• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teyzem......

Valla 40 yaşında, eli ayağı tutan teyzem çalışmıyorsa ve ben ona yardım ediyorsam, bir de buna rağmen şikayet ediyorsa hiç uğraşmazdım. Teyzeniz rahata çok alışmış ve bu durumunu size de alıştırmış olmalı ki teyzem asla çalışamaz ben ona bakmalıyım gibi hissediyorsunuz. Kenarda 90 bin parası olan bir insan, zor durumda olan bir insan ev seçmez. Bunun üstüne bir de o 30 bin versin bu 30 bin versin diye plan yapmaz, yapmamalı. Kendini muhtaç hissediyorsa gitsin çalışsın zor değil. İnsanlar 2 tane küçük çocukla, başlarında koca olmadan neler yapıyorlar. Suç herkeste. Rahata alışmış teyze ve rahata alıştırmış aile bireyleri.

Evet biz yaptık ana herkes sefadayken onun yokluk içinde çalışması benim zoruma gider 3aile bir anne oğula bakar bence ama dediklerin de haklısın

Olasılıklar&şanslar

Evet biz yaptık ana herkes sefadayken onun yokluk içinde çalışması benim zoruma gider 3aile bir anne oğula bakar bence ama dediklerin de haklısın

Olasılıklar&şanslar

Tamam evet haklısın. Ama bu durumda iş bulabilirsiniz, çocuğa bir bakıcı ayarlayabilirsiniz. Yani sen otur, biz sana para vericez demek hazıra alışmaktır. Hem zorluk içinde, hem memnuniyetsiz. Teyzen keyfine göre yaşıyor ve o yüzden annesinin babasının yanına gitmiyor. Orada kendimi sığıntı gibi hissederim diyormuş ama şu anda da bir farkı yok. Bilmiyorum ben de ilk başta yardım ederdim, ama aynı tavırları görmeye başladıktan sonra bütün elimi üstünden çekerdim.

Olasılıklar&şanslar

Insan hazira alisinca fazlasini istiyor sanirim. Bu devirde 90 bin kenarda parasi var daha ne olsun. Sizin imkanlarinizla kendini kiyaslamasi da yanlis. Oldu ben benden fazla parasi olan yakin akrabalarimla kendimi surekli kiyaslayayim, olur mu oyle sey. Herkesin para durumu kendine . Yetinmek, goz toklugu diye birsey var. Elindekiyle mutlu olmak var. Ben de of bir chanel cantam da yok amanin da ne kotuyum, oyum yok buyum yok diyeyim. Onemli olan varolanin degerini bilmeyi ogrenmek. Hayat cok acimasiz olabiliyor, yetinmezsen o begenmedigin elindeki de gidiverirse ne olacak. Bence teyzenizi bu dusuncelere yogunlastiracak sizin disinizda insanlara ihtiyaci var.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

öncelikle ailenizi ve sizi tebrik ederim.özellikle de eşinizi.teyzenize gelince bence de biraz bencilleşmiş.ama yapacak bir şey yok.bir müddet paraları birleştirip,onun dediği gibi toplu olarak yatırırsınız bakarsınız,kendi kendine yetebiliyor mu diye.eğer hala sızlanmaya devam ederse,oturup açık açık konuşun bence.ev konusunda da fazlaca tölarans göstermeyin.90 binin üzerine 20-30 bin koyarak çok rahat ev alınabilir bu devirde.biraz tok gözlü olmayı öğrenmeli bence teyzeniz.benim yaşlı annem babam var.babam 1000 lira civarı emekli maaşı alıyor.300 lira ev kirası veriyorlar.200 lirada faturalar tutsa ayda 500 lira onlara kalıyor.ben çalışmıyorum ama,eşim sağolsun her ay 2 kere marketten toplu alışverişlerini yapıyor.doktor veya hastane masraflarını ben karşılıyorum.arada 50-100 harçlık veriyoruz.yine de gözüm arkada kalıyor acaba yetiştirebiliyorlar mı diye.giyim kuşamları da benden sorulur.markete her gittiğimiz de kendi evimize almadığım yiyecekleri onlara alırız,aman mahrum kalmasınlar diye.bütün bunlara rağmen vicdanımın bir yerlerinde hala beni rahatsız eden bir şeyler var.sizi de bu yüzden çok iyi anlıyorum.

Insan hazira alisinca fazlasini istiyor sanirim. Bu devirde 90 bin kenarda parasi var daha ne olsun. Sizin imkanlarinizla kendini kiyaslamasi da yanlis. Oldu ben benden fazla parasi olan yakin akrabalarimla kendimi surekli kiyaslayayim, olur mu oyle sey. Herkesin para durumu kendine . Yetinmek, goz toklugu diye birsey var. Elindekiyle mutlu olmak var. Ben de of bir chanel cantam da yok amanin da ne kotuyum, oyum yok buyum yok diyeyim. Onemli olan varolanin degerini bilmeyi ogrenmek. Hayat cok acimasiz olabiliyor, yetinmezsen o begenmedigin elindeki de gidiverirse ne olacak. Bence teyzenizi bu dusuncelere yogunlastiracak sizin disinizda insanlara ihtiyaci var.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Evet daha fazla şey var anlatsam salak dersiniz bana, şimdi annemlere geldim kardeşim ile konuştum delirdi o da bazı şeyler olmuş onu anlattı şimdi annemle konuşacağız

Olasılıklar&şanslar

Bu teyze psikolojim bozuk, vah ben ne kadar kadersizim numaralarına yatarak etrafındakileri sömürmeye alışmış.
Şimdi de amaaan ne çalışcam canım nasıl olsa biraz surat assam iki kelam etsem herkes kendisini suçlu hissedip seferber oluyor...
böyle iyi devam diyor...

öncelikle ailenizi ve sizi tebrik ederim.özellikle de eşinizi.teyzenize gelince bence de biraz bencilleşmiş.ama yapacak bir şey yok.bir müddet paraları birleştirip,onun dediği gibi toplu olarak yatırırsınız bakarsınız,kendi kendine yetebiliyor mu diye.eğer hala sızlanmaya devam ederse,oturup açık açık konuşun bence.ev konusunda da fazlaca tölarans göstermeyin.90 binin üzerine 20-30 bin koyarak çok rahat ev alınabilir bu devirde.biraz tok gözlü olmayı öğrenmeli bence teyzeniz.benim yaşlı annem babam var.babam 1000 lira civarı emekli maaşı alıyor.300 lira ev kirası veriyorlar.200 lirada faturalar tutsa ayda 500 lira onlara kalıyor.ben çalışmıyorum ama,eşim sağolsun her ay 2 kere marketten toplu alışverişlerini yapıyor.doktor veya hastane masraflarını ben karşılıyorum.arada 50-100 harçlık veriyoruz.yine de gözüm arkada kalıyor acaba yetiştirebiliyorlar mı diye.giyim kuşamları da benden sorulur.markete her gittiğimiz de kendi evimize almadığım yiyecekleri onlara alırız,aman mahrum kalmasınlar diye.bütün bunlara rağmen vicdanımın bir yerlerinde hala beni rahatsız eden bir şeyler var.sizi de bu yüzden çok iyi anlıyorum.

Ay saolasın ben de aynı duygular içindeyim

Olasılıklar&şanslar

Şimdi anneme anlattım çok bozuldu teyzem yardım değil nakit para istiyor dedi heralde para biriktirmek için de istiyor ama annemde çok rahatsız bu durumdan napalım durumu zor elbette yardım edicem ama tavrı rahatsızlık veriyor dedi

Olasılıklar&şanslar

Valla 40 yaşında, eli ayağı tutan teyzem çalışmıyorsa ve ben ona yardım ediyorsam, bir de buna rağmen şikayet ediyorsa hiç uğraşmazdım. Teyzeniz rahata çok alışmış ve bu durumunu size de alıştırmış olmalı ki teyzem asla çalışamaz ben ona bakmalıyım gibi hissediyorsunuz. Kenarda 90 bin parası olan bir insan, zor durumda olan bir insan ev seçmez. Bunun üstüne bir de o 30 bin versin bu 30 bin versin diye plan yapmaz, yapmamalı. Kendini muhtaç hissediyorsa gitsin çalışsın zor değil. İnsanlar 2 tane küçük çocukla, başlarında koca olmadan neler yapıyorlar. Suç herkeste. Rahata alışmış teyze ve rahata alıştırmış aile bireyleri.

kesinlikle katılıyorum. dışarıya çıkıp çalışamıyorsa evde yaptığı şeylerle de (yiyecek, elişi vb.) pekala para kazanabilir. bir de söz konusu olan 40 yaşında kadın. genç kız değil ki, yok ben yapamam edemem desin....

Teyzeniz sizin gibi akrabaları olduğu için çok şanslı bence.
Bu ülkede asgari ücretle 3 çocuklu aile geçindiren insanlar var.
Ki sadece siz asgari ücretin yarısı oluyor verdiğim diyorsunuz, diğer akrabaların verdikleri de cabası.
Tabi ki daha rahat yaşaması için imkan varsa sağlanabilir ama bunu dillendirmesi gereken teyzeniz değil maalesef.
Bilmiyorum evli misiniz çocuğunuz var mı ama aile olunca hadi her ay yardım edeyim deyince edilmiyor, herkesin ayrı bi düzeni oluyor. Kalıcı bi çözüm bulunması lazım bence.

kesinlikle katılıyorum. dışarıya çıkıp çalışamıyorsa evde yaptığı şeylerle de (yiyecek, elişi vb.) pekala para kazanabilir. bir de söz konusu olan 40 yaşında kadın. genç kız değil ki, yok ben yapamam edemem desin....

Bu yaşa kadar çalışmamışlar 1gün dayanamazlar , yani iş ortamını bilmiyor insan ilişkilerini bilmiyor iş ortamında biri buna birşey dese ağlar bu yaştan sonra da değişmez ben sinirleniyorum anlatsam daha beler neler ama .....

Olasılıklar&şanslar

Yani sinirlensem çok hakkım var da olmuyor işte , annem de aslında teyzem gibi prenses bunlar prensler gelicek alıcak bunları ömür boyu elini sıcak sudan soğuk suya sokmayacak ve bu prensin görevi bunu prensesine yapmak zorunda!!!!!!! Ama bunlar bilmiyor ki o prens bir gün iflas edebilir başka bir prenses bulabilir kraliçe bunu istemeyebilir bu masal kötü bitebilir?? İşte annemin masalı mutlu teyzemin ki hüsran , annem hala bana diyor evde otursan eşin de bakar sana yatırım yapıcım diye mi koşturuyordum diyor bir de bekarken hergün işten çık derdi beğenmiyordu yorucu diye:) ben bu kafalarla nasıl mücadele edeyim ki

Olasılıklar&şanslar

siz yardım yapınca farklı, alışveriş yapınca farklı mı alacak? siz her ay düzenli para verseniz, teyzeniz sizden yardım görmüyor mu olacak? o zaman teyzenizin ağrına gitmeyecek mi? Söylenmeleri bitecek mi?
ben hala işin mantığını anlamış değilim. aylık 300 tl mutfak masrafım var, biri geliyor bana diyor ki, gel senin alışverişini ben yapayım, ben de diyorum ki olmaz parayı sen ver, ben yaparım. eee değişen ne?

işin sonu ne olacak biliyor musunuz? teyzenizin söylemleri değişmeyecek, ne kadar verseniz de fazlasını isteyecek. siz yine üzüleceksiniz, teyzeniz yine söylenecek:26:

Son düzenleme:
Annaneniz maaşını veriyor, dedeniz, siz, anneniz, dayınız elinden geleni yapıyor ve hala durumundan şikayetçi ! yanlış anlamadım sanırım. Eğer durum böyle ise kusura bakmayın ama teyzenize bir anlam veremedim. İstese ev temizliği yapar gene yapar yani birşeyler ki şu durumda yapmasına bile gerek yok. Çok kafanıza takmayın, elinizden geleni yapıyorsunuz sonuçta. Her ay belli miktar düzenli olarak verin, gerisini ne yapmak istiyorsa yapsın.

90bine hadi 100bine daha uygun bir muhitte ev alsa, bir de evde çocuk baksa ne olur? neden bunları yapmıyor?

çok tuhaf, yaşlı bir kadın da değil yani...

size söylediği laflar da hiç hoş değil ama üzüldüm de biraz haline,özeniyor demek ki... bilemedim...

siz yardım yapınca farklı, alışveriş yapınca farklı mı alacak? siz her ay düzenli para verseniz, teyzeniz sizden yardım görmüyor mu olacak? o zaman teyzenizin ağrına gitmeyecek mi? Söylenmeleri bitecek mi?
ben hala işin mantığını anlamış değilim. aylık 300 tl mutfak masrafım var, biri geliyor bana diyor ki, gel senin alışverişini ben yapayım, ben de diyorum ki olmaz parayı sen ver, ben yaparım. eee değişen ne?

işin sonu ne olacak biliyor musunuz? teyzenizin söylemleri değişmeyecek, ne kadar verseniz de fazlasını isteyecek. siz yine üzüleceksiniz, teyzeniz yine söylenecek:26:

İşte sadaka veya erzak yardımı gibi oluyor heralde o da gücüne gidiyor benim kaderim kötü diyor heralde alıngan

Olasılıklar&şanslar

Herkese merhaba az önce teyzemle konuştum moralim o kadar bozuk ki mideme öküz oturdu resmen, benim teyzem evlilik konusunda çok şanssız oldu tabi aile sözü de dinlemedi hiç ,2evlilik yaptı ilkinden çocuk yok şiddet yüzünden bitti ikinciden bir oğlu var kocasının ailesi ve kocasının basiretsixliği yüzünden bitti, mesleği yok Kirada oturuyor anneannem maaşını veriyor dedemde maaşının bir kısmını veriyor bizde yardımcı oluyoruz ama teyzem geçinemiyormuş teyzem böyle deyince o kadar üzülüyorum ki! Ben çalışıyorum gelirim çok iyi babamın ve dayımın da öyle .şimdi konu şu biz teyzemi mutlu edemiyoruz,akşam annemlerle gidip konuşucam naparım diye çünkü teyzemin lafları benim gücüme gitti utandım çünkü ben teyzemden sorumlu hissediyorum kendimi bana dediği şu teyze yanına gelicem alışveriş yapma markete gidelim Ramazan alışverişi yapalım dedim , ben zaten para yok ama mecbur hergün gidiyorum diyor tamam beraber gideriz ben yarın iş çıkışı geleceğim bir de senin bir tanıdığın vardı onada erzak alıp vericem dedim tamam dedi , bir arkadaşı var o da boşanmış çocukları ile hayata tutunmaya çalışıyor bu kadın kardeşleri ile küsmüş onu anlatmaya başladı ama kafama gelen taşlar beni sersemletti bana diyor ki; kadın kardeşlerinden akrabalarından çok şey bekliyor ben dedim ki ben hiçbirşeyi beklemiyorum elden gelen aş olmaz o da vaktin de olmaz dedi! Bu laf beni öldürdü birşey diyemedim sonra devam etti; annemlere birşey olsa ben sokaklara düşerim dedi ,ben de ;olur mu ben hayattayken sana asla birşey olmaz dedim ,ben sizden birşey beklemiyorum hem ne yapanilirsiniz ki dedi yine birşey demedim çok üzülüyorum teyzeme her ay düzenli bir para vermiyorum ama yıl ortalaması yaparsak her ay asgari ücretin yarısı kadar birşey veriyorum bu arada annemler teyzemi her sene oğlu üzülmesin diye tatile götürür dersanesini öder vs vs dayımda yapar birşeyler herkes elinden geleni yapıyor ama teyzem mutsuz.. Buarada teyzemin kenarda 90 bin parası var bir ev almasını istiyoruz ama yaşadığı yerde evler 150 civarı biz de ev almasını istiyoruz kiradan kurtulursa belki biraz daha mutlu olur diye o yüzden teyzem o kenarda ki parasını yok sayıyor, şimdi ben teyzemi çok severim evinin erkeği gibi her işine koşarım kocası nafakayı vermez mahkemelerde beraber uğraşırız asla yalnız bırakmam hiç de yorulmam mutlu olurum, şimdi size sorum ben teyzeme eşya almak market alışverişi oğluna harçlık filan yerine teyze her ay sana şukadar para yatırıyorum desem daha mı iyi olur? Ben o kadar uğraşımıza rağmen onun bu konuşmalarına üzülüyorum aynı şekilde annemle dayımda üzülüyor

Olasılıklar&şanslar

Yuh ya annem maaşını verecek babam parasinin bi kısmını verecek.abim eniştem elinden geleni yapacak. Yeğenim ara ara para verecek. Bu arada kenarda 90 bin liram olacak. Daha da millete kimseden bise bekleme diye akıl vericem. Yih ya yuh. Ben boyle rahatlık görmedim

Back
X