- 15 Mart 2009
- 1.681
- 18
merhaba arkadaşlar , konuda yazılı herşeyi okumadım ama secret ' ı okudum ayrıca bizim de bu konuyu konustugumuz bi topiğimiz var :) farkettimki genelde secret in dine karşımı yada değil mi olup olmadığı merak ediliyor herkes tarafından . ben naçizane kendi düşüncemi paylaşmak istedim bu konuda .
doğrusunu isterseniz ben kişilik olarak bir çok şeyi zaten kendi mantık süzgecimden geçiren biriyim , mesela kendi dinim hakkında bildiklerim kadar (din bilgini değilim ama sadece okur araştırırım merak ettiklerimi :) diğer dinleride bilirim hemen hemen ve gerçekten islamiyeti ailemden gelen bir din olması bi kenara kendim çok mantıklı bulurum her emrini ve o yüzden gözül rahatlığıyla müslümanım derim . bunu açıklamamın sebebi ise mantıklı olan seylerin benim görüşüme göre dine ters düşmeyeceğidir . ben secret'la ilk tanışmamda bile hiç bu yönden bi rahatsızlık hissetmedim açıkçası , daha sonra secret'ın dinsizlikle alakalı olduğu konusunda söylemler duyduğumda bunu düşünme gereği hissettim kendimde . şimdi bu konuda öncelikle şunları söylemek isterim , kaza ve kader konusunda ben hep şöyle düşünmüşümdür ki sandığım kadarıyla da böyle anlatılır hatam varsa affola , kaza bizim elimizde olmadan başımıza gelenlerdir , örneğin başımıza elimizde olmadan gelen bir hastalık , ama kader bizim seçimimizdir , yani şöyle ki sigara içerek yakalandığımız bir hastalık diyelim buna da . sigara içmeme şansımız vardı ama biz içmeyi seçtik ve bu hastalıkla karşılaştık . işte insan kendi kaderini kendi secer dedikleride budur biraz. yani bzm seçim şansımız olan her konuda sorumluluk bize aittir . pozitif düşünmek , istediğimiz bir şeyi elde etmeye inanmak vs bunlar da bizim seçimimiz daha güzel bir hayat için. bunun tersini yapmakta bizim elimizde aynı zamanda . ve evren dedikleri şey ne ? koskoca bir enerji yığını , kuantum fiziğide zaten bunu kanıtlamıyor mu ? ilmi ve bilimi bize helal kılan da Allah ve bilimsel olarak zaten herşey enerjiden oluşuyor , bu mantıgında örneklerini her gün yaşıyoruz zaten , sabah solundan kalkmak deyimide burdan gelir sabah mutsuz uyanırsan günün kötü geçer mesela ve bence Allahın yarattığı evrene böyle bi kural koyması hiçte mantıksız değil . biz diyoruzki bişeyi cok ister ve inanırsak olur , evet bence de olur , çünkü Allah hiç bir duayı geri çevirmez bu yüzdende hep ne denir hayırlısını iste ; ama bu senin seçimin yinede hayırlısını değil ben sadece onu istiyorum dersen de Allah bunu sana verir ama sonuclarına katlanırsın . bu durum da da mahşer günü ben istedim ama sen vermedin diyemezsin Yaradana. zaten bir laf vardır arayan Mevlasını da bulur belasınıda diye işte bu konuyu özetleyen bir cümledir bu da. ama sonuç olarak nedir ? ne istersen iste bişeyi istersen er veya geç olur , inanmak başarmanın yarısıdır ...
uzun lafın kısası bence çekim yasasının dinle ayrı düşen hiç bir yanı yok , tabi bu benim fikrim , paylaşmak istedim sadece
seni tebrik ederim şunu algılayan insanları seviyorum ya :)
ne cahil yobaz bir milletiz yarabbim ya. "aman kız secret günah günah" "abi secret dinden uzaklaştırıyomuş aman ha "
pardonda secrette allaha inanmayın mı yazıyor ? ha kardeşim alıp şu kapalı beynini açıp düzgünce bir oku hiç öyle bir şey var mı ? ha varsa sayfasını söyle açıp bakayım eğer öyleyse burda konu açıp özür dilerim cidden ...
orda şu deniliyor inançlı bir insansanız yani tanrıya inanıyorsanız ((allaha tanrı da denir bunun allahtan uzaklaşmayla ilgisi yok tabi bu da başka bir kapalı düşünce )) ona dua edin..bunun yanında evrene de isteklerinizi sunun...ateistsinizdir mesela gene evrenden isteyin yani isteyin bir yerden...yalnız ateist evrenden ister müslüman niye evrenden istiyo demeyin kardeşim diyosanız yukarıyı bir daha okuyun..
olumlu düşünün..bu pollyanacılıksa pollyanacılık yapın kardeşim...
ama şunu ayırt edin
gökten para yağmasını istiyorum dersen olmaz tabi..parayı işyerinden zam olarak iste yada bir iş görüşmesi vesaire yollardan iste
brad pıtt i istiyorum deme kardeşim tutupta...şöyle şöyle bir sevgili istiyorum yaz
aha istedim olmadı demeyin tevekkül yapın..zamana karışmayın isteyin bırakın
ay bana mı olcak gı bu falan demeyin ona karışmayın
dahaa yazardımda sonra artık :)
ben kişisel gelişimci değilim okuduğum kitaplar dergiler röportajdan aldıklarım bilgi bunlar..