Tezimle ilgili yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba arkadaşlar,benim tez konum karikatürlerde toplumsal cinsiyet rolleri.İki ayrı karikatüristleri seçip biri erkek biri kadın olmak üzere,onların kadın erkek ilişkilerini karşılaştıracağım.Erkekler nasıl bakıyor,kadınlar nasıl bakıyor.Karikatürlerimi,karikatüristlerimi seçtim.Tek sorun erkek gözünden veya kadın gözünden nasıl açıklarım ve nasıl karşılaştırabilirim??Ve kadın ve erkek ilişkilerini çok iyi anlatan kitaplar biliyormusunuz.Kadın gözünden ve erkek gözünden nasıl bakılır,bu konuda yardımınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.Cevaplarınızı bekliyorum.

Konuyu tam kavrayamadim ama su kitaplari bir incelemenizi oneririm
Ilhàn uckan Erkekleri kullanma klavuzu
Adindan emin olmamaklà beraber erkekler venusten kadinlar jupiterden (bunà benzer birseydi)
Kadin akli erkek akli diye bir de film vardi.
Bu yazdiklarim ayni olayin farkli iki cinsteki dusundurdukleri ve ifade ettiklerinin nàsil farkli oldugunu anlatiyor. Aradiginiz bu minvzlde birsey mi?

evet bunun gibi birşey öneriniz için teşekkür ederim.erkek karikaturistler karikaturlerde kadın erkek ilişkilerine daha çok cinsel yönden bakmakta kadın karikaturistler ise geleneksel kadın rollerini ve ataerkilligi elestirmekte bunlar üzerine birşeyler yazmak istiyorum aslında

yada geleneksel kadın rollerini ve ataerkilligi açıklayan kuram bulmaliyim ve cinsellik olarak gören erkek karikaturistleri de ona uygun teoriyle açıklamam gerekir ama o teoriler hangileri ışte tikaniyorum orada:)

bölümünüz ne acaba merak ettim?karikatürlerle toplumsal cinsiyeti anlatıyorsanız eğer şu an günümüzde de var olan çocuk gelinler hakkında da bir şeyler yazabilirsiniz diye düşündüm.bir kadın ya da bir erkek karikatürist mutlaka bunla ilgili bi şeyler yazmıştır bunlar üzerinden örnekler vererek açıklayabilirsiniz.bunların doğurdu sorun olarak eğitim hakkı verilmeyen kız çocuklarıyla ilgili karikatürlerden de yararlanabilirsiniz.

bolumum sosyoloji son sınıfım.evet dediğiniz şey de toplumsal bir sorun ve önemli bir sorun.bizim tez hocamiz çok dar alanda yapmamızı istiyor kadınsa kadına bak erkekse erkek çok karıştırınca sevmiyo kendisi:)o yuzden tek bir konu üzerinden gitmek istiyorum.teşekkür ederim düşünceleriniz için akliniza birşey gelirse yardımcı olursanız sevinirim:)

bence bu konuyla da ilgili bir sürü şey bulabilirsiniz ama hocanız tabi ne istiyo sizden bu daha önemli.daha çok kuramsal şeyler mi istiyo yoksa sizin düşüncelerinizle ilgili şeylerin daha çok mu olmasını istiyo?aslında geleneksel kadın rollerini ve ataerkilligi açıklayan erkek karikatüristlerle ilgili şeyi daha çok bulursunuz diye düşünüyorum.işin içine cinselliği katarsanız biraz daha kapsamını geniş tutmanın gerekir.

acaba içeriğini değiştirsem mi karikaturlerde sadece kadının toplumsal rolünü incelesem nasıl olur??

Ah be t24, kaynanam bana çelme taktı diye konu açsan yüzlerce yorum gelirdi Böyle orjinal tez konularına bayılıyorum.Kişisel görüşüm,bu konuda kitaplardan değil bizzat kişilerden yararlanıp toplu çıkarıma varman.Mesela diyelim ki,100 kişi olsun,50 erkek ve 50 kadın.Bu kişilere fikirlerini sorup bir karikatür örneğini yorumlatabilirsin.

Son düzenleme:
Konun ilgimi çekti. girdim baktım şimdi. Türkçe ve ingilizce çok fazla kaynak var güzel bir konu. Kitap bulabilir misin bilmiyorum ama daha önce yaızlmış tezleri incele bence. Okulunuzda akademik makalelere erişebileceğin bir sistem varsa kullanabilirsin..

[h=1]Ramize erer karikaturlerinin toplumsal cinsiyet acisindan incelenmesi[/h]Ben yazınca bu çıktı mesela hemen.. Böyle bir şey miydi aradığın bilmiyorum ama..

bu dediginiz makale elimde zaten yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim.bunun gibi yapmaya çalışmaya kalksam diye düşündüm çok zamanımı alacak bu benim iki ay var yaklaşık ve kpss ye hazırlanıyorum o yüzden genel bakmak istiyorum :)

bu dediginiz güzel birşey ancak bunu nasıl yorumlatacagim herkese:)herkes çok fazla zaman ayirmaz gibi geliyor bana ama değişik bir düşünce teşekkür ederim:)

direk karikaturlerde kadın imgesi nasıl belirtiliyor nasıl roller biçiliyor buna da bakabilirim :)

bu dediginiz güzel birşey ancak bunu nasıl yorumlatacagim herkese:)herkes çok fazla zaman ayirmaz gibi geliyor bana ama değişik bir düşünce teşekkür ederim:)

Zaten ben örnek verdim,illa 100 kişi olmaz tabii.Kitaplar sana teorik bilgiler verir,bizzat kişilerle görüşmen kafanda daha net bir şablon oluşturur kadın-erkek bakış açısı farklılığı hakkında.Öyle çok zaman almaz,herkes 5 dk ayırsa yeter.Saatlerce yorum yapmayacaklar sonuçta.

Çok az zamanın varmış ama lisans teziyse normal. ben baştan yüksek ve doktora gibi bir şeyler sanmıştım

aslında dediginiz çok mantikli bunu bir deneyeyim teşekkürler:)

Son düzenleme:
Zaman zaman boyle konularla ilgili seminerler olabiliyor netten bi arastir bakalım, egitimli kisileri dinleyebilmek sana çok şey katar diye düşünüyorum.. film izlemende de fayda var tabi :)

peki direk kadını incelemeye kalksam nasıl olur??hangi yönü ile incelenebilir yani sizce karşılaştirmak mi daha iyi yoksa direk kadın üzerine mi yogunlasayim

Son düzenleme:
Toplumsal cinsiyetle alakalı değil belki ama kadın erkek ilişkileri,olaylara bakış açılarını karşılaştırmak açısından Deborah Tannen-Hiç Anlamıyorsun size yardımcı olabilir. Psikolojik yönü ağır basabilir belki ama ilişkiler yönünden ek bir kaynak olur size :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…