TİBBİ SEKRETERİM İŞ ARIYORUM

Yazdıklarınızı katılıyorum bir noktayı düzeltelim; Armağan Çağlayan 1986 İstanbul Hukuk lisans mezunu daha sonrasında ise yönetim ve organizasyon doktoru, yani psikoloji okumak isteseydi emin olun okurdu :)
Evet onu ben de düşündüm hatta şaşırma sebeplerimden biri de oydu. Yani istese şimdi bile okur bence gayet zeki bir adam. Ama kendi röportajı bu yönde yani ben kendisinin yalancısıyım. Belki de onun zamanında çok yaygın bir bölüm olmadığı için ailesi tarafından hukuka yönlendirilmiş olabilir yani ben öyle tahmin ettim. Hala merakı ve ilgisi var psikolojiye hatta eğitimlerine falan katıldığını söylüyor.

konu sahibi,kim ne derse desin (ki siz üniversitede bölümünü de okumuşsunuz) tıbbi sekreterlik bence oldukça revaçta olan bir meslek.

işim gereği pek fazla sekreter arkadaşım var,gayet güzel hayatları var, çok şükür iyi de kazanıyorlar.

tek sorun devlette bir kadroya atanabilmek. dişinizi sıkın, uğraşın,deneyin.

mutlaka alım olacaktır,çünkü gerçekten ihtiyaç duyulan ve iş yapan bir meslek grubu.

yolunuz açık olsun :KK200:

Evet onu ben de düşündüm hatta şaşırma sebeplerimden biri de oydu. Yani istese şimdi bile okur bence gayet zeki bir adam. Ama kendi röportajı bu yönde yani ben kendisinin yalancısıyım. Belki de onun zamanında çok yaygın bir bölüm olmadığı için ailesi tarafından hukuka yönlendirilmiş olabilir yani ben öyle tahmin ettim. Hala merakı ve ilgisi var psikolojiye hatta eğitimlerine falan katıldığını söylüyor.
Anladım ben tabi görmemiştim bu röportajını. Ancak kendisi bir yakınımın hukuktan sınıf arkadaşı, hatta mezuniyet yıllığı da hakkında yazılanları okumuştum, genelde çok güzel şeyler yazılmıştı, bir yorumu kısmen hatırlıyorum:" Yoldan geçerken şöyle bir uğramış gibi geldiği fakültemizi 4 yılda tamamlamasına bizlerde şaşkınız." :) Şimdide başarılı bir avukat olduğunu biliyorum.
Ayrıca lisansı hukuk iken, yüksek lisansı uluslararsı ilişkiler, doktorası işletme; yani disiplinlerarası bir adam ve bence psikolojiyide bir yere sığdırırdı istese.
Bence sadece psikologların gönlünü almak istemiş :) Güzel bir hareket.

bazı bölümlerin, psikoloji-sosyoloji-çocuk gelişimi gibi açık öğretimde okutulmasına karşıyım ama tıbbi sekreterlik bence mantıksız değil açıktan okumak için. konu sahibi en azından bir meslek edinmek için şartları dahilinde çabalamış. bu kadar sıkıntısına rağmenel açıp başkasından para da talep etmiyor. iş istiyor. böyle birşeyle dalga geçmek kimsenin haddine olamaz.
konunun teknik bölümle, mühendislikle de alakası yok ayrıca.
ben de mühendisim, 10 senedir sektörümde çalışıyorum. başım da aman aman göğe ermedi. öyle sanıldığı gibi mükemmel maaşlarda yok heryerde.

Aslında psikoloji baya değer verilen ve beğenilen de bir bölümdür fakat birkaç değişik insan bu tarz yorumlarda bulunabiliyor işte. Sonra da fellik fellik psikolog ararlar. Doğan cüceloğlu öldüğünde herkes çok üzüldü kendisi bir psikologtu. Cahilliğin sınırlarını nasıl zorlayabilirim diye düşünüp düşünüp öyle bir yorum yazmış sanırım. Akrabama da gelince o akrabam gibi çok insan var inanın. O yüzden ne zaman bölüm seçme hazırlığında olan bir öğrenci görsem asla olumsuz konuşmam hangi meslekte başarılı olacağına inanıyorsan, ilgiyle hangisini yapabileceksen onu yaz derim.
Kesinlikle öyle ve bizim ülkemizde en ihtiyaç duyulan mesleklerden biri olduğunu düşünüyorum. Ben de bir psikolog olarak çok üzüldüm çünkü kendisi çok kıymetli bir insandı. Dileyelim ki böyle saçma sapan düşünceler son bulsun. Fikir sahibi olmadan böyle yapılan yorumlar çok yıpratıcı olabiliyor çünkü. Yönlendirme konusunda da siz en doğru olanı yapıyorsunuz. Keşke herkes sizin gibi düşünebilse.

Anladım ben tabi görmemiştim bu röportajını. Ancak kendisi bir yakınımın hukuktan sınıf arkadaşı, hatta mezuniyet yıllığı da hakkında yazılanları okumuştum, genelde çok güzel şeyler yazılmıştı, bir yorumu kısmen hatırlıyorum:" Yoldan geçerken şöyle bir uğramış gibi geldiği fakültemizi 4 yılda tamamlamasına bizlerde şaşkınız." :) Şimdide başarılı bir avukat olduğunu biliyorum.
Ayrıca lisansı hukuk iken, yüksek lisansı uluslararsı ilişkiler, doktorası işletme; yani disiplinlerarası bir adam ve bence psikolojiyide bir yere sığdırırdı istese.
Yok yıllar öncesine ait bir röportaj. Kendisi açıktan sosyoloji de okumuş hatta, okumayı seven biri. Ben de severim armağan çağlayanı bazen uçuk davransa bile. Bir gün yüz yüze görürsem sorayım bu konuyu :KK70:

Yok yıllar öncesine ait bir röportaj. Kendisi açıktan sosyoloji de okumuş hatta, okumayı seven biri. Ben de severim armağan çağlayanı bazen uçuk davransa bile. Bir gün yüz yüze görürsem sorayım bu konuyu :KK70:
Tüh yine tahminşeri tutturamadım ben psikologlarla ters düştükten sonra böyle bir açıklaması oldu sanmıştım :) Kesinlikle sormalısınız bence de ama ben de merak ettim şimdi cidden :)

Yazdıklarınız kesinlikle doğru olabilir. Bence de çok zeki ve başarılı bir insan ama psikologların gönlünü almak isteseydi o dönemde psikologlara öyle hakaretler etmezdi diye düşünüyorum. Kendisinin geçmiş senelerde atmış olduğu bir twit vardı diye biliyorum. Orda kendisi tek hayalimdi gibisinden şeyler yazmıştı. Elbette okumak istese okuyabilirdi. Ancak bu açık öğretimden umduğunu bulamadığı anda hakaretler etmesini gerektirmiyordu diye düşünüyorum.

Yazdıklarınız kesinlikle doğru olabilir. Bence de çok zeki ve başarılı bir insan ama psikologların gönlünü almak isteseydi o dönemde psikologlara öyle hakaretler etmezdi diye düşünüyorum. Kendisinin geçmiş senelerde atmış olduğu bir twit vardı diye biliyorum. Orda kendisi tek hayalimdi gibisinden şeyler yazmıştı. Elbette okumak istese okuyabilirdi. Ancak bu açık öğretimden umduğunu bulamadığı anda hakaretler etmesini gerektirmiyordu diye düşünüyorum.
inanın benim hiç hakaret ettiğinden falan haberim yok, şu an buradan öğrendim. Bunun arkasında da psikoloji okumak hayalimdi gibi bir şey görünce; takıştıktan sonra gönül almak istemiş olabilir diye düşünmüştüm. Tabi ikinci açıklamanın tarihi daha eskiymiş. Olabilir elbet psikoloji çok değerli bir bölüm. Psikoloji okumak isteyen çok insan görüyorum bende çevremde.

Arkadaşlar ben Bursa İnegöl'de yaşıyorum hastanelerde tıbbi sekreter olarak iş arıyorum ama alım olan bildiğiniz bir hastane veya klinik herhangi bir sağlık kuruluşu varsa bana yazabilir misiniz
Ozel muayenehanelere de basvurabilirsiniz dr.larin..Benim doktorumun yaninda calisan da tibbi sekreterim demisti..Kadin 4000 maas aliyormus.Ama neredeyse doktorumun ilk isyerini actigi zamandan beridir birlikte çalışıyorlarmış. Kadin hastaların ailelerine kadar tanirdi ilgiliydi isini seviyordu..Bu da bir örnek

inanın benim hiç hakaret ettiğinden falan haberim yok, şu an buradan öğrendim. Bunun arkasında da psikoloji okumak hayalimdi gibi bir şey görünce; takıştıktan sonra gönül almak istemiş olabilir diye düşünmüştüm. Tabi ikinci açıklamanın tarihi daha eskiymiş. Olabilir elbet psikoloji çok değerli bir bölüm. Psikoloji okumak isteyen çok insan görüyorum bende çevremde.
Tabi ki haberiniz olmayabilir. O zamanlar kendisi tatsız şeyler söylemiş ve sosyal medyada biraz tepki görmüştü. Ayrıca böyle düşünmeniz de çok kıymetli. Umarım isteyen herkes hedeflerine ulaşır.

Peki o zaman bu konuyla alakalı bir konu açın da adamakıllı fikirlerimizi paylaşalım. Eğitim ve çalışma sistemi hakkında eminim hepimizin söyleyeceği şeyler vardır. Yazdıklarınızın yeri bu konu değil. Alaycı şekilde hiç değil. Kusura bakmayın.
Benim açmamı niye bekliyorsunuz ki buyrun açın?
Yeni açılan veya açılacak olan şehir hastanelerine(kayıt elemanları, sekreterlik işler şirketler tarafından karşılanıyor) başvuru yapmanızı, bulunduğunuz şehirdede özel kliniklere(diş hekimliği, muayenehane gibi) başvurmanızı önerebilirim.
Zamanında devlete bir sürü mezun dururken bilgisayarın b sinden anlamayanları bir şekilde işe aldılar. Şimdide kadro açmıyorlar. Gerçekten bu zamanda okusanda iş bulmak çok zor. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Şehir hastaneleri daha yapılırken personeli belli. Diplomaya falan da bakmıyorlar ki. Lise mezunları bile rahatça yönetime kadar çıkabiliyor.
Ben h

Ben hastaneye gidip ilaclarimi alamiyorm kocamim aldigi para krediye gidiyo. 3 haftadr pazara gidemiyorm ben. Kirami odeyemedim evimden tasiniyorm, bunlar utanilcak bisey degil herkesin basina gelebilir. Sen bana baska bölüm oku diyorsun. Elimden gelen bu kadar daha fazlasini yapamiyorm.
Başka bölüm okuyamıyorsan kendini tıbbi sekreterlikle sınırlama zira bulman çok zor. Başka iş kollarına bak bence.
Liseyi açıköğretimden okuyan biri için fazla iddialı cümleler. (Eski yorumlardan hatırlıyorum özellikle takip etmiyorum)

Tıbbi sekreter değilim, ev hanımı hiç değilim. 😄
Liseyi açıköğretimden okudum ve hiç iş aramadım. Çünkü teknik elemanım. Burada konumuz okumak değil ki, iş bulabilmek. Teknik biri olarak tavsiyelerim de bu yönde zaten
Dalga geçmeye çalışırken dalga konusu olmuşsunuz. Siz ne okudunuz pardon ama? Mühendislikle tıbbi sekreterliğin ne ilgisi var oraya nasıl bağladınız? Kadın hastaymış son çare her yere yazıyor belki iş aradığını. Allah kimseyi işsizlikle sınamasın umarım ileride şu satırlarınızı hatırlamak zorunda kalmazsınız. Ne siz ne sevdiğiniz bir başkası.
Tıbbi sekreterlik olarak bir meslek araması yanlış. Bilgisayar bilen o işi yapıyor zaten. Kendini onunla sınırlayıp işsiz mi kalsın
En azından okuyor kendini geliştiriyor. Neden eziklediniz ki?
Kendini geliştirmek ayrı, iş beklentisi apayrı. Bu ülkede felsefe mezunları işsiz mesela. Ama felseyi merak eden herkes okusun, kendini geliştirsin. Fakat filozof olarak iş bulamıyorum demek biraz saçma değil mi
Sosyoloji, psikoloji, insan kaynakları gibi mesleklerin bundan haberi var mı peki?
Bu meslekler ülkemizde meslek değil, cümlemi iyi okuyun. Avrupa Amerika gibi yerlerde mesleğin neyse onu yaparsın çünkü işe alımlarda eğitim ön plandadır. Mesela konu sahibinin iş bulamadığı gibi tıbbi sekreter işe alınacaksa bunun eğitimi olan kişiler alınır. Ülkemizde adamın varsa diplomaya bakılıyor mu siz söyleyin?

Merak ettim siz ne mezunusunuz ordinaryüs hanim
Lise mezunuyum, teknik biriyim hiç işsiz kalmadım. İşsiz kalmamak için de insanlara teknik eleman olmalarını tavsiye ediyorum.
En kısa sürede okunarak meslek veren bölüm olmadığını düşündüğünüz psikoloji mezunu birine gidin.

Ha pardon siz okunarak olmamış demişsiniz. İnstagramdan olunuyor doğru. Gider ordan bulursunuz.
Yoo bir psikoloğa gitmek istesem devlet okulundan mezun olması benim için kafi.
bakayım bi.. güncel haliyle size 21 kişi beğenmedim bırakmış, aynen hepimiz tıbbi sekreteriz,ondan beğenmedik :)

sizi empati ve hoşgörüye davet ediyorum :)
Empati yaptım ve yapıcı yorumlarımı da yaptım. Tıbbi sekreterler iş bulamıyor, neden bulamıyor, çözümü ne anlattım. Daha ne istiyorsunuz :)

Şehir hastaneleri daha yapılırken personeli belli. Diplomaya falan da bakmıyorlar ki. Lise mezunları bile rahatça yönetime kadar çıkabiliyor.

Başka bölüm okuyamıyorsan kendini tıbbi sekreterlikle sınırlama zira bulman çok zor. Başka iş kollarına bak bence.

Liseyi açıköğretimden okudum ve hiç iş aramadım. Çünkü teknik elemanım. Burada konumuz okumak değil ki, iş bulabilmek. Teknik biri olarak tavsiyelerim de bu yönde zaten

Tıbbi sekreterlik olarak bir meslek araması yanlış. Bilgisayar bilen o işi yapıyor zaten. Kendini onunla sınırlayıp işsiz mi kalsın

Kendini geliştirmek ayrı, iş beklentisi apayrı. Bu ülkede felsefe mezunları işsiz mesela. Ama felseyi merak eden herkes okusun, kendini geliştirsin. Fakat filozof olarak iş bulamıyorum demek biraz saçma değil mi

Bu meslekler ülkemizde meslek değil, cümlemi iyi okuyun. Avrupa Amerika gibi yerlerde mesleğin neyse onu yaparsın çünkü işe alımlarda eğitim ön plandadır. Mesela konu sahibinin iş bulamadığı gibi tıbbi sekreter işe alınacaksa bunun eğitimi olan kişiler alınır. Ülkemizde adamın varsa diplomaya bakılıyor mu siz söyleyin?

Lise mezunuyum, teknik biriyim hiç işsiz kalmadım. İşsiz kalmamak için de insanlara teknik eleman olmalarını tavsiye ediyorum.

Empati yaptım ve yapıcı yorumlarımı da yaptım. Tıbbi sekreterler iş bulamıyor, neden bulamıyor, çözümü ne anlattım. Daha ne istiyorsunuz :)
Herkes nasıl teknik eleman olsun çok sacmalamissiniz diğer meslekleri kim yapacak ozaman görende cidden ordinaryüs sanar öyle bir eleştiri yapiyorsunuzki o bölümlerde havdan bitirilmiyor siz okumadiginiz için böyle konuşması kolay

Yoo konumuz okumak. Ev hanımlarını “okudukları” bölüm icin yermeye çalıştınız, asıl yerilen siz oldunuz. En azından birşeyler için çabalayan insanların liseyi BİLE acıkögretimden okumuş birinden azar yemeleri baya komik olmuş. Keşke siz de açıköğretimden de olsa üniversite falan okusanız. Gerçi kampüs kokusu gibi olmaz boşverin 👍

Üslubunuz o kadar berbattı ki amacınızın fikir vermek falan olmadığı belliydi. Tepki alınca lafı çevirmişsiniz o kadar. Kadın okumuş bitirmiş tekniker ol demek mantıklı değil. Neden mühendisler iş bulamıyor deyip durduğunuz da belli oldu. Teknikerlikten dolayı bu konuda kompleksiniz var anladığım kadarıyla. Binlerce işi gücü olan hatta zengin mühendisler var. Psikoloğa gitmek isteseniz devlet “okulundan” mezun olması yeterliymiş. Demek ki okunarak diplomayla olunuyor. Burada konu sahibine fikir vermeye çalışan üyelerin yorumlarını okuyun nasıl yardımcı olunur nasıl köstek olunur aradaki farkı anlarsınız.

Hayir soyle biseyde var yillarca kasiyerlik yapan birinin kariyer olarak kendine onu secmisse (kendi bazinda) meslegi kasiyerliktir. Oto tamircisi, sanayi calisanlari yada satis danismani kariyer olarak onu belirlemisse meslegi o dur.

Zira gecmiste lise mezunu ogretmenler, mudurler hemsireler var onlarida saf disina birakip hayir meslek degil lise mezunu cunku demek gibi bisey olmus bu soylenen 😏

Meslek ogrenilerek kazanilir...

Son düzenleme:
Herkes nasıl teknik eleman olsun çok sacmalamissiniz diğer meslekleri kim yapacak ozaman görende cidden ordinaryüs sanar öyle bir eleştiri yapiyorsunuzki o bölümlerde havdan bitirilmiyor siz okumadiginiz için böyle konuşması kolay
Şöyle ki, elektrik, kalıpçılık, terzilik, kuaförlük, lostracılık, vs gibi meslekler ulaşılmaz değil. İnsanların burun kıvırdığı terziler bir gelinliğe dünyanın parasını alıyor.
Yoo konumuz okumak. Ev hanımlarını “okudukları” bölüm icin yermeye çalıştınız, asıl yerilen siz oldunuz. En azından birşeyler için çabalayan insanların liseyi BİLE acıkögretimden okumuş birinden azar yemeleri baya komik olmuş. Keşke siz de açıköğretimden de olsa üniversite falan okusanız. Gerçi kampüs kokusu gibi olmaz boşverin 👍
Yoo kimseyi yermedim. Evden çalıştığım için kendim de aynı zamanda ev hanımıyım. Niye yeriyim manyak mıyım.

3 sene önce Marmara üniversitesi basım yayın teknolojileri bölümünü kazandım. Hocalarla konuşurken dedim ben grafikerim zaten çalışıyorum, işi bırakıp geleceğim. Dediler ki işin varsa zaten bu mesleği yapıyorsun bir şey değişmeyecek. Zaten o dönem oğluma bakıcı bulamadım. Kampüs kokusu almayı çok isterdim zira ailem okutmadı. Kendi çabamla bu günlere geldim. Ben geldiysem herkes yapar. Kolaya kaçılmasın yeter.

Üslubunuz o kadar berbattı ki amacınızın fikir vermek falan olmadığı belliydi. Tepki alınca lafı çevirmişsiniz o kadar. Kadın okumuş bitirmiş tekniker ol demek mantıklı değil. Neden mühendisler iş bulamıyor deyip durduğunuz da belli oldu. Teknikerlikten dolayı bu konuda kompleksiniz var anladığım kadarıyla. Binlerce işi gücü olan hatta zengin mühendisler var. Psikoloğa gitmek isteseniz devlet “okulundan” mezun olması yeterliymiş. Demek ki okunarak diplomayla olunuyor. Burada konu sahibine fikir vermeye çalışan üyelerin yorumlarını okuyun nasıl yardımcı olunur nasıl köstek olunur aradaki farkı anlarsınız.
Kompleksim yok çünkü grafikerim. Grafik mühendisi diye bir şey olmadığı için hiç kompleks yapmaya gerek olmadı. Gerçekleri anlatıyorum bana kızıyorsunuz ülkeyi bu hale getirenler yerine. Diyorum ki ülke şartlarında bunlar meslek değil. Ülke şartları diyorum keşke olsa diyorum yok. Sanki ben işsiz bıraktım milleti :KK70:

Psikoloji olarak 2 yıllık psikolojiden bahsettim. Psikologdan değil. Konularda hep gerektiği yerde "psikoloğa gidin" diyen biriyim. Derdin azsa 2 yıllık psikoloji bölümü de olur demiyor kimse. Milletçe okuduğunu anlamama sorunumuz var.

• Komik
Reactions: JES

Öncelikle bu meslekler ülkemizde meslek değil diyerek çok saçma bir genelleme içine giriyorsunuz. Cümlenizi iyi okuyorum ama elde tutulur bir yanı yok maalesef. Ben kendim psikoloğum ve işe alım yapılırken kişinin aldığı eğitimlere falan gayet bakılıyor ve ona göre öncelik veriliyor. Aynı bahsetmiş olduğunuz Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi. Psikoloji gibi bölümlerin çalışma alanı oldukça geniştir. Bunun için çok da adamınız olmasına gerek yok diye düşünüyorum.

X