- 30 Ağustos 2008
- 2.067
- 1
vala sena nur esim mede gerek duymadilar ama bi kereye mahsuz belki alir dediler bununda geregei yok belki ama ilerde tekrarlamamasi icin dedi drlar hastaligin vala ben tam bilmiorum radyomu kemomu bizimkiis serumla verildi 4 saat felan sürdü ilacin adi carboplatin kemo ilaciymis sadece bir gün verildi iste ondan sonra verilmeye gerek kalmadi dediler simdi 6 ay bekleyecegiz dr tekrar sperm verilecek sizin radyo terabi dediginiz nasil oluor tam bilmiorum ben cünkü
sevinçcim merhaba,
tümörün tipine ve evresine göre kemoterapi ya da radyoterapi uygulanır...bize de hangisini istersiniz diye sormuşlardı..KT seçseydik 1 defaya mahsus ilaç kullanılacaktı..RT ise 3 haftalık bir tedaviyi gerektiriyordu...KT daha ağır olabilir diye biz RT yi seçtik...neticesinde hemen hemen aynı tedavi yapılmış oluyor, ama yan etkileri değişebiliyor...siz spermlerinizi dondurttuğunuz için herhangi bir sorun yok...zaten o dondurulmuş spermlerle tüp bebek tedavisi olacak, ama Havva nın da dediği gibi doğal yoldan en az 1 sene denemeyin derim ben...beslenme şartlarından da yukarıda bahsetmiştim, beslenmesine dikkat edin..yaşam tarzı da çok önemli
ne olur çocuğa odaklanmayın, eşinin sağlığı önemli olan