• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak mantarına son!!!!Sonunda kurtuldum.

benim de vardı tırnaklarımda mantar,2 yıl önce ılaclarla filan tedavi olmustum ve gecmisti.. simdi yine basladı ayak tırnaklarımın coğunda yine kararma sertleşme var.. cok moralimi bozuyor. bi deneyeyim ben de insallah işe yarar... :14:

ya kızlar nette gezinirken sunları okudum,sizinle de paylaşmak istedim. deneyen var mı bu formülleri merak ediyorum işlerine yaradı mı diye:

Tırnak mantarı, tırnağın kepeklenmesine ve kalınlaşmasına neden olur. Tırnak doğal renginden farklı bir hal alarak, ağaç kökü görümünü alır. Bu haldeki tırnağı kendiniz kesemezsiniz. Tırnak Mantarının tedavisi uzun sürer çünkü tırnağın uzama sürecine bağlıdır.

Tedavisi:
Tırnaklarda meydana gelen mantar için ısırgan otu ile hazırlanan lapayı tırnaklarınızın üzerine sürün ve 10 dakika bekletin.

Tedavi 2:
2 çorba kaşığı kına,
1 çorba kaşığı şap tozu,
1 çay kaşığı deniz tuzu,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
su ve limon

Kullanım Şekli:

Limon hariç, tüm malzemleri karıştırın. Tırnak mantarı olan yerin üzerine, hazırlamış olduğunuz karışımı, gece yatmadan önce sürün ve bölgeyi sarın. Sabaha kadar beklettiğiniz sargıyı, sabah çıkarın ve mantar olan bölgeyi su ile yıkayın. Arkasından da mantarlı bölgeyi limon ile ovun.

bunlardan birini deneyen sonuç alan varsa paylaşabilir mi acaba?? :14:

Son düzenleme:
Tırnağınızı kesebildiğiniz kadar kesin,bu kremin tırnak altına daha iyi nüfuz etmesi için önemli,sonra da her tarafına sürün kremi..ben her tarafına sürdükten sonra tırnağın üzerinde bırakıyordum kremi..emilinceye kadar dokunmuyordum..Düzenli kullanırsanız muhakkak sonuç alırsınız..Çok şükür ben kurtuldum(Tavsiyen için Tekrar Teşekkürler GÜZELİMM)İnşallah siz de kurtulursunuz..Sonuçta bitkisel ve yan etkisi yok..İlaçlar bana çok fazla yan etki yapmıştı...İki üç ay sonra siz de burada bizimle iyi haberlerinizi paylaşırsınız eminim :)

bugün aldım ben de, ama krem olduğunu unutup aynı sefa yağı aldım:( acabe işe yarayacak mı,kullanmaya başladım bugün.gelişmeleri yazarım:)

bugün aldım ben de, ama krem olduğunu unutup aynı sefa yağı aldım:( acabe işe yarayacak mı,kullanmaya başladım bugün.gelişmeleri yazarım:)

yağı hakkında bir şey söyleyemem.Krem olarak kullandım hep..Eğer bir fark göremezseniz hemen kremini alır kullanırsınız..İyi sonuçlarınızı bekliyoruz..sevgiler

merhabalar.geçmişi çok fazla okuyamadım bebeğim olduğu için..
sayfayı açan arkadaşımızın haricinde kremi kullanıpta bu illetten kurtulan oldumu acaba aranızda kızlar? bendede ayak başparmağımda var.yaza kadar kurtulmak istiyorum.hemen ceveplarsanız sevinirim.

bende cok sıkıldım artık şu an 26 yasındayım ılk olarak okulda orta3 de dusmutu tırnagım basketbol takımındaydım ve yenı aldıgım ayakkabıdan dolayı kırılmıstı zamanla sertlesıp dustu.. düstü derken cekildi yani.. yerine cıkan hıc bı zmn saglıklı olmadı bır ıkı sene sonra dıger buyuk tırnagımda aynısı oldu
terbisol lamisil hepsini kullandım (tablet olarak) şu an profesyonel basketbolcuyum eczaneden alınabılecek recetelı recetesiz butun ilaçları klup doktorumuz sayesınde denedim karaciger icin zaten duzenlı test yapılıyor ama hapın tadı ıgrenc bıde benım bagırsaklarımı etkıledı yan etkısıydı.. krem ve losyonlarıda denedim hıc bırının alakası yok ıkı senedır hıc bısey yapmıordum sadece torpule duzlestırıyorum cunku uzama belırtısı yok çirkin ve sabit :))

geçen sene yazın düğünüm vardı el tırnaklarımda hıc bır hastalık yok fakat basketbolcu oldugum ıcın kısalar dugunde de uzun olsunlar ıstıyordum brodway marka takma tırnakları gormussunuzdur watsons mutlaka oluyor.. bı arkadasım onu onerdı almaya gıdınce orda ayak ıcın olan takma tırnaklarıda gordum aynı marka bugunun fıyatı ıle el tırnakları 20tl ayak tırnakları 25 le 28 arası degısıyor.. ıkısınıde aldım french manıkurlu ustu kendı yapıstırıcısı war ama ben su an her hangı br japon yapıstırıcısıylada kullanıyorum.. dugunde ayagımın 10 parmagınada takmıstımve acık ayakkabı gıydım cok mutluydum sımdı ıkı sene gectı ustunden ılkı buyuk tırnagım hala aynı cırkınlıkte :15:
her ay bır paket brodway sahte tırnaktan alıyorum eskısını cıkarıyorum temızlıyıp alkolle sılıyorum kurutuyorum bı kac gun belkı bır ay takmadıgım oluyor kışın ama yazın gonul rahatlıgıyla parmak arası terlık gıyebılıyorum dıger 4 tırnagımada french ve yapıyorum pudra rengı zaten takma tırnakların rengı aynı ton oluyorlar ..

yaza kadar uzamazsa bıde bunu deneyın arkadaslar :))) :34:

brodway - real life toe nail kit
google da aratırsanız gorebılırsınız ne demek istediğimi ben cok memnumum en azından deneyin
watsons ta var!! :16:

arkadaşlar merhaba, benim ayak baş tırnağımda mantar var. 2 aydır lamisil hapı ve nibulen cilası kullanıyorum ama bu süre içinde tırnağım daha kalınlaştı ve sarardı ve tırnağımın alttan ortasına doğru yarısı koptu.çok kötü bi görüntüsü var ilerlicekmi böle anlamadım. ilaç ve cilayı kullanrken bu kremi alıp kullansam bi sorun olurmu acaba. offf çok moralim bozuk nerden çıktı bu illet şey :(

arkadaşlar merhaba, benim ayak baş tırnağımda mantar var. 2 aydır lamisil hapı ve nibulen cilası kullanıyorum ama bu süre içinde tırnağım daha kalınlaştı ve sarardı ve tırnağımın alttan ortasına doğru yarısı koptu.çok kötü bi görüntüsü var ilerlicekmi böle anlamadım. ilaç ve cilayı kullanrken bu kremi alıp kullansam bi sorun olurmu acaba. offf çok moralim bozuk nerden çıktı bu illet şey :(

Mantar ilaçları karaciğeri çok yorar bu sebepten çok kısa süre kullanılmalıdır
Nibulen de sadece tırnağı eritmeye yarar,mantarın tek çözümü mantarli dokunun tamamen alinmasidir,mantar çok inatçı bir bakteridir sürekli sağlıklı dokuyu tutar,podiatri kliniğine gitmeni tavsiye ederim

Benim de ayak başparmaklarımda sararma oluştu. Tırnak Mantarı denen illet şey. :5: Dr. Funit ve Nibulen verdi. 2 gündür kullanıyorum bakalım. Sanki şimdiden iyileşmeye başladı gibi :31:

herkese geçmş olsn,bende de aynı sorun var ne yazık ki.bu sorun için hangi bölüme gitmemiz gerkiyor kızlar?genel cerrahi mi yoksa cildiye mi.

Kullanabilirsin,herhangi bir sorun teşkil etmez.Çünkü tamamen bitkisel bir krem.Eline kullandığın nemlendirici gibi.Gerçi aynı sefa kremi bizim kullandığımız nemlendiriciler yanında bebek kalır...

bence çoçuğunuzu emziriyorsanız her bitkiyi kullanmayın..çünkü maranki ve saraçoğlu belirtiyor...her bitkiyi doğal diye kullanmayın çünkü iyi geldiği kadar iyi gelmeyen diğer organları bozan tarfları olabilir....

bendede tırnak mantarı var kimyasalllar dışınd abişey kullanmak istiyorum çünkü mantar ilaçları kortizyon içeriyor...o yüzden vücuduma kullanmak istemiyorum bende bir deneyeyim bu bitkisel kremi...

sanırım 6-7 senedir var bu sorun bende. açıkçası mantar mı değil mi bilmiyorum. doktora gitmedim korkudan. çekilmesi lazım der ya da ilaç verir falan, diye. ayak baş parmak tırnaklarımda sararma ve kalınlaşma var. yıllar evvel ayakkabı vurunca tırnağım morarmıştı. altından yenisi geldi ama eskisi gibi olmadı hiç. sürekli yeni tırnak geliyor. üstelik de baya yavaş uzuyor. guzelimm'in de bahsettiği gibi altı boş.

ilaç kullanmak istemiyorum. inşallah ben de alıp deneyeceğim bu kremden. doğal bi çözüm yolu arıyordum. gelişmeleri ben de yazıcam. guzelimm'e teşekkürler.

arkadaşlar bende 6 -7 senedir bu problemi yaşıyorum. sağ ayak baş parmağımda (pedikürden kaptığımı düşündüğüm) şekil bozukluğu ve renk değişikliği vardı. ama araya hamilelikler doğumlar emzirmeler filan girince tedavi olamadım. 3 ay önce emzirme sorunu da ortadan kalkınca 3 hafta önce doktora gittim. test yapıldı tırnak mantarı. şu bantlı olan ilaçtan verdi. kazıyarak tırnağı eritmek için. geçen hafta kontrole gittim senin hap ta kullanman gerek dedi hap ta verdi. 1 haftadır hap kullanıyorum. bugün tırnak düştü gitti. ama tırnak yatağı çok kötü görülüyor oranın tedavi olması gerek önce heralde yoksa çıkacak olan tırnak yine aynı çıkar. hap ne kadar etkili olacak bilmiyorum ama şimdi bu düşen tırnak yerine bir şey sürmem gerekli mi bu şekilde tedavi olan var mı aranızda. yani tırnak düştükten sonra tırnak yatağına ne kullanacağım doktora da haftaya tekrar kontrole gideceğim ama önceden sormak istedim sizlere. :1:

kremi kullanmaya bugün başladım. merak ediyorum. inşallah düzelir. gelişmeleri yazarım ara ara.

arkadaşlar benimde sol ayak baş parmağımda üstüste binmiş sarı siyah renk karışımı 3 tane kalın tırnak var.çok doktora gittim tedavi edemediler.sizce bu mantarmıdır? 5,6 senedir çekiyorum. açık ayakkabılar giyemiyorum. çok kötü bir görüntüsü var utanıyorum herkes tırnağıma bakıyor gibi geliyor sürekli soru soruyolar usandım artık.Bir gün siteyi gezerken yazılarınızı okudum ve aynı sefa kremini bende aldım yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim inşaallah iyileşir tırnağım kurtulmak istiyorum artık yalnız benim bir sorum olacak kremi uygularken ben tırnağımı kesmiyorum çünkü tırnak makasının tırnağı tutabileceği bir yer yok tırnağımın ortası boş kenarları derinin içinde tırnağın kökü var ben elimden geldiği kadar her yerine sürüyorum kesmeden kötü tırnaktan kurtulabilirmiyim işe yararmı krem...

Back