Siz bilirsiniz elbette. Ama hasta bir kadına tüm kardeşlerinin yüz çevirmesi de çok tuhaf. Herkes biraz yardım etse bakıcı bile tutulur.Ben o kişini bakmayacağini biliyorum.Ben baktım bakarimda orası ayrı ama bu kadına bu şansı vermek istemiyorum hayat ne güzel ya istediğine göre şekillenecek.Hasta mi oldu gelsin baksın değil mi evde kalmasın kız sonucta vs ben bu kadından ötürü bakmak istemiyorum.Enistemi diğer kuzenim çok seviyorum enistemi gizli gizli hastaneye gelip götüren benim ki teyzemle asla 2 yıldır bir araya gelmedim.Teyzelerim hepsi benim için kardeşiyle kusmus simdi ben aa barıştı da diyemem ki teyzelerin asla bakmamış istemiyor gelini baksın diyor ben eniştem çok üzülüyorum sonuçta o mesela gelinini dinlemedi kızdı ama teyzem karşı icimde kırgınlık var ben baktım mesela kadın rahat edicek oh nasıl baktirdim diye.O 2 gr aklıyla kendini kurnaz sanicak onu istemiyorum
Aynen oyle.Alıntı yaparak cevap yazanlara toplu olarak bir cevap olsun; konuda teyzem beni doğrudan evden kovdu yazmıyor, konu sahibi öfkeyle kendisi çıkıp gitmiş. Teyze eve doluşan kız arkadaşları kovmuş, gelin onları da kıskandığı için. Teyzenin buradaki tek gafleti gelini susturamamak.
6 kardeş sorumluluğu tek bir kızkardeşe yükleyince mecburen vicdanen rahat hissetmek ve elini taşın altına koymak için çocuğun ihtiyaçları için para vermişler. Bunun adını para karşılığı bakmak olarak nitelemek çok acımasızca. Herkes bir miktar sorumluluk almış yeğen için yoksa onca kardeş içinde bir çocuğun bakımını bir kişiye yüklemek haksızlıktır. Tek kalan kayınvalide ya da kayınpederin bakımı için sürekli bir evde kalınmasına isyan edip, kardeşler dönüşümlü baksın herkes bir iki ay baksın diye çözüm önerisi sunan insanlar şimdi aynı şey bir çocuğun bakılması olunca bunu tek bir kişinin üstlenmesini normal kabul ediyor çok garip gerçekten.
Aynen oyle.
Kiz eve arkadaslarini dolusturmus,kendince birseyler yapıyor. Teyzesi de belli bir gergin muhabbetten çıkmış "hadi baska yerde yapin yardiminizi" demis. Insan bu soze kırılır bozulur belki ama inanin ki böyle oly çıkaracak birsey degil. Sanki valizini hazirlamis da "artik gelinim benim kizim. Haydi siiie" demis atmis sizi kapidan gibi gereksiz bir drama yapmissiniz.
Bence oz anneniz olmadigi icin belki de bunu sahsiniza hakaret olarak algilamissiz. Ama coooook normal bir laf.
Benim annem belki bin kere demistir "hadi baska odaya" diye. Ortaligi dagittigimda kovar odadan- gürültü yaptığımda -sigara ictiginde- arkadasiyla ya da telefinda fisir fisir konusacakken.
Dogal seyler bunlar. Teyze de melaike degil ya. Etten kemikten insan. Eminim kendi ogullarina da arasira gereksiz cikislarda bulunmustur. Ya da "temizlik yapıyorum cik git sokağa" diye kovmustur.
Benim annem de kendince iyi bir insan. Elini tasin altina soktu, kardeşinin cocuguna gece gunduz bakti 9 sene. Ama bize nasil davranirsa ona da oyle davranirdi. "Ayy anasi babasi sahip cikmiyor. Vay kucucuk bebek" diye yalanciktan iyi davranmazdi. Bizi buyuturken nasil bagiriyorsa ona da bagirirdi. Bizi nasil opup kokluyorsa onu da operdi. Biz odev yaparken nasil dirdir yapip nutuk cekiyorsa ona da cekerdi.
Anne-cocuk iliskisi boyledir ve dogal olmasi guzeldir bence. Eminim o an teyzenizin kucuk oglu o konumda olsa ona da "hadi git baska yerde yap yardimini" derdi. Kadin sizi evladindan ayirmiyor yani belli.
Kusup trip atip o ozrunu dileyince (ki dilemiş. Hatta geline de diletmis) barismaliydin.
Bak mesela nisan ayinda annem beni evlatliktan reddetmisti :) salak salak sözler, gereksiz acitasyonlar. Ama simdi meyve soymus getirmis.
Aile iliskileri böyledir. Atamazsin satamazsin. Yillarin emegi,ozverisi... eskisi gibi yakin olmasan bile bu hasta zamanlarinda ona moral olmalisin. Okumasi icin o kadar emek verdiği kizin elinin ekmek tuttuğunu bilmeli.
Onlar senin ailen.
Yarin bir gun sevgilinin ailesi seni kimden isteyecek? fitneci teyzelerinin bayramdan seyrana gördüğün kocasindan mi yoksa senin her aninda yaninda olan,hastayken seni acillere tasiyan, ergenligini huysuzluklarini cekip seni evladindan ayirmayan enistenden mi?
Şöyle annem babam vefat ettikten sonra diğer tüm teyzelerimde üstüme düştü.Anne ve babamın olmaması dolayısıyla ben hep enistemi okulda babam diye tanittim teyzemi annem .Anneler gününde teyzemin elini öptüm burada şöyle değil normal bir teyzeyle ben gelini için bağimi koparmiyorum.Mesela teyzemiz olse kaç gün ağlarsiniz mesela en fazla 30 gün felandir neden çünkü anne babanız var hayatınız var kardeşiniz var ama onlar benim herseyimdi sizce ben 30 gün ağlar miydim?Gelin olmasa tabikide bakarım teyzem o benim ya annemden ayrılmak kolay mi? Ama kalbim kırık.Teyzem ne le yaşadığımı biliyor aşk açısı vs insan ilişkilerinden hiç derdim olmadı .Teyzem mesela sorardı küçükken kuzenlerime ve bana gününüz nasıl geçti onlar şöyle aşk açısı böyle arkadaşlık kavgası ben teyzeme diyemezdim teyzearkadaşlarımıza ailesi şöyle böyle hiç bir zaman yasitlarim gib dertlerim olmadi keskede olsaydı.Diğer teyzelerimin kizmasi sen nasıl böyle bir insana kalıcı duygusal hasar verirsin oldu .Bakmak şöyle eve geri don diyorlar bunu diyende o kadın arkadaşlarım bile o kadını dövmek istiyor ben izin vermiyorum ne halde ya sen kimsin ki ben senin lafını dinlicem ya ışte bu aralar hayat zoruma gidiyorNe zor bir ikilemdir bu. Teyzeler hepsi kendince sorumluluk almış ama bahsettiğin teyzen ayrıca fedakarlık yapmış belki memleket dolayısıyla belki eşinin de onayıyla belki maddi olarak belki de içinden gelerek. Ama bir çocuğa aile olmuş. Herkesin hataları vardır. Teyzen de bir hata yapmış. Size hak verdiğim bir konu bütün teyzelerim kardeşlerine küsmüşken ben barıştım demekten çekinmeniz olmuş ki haklısınız. Anladığım kadarıyla hiç bir teyzen de zamanında sizi bırakmamış. Teyzeme bakmak derken nasıl bir bakmaktan söz ediyorsunuz. Yatalak mı? Yoksa sadece refakat mı? Hayatında gelin hanım olmasaymış derdim ki git bak ama yok madem gelini o kadar söz sahibi ilk günden o zaman şimdi de sahip çıkmayı bilecek. Haa yapamıyorsa versin parasını kime baktıtıyorsa baktırsın. Enişteniz ve diğer kuzeniniz de size destek anladığım kadarıyla. En azından bu sizin açınızdan iyi bir durum
Aynen oyle.
Kiz eve arkadaslarini dolusturmus,kendince birseyler yapıyor. Teyzesi de belli bir gergin muhabbetten çıkmış "hadi baska yerde yapin yardiminizi" demis. Insan bu soze kırılır bozulur belki ama inanin ki böyle oly çıkaracak birsey degil. Sanki valizini hazirlamis da "artik gelinim benim kizim. Haydi siiie" demis atmis sizi kapidan gibi gereksiz bir drama yapmissiniz.
Bence oz anneniz olmadigi icin belki de bunu sahsiniza hakaret olarak algilamissiz. Ama coooook normal bir laf.
Benim annem belki bin kere demistir "hadi baska odaya" diye. Ortaligi dagittigimda kovar odadan- gürültü yaptığımda -sigara ictiginde- arkadasiyla ya da telefinda fisir fisir konusacakken.
Dogal seyler bunlar. Teyze de melaike degil ya. Etten kemikten insan. Eminim kendi ogullarina da arasira gereksiz cikislarda bulunmustur. Ya da "temizlik yapıyorum cik git sokağa" diye kovmustur.
Benim annem de kendince iyi bir insan. Elini tasin altina soktu, kardeşinin cocuguna gece gunduz bakti 9 sene. Ama bize nasil davranirsa ona da oyle davranirdi. "Ayy anasi babasi sahip cikmiyor. Vay kucucuk bebek" diye yalanciktan iyi davranmazdi. Bizi buyuturken nasil bagiriyorsa ona da bagirirdi. Bizi nasil opup kokluyorsa onu da operdi. Biz odev yaparken nasil dirdir yapip nutuk cekiyorsa ona da cekerdi.
Anne-cocuk iliskisi boyledir ve dogal olmasi guzeldir bence. Eminim o an teyzenizin kucuk oglu o konumda olsa ona da "hadi git baska yerde yap yardimini" derdi. Kadin sizi evladindan ayirmiyor yani belli.
Kusup trip atip o ozrunu dileyince (ki dilemiş. Hatta geline de diletmis) barismaliydin.
Bak mesela nisan ayinda annem beni evlatliktan reddetmisti :) salak salak sözler, gereksiz acitasyonlar. Ama simdi meyve soymus getirmis.
Aile iliskileri böyledir. Atamazsin satamazsin. Yillarin emegi,ozverisi... eskisi gibi yakin olmasan bile bu hasta zamanlarinda ona moral olmalisin. Okumasi icin o kadar emek verdiği kizin elinin ekmek tuttuğunu bilmeli.
Onlar senin ailen.
Yarin bir gun sevgilinin ailesi seni kimden isteyecek? fitneci teyzelerinin bayramdan seyrana gördüğün kocasindan mi yoksa senin her aninda yaninda olan,hastayken seni acillere tasiyan, ergenligini huysuzluklarini cekip seni evladindan ayirmayan enistenden mi?
[/QUOTE
Çok güzel yorumlamissiniz ama gözden kaçan bir durum var siz bir anneniz evlati olarak yazıyorsunuz di mi? Ama benim anne baba sağ değil ve mesela siz anne babanıza kizabilirsiniz annenize kizdiniz nasilsa baba var dimi? Ee bende 2 yok napicaz? Atesin elini yakicağini herkes bilir siz birde atesle elinizi yakmayi deneyin .Ozur dilerim saygısızlık olarak nitelendirmeyin ama yazdıklarımızı cevabım bu kadar çünkü sacma ben kisiliğiyle yazmissiniz bunu anne ve babasını kaybeden birine sorun aynı şeyi lütfen ne tepkiyle karşılaşırsınız?
Hayattaki karma ya inanıyorum.Insanların kendisini şark kurnaz sanmalarini istemiyorum böyle hayat güzel ve huzurluHic kasmayin. Ilahi adalet mi dersiniz karma mi dersiniz ne dersiniz bilmem ama eden bulmus. Birakin teyzeniz sürünsün. Birakin gelin sürünsün..
Teyzemde aynen böyle söyledi kendilerini kurnaz zannediyorlar ve beni de çok safOlay buysa gelinir. Madem özür dilenseydi öncesinde. Tam da hizmetçi lazım olunca mi akıllarına gelmiş
Cok güzel yazmissin bacimHic kasmayin. Ilahi adalet mi dersiniz karma mi dersiniz ne dersiniz bilmem ama eden bulmus. Birakin teyzeniz sürünsün. Birakin gelin sürünsün..
Ben ona saskinim halen hadi mesela kadın böyle düşünüyor da ? Sen yetistirdiğin çocuğu bilmiyor musun ? Kuzen mesela demiyor musun saçmalama bu kadının bu kadar sacmalayabilmesinin önünü acmalari garipTüm suc geline bu kadar rahat tavrini yasiyabilmesine izin verende. Keske birisi ona erkenden haddini bildirseymis.
Anne babamın evi arabası o dönem 18 yaş altında olduğum için onlara kaldı.Baba tarafım maddi manevi destek yaptı teyze tarafında teyzem aylık 3.000 kazanıyordu öyle hayrına filan bakmadı ki oturduğu ev annemin eviydi.Teyzem hep ücretsiz oturdu hem ayrı ayrı teyzelerimden akrabalarından para aldı her ay.Öyle hayrına dur ben bakayım olmadıeee oglunada bakmadimi yillarca bu kadin oglu baksin ? neden bir tek siz yani hayrinada bakmamis belliki
Ben söyle düsünüyorum ; bir tür insanlar vardir onlar icin Aile ilk ön plandadir yani aile olmayi seven insanlar teyzeler dayilar amcalar yegenlerini kendi cocuklari gibi seven.. bir de öbür tür insanlar Oglum kizim ve kocam gerisi önemli degil.. büyük ihtimal de teyze düsünmüstürki Oglum Gelinimle iyi anlassin onlarin arasi bozulmasin Gelinim rahat etsin.Ben ona saskinim halen hadi mesela kadın böyle düşünüyor da ? Sen yetistirdiğin çocuğu bilmiyor musun ? Kuzen mesela demiyor musun saçmalama bu kadının bu kadar sacmalayabilmesinin önünü acmalari garip
Elbette ki kizip uzulmekte haklisiniz. Ama teyzeniz ve enisteniz sizi cocuklarindan bir an icin ayirmamis. Insan her an "karsimdaki kirilir üzülür. Zaten cok hassas " diye dusunemez ki. Bazen hata yapar.Çok güzel yorumlamissiniz ama gözden kaçan bir durum var siz bir anneniz evlati olarak yazıyorsunuz di mi? Ama benim anne baba sağ değil ve mesela siz anne babanıza kizabilirsiniz annenize kizdiniz nasilsa baba var dimi? Ee bende 2 yok napicaz? Atesin elini yakicağini herkes bilir siz birde atesle elinizi yakmayi deneyin .Ozur dilerim saygısızlık olarak nitelendirmeyin ama yazdıklarımızı cevabım bu kadar çünkü sacma ben kisiliğiyle yazmissiniz bunu anne ve babasını kaybeden birine sorun aynı şeyi lütfen ne tepkiyle karşılaşırsınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?