Tetenoz difteri boğmaca aşısı

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.411
4.634
36
Kızlar selam. Doktorum rutin kontrolumde 28. haftada 3 lu olarak difteri tetenoz boğmaca aşısı yaptirmami önerdi ve direk 3lu aşı olarak temin edebilirsin dedi. Eczaneye soruyoruz öyle bi asi yok biz ayrı ayrı bulup karıştırıyoruz ama boğmacayi bulmak zor diyor. Doktora tekrar sordum hayır canım tek asi o zaten bogmacayi tek bulabilirsen banada getir dedi gülerek. Bu şekilde 3 lu aşı yaptıran var mı aranizda? Varsa tek asi olarak mı buldunuz ayrı alıp mi karistirdiniz?

Gebelik sirasinda asi vurulmaktan bahsediyorsunuz degil mi?
Aile hekimliginiz zaten temin edip, asi onerisinde bulunacaktir, niye kendiniz arayisa gectiniz ki? Turkiye'de yasamiyor musunuz?

Doktorunuzun söylediği 3’lü aşının adı “adacel”. Kadın doğumcular artık dediğiniz gibi 28. Haftada tek doz bu aşıyı öneriyor. Eczacınızdan isteyebilirsiniz. Bana da doktorum bu şekilde önerdi ama benim gebelikten önce tetanoz aşılarım tamdı bu nedenle gebelikte tek doz tetanoz aşısını yaptırmayı tercih ettim .

Eklentiler

• IMG_9209.jpeg
    IMG_9209.jpeg
    72,4 KB · Görüntüleme: 313
Gebelik sirasinda asi vurulmaktan bahsediyorsunuz degil mi?
Aile hekimliginiz zaten temin edip, asi onerisinde bulunacaktir, niye kendiniz arayisa gectiniz ki? Turkiye'de yasamiyor musunuz?
Doktorun dediği aile hekiminin yaptığından farklı bir aşı aile hekimi tetenoz yapıyor sadece.

Doktorunuzun söylediği 3’lü aşının adı “adacel”. Kadın doğumcular artık dediğiniz gibi 28. Haftada tek doz bu aşıyı öneriyor. Eczacınızdan isteyebilirsiniz. Bana da doktorum bu şekilde önerdi ama benim gebelikten önce tetanoz aşılarım tamdı bu nedenle gebelikte tek doz tetanoz aşısını yaptırmayı tercih ettim .
Direk bu isimle soracağım teşekkürler. Eczacılar ne hikmetse ısrarla öyle bişey yok biz tek tek bulup karistiriyoz diyo 😒

polio içeren canlı virüs taşıyan aşı demek. boostrix öneriliyor
canlı virüs bebeğe zarar verebilir deniliyor
ben de merak ettim ne yapmalıyız

polio içeren canlı virüs taşıyan aşı demek. boostrix öneriliyor
canlı virüs bebeğe zarar verebilir deniliyor
ben de merak ettim ne yapmalıyız
“Adacel” ve “adacel polio” farklı aşılardır. Benim burda bahsettiğim aşı “adacel” dir. Gebelere de yapılan “ adacel” dir . “ adacel polio” gebelere yapılmıyor zaten.
Ayrıca “ adacel polio “ daki poliomiyelit aşısı canlı değil inaktif bir aşıdır .
Sağlıkta uzmanlığınız yok ise kendi araştırdığınız bilgiler ile yanlış bilgilendirme yapmamakta fayda var derim. Zira zaten evhamlı gebeler yanlış bilgileri okuyup daha da tedirgin oluyor.

X