• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tırnağım tırtıklanıyor :( Yardım!!

EandE

eღ♥e
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2012
99
4
26
İstanbul
Kısaca şöyle anlatayım:

Benim el tırnaklarımla ilgili bir problemim var. Yaklaşık 1 ay önce yüzük parmağımda dipten uca doğru büyüyen tırnağımda şekil bozuklugu olmaya başladı. Doktora gittiğimde bana sedef hastalığımın olup olmadığını sordu. Bende sedef yok. Solüsyon verdi ama geçmedi. Aksine orta parmağımdada çıktı. Tırnağım büyüdükçe yukarı doğru ilerliyor. Tırtıklı ve sorunlu tırnaklar daha inceldi. İsaret parmağımda da hafif var. Doktor bana net birşey söylemedi. Bunun nedenini merak ediyorum. Büyüklerim vitamin eksikliği diye adlandırıyor.

Hastalığın adı ne ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim..

Bende de aynı sorun var,yaklaşık 4-5 aydır böyle.Ama endişelenmedim hiç annemler vitamin eksikliğinden dediler...ben de hiç takmadım:ssz:

Görüntü itibariyle çok kötü. Ama onu geç neden olur ki. sğlık açısından önemli bişey yoktur inş. Doktorlar da pek ilgilenmiyor.

Tırnaklarının hepsinde var mı senin acaba?

Benim de başparmağımda yıllardır aynı sorun var ama sebebini ben de bulamadım hala!!! aynen bana da vitamin eksikliğindendir diyolar genelde.. Bi çözüm bulursanız bana da söyleyin :(

tam bilgim yok ama tırnağında mantar başlangıcı olmasın canım, başka bir doktorada git istersen.
komşumuzda da oluyordu,doktor mantar demişti.

Benim de başparmağımda yıllardır aynı sorun var ama sebebini ben de bulamadım hala!!! aynen bana da vitamin eksikliğindendir diyolar genelde.. Bi çözüm bulursanız bana da söyleyin :(

En kısa zamanda tekrar gidicem arkadaşlar. Saç diplerimde kepekten daha kalın beyaz deri gibi bir şeyler çıkmaya başladı. Endişelenmeye başladım bende. Sonuçları faydalı olması

açısından burada paylaşırım tekrar..

dediğin şey hani tırnak yüzeyi dalgalı bir görüntü o mu?
benim 1 yıl önce başladı mantar falan değil, düzenli olarak törpüle
birde troid kontrolü yaptırabilirsin

Back