Tipik bir kayinvalide sendromu..

Emilyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
14
0
86
A.B.D.
Herkese merhaba..Buraya yazacagimi hic dusunmezdim ama sizlerden fikir almanin yararli olabilecegini dusunuyorum..Konu sevgili esimin haddini bilmez annesi..Belki birazcik agir bir sifat kullandim ama bana hak vereceginizi dusunuyorumm..4 senelik evliyim ama yaklasik 8 senedir tanisiyoruz..Simdiye kadar herhang bir saygisizligim olmadi kendisine ama kendisini cok da sevdigimi soyleyemiycem..Sevmesem dahi saygizilik etmedim hicbir zaman..Bana simdiye kadar guzel kizim,guzel yavrum der dururdu,sectigi kelimeler,ses tonu hep cekingen,sevgi saygi dolu olurdu,sanarsiniz ki bana tapiyor:))Ama inaniyorum ki bu hayatta hicbir sey gizli kalmiyor..Bir sure once kendisini telefon ile aradigimda benimle her zamankinde daha da guzel konustu,ben de gayet mutlu telefonu kapattimm,telefon megerse kapanmamis onun tarafinda,birden kulagima sesler gelmeye basladi,duyduklarimi idrak etmemle kanimin cekilmesi o kadar hizli oldu ki kocaman bir tokat yemis gibi oldumBenim hakkimda cok kotu,60 yasindaki bir kadinin agzina alamayacgi kadar seviyesiz,terbiyesiz sozcukler sarfetti,oylece dinledim sessizce..Ustelik kendisi o gun biraz zor bir durumdaydi,morali bozuktu,zaten onun icin aramistim,moral vermek icin,ustune ustluk aptal olan ben kac kez birseye ihtiyaci var mi,birsey yapabilir miyim,elimden birsey gelir mi diye defalarca teskin etmeye calistim,onbinlerce tesekkur etti ve de arkamdan rezil sozcukler sarfetti..O gunden sonra benim icin tamamiyle bitti,esimle konustum,konusmak zorundaydim,o da beni hakli buldu,bir daha gorusme,o seni artik kaybetti dedi.Bir daha oldugum hicbir yere gelemiycek,bizimle hicbirsey paylasamiycak,birakin anne demeyi yuzunu gorsem midem bulanacak gibi hissediyorum,60 yasindaki bir kadinin nefret dolu ses tonuyla benim hakkimda soyledikleri inanilmaz,ustelik bir sebep de yok,iki yuzluluk diil de nedir bu,madem sevmiyorsun beni ki olabilir herkes herkesi sevmek zorunda diil ama o zaman yuzume canim kizim yavrum deme oyle diil mi?Su ana kadar ona hep dikkatli davrandim,canimm annecigime almadigim hediyeleri aldim ona,cok pismanim!!Esime annesi icin benden ozur dileyecek gibi diretmeler yapmadim,ugrasmak olayi cok buyutmek istemedim,60 yasinda bir kadin,ve esim bana sen sonuna kadar haklisin dedi,istemezsen bir daha senin oldugun yere gelmez,zaten soylediklerini duydugun icin senin yuzune bakmaya yuzu yoktur dedi,ama bu beni tatmin etmiyor,kendisini arayip hayatta muhattap olmam artik,seviyemi onun seviyesine indirip de seviyesiz tartismalar yapmam..Sonucta o annesi ve de esimle olan iletisimini kesmek imkansiz,onlar gorusmeye devam edecekler,ama benden ozur dilemesini istiyorum,ozur dilese dahi hicbirsey eskisi gibi olmiycak,cunku yaptigi kabul edilemez birsey ki cok kolay ozur dileyen bir kadin,benden kac kez ozur diledi daha once kucuk onemsiz ayrintilar icin,ama bu bir ozurle dahi hallolacak bir sey diil yine de yaptigi terbiyesizligin yaninda kalmamasini istiyorum ama esimle de bu konuyu uzun uzadiya konusmak istemiyorum artik,sonucta o annesi ve de annesine bir yere kadar tepki gosterecegine inaniyorum..Bir gun once ikisi telefonda konusuyordu ve de annesi sanki hic bu rezilligi yapmamis gibi gayet rahat ve piskin bir sekilde utanmadan canim cicim oglum birtanem seklinde konusuyordu esimle..Bu yasadigim olayin ustunden bir ay gecti,o zamanlar esim olayin hemen ustune annesini aradi ve de neden boyle birsey yaptin dedi,o benim esim ben hayatimi onunla gecirecegim neden boyle birsey yaptin dedi daha dogrusu demis ben yoktum yaninda ama inaniyorum ona,yine de benim icin annesiyle kavga dovus etmedigini dusunuyorum,o sira annesinin morali cok bozuktu (ben de zaten onun icin aramistim,moral vermek ilgilenmek icin),saglik problemi ile ilgili sorunlar vardi ama kendisinin sagligi ile ilgili diil bir yakininin sagligi ile ilgili,kendisi ilgileniyordu hastane ortaminda,ama ne olursa olsun yaptigi cirkinlik asla affedilmez diye dusunuyorum..Konuyu kapatip bir daha hic acmayip,annesini de sonsuza kadar karanliga gommeyi dusunuyorum..Sizce dogru olan bu mu??Simdiden yorumlariniz icin cokk tesekkurlerr..a.s.

Son düzenleme:

Bana kalırsa konuyu bir daha gündeme getirmenin hiç gereği yok. Eşin konuştuğunu söylemiş, kadın utanmışsa utanmıştır yeterince, utanmazın tekiyse de ne yapsan nafiledir. Özür dilese ne olacak ki, biliyorsun ki samimi değil. O yüzden sallama, görüşmeye mecbur kaldığında son derece resmi ol falan denir herhalde bu durumda ancak. Eşin seni anlamış ve bu konudaki her türlü kararına saygı duyacaktır, bu çok hoş.

Kaynana adayımın en sevdiğim yönlerinden biri benden ve oğlu ile yaşadığımız ilişkinin derecesinden pek de hazzetmediğini belirtmesi olmuştu tanıştığımız zaman. Canım cicim yapıp arkamdan böyle yapacağına dürüst olsun canımı yesin, valla seviyorum ben o kadını, saygım sonsuz.

cnım en kötüsüde cokta sevmesekte onları hep düşünüp fedakarlık yapmamız..bence eşin sana destek olmuşken kesinlikle barışma ve eşinede o senin annnedir görüş kızma tepki gösterme büyüktür falan sakın deme sen suclu olursun..ne kadar cok uzak durur ve mesafeli olursan sana karşı o kadar cok ezilir ve yaptıgı hatayı anlar cnım nacizane benim fikirlerin sadece

SANA başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum:kışın şubat ayında eşim ameliyat oldu 20gün raporluydu ve aydına memlekete gittik...batmandan 12satt yola gittik ve ben antalyaya gidip ailemi bile göremedim..neyse gittik her şey yolunda ben herkeze hediyeler almışım eltime kayın valide vs ki anneme bile hiç bişey almadım evlendi evleneli ama onlara hiç elimiz boş gitmiyoruz..her şey yolunda hiç bir problem yokken kayın validem bana kızım yeni halı aldım kendime dedi ve(benim evdeki halının aynısı )bende cok güzel güle güle kullan dedim ..sonra eltinede hediye geldi dedi buna benzr halıdan dedi inandım saf saf ...eşimin en küçük kardeşi nişanlı ve kayın validem onun nişanlısı hakkında bana eleştiriler yapıyoırdu onun üstüne küçük kaynım geldi ve herşeyi duydu annesine o kadar kızdı bütün hepsini birbirine sokuyorsun..asi ablam yokken onun arkasından o varken nişanlımın arkasından diye ben şok oldummm.sen innama dedi bana yalan dedi ama ben inanmıştım çünkü yüzünde o ifadeyi gördüm...ve aynı kaynım bana kayın validemin aldıgı halıyı ve eltime hediye geldi denilen halıyıda onun aldıgını söyledi ki benden saklamışlar..ben bunu duydum ve bir kaç kişiden duydumn yalan oldugu ortaya cıktı eşime söyledim boşver senin ihtiyacın yok dedi...akşama eltim yemege cagırdı gittik ve halı konusnu actı bana hediye geldi güzelmi diye (BENDE KENDİMİ TUTAMAYIP BANA NEDEN YALAN SÖYLÜYORSUN HEDİYE GELMEDİGİNİ BİLİYORUM DEDİM )ve eltim hemen kayın validenin üstüne attı o böyle söylememi söyledi dedi..neyse tamam dedim ve bu konuyu kapatalım kimse duymasın dedim ve eşler yanımızdaydı tatsızlık cıkmasın dedim o da tamam dedi .gece orda kaldık ertesi gün kayın valideme gittik ve benle konusmuyor bir surat bir surat anlatamam cok sinirlendim anne bişeymni oldu dedim yok ses vermiyor ...sonra eve eşimde geldi dışarı cıkmak için ben hazırlanıyordum eşimi yanına cagırdı ve ilk söyledigi söz (SİZ KİM OLUYOSUNUZ BENİM KİME NE ALDIGIMA KARIŞICAK..BEN KARININ KISKANCLIK YAPICAGININ BİLDİGİM İÇİN SAKALDIM FALAN FİLAN EŞİMDE KIZDI BENİM EŞİM NEYİ KISLANDI BU ZAMNAA KADAR ASİYE SEN HİÇ BİŞEY ALMADIN BUNUN LAFINI BİLE ETMEDİ FALANbenim evimden defolun gidin bana dedi ve bir daha adam olmadan evime gelme ogluma beni bir dövdürmedigin kaldı sadece sustum ve agladımm..valizlerimizi topladık ve hemen anneannesine gittik eşimin biz gittik ablam beni aradı bende aglıyorum diye acmadım mesaj attı...KAYIN VALİDEN BENİ ARADI NELER OLUYOR DİYE ablamı aramış asi cok kısknac kardeşine akıl ver vs söylenöiş eşim cıldırdı bunu duyunca..ve akşam geldi her kez barıştırmaya calışıyor bizi eşim gitmem diyor bende aynı şekilde sonra babası beni aradı fatih gelmiyor ikna et kızkm bak yola gitceksiniz küs olmaz diye neyse dedim ve eşimi ikna ettim gittik evlerine ve yüzümüze bile bakmadı o gece kaldık ve sabah karşı yola cıkıcaktık artık barıştılar vedalaşırken bana hiç bşi bile demedi ama eve geldikten sonra kötü ben oldu barıştırdıgım için eim bana baskı yaptı annemle konuscaksın falan ....şimdi konuusyorum ama mesafeli :bu arada eşim 3kardeş ortanca kardeşinin 4yaşında cocugu var ve o oldugu için eltimin 1dedigi 2edilmez ne isterse ev kirasını ,pazar masraflarını ,kıyafetlerini aklınıza ne gelirse kayın valşidem alıyor çünkü onların maddi durumu yokmuşşş...neyse dicem o ki insanlara haddinden fazla deger verince böyle oluyor ama yüzünü bile görmeye tahammül edemiyorum cnım ...ve buna benzer neler yaptılar bana

emily,en doğrusunu yapıyorsun canım.ne güzel eşin de gerçeklerin farkında.
bu sen de soğuk duş etkisi yapmış resmen.iyi ki,telefon açık kalmış da sen duymuşsun.yoksa,safiyane bir şekilde temiz duygularınla kendini bilmeden kullandıracakmışsın.
aslında,yaşlı falan deniliyor da,bazılarının aklı böyle şeylere zehir gibi işliyor.
yaşlı dediğin saf,temiz,nur yüzlü olur ki,hayır dua alır.

Kurban oldugum Allah cok büyük....sen icini ferah tut, kötülük fesatlik düsünme, böyle tesadüfler yaratip sana dogru yolu gösteriyor, melek yüzlü seytanlari malum ediyor iste...

Söylenecek birsey yok arkadasim, bende olsam böyle bir olaydan sonra o insanla görüsmek yüz yüze gelmek istemezdim....esinde seni bu konuda destekliyor, daha ne?

Fakat yine ben olsaydim, esime birakmaz kendim bunu kayinvalidemin yüzüne karsi söylerdim, herseyi kendi kulaklarimla duydugmu ve bundan sonra kesinlikle benim icin bittigni yüzüne vururdum....

sizin durumunuz daha vahim geldi bana.en azından emily arkadaşın kocası arkasında olduğu için görüşmek zorunda değil.konuşsalar bile arkasında muhattap olmak zorunda kalmaz artık.
eşiniz de gerçekten ne yaptığını bilmiyor,böyle baskıcı bir tutumla sizi zorla görüştürüp psikolojinizi bozup ne yapacaksa.belli ki,kaynananız da sizi çok umursamış yüzünüze bile bakmamış.
aslında arabuluculuk falan yapmaya gerek yokmuş,bırakı ne halleri varsa görsünler sorunlarını da kendi aralarında çözsünler.
maalesef,böyleler iyilikten falan da anlamaz.çok çok mesafeli olun.allah kolaylık versin:Saruboceq:,üzüldüm.

Arkadaslar yorumlariniz icin cokkkk tesekkurler,icim rahatladi gercekten a.s. Ben de bu guzel tesadufe cok seviniyorum acikcasi,karsi tarafin telefonunun kapanmamasi bir mucize,hicbirsey gizli kalmiyor bu dunyada,gec de olsa ortaya cikiyor,buna cok inaniyorum artik,bana buz gibi soguk dus etkisi yapti bu,cok kirildim,kizdim ama en onemlisi onun seviyesine inmeyecegim icin mutluyum..Esimin beni bu konuda sonsuza kadar destekleyecegini biliyorum,bu konuda sansliyim,ama zaten benim hakkimda seviyesiz sozcukler sarfeden bir insanla annesi de olsa gorusmeye zorlayacak bir es size ne kadar deger veriyordur ki..Yine de icimde kalan tek sey,piskin piskin ortalikda dolasmasi,ogluyla sanki hicbirsey olmamis gibi sohbet etmesi..Ben anlayamiyorum bu insanlari,kendisiyle barisik olan,mutlu bir insan boyle kalitesizlikler yapmaz diye dusunuyorum,ozellikle belli bir yasa gelmisseniz artik etrafinizda insanlarla guzel iliskiler kurmaniz,gunlerinizi kotu niyetle diil de iyi ve guzel niyetlerle gecirmeniz gereklidir,ne gerek var boyle cirkinliklere..Ben kesin kararimi verdim,hicbir sekilde gorusmeyecegim,benden hicbir ses alamiycak,benim hakkimdaki gercek duygularini kendi kulaklarima duydugum icin bunu asla unutamayacagim ve de ona tekrar anne diyemeyecegim,o buna layik diil cunku..Ufak tefek tartismalar yapilir sonra da barisilir onlar onemli diil ama bu affedilemez birsey eger affedersem gururum yerlerde surunur diye dusunuyorum..Olur da benimle iletisim kurmaya kalkarsa iste o zaman yaptigi seviyesizligi yuzune vuracagim,olur da telefon acar ya da karsima cikarsa kesinlikle iste o zaman nazik ve seviyeli bir dille bir daha benimle hicbir sekilde iletisim kurmaya calismamasini aksi taktirde buyuk tatsizliklarin cikabilecegini soyliycem..Ogluyla istedigi kadar gorussun,beni ilgilendirmiyor,ama benimle gorusmeyecek..Herseyi mahvetti kendisi,mutlu ve huzurlu bir aile ortami olmasi yerine boyle soguk ve kopuk bir aile ortami olucak artik bizim ve onun arasinda..Anneme de soyledim olanlari,cok uzuldu,ama babam bilmiyor o bilirse cok kizar ve uzulur.Annem de artik hic aramiycak kendisni,zaten kizi hakkinda cirkin sozler sarfeden bir insani annem ararsa hem kendini hem de beni cok kotu duruma dusurmus olur,inanamadi annem de,oglunun esi hakkinda nasil boyle seyler soylemeye agzi variyor dedi,ustelik bir kotuluk yapilmadi kendisine..Komik olan da ne biliyor musunuz,biz kendisinden baska biryerde yasiyoruz,ayni ulkede bile diiliz,senede bir iki kere gorusebiliyoruz,etrafinda baska hic kimsesi yok,esi uzun zaman once vefat etti,ne dogru durust bir arkadasi var ne de baska bir cevresi,hayattan beklentisi olmayan,amaci,hobileri ve bunun benzeri hicbir aktivitesi olmayan bir insan,bir de bekar kizi var o kadar,kizinin da problemleri var,cok zor bir insan,annesine kok sokturuyor,bu arada kiz dediysem 30 yasindan buyuk.O bizim kiymetimizi bilecegine,daha cok ozleyecegine iste bu kadar seviyesiz olabiliyor..Ben ilerde kayinvalide olursam gercekten boyle olmayacagim,bundan cok eminim

Son düzenleme:

Asicim senin durumunda benimkine benzer bir durum..Esinle aran iyiyse,iliskinizde annesi haric baska herhangi bir puruz yok ise sakin annesi icin aranizin bozulmasina izin verme..Yapilacak en guzel sey politik davranmak olucaktir..Eger esin annesiyle gorusmeni istiyorsa nazik bir dille biraz diretebilirsin,sadece cok gerekli olan ve ozel gunlerde gorusecegini ama bunlarin disinda cok gerekli olmadikca gorusmeyecegini ve de gorustugun zaman senden yakin ve icten olmani beklememesini,annesiyle sadece esin uzulmesin diye gorusecegini tamamiyle formalite seklinde gorusecegini soylersin..Politika yapmaktan baska bir care yok,yoksa bu insanlar bizlere huzursuzluk vermekten baska bir ise yaramiyorlar maalesef..Benim tek sansim istemedikce bir daha hicbir zaman gorusmeyecek olmam,bundan da cok mutluyum acikcasi..Gercekten kendisini karsimca dururken hayal edemiyorum,belk biraz agir olucak ama dusundukce midem bulaniyor..Sen de eltinle ve de kayinvalidenle araniza cok kalitel bir sinir koyarsan onlar deli olucaktir ama sana satasacak bir sebep de bulamayacaklardir,sonucta sen onlara bu tutumunla saygisizlik etmeyeceksin,sadece hayatindan uzak tutacaksin,hicbirseyini paylasmayacaksin o kadar,bu da onlara en guzel cevap olur diye dusunuyorum..Ama esini ikna edebilirsen cok az gorusmeye ya da hic gorusmemeye o da guzel bir cozum,yalniz ikna edeyim derken evinizin huzurunu kacirma olur mu,ikna olmazsa sen de politika yap,sanirim ben oyle yapardim,politik olmaya calisirdim biliyorum zor ama zamanla insan alisiyor,onumde cok ornekleri var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…