- 1 Aralık 2018
- 40
- 34
-
- Konu Sahibi majezikplus
Aa bilmiyodum ki yasak olduğunu yeni uyeyim ben ☹Bu konular yasak ama yav, yine karışacak ortalık. Ben ispikleyip kaçayım.
Ben o sınava girdiğimde adı ÖSS'ydiMajeziiik majezik
Lys sınavından kaç aldın yavrum,söyle bakiim,mat baya zormuş,doğru mu
Is yerinde kılarken ister istemez görenler oldu ve öğrendiler diğer arkadaşlarıma söylemedim anlamazlar çünkü hatta bi arkadaşım ramazandan sonra bırakırsın herhalde dimi diyip biyikalti alaycı bi gülüşle yüzüme baktı ne yapmaya çalıştığını anlamadım bileBenim kardeşim 13-14 yaşından beri namaz kılar kimse zorlamadi kendisi başladı .Ve diyelim disaridayiz yine asla kazaya filan bırakmaz bir mescit bulup kılar ,orucunu özel günler dışında asla birakmaz ama başörtülü değil mesela. kimin ibadetinin kabul olduğunu Allah bilir .Birde kimseye söylemeyin kildiginiz namazı gerek yok Allah ta kabul etsin inşallah .
Geçmişte yada normalde nasıl gezdiginiz ,ne yaptifiniz hakkında kimsenin namus bekçiliği yapmasına izin vermeyin konusturmayin .
O kadar güzel dile getirmişsiniz ki ❤Şeytan uğraşıyor olabilir sizinle. Kapanmıyosun niye kılıyosun şeklinde vesvese veriyordur. Bir şeyi yapmıyor olmak diğer şeyleri de terk etmek anlamına gelmez ki. Hepimiz yapabildiğimizi yapıyoruz. Ben kapalıyım namazımı da kılıyorum ama ben de başka günahlardan uzak duramayabiliyorum. Mesela gıybet ediyorum ben de. Üzülüyorum da ama dayanamıyorum. Şimdi gıybet gibi bir günahı işliyorum diye namaz mı kılmayayım? Yooo aksine namaz kötülükten alıkoyuyor. Azimle devam edin, illa ki bir şeyler düzelecek inşallah :) İnşallah kapanmak da nasip olur.
Ha bir de şeytanın vesveseleriyle ilgili: Boş eve hırsız girmez. Namaz kıldığınız için sizinle uğraşıyor.
İnsanlara gelince. Ben kapalıyım, camiye girince bana da sayan teyzeler filan oluyor. Ayağım rahatsız mesela oturulması gereken şekilde oturamıyorum. Vay efendim ayağını niye öyle yaptın. Yok efendim şöyle böyle. İnsanın asabını bozuyorlar. Cahildir deyin Allah ıslah etsin deyin geçin. Kulp bulmak isteyen her türlü buluyor. Zaten onlar da güzel dille uyarmalı, insanı soğutmak için özel tutulmuş gibi davranıyor bazıları :)
He de geç ...Çok ustune vazifeymis gibi konusur insanlar bitmezIs yerinde kılarken ister istemez görenler oldu ve öğrendiler diğer arkadaşlarıma söylemedim anlamazlar çünkü hatta bi arkadaşım ramazandan sonra bırakırsın herhalde dimi diyip biyikalti alaycı bi gülüşle yüzüme baktı ne yapmaya çalıştığını anlamadım bile
Tanıdıklarımla konuşamıyorum çünkü etrafimda namaz kılan çok az insan var kilmadiklari için belki de bu kadar acımasız yaklaşıyorlarKafanızdaki soruların cevabını bulmak için muazzam bir yer bulmuşsunuz, birbirinden farklı düşünen bir sürü kadın varken bu tarz bir konuda,kafa karşılıklıgınızı nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz?
Nereden biliyorsun " Allah mısın "Ah işte insanların her şeye müdahale etmesi. Ben de tesettürlü değilim, namaz kılardım ama çevremde hep “kılsan ne olur başın açık kabul olmaz ki “ sözlerinden bıktırdılar. Her ne kadar takmıyorum desem de etkileniyordum. Kimin duası, kimin ibadeti kabul olur Allah bilir, sen duanı et ama kendini yaşamdan da soyutlama. Allah iç ferahlığı versin.