• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnak mantarına son!!!!Sonunda kurtuldum.

canım, nasıl kullandın bu kremi, haftada kaç gün sürdün ?
biraz anlatır mısın canım ? geçmiş olsun, 7 ayda mı geçti?

Hayır 7 ayda geçmedi..Aslında 4.aydan itibaren beyaz tırnak gelmeye başladı ama ben kullanmaya devam ettim çünkü çok korkuyordum uzadıktan sonra tekrar sararır diye..Ben kullanmaya başlamadan tırnağımı çok fazla dibe kadar kesememiştim..çok acıyordu..Kesebildiği kadar kestikten sonra günde iki kere sabah ve akşam kullandım..GÜZELİMM in de dediği gibi masaj yaparak sürüyordum (tam nüfuz etmesi için) sonra da tırnağın üzerinde bırakıyordum..Emilene kadar da hiç dokunmuyordum,üzerine birşey gelmesin diye dikkat ediyordum..Bir de ben başladığımda havalar sıcaktı,ya terlik giymiyordum ya da parmak arası terliklerden giyiyordum...İnanın ben umudumu tamamen yitirmiştim..10yıl çok uzun bir süre..kullanmadığım,sürmediğim ilaç kalmamıştı..Daha önce de neler yaşadığımı yazmıştım..Burada GÜZELİMM in yazısını okuyunca,bir de bunu deneyeyim dedim..ne de olsa bitkisel bir krem ve yan etkisi yoktu..Ne kaybedebilirdim ki...Lütfen inatla devam edin,sonucunu sizde göreceksiniz..

ben törpülemedim hiç canım kremi kullanırken.ama çözüme ulaşan arkadaşımız hem o sarı kısmı kesmiş kesebildiği yere kadar(ben de kestim) hem de tırnağın üstünü törpülemiş.çok kısa kestiğim için acıyordu tırnağım ama şimdi uzadı biraz ben de törpüleyeceğim.sen de dene bence.

Arkadaşlar, ben tırnağımın tam ortasında küçük bir kalınlık kaldığı için törpülemeştim.Siz de gerekli gördüğünüz yerleri törpüleyin..Sabırla devam edin..sevgiler

arkadaşlar ben bir dönem de sirke kullanmıştım.sirkenin dezenfekte edici özelliği var.gece yatmadan önce ve sabahları uyanınca sürdüm tırnağıma kuruyana kadar bekledim.ne kadar kullandım hatırlamıyorum ama sanırım onu bir süre kullandıktan sonra da biraz düzelme oldu tırnağımda.artık belli bir yerden sonra bıkıyor insan.ama isterseniz deneyin siz de.zararı kesinlikle yok.bunu daha önce biyerde duymuştum ve faydası da olmuş kullanan kişiye.

Tesadüfen bu topiğe rastladım ve baştan sona tüm mesajları okudum, çünkü ben de 2 ayak baş parmağımda bu sorunu 10 yıldan uzun bir süredir çekiyorum. Benimkiler tırnakların iç üst köşelerinde el serçe parmak tırnağım kadardı eskiden, şimdi biraz daha küçük.
Cilalar, ilaçlar kullandım 2 defa kaç yıl önce, ilkinde düzenli kullanamadım diye işe yaramadı diye bir kur daha denemiştim ama hiçbir etkisi olmadı. Son 5 yıl içinde kendiliğinden biraz ufaldı sadece.

AMİNNN.hEPİNİZİ KURTARSIN.çOK İĞRENÇ BİR DUYGU TIRNAĞI SAKLAMAYA ÇALIŞMAK.

tırnağı nerdeyse yarıya kadar kesceksiniz,eğer kesmesseniz hiçbir işe yaramıyor çünkü tırnak altında mantarlı tabaka.Banyodan sonra kesin mesala o zman daha rahat kesersiniz ve ondan sonra altından kalıp halinde deri çıkcak onu temizleyin ve kremi uygulayın.Kremi uyguladıkça ölü deri çıkcaktır onu her seferinde temizleyin ve en sonunda mantardan kurtulursunuz.Ben çok çektim tırnak mantarından tırnağımın kalınlığından ayakkabı giyince canım o kadar yanıyordu ki inanılmaz bir ağrı o....Çekmeyen bilmez.Geçmiş olsun.

Sevgili guzelimm, tırnağı yarıya kadar demişsin, tüm tırnağında mı vardı senin, yoksa yarısındaydı da hepsini mi kestin? Benim dediğim gibi baş parmakların köşesinde var, mümkün olduğu kadar kesmeliyim o zaman sanırım. Tahlil için kesmişlerdi derince yıllar önce zaten.
Bir de sadece o bölgeye mi tüm tırnağa mı sürüyorsun?

hmmm yahu tırnağı o kdr kesersek ileride tırnak batması yapmasın... bir de onunla uğraşmayalım mafoldumben

Ben de mesajları okurken hep bunu düşündüm ancak tekrar tırnaklarımı kontrol ettim. Yukarıda da yazdığım gibi daha önce zaten tahlil için derince kesmişlerdi bir tırnağın köşesi, ancak batma yok. ( ha sağlıklı köşelerde hafiften batma var o da işin ilginç yanı:9:)

GÜZELİMM....Aynısefa kremini kullanmaya başlayalı 3 ayı geçti...kremin iyi geldiğini söyleyebilirim,çok yavaş ama alttan yeni tırnak geldiğini görünce çok mutlu oldum İnşallah sağlıklı uzamaya devam eder.Yavaş uzamasını da tırnağımı yeteri kadar kesemediğime ve 15 gün kadar kremi kullanmaya ara vermeme bağlıyorum...ALLAH ın izniyle kısa zaman sonra kurtulacağıma inanıyorum..

Alttan derken kesilen yerden eskiden altı boş sarımsı uzarken beyaz sağlıklı tırnak uzamaya başladı yani, değil mi?:61:

Senin de dediğin gibi ben de 10 yıldan uzun bir süredir çekiyorum bunu. Her gece kullanmak yeterli oldu mu peki? Sabahları da kullanmak gerekiyor mu? İşe yetişme telaşıyla onu yapamam gibi geliyor da :5:

kızlar ben doktora gittim, bana mantar için ilaç gibi birşey verdi..gün aşırı tırnağın o kısımlarını törpileyip içerisindeki cilayı sürmek gerekiyor..böyle bir ilaç kullanan fayda gören var mı ?

Benim çocukluk arkadaşım başlangıçta tedavi olmuştu ona çok iyi gelmişti ancak ben seneler sonra dr.a gittiğimden belki de 2 defa denememize rağmen hiçbir işe yaramadı :5:

kızlar ben de artık bazen aklıma geldikçe sıcak suya elma sirkesi ekleyerek ayaklarımı bekletiyorum , öncesinde o tırnaklarımın üst taraflarını törpileyip inceltiyorum..eskisinden iyi durumda, eğer tamamen geçerse size de haber vericem..

kızlar ben de artık bazen aklıma geldikçe sıcak suya elma sirkesi ekleyerek ayaklarımı bekletiyorum , öncesinde o tırnaklarımın üst taraflarını törpileyip inceltiyorum..eskisinden iyi durumda, eğer tamamen geçerse size de haber vericem..

sadece üstünde mi sorun vardı sende tourmaline? tırnak altında boşluk oluyor muydu? onlar da bir gelişme var mı diye soracaktım. :5:

sadece üstünde mi sorun vardı sende tourmaline? tırnak altında boşluk oluyor muydu? onlar da bir gelişme var mı diye soracaktım. :5:

canım evet tırnağımın üzerinde çıkıyor, uzadıkça tırnağım kat kat oluyor uçları sararıyordu..son zamanlarda da belli bölgelerinde lekeler oluşuyordu o bölge o kırıldı kırılacak şeklinde oluyordu..azıcık düzelme var, kat kat uzamıyor sanırım artık, tamamen iyileştiğini görürsem haber vericem canım..tırnak altı dediğini gözümde canlandıramadım ?

Son düzenleme:
bu durumun sebeblerini de en aza indirgemek gerekiyor, özel eşya kullanalım, topuklu ayakkabılarımızda çok uzun süre durmayalım:6:, düz taban ayakkabı da nasıra sebeb olur ortapedik ayakkabı tercih edelim:62::12:, ayaklarımızında nefese ihtiyacı vardır bunlar doktor tavsiyeleri.

bende kremi kullanıcam çok sağolun.:10:

canım evet tırnağımın üzerinde çıkıyor, uzadıkça tırnağım kat kat oluyor uçları sararıyordu..son zamanlarda da belli bölgelerinde lekeler oluşuyordu o bölge o kırıldı kırılacak şeklinde oluyordu..azıcık düzelme var, kat kat uzamıyor sanırım artık, tamamen iyileştiğini görürsem haber vericem canım..tırnak altı dediğini gözümde canlandıramadım ?

senin adına çok sevindim umarım bu şekilde tamamen kurtulursun...

tırnak altı derken, benim iki ayak baş parmağımın köşelerinde küçük birer bölümde var ama yıllaaardır! ve o bölgelerde et ve tırnak ayrık, yani iyice temizlediğim törpü vb şeylerle içinde biriken sarımsı ölü deri gibi şeyleri temizlerim her tırnak kestiğimde. hani konu sahibi arkadaş da, mantarlı bölgeyi kesip sürüyorum demiş ya, mesela test için kültür alırken yarım 5 kuruş kadar falan bir bölgeyi almışlardı ama acımamıştı çünkü ölü deri. :5: etten ayrık zaten:5:

bu durumun sebeblerini de en aza indirgemek gerekiyor, özel eşya kullanalım, topuklu ayakkabılarımızda çok uzun süre durmayalım:6:, düz taban ayakkabı da nasıra sebeb olur ortapedik ayakkabı tercih edelim:62::12:, ayaklarımızında nefese ihtiyacı vardır bunlar doktor tavsiyeleri.

bende kremi kullanıcam çok sağolun.:10:

tabii ki bunlar çok önemli, ayrıca ayakları kağıt havluyla kurulamak da önlem olabilir. bir de çorapları bir kereden fazla giymemek, özellikle naylon çoraplardan uzak durmaya çalışmak. çünkü doğrudan nemli ortam yaratıyor.

Tesadüfen bu topiğe rastladım ve baştan sona tüm mesajları okudum, çünkü ben de 2 ayak baş parmağımda bu sorunu 10 yıldan uzun bir süredir çekiyorum. Benimkiler tırnakların iç üst köşelerinde el serçe parmak tırnağım kadardı eskiden, şimdi biraz daha küçük.
Cilalar, ilaçlar kullandım 2 defa kaç yıl önce, ilkinde düzenli kullanamadım diye işe yaramadı diye bir kur daha denemiştim ama hiçbir etkisi olmadı. Son 5 yıl içinde kendiliğinden biraz ufaldı sadece.

Sevgili guzelimm, tırnağı yarıya kadar demişsin, tüm tırnağında mı vardı senin, yoksa yarısındaydı da hepsini mi kestin? Benim dediğim gibi baş parmakların köşesinde var, mümkün olduğu kadar kesmeliyim o zaman sanırım. Tahlil için kesmişlerdi derince yıllar önce zaten.
Bir de sadece o bölgeye mi tüm tırnağa mı sürüyorsun?

Ben de mesajları okurken hep bunu düşündüm ancak tekrar tırnaklarımı kontrol ettim. Yukarıda da yazdığım gibi daha önce zaten tahlil için derince kesmişlerdi bir tırnağın köşesi, ancak batma yok. ( ha sağlıklı köşelerde hafiften batma var o da işin ilginç yanı:9:)

Alttan derken kesilen yerden eskiden altı boş sarımsı uzarken beyaz sağlıklı tırnak uzamaya başladı yani, değil mi?:61:

Senin de dediğin gibi ben de 10 yıldan uzun bir süredir çekiyorum bunu. Her gece kullanmak yeterli oldu mu peki? Sabahları da kullanmak gerekiyor mu? İşe yetişme telaşıyla onu yapamam gibi geliyor da :5:

Benim çocukluk arkadaşım başlangıçta tedavi olmuştu ona çok iyi gelmişti ancak ben seneler sonra dr.a gittiğimden belki de 2 defa denememize rağmen hiçbir işe yaramadı :5:

Evet tırmağım sarı ve altı boştu..Kremi kullandıktan sonra beyaz,sağlıklı tırnak uzadı..Ben sabah akşam kullandım..Eğer sabah vaktiniz olmazsa akşamları hiç aksatmamaya çalışın..Düzenli kullandıktan sonra sonucu siz de göreceksiniz..Güzelimm de,ben de ayrıntılı bir şekilde yazdık,nasıl kullandığımızı..Ben çok memnun kaldım İnşallah sizlerde olumlu sonuçlar alırsınız..sabırla kullanın lütfen :)

Evet tırmağım sarı ve altı boştu..Kremi kullandıktan sonra beyaz,sağlıklı tırnak uzadı..Ben sabah akşam kullandım..Eğer sabah vaktiniz olmazsa akşamları hiç aksatmamaya çalışın..Düzenli kullandıktan sonra sonucu siz de göreceksiniz..Güzelimm de,ben de ayrıntılı bir şekilde yazdık,nasıl kullandığımızı..Ben çok memnun kaldım İnşallah sizlerde olumlu sonuçlar alırsınız..sabırla kullanın lütfen :)

Umarım ben de sizler gibi fayda görürüm, çok teşekkürler!

senin adına çok sevindim umarım bu şekilde tamamen kurtulursun...

tırnak altı derken, benim iki ayak baş parmağımın köşelerinde küçük birer bölümde var ama yıllaaardır! ve o bölgelerde et ve tırnak ayrık, yani iyice temizlediğim törpü vb şeylerle içinde biriken sarımsı ölü deri gibi şeyleri temizlerim her tırnak kestiğimde. hani konu sahibi arkadaş da, mantarlı bölgeyi kesip sürüyorum demiş ya, mesela test için kültür alırken yarım 5 kuruş kadar falan bir bölgeyi almışlardı ama acımamıştı çünkü ölü deri. :5: etten ayrık zaten:5:

tabii ki bunlar çok önemli, ayrıca ayakları kağıt havluyla kurulamak da önlem olabilir. bir de çorapları bir kereden fazla giymemek, özellikle naylon çoraplardan uzak durmaya çalışmak. çünkü doğrudan nemli ortam yaratıyor.

geçmiş olsun canım, bende de yoktu niye çıktı hiç anlayamadım..ama kurtulması zor birşey..sirke mikropları da kırıyor,kaşıntı varsa kaşıntıyı geçiriyor..

merhabalar,ben de uzun zamandır tırnak mantarı tedavisi görüyorum.kullanmadığım ilaç kalmadı desem yalan olmaz. haplar, kremler,setler, cilalar,sanırım yaklaşık 2-3 yıldır tedavi görüyorum. şu ana kadar ancak etki göstermeye başladılar sanırım,dipten sağlıklı tırnağım geliyor gibi,ama emin olamıyorum çünkü benim tırnaklarım o kadar yavaş uzuyor ki. aynı sefa kremini kullanmayı ben de düşündüm sizin yazınızdan sonra,sonuçta bitkisel bir şey ve yan etkisi olacağını sanmıyorum. yalnız bir sorum olacak. tırnağınızı kesip sürdüğünüzü söylediniz. kestiğiniz tırnağın altından çıkan etinize mi sürdünüz kremi
yoksa tırnağın dibine mi? bu arada iyileşmenize sevindim gerçekten,çünkü çok illet bir şey bu mantar.ben bıktım artık,umarım işe yarar.

merhabalar,ben de uzun zamandır tırnak mantarı tedavisi görüyorum.kullanmadığım ilaç kalmadı desem yalan olmaz. haplar, kremler,setler, cilalar,sanırım yaklaşık 2-3 yıldır tedavi görüyorum. şu ana kadar ancak etki göstermeye başladılar sanırım,dipten sağlıklı tırnağım geliyor gibi,ama emin olamıyorum çünkü benim tırnaklarım o kadar yavaş uzuyor ki. aynı sefa kremini kullanmayı ben de düşündüm sizin yazınızdan sonra,sonuçta bitkisel bir şey ve yan etkisi olacağını sanmıyorum. yalnız bir sorum olacak. tırnağınızı kesip sürdüğünüzü söylediniz. kestiğiniz tırnağın altından çıkan etinize mi sürdünüz kremi
yoksa tırnağın dibine mi? bu arada iyileşmenize sevindim gerçekten,çünkü çok illet bir şey bu mantar.ben bıktım artık,umarım işe yarar.

Tırnağınızı kesebildiğiniz kadar kesin,bu kremin tırnak altına daha iyi nüfuz etmesi için önemli,sonra da her tarafına sürün kremi..ben her tarafına sürdükten sonra tırnağın üzerinde bırakıyordum kremi..emilinceye kadar dokunmuyordum..Düzenli kullanırsanız muhakkak sonuç alırsınız..Çok şükür ben kurtuldum(Tavsiyen için Tekrar Teşekkürler GÜZELİMM)İnşallah siz de kurtulursunuz..Sonuçta bitkisel ve yan etkisi yok..İlaçlar bana çok fazla yan etki yapmıştı...İki üç ay sonra siz de burada bizimle iyi haberlerinizi paylaşırsınız eminim :)

kızlar ne yazıkkı bendede tırnak mantarı yaklasık 12 yıldır var sadece tek ayak basparmagımda cok ilaclar denedım hap denedım suan hala gecmedı duzenli kullanamadıgım ıcın ıyılesmıyoobır senedır zolax adında ılac kullandım bırde nibulen cila setı ama hala gecmedı hala kalın ve agrı yapıyo sımdı ılacım bıttı kullanmadım ama gecmıyoo illet bişey valla 81 mılyon verıp venofamaed bıle kullandım özel bir ilac ama işe yaramadı

sevgili guzelimm çooook teşekkürler. önerini okuduktan sonra hemen gidip aldım. dediğin gibi kesebildiğim kadar kestim tırnağı. kesemediğim yeri törpü ile inceltmeye çalıştım. sanırım 5 gündür kullanıyorum. 5 günde bile tırnağın rengi beyazladı ve incelmeye başladı. ben sadece akşamları yapabiliyorum. ama sana kucak dolusu sevgiler ve teşekkürlerrrr. asla geçebileceğini düşünmemiştim bu illet şeyin, ama şimdi geçeceğine inandım ve devam edeceğim:17:

kızlar ne yazıkkı bendede tırnak mantarı yaklasık 12 yıldır var sadece tek ayak basparmagımda cok ilaclar denedım hap denedım suan hala gecmedı duzenli kullanamadıgım ıcın ıyılesmıyoobır senedır zolax adında ılac kullandım bırde nibulen cila setı ama hala gecmedı hala kalın ve agrı yapıyo sımdı ılacım bıttı kullanmadım ama gecmıyoo illet bişey valla 81 mılyon verıp venofamaed bıle kullandım özel bir ilac ama işe yaramadı

canım mantarlı kısımları törpüle ve ayağını elma sirkeli ılık suda beklet..
ben çok büyük faydasını görüyorum..mikropları kırıyor sirke..

canım mantarlı kısımları törpüle ve ayağını elma sirkeli ılık suda beklet..
ben çok büyük faydasını görüyorum..mikropları kırıyor sirke..

paralelinde bunu da deneyeceğim. krem çok iyi geldi herkese tavsiye ediyorum. yarından itibaren de sirkeye başlarım. ayrıca bu sirke olayaı, ayak detoksu için de süper bir işmiş. çok teşekkürlerrrr:17:

hadi kışın neysede yazın ojeyle felan kapat kapatabilirsen zaten şekilsiz

başkasının terliğini asla giymeyin gezmeye komşuya bile giderken çantanızda bi terlik olsun çıkarın giyin bu pislik bulaşıcı ayak havlunuz ayrı olsun ve asla nemli kalmasın yoksa ilerliyor ve ağrısı dayanılmaz oluyor bende ancak bunlarla ve hapla iyleştim dikkat edilmezse hemen tekrarlıyor bilginize

Back