hatırlamaya başladım. Topluluğa sık sık girmek birakabilmek konusunda etkili ve ruhunuzdaki yaraları iyilestirin

28 yaşındayım ve aynı problem bende de var 🤦🏻‍♀️ Hiç farkında değilim bi anda ağzıma götürüyorum elimi ve bunu bazen farkında olmadan topluluk içinde de yapıyorum 🤦🏻‍♀️ Farkına varınca çok utanıyorum ama iş işten geçiyor 🤷‍♀️

Bir arkadaşım protez tırnak yaptırıp kurtulmuştu. Yediği tırnakların üzerine uzun uzun protez yaptırdı bir kaç ay boyunca. O sürede tırnakları uzadı. Onlara da bir güzel manikür yaptırdı düzenli olarak, ojesiz gezmedi. Kıyamadığı için yemeyince geçti gitti.

Jel tirnak yaptirin ,istanbul anadolu yakasi icin uzman tavsiyesinde bulunabilirim

Sakın ne alaka demeyin başlaması değil ama bırakma konusunda çok etkili. Ben çocukluğumda yaşadığım bazı sorunlardan dolayı çok iğrenç gelebilir ama tırnak ve parmak etlerini yiyodum. Şuan yazarken bile çok iğrenç bişey. Ellerimi görenler yandı saniyodu. Ben liseye başlayınca baya azaldı çünkü arkadaşlarım olmaya başladı ama tırnak yeme durumum devam etti. Ruhumdaki yaraları sardikca herşey azaldı. Üniv gittiğimde ikinci yıldan sonra o da geçti. Şuan 30 yaşındayım ve nasıl beynim reddettiyse bu konuyu okuduğumda değil yazmaya başladığımda detayları hatırlamaya başladım. Topluluğa sık sık girmek birakabilmek konusunda etkili ve ruhunuzdaki yaraları iyilestirin
31 yaşındayim evet çalışıyorum.
tirnak yeme olayi çocukluğumdan beri var hiç uzun tirnagim olmadi her yolu denedim.

28 yaşındayım ve aynı problem bende de var 🤦🏻‍♀️ Hiç farkında değilim bi anda ağzıma götürüyorum elimi ve bunu bazen farkında olmadan topluluk içinde de yapıyorum 🤦🏻‍♀️ Farkına varınca çok utanıyorum ama iş işten geçiyor 🤷‍♀️
aynı dertten muzrabim.

Yaşınızda büyükmüş. Gerçekten çok itici görünüyor tırnak yiyen insanlar. Hijyene ultra dikkat etmemiz gereken bu zamanda birisi karşınızda tırnak yese ve size eliyle bir şey ikram etse nasıl hissederdiniz? Eski okulumda vardı böyle bir öğretmen. Bilinçsizce ağzına götürürdü elini ve o eliyle tuttuğu şeyleri bizde ellemek zorunda kalırdık. Sizi kırmak değil amacım ama gerçekten karşıdan bakınca böyle görünüyor.
Tırnaklarınızda sürekli tükürük kalıyor 😔😔😔😔

Bende aynı çocuklupundan veri tırbal etlerini yitorum dönem dönem burakıp hiç farkında olmadan yenşden başlıyorum bende güzel bi çocukluk geçirmedim ondan mı acaba annem sert bş kadındı hiç sevgi göstermezdi içine kapanık bi çocuktum dışarda oynarkende çocuklar ezerdi

merhabalar.

ne yapmalıyım?
Bu konuyu sen acmasan ben acacaktim bugun. Ben ve kucuk kizim yiyoruz. Ben isteyince birakip uzata ılıyorum. Ama o sikintida bu konuda

Benimde kızım yiyor du malesef madela stop diye bir tırnak cilası var baya acı elini ağzına götürünce dünyan başına yıkılıyor onunla kurtulduk.Denemediyseniz muhakkak deneyin gerçekten iyi geliyor tamam biraz pahalı bu dertten de kurtar insanı
Benim kızımda yiyor acı oje denedik onları yedi bu dediginiz farklı mı bunuda deneyeceğim derin yiyor kızım birde

tirnak yeme olayi çocukluğumdan beri var hiç uzun tirnagim olmadi her yolu denedim.
Bi psikoloji ya da psikiyatri uzmanindan destek aldınız mı? Deneyebilirsiniz bence? Çünkü hayatlarımızda genelde sevilme ,onaylanma, destek görme gibi ihtiyaçlarımız karsilanmadiginda maalesef kendini bu ve buna benzer şekilde hayatımızda gösteriyo

bu yaşlara kadar sürüyor mu yahu..
endişelendim şimdi...
neyse bende çocukken koparırdım sürekli. kendi kendime bulduğum yöntemle bırakmıştım.
bir tırnak mı kemirdim 10 kere tövbe peşine ikinciyi mi 20 kere. böyle böyle başa çıkamayınca bırakmıştım. tabi çocuk aklımla akşama kadar bilmem kaç tövbe demek eziyete dönmüştü.. bu yaşta sizi kesmez belki ama başka bir ceza bulun kendinize.. katlanarak gitsin.

Bende aynı çocuklupundan veri tırbal etlerini yitorum dönem dönem burakıp hiç farkında olmadan yenşden başlıyorum bende güzel bi çocukluk geçirmedim ondan mı acaba annem sert bş kadındı hiç sevgi göstermezdi içine kapanık bi çocuktum dışarda oynarkende çocuklar ezerdi
Muhtemelen ondan. Benim de annem mutsuz bi kadındı hem annemin hem benim bazı sağlık sorunlarimiz vardı. İlk okul ve ortaokul yillarim tamamen yalnız geçti. Okulda bile hiç bir oyuna alınmayan biriydim. Sebebi gözlüklü olmam. Tüm yaşadıklarım benim içime kapanmama sebep oldu. Orta okulu bitirince uzun yıllar sürse de yaralarımı iyilestirdim. Şuan 30 yaşındayım. Gerçekten olgunluk yasiymis . İnsan kendisiyle barisinca her şeyin üstesinden geliyo.

Bi psikoloji ya da psikiyatri uzmanindan destek aldınız mı? Deneyebilirsiniz bence? Çünkü hayatlarımızda genelde sevilme ,onaylanma, destek görme gibi ihtiyaçlarımız karsilanmadiginda maalesef kendini bu ve buna benzer şekilde hayatımızda gösteriyo
Aslında aile konusunda mutlu bir çocukluk geçirdim ama dişlanma travma geçirdim oyuna bile alınmayan biriydim istenmiyordum hiç o yüzden stresten büyük tırnaklarımı bitirdiğimi biliyorum ve alışkanlık hala devam ediyor ☹️

Back
X