TİBBİ SEKRETERİM İŞ ARIYORUM

Haha hangi ev hanımına sorsam tıbbi sekreterlik okuyor :KK70: İşiniz zor be. Diploması olmayan birinin bile yapabildiği bir meslekte iş bulmakta Allah yardımcınız olsun.

Bakın mühendislere hiç değinmedim bile 🤦🏼‍♀️
En azından okuyor kendini geliştiriyor. Neden eziklediniz ki?

Tıbbi sekreterlik bir meslek değil. Dilerdim ki olsun ama ülke şartlarında değil. Size tavsiyem teknik bir bölüm okuyun. Sosyoloji psikoloji insan kaynakları vs. bunlar şuan okunarak meslek veren bölümler değil.

Ayrıca eşin çalışmıyor mu ilaçlarını nasıl alamıyorsun
Sosyoloji, psikoloji, insan kaynakları gibi mesleklerin bundan haberi var mı peki?

Baskalarina bakmayin. Ulkemizde bence en kolay lise mezunu ve iki yilliklar is buluyor. Ben evde otururken arkadasim sizin okudugunuz bolumle ozel hastanede ise baslamisti.

Yemin ederim akşam akşam sinirim tepeme çıktı. Ülkede herkes işsizlikten kırılıyor utanmadan dalgaya alanlar var bir de. Liseyi açıktan okumuş gelmiş burda ev hanımları da tıbbi sekreterlik okuyor diyor. Tıbbi sekreter olup çalışan ekmeğini kazanan birçok tanıdığım var. Diğer bölümlere göre dezavantajlı da olsa kadın boş durmamış okumuş şimdi de iş arıyor. İstediğim yorumu yazarım falan diye gelirler şimdi bir de o laf ezberlenmiş forumda. Yazamazsın güzel kardeşim insanların kanayan yaralarına, acılarına tuz basamazsın. İşsizlik hangi bölümde olursa olsun ister mühendis ister doktor ister arkeolog bizim ülkemizde alaya alınacak son konu bile değil.
Psikoloji okuyanlar ile ilgili malum kişinin yazdığını bana alıntılıyabilir misiniz rica etsem ?

Sosyoloji, psikoloji, insan kaynakları gibi mesleklerin bundan haberi var mı peki?
Sosyoloji dediğimiz şey bir “bilim” dalıdır. Nice değerli prof. çıkarmış bir bölümdür. Hayata bakış açısı sığ olanlar, ilimden bilimden bir haber olanlar da böyle yorumlar yaparlar. Vizyon o kadar çünkü “teknik bölüm okumak” bunca bilim insanı bu gibiler yüzünden beyin göçü yapıyor işte.

Psikoloji okuyanlar ile ilgili malum kişinin yazdığını bana alıntılıyabilir misiniz rica etsem ?
Alıntılayamadım ama “Tıbbi sekreterlik bir meslek değil. Dilerdim ki olsun ama ülke şartlarında değil. Size tavsiyem teknik bir bölüm okuyun. Sosyoloji psikoloji insan kaynakları vs. bunlar şuan okunarak meslek veren bölümler değil.” Böyle yazmış. Güler misiniz ağlar mısınız...

Allah hepinizden razi olsun kızlar. Çok guzel moral verdiniz bana. Kaynanamin evine tasinaym magazalara falanda basvuru yapacagm. Insanlik hali herkesin basina gelebilir. Bunlar utanilacak bisey degil. Ben insanlardan yardim dilenmedim para istemedim. Sadece alım yapan hastane varmi diye sordum. Mesajlarinizla moral oldunuz bana sagolun

Tıbbi sekreterlik bir meslek değil. Dilerdim ki olsun ama ülke şartlarında değil. Size tavsiyem teknik bir bölüm okuyun. Sosyoloji psikoloji insan kaynakları vs. bunlar şuan okunarak meslek veren bölümler değil.

Ayrıca eşin çalışmıyor mu ilaçlarını nasıl alamıyorsun

En kısa sürede okunarak meslek veren bölüm olmadığını düşündüğünüz psikoloji mezunu birine gidin.

Ha pardon siz okunarak olmamış demişsiniz. İnstagramdan olunuyor doğru. Gider ordan bulursunuz.

Tıbbı sekreterlik bir meslektir. Dalga geçenleri hayretle okudum.
Bütün hastanelere cv bırakın, bir tanıdık varsa girmeniz daha kolaylaşır. Insallah bir yerden en kısa zamanda haber gelir. Kendi mesleğinizde bir iş bulana kadar marketlere başvuru yapabilirsiniz Allah yardımcınız olsun

Sosyoloji dediğimiz şey bir “bilim” dalıdır. Nice değerli prof. çıkarmış bir bölümdür. Hayata bakış açısı sığ olanlar, ilimden bilimden bir haber olanlar da böyle yorumlar yaparlar. Vizyon o kadar çünkü “teknik bölüm okumak” bunca bilim insanı bu gibiler yüzünden beyin göçü yapıyor işte.
Bu yorumunuza imzamı atarım. Aynı şekilde bu yazdığınız psikoloji bölümü için de geçerli. Bu kadar kıymetli bölümleri böyle adlandırmak tamamen hakarettir. Neye göre böyle bir yorumda bulunmuş hala anlamış değilim. Gerçekten düşüncelerin böyle olması çok üzücü. Bu gidişle o beyin göçü daha da artar gibi duruyor.

Bu yorumunuza imzamı atarım. Aynı şekilde bu yazdığınız psikoloji bölümü için de geçerli. Bu kadar kıymetli bölümleri böyle adlandırmak tamamen hakarettir. Neye göre böyle bir yorumda bulunmuş hala anlamış değilim. Gerçekten düşüncelerin böyle olması çok üzücü. Bu gidişle o beyin göçü daha da artar gibi duruyor.
Kıskançlık işte ya başka bir şey değil. Eminim açıköğretim psikoloji açılsın destekçilerinden biridir. Benim sınava girip bölüm seçeceğim sene bir akrabam inatla o bölümü yazma falan diyordu dinlemedim yazdım tabii. Sonradan öğrendim meğersem gençliğinde çok istemiş olmamış. Hatta armağan çağlayan da psikologlara sallayıp duruyordu sonradan röportajı çıktı yıllar önce psikoloji okumak istediğine dair. Hep böyle bunlar. Eminim yorum sahibinin de çevresinde sevmediği gıcık olduğu bir tıbbi sekreter falan vardır ona hınçlanıp konu sahibini alaya almıştır.

Kıskançlık işte ya başka bir şey değil. Eminim açıköğretim psikoloji açılsın destekçilerinden biridir. Benim sınava girip bölüm seçeceğim sene bir akrabam inatla o bölümü yazma falan diyordu dinlemedim yazdım tabii. Sonradan öğrendim meğersem gençliğinde çok istemiş olmamış. Hatta armağan çağlayan da psikologlara sallayıp duruyordu sonradan röportajı çıktı yıllar önce psikoloji okumak istediğine dair. Hep böyle bunlar. Eminim yorum sahibinin de çevresinde sevmediği gıcık olduğu bir tıbbi sekreter falan vardır ona hınçlanıp konu sahibini alaya almıştır.
Liseyi açıktan okuduğu gibi psikojiyi de okumak için el açıp dua ediyordur. Ama sanmam o zahmete girer.

Yukarda yazmış ya okumaya gerek yok diye. İnstagramdan takipçi ile halleder.

Haha hangi ev hanımına sorsam tıbbi sekreterlik okuyor :KK70: İşiniz zor be. Diploması olmayan birinin bile yapabildiği bir meslekte iş bulmakta Allah yardımcınız olsun.

Bakın mühendislere hiç değinmedim bile 🤦🏼‍♀️
Siz ciddi değilsiniz değil mi? Ne bu bir çeşit kara mizah denemesi falan mı?

Armağan Çağlayan’ın olayı ayrı bir skandaldı. Ben de bu rahatlığı anlayamıyorum cidden. Dediğiniz gibi psikoloji gibi yeri geldiğinde uygulamalı olan bir bölümü açık öğretimden okumak akıl alır gibi değildi. Kendisi psikologlar tarafından ağzının payını da fazlasıyla almıştı. Benim anlam veremediğim böyle mesleklerin aşağılanması. Her meslek çok kıymetli ve herkes emek veriyor. Sonuçta konu sahibi insanlardan fikir istiyor. Bu arada akrabanız da inanılmaz kıskanç bir insanmış.

Yazdıklarınızı katılıyorum bir noktayı düzeltelim; Armağan Çağlayan 1986 İstanbul Hukuk lisans mezunu daha sonrasında ise yönetim ve organizasyon doktoru, yani psikoloji okumak isteseydi emin olun okurdu :)

Armağan Çağlayan’ın olayı ayrı bir skandaldı. Ben de bu rahatlığı anlayamıyorum cidden. Dediğiniz gibi psikoloji gibi yeri geldiğinde uygulamalı olan bir bölümü açık öğretimden okumak akıl alır gibi değildi. Kendisi psikologlar tarafından ağzının payını da fazlasıyla almıştı. Benim anlam veremediğim böyle mesleklerin aşağılanması. Her meslek çok kıymetli ve herkes emek veriyor. Sonuçta konu sahibi insanlardan fikir istiyor. Bu arada akrabanız da inanılmaz kıskanç bir insanmış.
Aslında psikoloji baya değer verilen ve beğenilen de bir bölümdür fakat birkaç değişik insan bu tarz yorumlarda bulunabiliyor işte. Sonra da fellik fellik psikolog ararlar. Doğan cüceloğlu öldüğünde herkes çok üzüldü kendisi bir psikologtu. Cahilliğin sınırlarını nasıl zorlayabilirim diye düşünüp düşünüp öyle bir yorum yazmış sanırım. Akrabama da gelince o akrabam gibi çok insan var inanın. O yüzden ne zaman bölüm seçme hazırlığında olan bir öğrenci görsem asla olumsuz konuşmam hangi meslekte başarılı olacağına inanıyorsan, ilgiyle hangisini yapabileceksen onu yaz derim.

X