tetanoz bulaşır mı?

papatyam90

öyle bir geç zaman...
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
371
1
46
İzmir
kızlar dün yanlışlıkla bacağımı 1 cm kadar kestim jiletle. derinin üstü tamemn çıkmış. üzerine yara bandı filan koydum. ara ara açıp baktım. bugün kanama durmuş. netten kesiklerde ne yapılır diye bakarken tetanoz bulaşma riskinin olduğunu öğrendm.
ben aşı filan yapılması gerektiğini bilmiyodum. kanama durdu, hala bulaşma riski var mıdır acaba?

Geçmiş olsun arkadaşım jilet paslımıydı annemin eline paslı igne batmıştı bir ara biz aşısını yaptırdık istersen içine dert olacagına aile hekimine git derim

Yaran çok derin mi herhangi bir rahatsızlıgın varmı şeker gibi falan şeker hastası olanların yarası geç iyileşir istersen bir doktora yada eczaneye git derim

Paslı olmadığı sürece sıkıntı yok canım.
Yeni jilet kesiğinden tatenoz olsaydı erkek nüfusunda kıtlık olurdu:1:

:)) inş dediğiniz gibidir. şeker hastalığım yok da üst deri 1 cm kadar soyulduğu için kanamanın durması uzun sürdü.

arkadaşlar arkadaşımızın acil aşı vurdurması gerekiyor.. Tetanoz çok kötü bir hastalıktır, acı çekerek ölüme sebeb oluyormuş ALLAHIM KORUSUN. sizlerde ihmal etmeyin paslı şunlu bunlu diyerek aman sende demeyin. tetanoz mikrobu heryerde olabilir, açık yaradan vicuda girer... Bir aşı 5 sene korur.. ucuzda fiyatı lütfen vurdum duymazlık yapmayın.

Son düzenleme:
:)) inş dediğiniz gibidir. şeker hastalığım yok da üst deri 1 cm kadar soyulduğu için kanamanın durması uzun sürdü.

İnternetten biraz araştırırsan tetanosun paslı demirden bulaştığı hikayesinin efsane olduğunu görürsün.
Yere düşmem sonucu elim soyulmuştu..
Doktor direk tetanos aşısı yaptı üç doz..
Düştüğümde yerde hiç demir veya paslı bir şey yoktu..
Tetanos denizden, havadan ve topraktan bulaşan bir mikrop türüdür.
Artık yeni aşı çıktı. Tek doz koldan vuruyorlar.. Üç doz da değil..
Anneme kardeşime yapıldı denizde ayaklarını kestikleri için...

Aile hekimine sor canım,
Sanırım ücretsiz.. Aşını ol 5 yıl korun..
Çünkü tetanosun ilk belirtileri gösterdiği andan itibaren tedavsi yok diye biliyorum
doktor demişti..

koruma için de yaptırmak lazım
ben de cam bardakla kesmiştim elimi yine de yaptılar
olayın üzerinden iki gün geçene kadar vuruyorlar
hastanede yaptırdım ücretsizdi
5 yıl rahatım

kızlar dün yanlışlıkla bacağımı 1 cm kadar kestim jiletle. derinin üstü tamemn çıkmış. üzerine yara bandı filan koydum. ara ara açıp baktım. bugün kanama durmuş. netten kesiklerde ne yapılır diye bakarken tetanoz bulaşma riskinin olduğunu öğrendm.
ben aşı filan yapılması gerektiğini bilmiyodum. kanama durdu, hala bulaşma riski var mıdır acaba?

risk elbetteki vardır,sağlık ocağınızdaki aile hekiminizle görüşün,koldan yapılıyor ve acıtmıyor..

geçmiş olsun.................

Son düzenleme:
canım gebeliktede yapılıyor bildiğim kadarıyla tetanoz aşısı. bende yeni oldum. işim gereği olmam gerekiyordu. ama için rahat olsun yaptır ve kurtul. 5 yıl koruyor evet. ilk bir kaç gün ağrı yapabiliyor. ama sağlıktan ötesi yok.

aile hekimleri bebek ve gebeler harici yapmıyor, daha doğrusu devlet bebek ve gebeler için gönderiyor, yaptırmak istersen kendin temin etmen gerekir.
ayrıca yaptırmalısın 5 yılda bir de tekrar lazım, herkesi aşı olması gerekli

amaaaaan jiletle hangimiz nerelerimizi kesmedik ki:1:rahat ol bişey olmaz...paslı olmadıktan sonra sıkıntı yok:51:

lise sonda 1 tetanoz aşısı yapılıyor.90 yazıyor isminde de 22 yaşındasın sanırım.eğer o aşıyı yaptırmanın üzerinden 5 yıl tam geçmediyse seni korur.ama biraz geçmiş olabilir gibi geldi.onu bir düşün istersen.

Back
X