• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tetanoz aşıları toplatilıyormus!!!

"Bahse konu aşının toplatılmasını gerektirecek istenmeyen etki bildiriminde bulunulmamıştır. Ancak son denetim esnasında eksiklik görülen bazı süreçlere bağlı olarak komisyon kararıyla ilgili seriye çekme uygulanmıştır."

"eksiklik görülen bazı süreçler" denmiş. Soğuk zincir kırılması vb. olabilir sebep. Son kullanma tarihi zaten önceden uzatılmış, bununla alakalı bir geri çekme olmadığı söylenmiş. Yan etki/istenmeyen etki görülmesiyle de alakalı değilmiş.
ozaman iyi ...zaten tetanoz asisina tedirgin gitmistim birde yapilan aşinin ismini gorunce burda sasirdimc

Ben hiç karşıt olmadim hemde hic. Fakat artik güvenmiyorum saglik bakanligina da yaptigi aciklamalara da. Bana 9. Ayda kkk aşısı yaptirdilar bebegim 2 ay ruh gibiydi. Yine enseyi karartmadim gittim 10 aylikken de menenjiti yaptirdim. Çocuğum bi hastalandi 15 günde atlatamadi. Bagisikligi çöktü yavrumun.
İste boyle durumlar yuzunden karsit oluyorum .Yoksa bende gidip yaptiriyorum ama korkuyorum artık yani. Karsit olup tamamen zit dusunenlerde bu sebepleri biliyor yasadilar demek ki istemiyorlar.

Back