Tıp fakülteleri hakkında kafa karışıklığı

Geçmiş olsun Allah şifa versin
babanın durumu nasıl?

babanın durumu iyiyse gidersin çapa yazarsın 1 dönem okursun. bölüm birincisi olursun yatay geçişle Ankaraya dönersin. Ankara hacettepeyle bir görüş yatay geçiş oluyor mu, diye
Durumunu bilmiyorum iyi de oluyor kotu de.. boyle bi hastalik, neyin ne olacagini bilemiyor insan. Ama yatay gecis yapmak bölüm birinciligi filan o kadar zor ki.. sadece ankara yazarim gibi

Ankara tıp en agır eğitimin verildiği yerdir , değil tıp sanat tarihinden bile zor mezun olursun , bir laf vardır hacettepeye girilmez ankaradan çıkılmaz diye , sen bence istanbul tercih et, Ankara üniversitesinin hocaları da iyi değil çok kasarlar.

Cok teşekkürler icim ferahladi, bir de ankara tip cok zor girsen cikamazsin gibi algilar var bu konuda ne düşünüyorsunuz? Normal tiplardan zor mu

Preklinikte çok fark olduğunu sanmıyorum ama kliniğe geçtikten sonra,4.sınıf ve sonrasında yani,sözlülerin diğer fakültelere gööre daha ciddiye alındığını biliyorum. Öyle şey olur mu :) girersen çıkamazsın ne demek :) zaten asıl önemli olan uzmanlığını nerden aldığın. Ankara tıp bir çok branşta uzmanlık eğitimi için de en iyilerden biri. Ankara tıp mezunu olduğun zaman asistanlığının daha kolay geçeceği de kesin. İster istemez her üniversitede kendi mezunları rahat eder. Dedim ya yerinde olsam başka biyeri düşünmezdim. Kaldı ki senin sosyal şartların için de ankara daha iyi görünüyor.

Annemin psikolojik sorunları var babama bir sey olursa, Allah korusun, daha sa kötü olacaginim farkindayim. Bu yuzden anneme pek guvenemiyor :KK43:
Canım ya, böyle bir ortama rağmen böyle bir başarı. Maşallah sana. İnşallah çok güzel bir geleceğin olur.
Aileni arkanda bırakırsan aklın onlarda kalabilir. Babannenler gitmez inşallah. Ya da dönüşümlü anne tarafından da kalanlar olsun.

Canimcim, Allah korusun babanin dedigi kotu durum gerceklesirse ailenizin bir arada olmasi ve birbirine tutunmasi daha dogru bence. Yani annem iyi degil demissin, kardesin de var, birbirine tutunup dirayetli olmaniz gerek. Sen gidersen kardesine ne olacak peki? Ben olsam kardesimi birakamazdim sanirim.

Universite konusuna gelince dedigim gibi ikisi de cok cok iyi bolumler, hangisini yazarsan yaz iyi bir okuldan mezun doktor olacaksin sonucta, arada ben fark goremiyorum. hangsini yazarsan yaz pisman olmazsin.

Tebrik etmeyi unutmusum, basarilarinind evamini dilerim, babana acil sifalar dilerim.
çok teşekkürler bende ankara düşünüyorum öğrencileri çok memnun. teşekkürler iyi dilekleriniz için tek istediğim babamın iyileşmesi şuan. :)

Preklinikte çok fark olduğunu sanmıyorum ama kliniğe geçtikten sonra,4.sınıf ve sonrasında yani,sözlülerin diğer fakültelere gööre daha ciddiye alındığını biliyorum. Öyle şey olur mu :) girersen çıkamazsın ne demek :) zaten asıl önemli olan uzmanlığını nerden aldığın. Ankara tıp bir çok branşta uzmanlık eğitimi için de en iyilerden biri. Ankara tıp mezunu olduğun zaman asistanlığının daha kolay geçeceği de kesin. İster istemez her üniversitede kendi mezunları rahat eder. Dedim ya yerinde olsam başka biyeri düşünmezdim. Kaldı ki senin sosyal şartların için de ankara daha iyi görünüyor.

teşekkürler aütf nin iyiliğinden şüphem yok ama tusa da çalışma imkanın olmaz, internlükte nöbetleri vs çok fazla diye duydum birde. bu önemli bi nokta mı sizce?

Canım ya, böyle bir ortama rağmen böyle bir başarı. Maşallah sana. İnşallah çok güzel bir geleceğin olur.
Aileni arkanda bırakırsan aklın onlarda kalabilir. Babannenler gitmez inşallah. Ya da dönüşümlü anne tarafından da kalanlar olsun.
yok gitmeyi düşünmüyorlar şükür ki. iyi dualarınız için çok teşekkürler, inşallah Allah da size her şeyin güzelini nasip etsin :)

Ankara tıp en agır eğitimin verildiği yerdir , değil tıp sanat tarihinden bile zor mezun olursun , bir laf vardır hacettepeye girilmez ankaradan çıkılmaz diye , sen bence istanbul tercih et, Ankara üniversitesinin hocaları da iyi değil çok kasarlar.
orada tanıdığınız bildiğiniz birileri var mı, ben de çok endişeliyim bu durumdan:KK43:

canım tıpı kazanmışsın çapası ankarası mı var ..ben senin yerinde olsam memleketimde babamın yanında dururum...Allah muhafaza hak tecelli etti babanın dediği oldu,işte o zaman bildiğin yer senin için en güvenli yer olur ..hakkında hayırlısı olsun şimdiden tebrikler :KK66:

canım tıpı kazanmışsın çapası ankarası mı var ..ben senin yerinde olsam memleketimde babamın yanında dururum...Allah muhafaza hak tecelli etti babanın dediği oldu,işte o zaman bildiğin yer senin için en güvenli yer olur ..hakkında hayırlısı olsun şimdiden tebrikler :KK66:
çok teşekkürler son karar olarak ankara diyorum bende, çok fark olduğunu sanmıyorum 2 üniversite arası, inşallah hayırlısı olur :)

Zaten herkes aralarında fark olmayacağını söylemiş bencede yok.Tebrik ederim bu arada iyi bir sıralama getirmişsiniz demek :) tesettür de sorun olmaz 2015 yılında hala kim kimin giysisine karışır? Dinlemeyin siz teyzeleri amcaları komşuları

babanıza çok üzüldüm çok geçmiş olsun.
bence babanızı bırakıp gitmeyin zaten ankara tıp da harika bir okul hatta bence çapadan iyi
bu arada çok imrendim sana ben de tıp okumak istiyorum:)inşallah çok başarılı olursun

üniversiteyi kazandığımın ikinci günü annem fenalaşıp hastaneye kaldırıldı ve kanser olduğunu öğrendik.
üç gün içinde memesini aldılar.
doktor bizi çok zor bi sürecin beklediğini söylediğinde istediğim okul bize 6 saat uzaktaydı.
ben nasılsa çalışır tekrar başarırım deyip o yıl tercih yapmadım ve annemin tedavi sürecinde ona hep ben baktım..
ben gitmedim,
sende gitme diyemem..
kaybedince özlüyorsun.
çok özlüyorsun..
keşke diyorsun,
keşke her anımı onunla geçirseydim..
keşke daha çok anı sığdırabilseydim..

Ben Ankara Üniversitesi'ni hiç önermiyorum geçme notu saçmalığı yüzünden. Çok çok zorlanırsın hele bir de tıp okuyacaksın. Başka üniversitelerde 60 70'le gayet iyi ortalamalar yapılabilirken orada zar zor sınıf geçiliyor. Bence tercih etmemelisin Ankara' yı.

Simdiden internlugu mu dusunuyorsun? O zaman capayi asla yazma, rahat olacagini sanmıyorum. Ankara tip capa tip ikisi de iyi fakulteler. Ama senin yerinde olsaydim ailevi sebeplerle ankara derdim. Hakkaride yasiyorum ankara yazayim mi deseydin anlardim da oturdugun yerdeki fakulte de yabana atilacak bir fakulte degil. Okurken biraz zorlanirsin o kadar. Ama emin ol aileden uzak olmak hele ki ailede hasta varken uzak olmak hic kolay degil. Capa mezunuyum bu arada.

Sadece ankara yazmak tehlikeli değil mi sence...ya açıkta kalırsan ?
İkisini de yazıp hayırlısı demek daha dogru gibi geldi bana...

Öncelikle şimdiden tebrik ediyorum, ikisi de iyi üniversiteler bence önce Ankara'yı yazıp sonra Çapa'yı yazmalısın. Babana da çok geçmiş olsun, umarım tez vakitte sağlığına kavuşur. Üniversiteyi evden 16 saat uzaklıkta bir şehirde okudum, hasta olsa ailem gelemiyordum zaten bayramdan bayrama anca gelebiliyorsun. Uçak var diyebilirsin belki ama zaman geliyor 5 lira bile sorun olabiliyor. Ben senin yerinde olsam ailemle birlikte okumayı tercih ederdim. Şimdiden okul hayatında başarılar...

X