Test sonuçlarım Profosör doktor ve pratisyen doktor yorumları

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar merhaba,

Sağlık ocagında kan testi yaptırdım. Demirim ve b12 vitaminim düşük çıktı. Sağlık ocağındaki pratisyen doktor gün aşırı (bir gün yaptırcam bir gün yaptırmıycam) dodex iğne vurdurmam gerektiğini söyledi. Bende o şekilde yaptırmaya devam ediyordum.Yakın arkadaşım bir endokrin profösörünün yanında çalışıyor bana sonuçlarını ver birde ben hocama göstereyim dedi. Saolsun bakmış ve dodex gün aşırı çok fazla haftada bir yaptırsa yeter demiş. Şimdi kararsızım ama bunu söyleyen adamda profösör. Bana gün aşırı yaptır diye pratisyen hangisinin söylediğini dikkate almalıyım. Fazladan vucüdüma ilaç girsinde istemiyorum açıkcası.
Yorumlarınız benim için önemli teşekkürler şimdiden.

Valla biz anneme bir kutu bitene kadar (5 ampul) haftada bir, sonraki kutuyu 15 günde bir yaptırdık. Şimdi de ayda 1 olarak devam ediyoruz.

Açıkcası gün aşırıyı hiç duymadım ama bilemem taki bi.

Son düzenleme:
gün aşırı çok fazla.
bu şekilde dodex vurulan kimseyi görmedim.
bence de haftada bir iyi.

Valla biz anneme bir kutu bitene kadar (5 ampul) haftada bir, sonraki kutuyu 15 günde bir yaptırdık. Şimdi de ayda 1 olarak devam ediyoruz.

Açıkcası gün aşırıyı hiç duymadım ama bilemem taki bi.

Profösörde öyle demiş canım çok fazla gün aşırı demiş.

demir ilaçları öncelikle, iki günde bir yapılır (1-2ay boyunca)
sonra haftada bir
ama tabi bu tedavi sürecinize bağlı
bu aralıklarda yine test yaptırıp doktorun sonuçları görmesi gerekir ve ona göre ayarlanır..
bence başka bir doktora da sonuçları gösterebilirsiniz
ben de aynı ilaçtan kullandım

Son düzenleme:
bendede çinko eksikliği vardı,pratisyen doktorun verdiği ilacı kullandım bir süre
sonra cildiye hocasına gittim,bu çinko hapı vücutta birikme yapar bir daha kullanma dedi.
birkaç benzer şey de yaşadım oğlumla ilgili.
ben sanırım endokrin hocasının dediğini yapardım ya da emin olmak için branş doktoruna giderdim heralde
dahiliye mi ilgileniyordu bilmiyorum ama.

Herkesin vücudu, vücudunun ihtiyacı, kullanması gereken ilaç dozu vs. farklıdır.
Sizin durumunuza bence şu an kimsenin bir yorum yapması doğru olmaz.

Bahsettiğiniz doktorlara veya başka bir doktora görünmelisiniz.

depoların boş olduğu durumlarda yükleme yapılır.
ben megaloblastik anemiyim sık sık depolarım boşalır. senede 3 kere yükleme yaptırıyorum
gün aşırı ya da her gün 1 ampül şeklinde.
sonrasında haftada 1 sonra 15 en son ayda 1 e geliyorum ki depolarım yine boşalmış oluyor.
bu şekilde tedavi yöntemi var yani.
yükleme yaptırın daha iyi.

Annem şeker hastası oldugu için b12 çok düşük çıkıyordu ilk önce hergün olmak kaydıyla hap kullandı fakat hap fazla etki etmedi daha sonra doktoru bahsetmiş oldugunuz igneden verdi önce haftada 1 gün sonra 15 güne çıktı en sonunda ayda 1 kereye çıktı şuan vitamini iyi seviyede ve kullanmıyor ignede gün aşırı fazla geldi hap vermiş olsa tamam günlük kullanılır diyecem ama tabi yinede doktorlar iyisi bilir.Siz yinede bir dahiliye doktoruna gidin yada bahsetmiş oldugunuz doktora gidin tahlil sonuçlarınızla beraber.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Sağlık ocagında kan testi yaptırdım. Demirim ve b12 vitaminim düşük çıktı. Sağlık ocağındaki pratisyen doktor gün aşırı (bir gün yaptırcam bir gün yaptırmıycam) dodex iğne vurdurmam gerektiğini söyledi. Bende o şekilde yaptırmaya devam ediyordum.Yakın arkadaşım bir endokrin profösörünün yanında çalışıyor bana sonuçlarını ver birde ben hocama göstereyim dedi. Saolsun bakmış ve dodex gün aşırı çok fazla haftada bir yaptırsa yeter demiş. Şimdi kararsızım ama bunu söyleyen adamda profösör. Bana gün aşırı yaptır diye pratisyen hangisinin söylediğini dikkate almalıyım. Fazladan vucüdüma ilaç girsinde istemiyorum açıkcası.
Yorumlarınız benim için önemli teşekkürler şimdiden.

yanlış anlama prof. çok önemli kişilerdir ama maalesef olayı hem genel olarak bakarlar..onların ders ve seminerlerden günleri geçerler. ya da ilgili oldukları konuya adapte olurlar.. vs. senin yaşını hastalıklarını ya da diğer test sonuçlarına göre dr un bence daha iyi olur. Emin olmak için dahiliye gitsen yardımcı olurlar.. ben ondan kullanmıyorum (henüz) ama endokrine gitmiyorum dahiliyecim çok iyi ona gidiyorum. ayrıyetten hamile olursam kadın doğumcumu da gidecem..

bence dahiliye dr una git. bir de ondan dinle..

Son düzenleme:
Bunun sencesi bencesi yok. Burdaki kimsenin lafiyla ilacinla kafana gore oynama zaten. Ikincisi, arkadasinin gosterdigi doktor, seni ne kadar biliyor? Yani ne bileyim, hastaliginin oncesini, tedavi planini, senin durumunu? Seni bile gorup muayene etmemis 3. kisilerden bu kadar etkilenme, ister profesor olsun, ister docent...

Cok mu icine suphe dustu? Doktoruna bu doz fazla mi dersin. O da sana tedavi planini aciklar. Sen niye gun asiri aliyormussun, en dogru aciklamayi doktorun yapar. Yine mi guvenmedin? Baska doktora gidersin, muayeneni, testini olursun.

Herkesin durumu, vucudu, ihtiyaci farklidir. Oyle uzaktan birine sormakla olmaz. Hele ki bilirkisi olmayanlara hic sorulmaz az mi cok mu diye. Kafana gore, ya da 3. bir kisinin lafiylan ilacinla oynama derim son olarak.

Back