TİBBİ SEKRETERİM İŞ ARIYORUM

Hayir soyle biseyde var yillarca kasiyerlik yapan birinin kariyer olarak kendine onu secmisse (kendi bazinda) meslegi kasiyerliktir. Oto tamircisi, sanayi calisanlari yada satis danismani kariyer olarak onu belirlemisse meslegi o dur.

Zira gecmiste lise mezunu ogretmenler, mudurler hemsireler var onlarida saf disina birakip hayir meslek degil lise mezunu cunku demek gibi bisey olmus bu soylenen 😏

Meslek ogrenilerek kazanilir...
Tam üstüne bastın. Deneyimli kasiyerler, oto tamircileri sanayide çalışanlar teknik elemandır, kolay kolay işsiz kalmazlar.

Yazdıklarımı okumuyor mu kimse, diyorum ki ülkemizde meslek değil. Ülkemizde değil. Bunu yapan ben değilim zaten, benim kararım değil. Torpil sistemi teknik elemanlara sökmüyor o yüzden teknik bölüm diyorum.

Cümleyi bir bütün olarak okumak bu kadar zor olmamalı ya.

Öncelikle bu meslekler ülkemizde meslek değil diyerek çok saçma bir genelleme içine giriyorsunuz. Cümlenizi iyi okuyorum ama elde tutulur bir yanı yok maalesef. Ben kendim psikoloğum ve işe alım yapılırken kişinin aldığı eğitimlere falan gayet bakılıyor ve ona göre öncelik veriliyor. Aynı bahsetmiş olduğunuz Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi. Psikoloji gibi bölümlerin çalışma alanı oldukça geniştir. Bunun için çok da adamınız olmasına gerek yok diye düşünüyorum.
Benim söylediğim iki yıllık psikoloji mezunların psikologlar değil. Önlisans psikoloji mezunları tam olarak ne iş yapıyor mesela?

Ayrıca bunlara "ülkemizde meslek değil" diyorum, bunları yok saymıyorum.

• Komik
Reactions: JES
Kompleksim yok çünkü grafikerim. Grafik mühendisi diye bir şey olmadığı için hiç kompleks yapmaya gerek olmadı. Gerçekleri anlatıyorum bana kızıyorsunuz ülkeyi bu hale getirenler yerine. Diyorum ki ülke şartlarında bunlar meslek değil. Ülke şartları diyorum keşke olsa diyorum yok. Sanki ben işsiz bıraktım milleti :KK70:

Psikoloji olarak 2 yıllık psikolojiden bahsettim. Psikologdan değil. Konularda hep gerektiği yerde "psikoloğa gidin" diyen biriyim. Derdin azsa 2 yıllık psikoloji bölümü de olur demiyor kimse. Milletçe okuduğunu anlamama sorunumuz var.
2 yıllık psikoloji diye bir şey yok offf of. Cahille etme muhabbet diye bir laf varmış ya işte onu çok iyi anladım. Grafikerliği lisede bile bölümünü okumadan yapan arkadaşım var. Dalga mı geçiyorsunuz ya.

Kompleksim yok çünkü grafikerim. Grafik mühendisi diye bir şey olmadığı için hiç kompleks yapmaya gerek olmadı. Gerçekleri anlatıyorum bana kızıyorsunuz ülkeyi bu hale getirenler yerine. Diyorum ki ülke şartlarında bunlar meslek değil. Ülke şartları diyorum keşke olsa diyorum yok. Sanki ben işsiz bıraktım milleti :KK70:

Psikoloji olarak 2 yıllık psikolojiden bahsettim. Psikologdan değil. Konularda hep gerektiği yerde "psikoloğa gidin" diyen biriyim. Derdin azsa 2 yıllık psikoloji bölümü de olur demiyor kimse. Milletçe okuduğunu anlamama sorunumuz var.
Öyle bir algı var ki herkes düşüyor. Psikoloji lisansını tamamlayan biri danışan göremez. Danışan alabilmesi için yüksel lisans yapıp uzmanlaşması gerekir. Gitmeniz gerekirse kriteriniz daha fazlası olsun yani :KK70: Bugün sosyal medyalardan birinde 60k sıralama ile devlet üniversitelerinden birine girmesiyle övünüp başka bölümlere sallayan bir psikoloji öğrencisi vardı. Kaç 20k hey gidi 😌
Herkes psikoloji okumak isteyip de okuyamıyor yanılgısı var bir de psikoloji kazanmak zor değil, zor olan layığıyla bitirip içselleştirebilmek öğrendiklerini.
Ve ülkemizde hiçbir şey kitabına göre yapılmadığı için yüksel yapmadan da çalışan bir sürü psikoloji mezunu vardır 😇

Benim söylediğim iki yıllık psikoloji mezunların psikologlar değil. Önlisans psikoloji mezunları tam olarak ne iş yapıyor mesela?

Ön lisans psikoloji bölümü yok. Öyle bir bölüm yok. Psikoloji eşit ağırlığın en yüksek bölümlerindendir hukukla beraber. Biri kolonya getirsin bayılacağım...

2 yıllık psikoloji diye bir şey yok offf of. Cahille etme muhabbet diye bir laf varmış ya işte onu çok iyi anladım. Grafikerliği lisede bile bölümünü okumadan yapan arkadaşım var. Dalga mı geçiyorsunuz ya.
İyi de burada okumakla ilgili konuşmuyorum ki meslek edinmekle ilgili konuşuyorum

İki yıllık psikoloji bölümü mü varmış? Bence önce onu araştırın ondan sonra ne iş yaptıklarını isterseniz ben size anlatırım.

Benim açmamı niye bekliyorsunuz ki buyrun açın?

Şehir hastaneleri daha yapılırken personeli belli. Diplomaya falan da bakmıyorlar ki. Lise mezunları bile rahatça yönetime kadar çıkabiliyor.

Başka bölüm okuyamıyorsan kendini tıbbi sekreterlikle sınırlama zira bulman çok zor. Başka iş kollarına bak bence.

Liseyi açıköğretimden okudum ve hiç iş aramadım. Çünkü teknik elemanım. Burada konumuz okumak değil ki, iş bulabilmek. Teknik biri olarak tavsiyelerim de bu yönde zaten

Tıbbi sekreterlik olarak bir meslek araması yanlış. Bilgisayar bilen o işi yapıyor zaten. Kendini onunla sınırlayıp işsiz mi kalsın

Kendini geliştirmek ayrı, iş beklentisi apayrı. Bu ülkede felsefe mezunları işsiz mesela. Ama felseyi merak eden herkes okusun, kendini geliştirsin. Fakat filozof olarak iş bulamıyorum demek biraz saçma değil mi

Bu meslekler ülkemizde meslek değil, cümlemi iyi okuyun. Avrupa Amerika gibi yerlerde mesleğin neyse onu yaparsın çünkü işe alımlarda eğitim ön plandadır. Mesela konu sahibinin iş bulamadığı gibi tıbbi sekreter işe alınacaksa bunun eğitimi olan kişiler alınır. Ülkemizde adamın varsa diplomaya bakılıyor mu siz söyleyin?

Lise mezunuyum, teknik biriyim hiç işsiz kalmadım. İşsiz kalmamak için de insanlara teknik eleman olmalarını tavsiye ediyorum.

Yoo bir psikoloğa gitmek istesem devlet okulundan mezun olması benim için kafi.

Empati yaptım ve yapıcı yorumlarımı da yaptım. Tıbbi sekreterler iş bulamıyor, neden bulamıyor, çözümü ne anlattım. Daha ne istiyorsunuz :)
İlk mesajınız gayet yerici ve alay ediciydi. Amacınız da yardım etmek falan değildi. Zaten konu sahibini de gücendirdiniz. Konuyu dalgaya alıp peşinizden gelenlerle goygoy yapacaktınız, öyle ki ilk beğenmedim gelince o üyeye, ne o sende mi tıbbi sekreterlik okudun dediniz. Yemeyin bizi e mi? Burada bir üye yazmıştı; kendi çok iyi durumda olup da yardım edenini görmedim tarzında. Tam da bu.

İyi de burada okumakla ilgili konuşmuyorum ki meslek edinmekle ilgili konuşuyorum
İşte grafikerlik meslek değil sizin mantığınıza göre çünkü belirli programları var kullanabilen yapıyor. Benim arkadaşım öyle mesela okulunu falan okumadı. Tıbbi sekreterlikle aynı kapıya çıkıyor.

Öyle bir algı var ki herkes düşüyor. Psikoloji lisansını tamamlayan biri danışan göremez. Danışan alabilmesi için yüksel lisans yapıp uzmanlaşması gerekir. Gitmeniz gerekirse kriteriniz daha fazlası olsun yani :KK70: Bugün sosyal medyalardan birinde 60k sıralama ile devlet üniversitelerinden birine girmesiyle övünüp başka bölümlere sallayan bir psikoloji öğrencisi vardı. Kaç 20k hey gidi 😌
Herkes psikoloji okumak isteyip de okuyamıyor yanılgısı var bir de psikoloji kazanmak zor değil, zor olan layığıyla bitirip içselleştirebilmek öğrendiklerini.
Ve ülkemizde hiçbir şey kitabına göre yapılmadığı için yüksel yapmadan da çalışan bir sürü psikoloji mezunu vardır 😇
Bilemiyorum ben hep psikiyatriye gittiğim için. Gerekirse araştırır giderim. YL yapmamış psikoloji mezunları bile psikolog sayılmıyor siz düşünün.
Ön lisans psikoloji bölümü yok. Öyle bir bölüm yok. Psikoloji eşit ağırlığın en yüksek bölümlerindendir hukukla beraber. Biri kolonya getirsin bayılacağım...

İki yıllık psikoloji bölümü mü varmış? Bence önce onu araştırın ondan sonra ne iş yaptıklarını isterseniz ben size anlatırım.
Benim zamanımda vardı (82 doğumluyum)

İşte grafikerlik meslek değil sizin mantığınıza göre çünkü belirli programları var kullanabilen yapıyor. Benim arkadaşım öyle mesela okulunu falan okumadı. Tıbbi sekreterlikle aynı kapıya çıkıyor.
Grafikerim, işin teknik olayı matbaada olmam. Yaptığım işte kalıpta ne çıkar, hangi gram kağıtta nasıl çıkar, firesiz montaj nasıl olur... Bunu iki program bilmekle bir tutmayın

Bilemiyorum ben hep psikiyatriye gittiğim için. Gerekirse araştırır giderim. YL yapmamış psikoloji mezunları bile psikolog sayılmıyor siz düşünün.

Benim zamanımda vardı (82 doğumluyum)
Yok maalesef öyle bir bölüm. YL yapmamış olanlar psikolog sayılırlar sadece klinik alanda uzmanlaşmamışlardır o kadar. Neyse bugünlük bu kadar internet yeter. Zira beynim aktı.

2 yıllık psikoloji bölümü mü :confused: :confused: :confused: :confused:
1616180850496.jpeg

Benim zamanımda vardı. Diyelim yok, devletin gerekli mesleki yetkinliğe ulaşamıyorlar diye psikoloji açıköğretim programını kapatmasına yorumun nedir?
Siz kendi kendinizi yalanlıyorsunuz işte. Az önce insanların can sıkıntısından okuduğu bölüm dediniz şimdi de devlet açıköğretime uygun bulmadı diyorsunuz. Uygun değil çünkü. Neyse konu psikoloji falan değildi zaten. Sizin üslubunuzdu.

Siz kendi kendinizi yalanlıyorsunuz işte. Az önce insanların can sıkıntısından okuduğu bölüm dediniz şimdi de devlet açıköğretime uygun bulmadı diyorsunuz. Uygun değil çünkü. Neyse konu psikoloji falan değildi zaten. Sizin üslubunuzdu.
Üslubum öyle ya da değil, gerçekleri çat çat söylediğim için kızıyor insanlar farkındayım. Ama bana değil bu çarpık sisteme hırslanın. Zira mesleği olanın iş bulabildiği, torpilin işlemediği bir Türkiye görmek en büyük hayalim.

Üslubum öyle ya da değil, gerçekleri çat çat söylediğim için kızıyor insanlar farkındayım. Ama bana değil bu çarpık sisteme hırslanın. Zira mesleği olanın iş bulabildiği, torpilin işlemediği bir Türkiye görmek en büyük hayalim.
Haha hangi ev hanımına sorsam tıbbi sekreterlik okuyor :KK70: İşiniz zor be. Diploması olmayan birinin bile yapabildiği bir meslekte iş bulmakta Allah yardımcınız olsun.
hanımefendi yazmayayım yazmayayım dedim ama gerçekten ayıp ediyorsunuz... yani konuşuyor olsak deriz ki yanlış duymuşuz,ama gözlerimizle görüyoruz işte,yazılanlar ortada...

amacınız gerçekleri dile getirmek veya yol göstermek değildi,konu sahibiyle dalga geçmekti.. lütfen ama artık,her şey ortada çünkü..

şu mesajınızda ne gibi bir iyi niyet olabilir ki,ben şahsen göremiyorum...

deseniz ki tamam kusura bakmayın düşüncemi yanlış şekilde dile getirdim,aslında böyle böyle demek istedim,eyvallah,ama siz amacı ayan beyan ortada olan yorumunuzdan sanki biz bambaşka bir anlam çıkarıp sizi yanlış anlamışız gibi davranıyorsunuz... yapmayın...

2 yıllık psikoloji mi ? Ayy beni biri bıçaklasın. Bu nasıl bir eğitimsizlik bu nasıl eleştiri yaptığı şeyden bihaberliktir.

Lütfen şu saniyeden sonra 2 gr bilginizle herhangi bir meslek üzerine yorum yapmayın.

Siz kimsiniz ya ? Bilirkişi mi ?

X