Peki o zaman bu konuyla alakalı bir konu açın da adamakıllı fikirlerimizi paylaşalım. Eğitim ve çalışma sistemi hakkında eminim hepimizin söyleyeceği şeyler vardır. Yazdıklarınızın yeri bu konu değil. Alaycı şekilde hiç değil. Kusura bakmayın.
Benim açmamı niye bekliyorsunuz ki buyrun açın?
Yeni açılan veya açılacak olan şehir hastanelerine(kayıt elemanları, sekreterlik işler şirketler tarafından karşılanıyor) başvuru yapmanızı, bulunduğunuz şehirdede özel kliniklere(diş hekimliği, muayenehane gibi) başvurmanızı önerebilirim.
Zamanında devlete bir sürü mezun dururken bilgisayarın b sinden anlamayanları bir şekilde işe aldılar. Şimdide kadro açmıyorlar. Gerçekten bu zamanda okusanda iş bulmak çok zor. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Şehir hastaneleri daha yapılırken personeli belli. Diplomaya falan da bakmıyorlar ki. Lise mezunları bile rahatça yönetime kadar çıkabiliyor.
Ben h
Ben hastaneye gidip ilaclarimi alamiyorm kocamim aldigi para krediye gidiyo. 3 haftadr pazara gidemiyorm ben. Kirami odeyemedim evimden tasiniyorm, bunlar utanilcak bisey degil herkesin basina gelebilir. Sen bana baska bölüm oku diyorsun. Elimden gelen bu kadar daha fazlasini yapamiyorm.
Başka bölüm okuyamıyorsan kendini tıbbi sekreterlikle sınırlama zira bulman çok zor. Başka iş kollarına bak bence.
Liseyi açıköğretimden okuyan biri için fazla iddialı cümleler. (Eski yorumlardan hatırlıyorum özellikle takip etmiyorum)
Tıbbi sekreter değilim, ev hanımı hiç değilim.
Liseyi açıköğretimden okudum ve hiç iş aramadım. Çünkü teknik elemanım. Burada konumuz okumak değil ki, iş bulabilmek. Teknik biri olarak tavsiyelerim de bu yönde zaten
Dalga geçmeye çalışırken dalga konusu olmuşsunuz. Siz ne okudunuz pardon ama? Mühendislikle tıbbi sekreterliğin ne ilgisi var oraya nasıl bağladınız? Kadın hastaymış son çare her yere yazıyor belki iş aradığını. Allah kimseyi işsizlikle sınamasın umarım ileride şu satırlarınızı hatırlamak zorunda kalmazsınız. Ne siz ne sevdiğiniz bir başkası.
Tıbbi sekreterlik olarak bir meslek araması yanlış. Bilgisayar bilen o işi yapıyor zaten. Kendini onunla sınırlayıp işsiz mi kalsın
En azından okuyor kendini geliştiriyor. Neden eziklediniz ki?
Kendini geliştirmek ayrı, iş beklentisi apayrı. Bu ülkede felsefe mezunları işsiz mesela. Ama felseyi merak eden herkes okusun, kendini geliştirsin. Fakat filozof olarak iş bulamıyorum demek biraz saçma değil mi
Sosyoloji, psikoloji, insan kaynakları gibi mesleklerin bundan haberi var mı peki?
Bu meslekler ülkemizde meslek değil, cümlemi iyi okuyun. Avrupa Amerika gibi yerlerde mesleğin neyse onu yaparsın çünkü işe alımlarda eğitim ön plandadır. Mesela konu sahibinin iş bulamadığı gibi tıbbi sekreter işe alınacaksa bunun eğitimi olan kişiler alınır. Ülkemizde adamın varsa diplomaya bakılıyor mu siz söyleyin?
Merak ettim siz ne mezunusunuz ordinaryüs hanim
Lise mezunuyum, teknik biriyim hiç işsiz kalmadım. İşsiz kalmamak için de insanlara teknik eleman olmalarını tavsiye ediyorum.
En kısa sürede okunarak meslek veren bölüm olmadığını düşündüğünüz psikoloji mezunu birine gidin.
Ha pardon siz okunarak olmamış demişsiniz. İnstagramdan olunuyor doğru. Gider ordan bulursunuz.
Yoo bir psikoloğa gitmek istesem devlet okulundan mezun olması benim için kafi.
bakayım bi.. güncel haliyle size 21 kişi beğenmedim bırakmış, aynen hepimiz tıbbi sekreteriz,ondan beğenmedik :)
sizi empati ve hoşgörüye davet ediyorum :)
Empati yaptım ve yapıcı yorumlarımı da yaptım. Tıbbi sekreterler iş bulamıyor, neden bulamıyor, çözümü ne anlattım. Daha ne istiyorsunuz :)