Tıp fakülteleri hakkında kafa karışıklığı

canım öncelikle Allah şifa versin bana ve sen de ne süper bir şey başarmışsın böyle zor bir dönemde bravo sana, helal olsun. Tıp Fakültesi mezunu değilim ama etrafım dolu tıbbiyelilerle daha bir tanesinden Ankara tıp kötü diye bir şey duymadım.

Ayrıca zaten Ankara Tıptaki de bilmem nerdeki de Doktor olmayacak mı? hangimiz gittiğimiz doktoru üniversitesine göre seçiyoruz. Ben olsam ayrılmam annemin babamın yanından. hem babanın sağlık sektöründe çok desteğe ihtiyacı var. okurken hocaların, hastane personeli sana kolaylık sağlar. babana destek olursun, elin hep babanın üzerinde olur. acil bir durumda direkt müdahalesini yaptırırsın okulunda. gitme hiç oralara bence. Allah selamet versin.

şu türban konusundaki saçmalıkları da ne olursun dinleme. sen okuluna dersine baktıkça kim kime ne yapıyormuş. boşver onları.

Bazı akrabaların ne söylemeye çalışmış, tesettürünün bu işle alakası ne anlayamadım? Ben sana Hacettepe Tıp Fakültesini öneriyorum.. En önde gelen tıp fakültelerindendir kendisi.

ben senin yerinde olsam ankara tıp ı tercih ederdim. eğitimleri hakkında bir bilgi sahibi değilim ama üniversite olarak aralarında çok bir fark yok ve şuan ankara da yaşıyorsun, baban hasta. ayrıca istanbul da nerede kalacaksın.

ekstra masraf olacak. istanbul a gitmeye gerek yok. ankaralısın çünkü. tesettürlü olmanın da sorun yaratacağını düşünmüyorum. artık her üniversitede bölümde tesettürlü öğrenciler var zaten.

tıp okuduktan sonra üniversitenin bir önemi yok sonuçta doktor olacaksın üniversite köklü olduktan sonra yeni açılan bir üniversite olmadıktan sonra eğitimi her türlü iyi verirler burda önemli olan sensin çalışırsan kendini geliştirirsen araştırırsan her yerde iyi bir doktor olursun doktor olmanın üniversitesi olmaz bence kişide biter ayrıca komşularını dinleme o ne saçmalıktır hiç öyle bişey duymadım son yıllar için söylüyorum birde not düşeyim ben erzurumda okudum şu an çalıştığım yerde hecettepe mezunuda var ankarada istanbulda kimse nerden mezunsun diye sormuyor hastanelerde laf olsun diye kendi aramızda konuşursak yani herşey sana bağlı iyi çalış derim babanada allah şifa versin

teşekkürler aütf nin iyiliğinden şüphem yok ama tusa da çalışma imkanın olmaz, internlükte nöbetleri vs çok fazla diye duydum birde. bu önemli bi nokta mı sizce?
Ben erciyes mezunuyum. Orda da internlükte asistan gibi çalışırdık. 3 güne bşr nöbet tutardık. Ama sonrasında bi şekilde tusu kazandım. 6 ay geç kazandım ama kazandım. Zaten internlükte ders çalışabileceğin kadar rahat bi üniversitedeysen pratik eğitimi zayıf demektir. Doktorluğu kitaplardan değil hasta başında öğrenirsin

Üniv.de türbana tesettüre karısılmıyor artık ist. Da ank. Da bir bana ğöre.insan dünyanın en iyi ünv. Ğitsin öğrendiği bilmek istediği kadardır..evinin içinde oku ilmine yönel çok çalış, gurbet hasret çekmezsin...

Canım böyle durumlarda ailenin bir arada olması çok önemli bence. Benimde tercih dönemimde annem kanseri yeni atlatmıştı, ama benden uzak kalmak istemediğini söylemişti. Asıl istediğim bölüm başka olmasına ve o da şehir dışında tutuyor olmasına rağmen annemle geçireceğim her dakika çok önemli gelmişti gözüme, ya ona bir şey olursa diye düşündüm hep. Neticesinde bulunduğum şehirde aklımdaki diğer bölümü yazıp, ona gitmiştim. Oysa ki şehir dışında okuyacağım bölüm çok daha iyi iş imkanları sağlayacaktı bana.

Senin başka bir meslek tercih etme gibi bir durumunda yokmuş. İkisi de eğitimi oldukça iyi üniversiteler. Ben senin yerinde olsam bu tedavi süresince babamla beraber kalır, Ankara'yı yazardım. Bu arada başarın için tebrik ederim, tıp kazanmak kolay değil. Umarım Rabbim babacığına da bolca şifalar verir.

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun,ve tebrik ederim ben çapa tıp ogrencisiyim ama senin durumunda olsam babamı bırakmazdım ve illa çapa aklımda kalacaksa uzamnlıkta iyi bir bölümünü yazarak istanbula o zaman gelirdim ankara tıp da cok iyi pişman olmazsın

Okullar arası farkı çok bilemem ama tabiki Çapa, cerrahpaşa en köklü okullar... Bende Cerrahpaşa mezunuyum....Sana abla tavsiyesi tıp okuyacaksan ailenin yanında oku...zor bir dönem seni bekliyor, ailenin desteği çok önemli...bazı günler o kadar bunalacaksın ki evde anneciğinin gülümsemesi, bir tabak sıcak çorbası sana çok iyi gelecek...akraba yanında, yurtta çok zorluk çekersin....Allah yardımcın olsun, yolun uzun ve zor....

Teşekkür ederim yorumlat icin, ben de ankarada kalmaya karar verdim tereddütüm yok bu konuda arkadaslar sağolun

Hangi univ.egitimi daha iyi bilmemde bu durumda ailenin yaninda okuman daha mantikli geldi.hem istanbul zordur yorar insani.parayada ihtiyacin olacak.ankarada o kadar harcaman olmaz bence ailenin yaninda.ayrica tebrik ederum kardesim helal olsun sana.ilerde saygin bir doktor ol insallah.

Ankara Tıp dehşet hırslıdır yalnız Orada arkadaşlarım var hani ben uyumuyorum calısıyorum onlar yasamıyor calısyor ya da bana lanse ettikleri şey o
Başarılı bir üniversite başarılı birde fakülte
Günümüzde zaten tıp ı nerede okuduğundan ziyade TUSda nereyi kazandığın önemli Ve emin ol Ankara Üniversitesi de TUSu kazanmanı saglayacak birikimi verecektir
Çapa hakkinda bi bildiklerim yok ama Ankaradan tanidiklarim memnun

Babana acil şifalar.. Akrabalarına katılmıyorum, kapalı olmana gelecek yorum insan hadsizliğinden kaynaklanır o da her şehirde var. Bilakis Ankara'da daha rahat edersin gibime geliyor. Çapa-Cerrahpaşa karışık bu arala yok taşınmalar, kapasite yetersizliği diye çok haber oluyor. Facebookta doktorlar sayfası var ona da bak istersen. Önemli olan uzmanlığın diye biliyorum. Allah korusun babana bir şey olsa İstanbul'da da Ankara'da da aynı oranda sahip çıkar san aisteyenler. Hem Akara'da düzenini de dağıtmamış olursun. Ankara'da kal düzeninde, aklın da seninle kalsın. Kolaylıklar ve hayırlı kararlar..

tıpla ilgili pek bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar hep ankara demiş zaten, bende bu yorumlara istinaden ankara yı mantıklı buldum. hem istanbula geldiğinde babanı anneni en fazla ayda 1 görebileceksin. derslerin yoğunluğu, maddi imkanlar zorlar seni...

Bende ankara yazacagim oyle görünüyor, sadece akrabalar tarafından bir baski var daha iyi üniversite olduğu için

benim 2 kardeşim ankara tıptan mezun gayet iyi.bir diğeri hacettepe ingilizce tıptan mezun o da iyi farkı hacettepeden mezunun biraz egosu yüksek

ÇAPANIN HOCALARI ÖZELLERE DAĞILDI , Ankara tıp geliyorsa onu yaz kesinlikle çapaya gitme derim emeğine yazık olur, bezmialem çapadan iyi öyle söyleyeyim, yazacaksan bezmialem yazabilirsin ortam olarak da sana çok çok uyar ama ailenin yanında kalman çok daha iyi olur senin için, ankara tıp çok iyidir, düşünme bile ilk tercihe ankara yazmalısın

Kizlar konuyu guncelledim. Cevaplayan fikir veren herkese teşekkür ederim dualarinizi bekliyorum artik elimden gelen tek sey dua dua

Kizlar konuyu guncelledim. Cevaplayan fikir veren herkese teşekkür ederim dualarinizi bekliyorum artik elimden gelen tek sey dua dua

Okudum canım ve çok üzüldüm Çıkmadık candan umut kesilmez sizin için dua edeceğim bol bol ...
Bak sen baban için güçlü durmaya calis ve kendine her iste bi hayir oldugunu hatirlatmaya calis tatlim... Allah veriyor Allah aliyor.
Bol bol dua edecegim baban icin sifa sizler icin sabir dileyecegim
Universite meselesini de takma bosver guzelim tip fakultesi tip fakultesidir Bak ben izmirde dokuz eylülde evimden 18 saat uzakta okuyorum
Neyse canim dedigim gibi cok gecmis olsun dualarim sizinle...

Hacettepe gelme ihtimali yok gibi bir sey, yazacagim ama gelmez malesef

Kayıt olup çapaya bir dönem okulunu dondur istersen

Çok geçmiş olsun. Ve tebrik ederim. Senin tıp fakültesini kazandığını görmüş ya babacığın daha mutlusu yoktur ondan.

Canim oyle yanıyor ki dindiremiyorum acısını. Allah kimseyi babasiz birakmasin iyilesse iyi olsa baska ne isterim ya. Iyilesir mi bi umut.her yere baktim internette yok mu bi çaresi cozumu amerikada desinler yarin kalkar gider tedavi ettiririz ama yok yok iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…