Evet hak talep ettiler ama Allah ışte razı olmadi teyzem olmasaydı belki alacaklardı bile teyzemin bana gönderdiği faturaları hep saklamış Allah ondan razı olsun☺Benim cevrem ve bende öyle düşündük teyzemin bana bak demesi deki kasitta bu bence yine yardım isticekler.Çünkü teyzemin evi uzak bana taşınmak isticekler su an kiradalar ve oğulları yardım etmiyo .Benide saf sanip vicdan yapacağımı düşünüyorlar.Sizinle hem fikrizParayı naptıysa yaptı. 18 sene hiç para almayıp sadece kira vermese bile o çocuğun masrafı çıkardı.
Ev, araba, para 3lüsüne alışmış bunları benimsemiş de olabilir. Kızı evden gelin ederiz burası bizim olur da demiştir. Bunu nerden çıkarıyorum derseniz, konu sahibi bir mesjda mallardan hak talep etti, bir mesajda evi arabayı avukatlarla aldım kendi vermedi, bir mesajda da evi almak istediğimde burası bizim o kadar baktım sana dediğini söyledi.
Çevir kazı yanmasın @Tulumba ben ugrasmadim ki bunlara seni uğraşıp yazmissin.
Boşver canım sen buradaki teyzeye bak vefa vicdan diye konuşanları. Onlar aynı sizdeki gelin gibi can ciğer kvye bakmazlar, hatta böyle şeyler yaşansa kvnin yüzüne bakmazlar. Kimsede demez ama eşimin annesi diye.Evet hak talep ettiler ama Allah ışte razı olmadi teyzem olmasaydı belki alacaklardı bile teyzemin bana gönderdiği faturaları hep saklamış Allah ondan razı olsun☺Benim cevrem ve bende öyle düşündük teyzemin bana bak demesi deki kasitta bu bence yine yardım isticekler.Çünkü teyzemin evi uzak bana taşınmak isticekler su an kiradalar ve oğulları yardım etmiyo .Benide saf sanip vicdan yapacağımı düşünüyorlar.Sizinle hem fikriz
Toplumun ikiyüzlülüğü bu aynı şeyi bende düşündüm.Su an kendilerini teyzenin ve gelinin yerine koyuyorlar ve empati yaptıklarına inanıyorlar.Sorsan buradaki kötü yorum yapan üyelerin çoğunun konularını yorumlarını okudum hepsi de aynı tarz kelimeler"eşim artık evlendi artık ailesi biziz"yazan kadın bana vefasız demişBoşver canım sen buradaki teyzeye bak vefa vicdan diye konuşanları. Onlar aynı sizdeki gelin gibi can ciğer kvye bakmazlar, hatta böyle şeyler yaşansa kvnin yüzüne bakmazlar. Kimsede demez ama eşimin annesi diye.
Anne niye kutsal? hiç birşey talep etmeden sana canını bile vermeye razı da o yüzden. Teyze sana hiç bir şey almadan görüldüğü gibi çorba bile vermemiş. Geçsinler teyze güzellemelerini
Evet hak talep ettiler ama Allah ışte razı olmadi teyzem olmasaydı belki alacaklardı bile teyzemin bana gönderdiği faturaları hep saklamış Allah ondan razı olsun☺Benim cevrem ve bende öyle düşündük teyzemin bana bak demesi deki kasitta bu bence yine yardım isticekler.Çünkü teyzemin evi uzak bana taşınmak isticekler su an kiradalar ve oğulları yardım etmiyo .Benide saf sanip vicdan yapacağımı düşünüyorlar.Sizinle hem fikriz
Bak şimdi bu soruyu 2 sefer sordunuz ve benden aynı tepkiyi aldınız ve ben sinirlenmicem, saygimi koruyarak naif bir şekilde laf sokucam.Bak "aynı tartışmayı anne le olsaydı evi terk eder miydin"? sorusunu nelerde ve nasil sorulur biliyor musun? Misal ben kayinvalidemle kavga ettim annemde" Sağ " bana dersin ki annenle olsaydı öyle yapar miydin? Çünkü neden annem var ve düşünürüm.Misal 2 eşimin annesini evde istemem ama annemi evde isterim sen bana sorarsin? Aynı şey annenle olsaydı? Çünkü annem "sağ" düşünebilirim.Şimdi bu şekilde dersin ki empati yap annenle aynı sey olsaydı ama siz;Yok yok bara aramışsın :) emeğine saygı duyuyorum :)
Sen niye aile sorunlarinla uğraşmiyorsun?
Ayrica soruma cevap vermedin: ayni tartışma annenle olsaydı evi terkedermiydin??
Nankör ,bencil,vefasız kelimeleri hiç görmediniz hiç saldirganca değilBazı üyelere tavrınızdan sonra zaman harcayıp yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım ama belki ben daha sağduyulu bir anınıza denk gelebilirim.
Teyzenizle aranızdaki iliskiyi ve size bakarkenki gerçek niyetini sadece ikiniz bilirsiniz o yüzden bak ya da bakma demek bize ve diğer teyzelerinize düşmez. Siz zaten kararınızı da vermişsiniz ama teyzenin emeğini unutma demeye çalışan üyelere karşı bu saldırganlığınız neden? Ve neden affetmeli miyim başlıklı bir konu açtınız? Sadece dertleşmek de burdaki herkes gibi sizin de hakkınız ama evet ya da hayır cevabı alabilecek bir soru soruyorsunuz ve istemediğiniz yanıtı veren insanlara çok sert yorumlar yapıyorsunuz bence bu saldırganlığınızın nedeni aslında asla bakmam diye kendinize kabul ettirmeye çalıştığınız karar ile vicdanınızın arasında yaşanan çatışma. Vicdanınızı susturmak için de olabildiğince sizi destekleyen yorumlar almak için konu açmışsınız. Kararınızın bize yararı ya da zararı yok, asıl siz burayı çok ciddiye almışsınız ve siz sakin olmalısınız.
Bak şimdi bu soruyu 2 sefer sordunuz ve benden aynı tepkiyi aldınız ve ben sinirlenmicem, saygimi koruyarak naif bir şekilde laf sokucam.Bak "aynı tartışmayı anne le olsaydı evi terk eder miydin"? sorusunu nelerde ve nasil sorulur biliyor musun? Misal ben kayinvalidemle kavga ettim annemde" Sağ " bana dersin ki annenle olsaydı öyle yapar miydin? Çünkü neden annem var ve düşünürüm.Misal 2 eşimin annesini evde istemem ama annemi evde isterim sen bana sorarsin? Aynı şey annenle olsaydı? Çünkü annem "sağ" düşünebilirim.Şimdi bu şekilde dersin ki empati yap annenle aynı sey olsaydı ama siz;
Annem vefat etti dememe rağmen israrla anneniz olsaydı böyle yapar miydiniz bla bla?şu yaptığın yorumdan mantıklı düşündüğü düşünüyor musun sahilden? Sen annesi vefat etmiş kızın annesi ile ilgili empati mi yaptın şimdi?
Bak ikisi arasındaki farka bak ? Farkı görebiliyor musun ? Düşünmek için aklımız var değil mi bunu kullanmamız gerek?Şimdi sizi küçükken 3 kere havaya atıp 1 kere mi tutular, arkadaslariniz tarafından kafanıza çok mu darbe aldınız bilmiyorum ama.Lütfen akıl sagligimizi korumak için bizden uzak durun.Bak şimdi size hakaret etmeden saygimi bozmadan naifce bir laf söyledim
Cok şekersin.
Yok canim, ben senin aldigin kadar darbe almadim. Hic bir konuda.
Kesinlikle yazdiklariniza sonuna kadar katılıyorum.Ilk bir üye kötü yorum yaptığında gerçekten düşündüm sahiden vicdansız miyim? Vicdansizsam kime ve neye göre dedim? Size yaşadığım bir olaydan bahseticem benim oturduğum sitede engelli rambasi yaptırdılar.Çoğu kişi tepki göstermişti ben ve bazı kişiler o aileyi savunduk.Şimdi oradaki tepki gösteren kişi bana vicdansız dese ? Inan kendimi öyle sanmazdim çünkü kendisi vicdansız.Aynı sekilde buradaki kötü yorum yapan üyeler böyle neymiş ben bakicakmisim beni bakmış büyütmüş ama gelin ve oğlu bakmak zorunda değilmiş? Mantığa gel çünkü hepsi bir gelin olarak yorum yapıyor kayinvalideme böyle bişey olsa yigen baksın kafasında neden çünkü aynı şey başlarına gelse böyle yapacaklar.Bana nankör vefasız diyen ben üyelerin konularına baktım eşinin ailesini evde istemiyor ama nankör değil allahtan eşinin annesi hasta olsa bakmamış gorumce bekarmis o bakmaliyiş.Şimdi bu üyelerin gerçekten vicdan merhamet gibi sözlerine asla kulak asmam.Buradaki bizim sitedeki olaya benziyor tepki gösterenler nankör diyenler .Ya inanın kayinvalideleri hasta olsa 1 su vermezler benim vicdanimin hesabını yapıyorlar.Işler kendisine dönse kayınvalidesi mi gprumcem mi aman allahım bizden uzak olsun diyen insanlar bunlar.Ve işin komiği komiklerYaa bazı üyeler tutturmuş 18 sene 18 sene diye ya kardeşim benim öz halam hiç 30 sene zengin bir ailede yatılı bakıcı ve yardımcı oldu. Asgari ücretle çalıştı. Ordan emekli oldu. İki tane çocuklarını da büyüttü . Hatta onların çocuklarına bile baktı. Kadınında adamında işleri yoğundu bazen günlerce seyehate giderdi. Çocukların öz bakımı halamın üstündeydi. Şimdi kendi yaşıyor emekli oldu. Çocuklar arada sadece telefonla arıyorlar, bazen ziyaret ediyorlar o kadar. Bütün ihtiyaçlarını, sorumluluklarını kendi karşılıyor. İlerde daha kötü olursamda huzurevine giderim diyor. Bazen buradaki iş güzarlar gibi bazılarıda o çocuklar sana bakmalı diyor. Halamın onlara tek söylediği kocanıza senelerce bedava bakan kaynananız bir kış yanınıza gelince yüzünüz gülmüyor. Kendiniz gelininizin evine iki gün gidemiyorsunuz. Ben onlardan öyle birşey beklemiyorum. Arada hatrımı sorsalar yeter, baktıysam karşılığını aldım. Bir ömür geçim derdim olmadı der her zaman. Ayrıca yetime öksüze maddi manevi olarak bakmak müslümanın görevi zaten, yetim hakkı diye birşey var. O Allah sorar diyen üyelere soruyorum. Gelinin lafı ile kendi büyüttüğü kıza laf eden, onun bütün maddi gelirini kendine kullanan, evini arabasını bile kız sonradan isteyinceye kadar vermeden keyfine bakan teyzeye yüce Allah birşey demeyecek mi. O teyze zaten müslümansa o yetim öksüze bakmak onun sorumluluğu , kaldı ki hayatı rahata ermiş bu kız sayesinde, belki o çok kıymetli gelinin düğününü bile bu kızdan gelen gelirle yapmış . Hemen nankör nankör demek neden. O teyzenin kocası bile kıza laf söylemezken siz niye nankör vicdansız yorumları yapıyorsunuz. İşin komik tarafı aynı üyeler gelin kayınvalideye bakmak zorunda değilde diyor. O gelinin kocasını da kayınvalide büyütüyor. Düğününü altınını o kayınvalide yapıyor.Hem de BEDAVA. Herkes gemisi ne tarafa giderse rüzgarı işine gelen tarafa estiriyor. Biraz vicdan edebiyatı yapayımda millet ne iyi insan olduğumu anlasın. Ama iş kendi kocasının ailesine yardım etmeye , bakmaya gelince herkesin kendi bütçesi, hayatı lafları ağızlarından düşmüyor.
Kardeşinin emanetini elalemin kızının kaprisi yüzünden yuvam diye benimsediği evden sepetlemesi ufak bi olay mı?
Konu sahibi, tüm sorumluluğu yüklenmeyin. Ama belli ki hem teyzeyi hem enişteyi seviyorsunuz. Biraz da olsa bu süreci onlar için kolaylastirmaniz hem onları çok mutlu eder, hem de sizi vicdanen rahatlatır. Ölüm diye bir gerçek var.
Ayrıca muhtaç kimseye karşılığını ya da öncesini düşünmeden yardım Allah rızasına çok uygun bir hareket.
Hic kasmayin. Ilahi adalet mi dersiniz karma mi dersiniz ne dersiniz bilmem ama eden bulmus. Birakin teyzeniz sürünsün. Birakin gelin sürünsün..
Parayla ya da hayrına baksın sizin yıllardır yaşadığınız eviniz bildiğiniz bir yer var abi bildiğiniz insanlar var ve bir gün birinin keyfine kapı dışarı ediliyorsunuz tüm hayatınız değişiyor. Demekki sizi hiçbir zaman kızları gibi benimseyememişler aileye katmamışlar. Çok zor travmatik bir durum yaşamışsınız.
bence eden bulmuş sizin yapacağınız birşey yok neden hala vicdan yapıo düşünüyorsunuz
Hiç birşey borçlu değilsiniz teyzenize...
Ve parayla size bakmış, para olmasaymış yetiştirme yurduna gönderirlerdi.
Yo anlamadim çünkü diğer msjlarinizi okumadim.İlk mesajin ironi olduğunu anlamadiz galiba :)
Neyse.
Tekrar ediyorum: ben teyzede bir kötülük göremedim. Kadin yillarca bakip büyütmüş.
Kanu sahibine zarar vermemiş.
Konu sahibinin yaşadığı tartışmayı hepimiz aile icinde yaşamışızdır (belkide 1000 kat ağırını) küsmeye yer arayan icin güzel bir freekick, doğru. Acaba konu sahibi ayni taviri kendi annesine karşı tutunurmuydu diye soruyorum kendime.
Biraz vefa konu sahibine iyi gelecektir diye düşünüyorum.
Düşünmek için aklımız var değil mi bunu kullanmamız gerek?Şimdi sizi küçükken 3 kere havaya atıp 1 kere mi tutular, arkadaslariniz tarafından kafanıza çok mu darbe aldınız bilmiyorum ama.Lütfen akıl sagligimizi korumak için bizden uzak durun.Bak şimdi size hakaret etmeden saygimi bozmadan naifce bir laf söyledim
Nankör ,bencil,vefasız kelimeleri hiç görmediniz hiç saldirganca değil
Aptal,salak,nankör sizsiniz gibi kelimeler kullanmamama rağmen saldirgansiniz demeniz
Error 404 error
Yo anlamadim çünkü diğer msjlarinizi okumadim.
Bu konunun 1000 kat daha agirini yaşatan nasıl ailede yasiyorsunuz cozemedim ben.
Allah a şükür yaşamadim. Yasasam beni sokaga atip 2 yıl umursamayan insana vefa falan gostermem.
Bu antitez uretenler bir salinda istedgimizi düşünelim.
Amma ugrastiniz vefanizi gostermek için. Tamam sen vefalisin sakin ol artık
Üzme o güzel canını sen haklısın.
öyle bir ailede yaşamıyorum. Yaşamak zorunda olmadim. Ama olanlar var :)
Vefami göstermek icin uğraşmıyorum çünkü vefa borcum olan bir kişi yok hayatimda.
Antitez üretenler sizi zaten rahat birakiyor. Kendi kendinize gaza geliyorsunuz. Konu sahibine kimse işini birak git teyzene bak demiyor, kendi konu açmış ve sormuş... madem affetmeyi icinden geçirmiyor ozaman niye konu açıyor? Kime neyi ispatlamaya çalışıyor? Hayatina, olduğu gibi devam etsin. İster barışır, ister barışmaz. Bana ne?
He nankörlük konusuna gelince, evet BENCE nankör.
Ayrica teyze evden atmamış- konu sahibi kendi terk etmiş (kendi evini hemde) zamaninda verseymiş "geline" ağzının payını.
Yıllar sonra cırcır etmeye gerek yok. Gelin söylediğini unutmuştur bile...
Yalnız siz beni alintiladiniz ortada bir şey yokken.Antitez üretenler sizi zaten rahat birakiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?