Tesettürsüz birinin namaz kılması

Başı kapali olan insanlar her şeyi tam yapmazlar,yapamazlar.

Başı kapalı olmayan insanlar da her şeyi tam yapmazlar, yapamazlar.

Çünkü zaten ikisi aynı şeydir. Başını örtünce birdenbire nirvanaya ulaşıp nefislerini öldürmüyorlar.

Bazıları namazını kılmaz orucunu tutar.

Bazıları orucunu tutar alkol tüketir.

Bazıları bas örtmez namaz kılar

Bazıları bas örter namaz kılmaz.

Çünkü herkes yapabildiğini yapar. Elinden geleni yapar.

Sizin çevrenizdekiler çok biliyorsa bütün islâmî kuralları yerine getirsinler. Mesela;

Din: güzel ahlaktır.

Senin dinin sana,benimki banadır.

Burdan başlayabilirler mükemmel ve kusursuz olmaya.

Ams benim mükemmel olmak gibi bir gayretim yok.

Ben namazımi da kılacağım.

Makyajımı da yapacağım.

Gitmek istediğim yerlere de gideceğim.

Ve buna karışanı da mükemmel müslümanlığı ile başbaşa bırakacağım.

Benim kardeşim 13-14 yaşından beri namaz kılar kimse zorlamadi kendisi başladı .Ve diyelim disaridayiz yine asla kazaya filan bırakmaz bir mescit bulup kılar ,orucunu özel günler dışında asla birakmaz ama başörtülü değil mesela. kimin ibadetinin kabul olduğunu Allah bilir .Birde kimseye söylemeyin kildiginiz namazı gerek yok Allah ta kabul etsin inşallah .
Geçmişte yada normalde nasıl gezdiginiz ,ne yaptifiniz hakkında kimsenin namus bekçiliği yapmasına izin vermeyin konusturmayin .

Şeytan uğraşıyor olabilir sizinle. Kapanmıyosun niye kılıyosun şeklinde vesvese veriyordur. Bir şeyi yapmıyor olmak diğer şeyleri de terk etmek anlamına gelmez ki. Hepimiz yapabildiğimizi yapıyoruz. Ben kapalıyım namazımı da kılıyorum ama ben de başka günahlardan uzak duramayabiliyorum. Mesela gıybet ediyorum ben de. Üzülüyorum da ama dayanamıyorum. Şimdi gıybet gibi bir günahı işliyorum diye namaz mı kılmayayım? Yooo aksine namaz kötülükten alıkoyuyor. Azimle devam edin, illa ki bir şeyler düzelecek inşallah :) İnşallah kapanmak da nasip olur.

Ha bir de şeytanın vesveseleriyle ilgili: Boş eve hırsız girmez. Allah yoluna yöneldiğiniz için sizinle uğraşıyor.

İnsanlara gelince. Ben kapalıyım, camiye girince bana da sayan teyzeler filan oluyor. Ayağım rahatsız mesela oturulması gereken şekilde oturamıyorum. Vay efendim ayağını niye öyle yaptın. Yok efendim şöyle böyle. İnsanın asabını bozuyorlar. Cahildir deyin Allah ıslah etsin deyin geçin. Kulp bulmak isteyen her türlü buluyor. Zaten onlar da güzel dille uyarmalı, insanı soğutmak için özel tutulmuş gibi davranıyor bazıları :)

Is yerinde kılarken ister istemez görenler oldu ve öğrendiler diğer arkadaşlarıma söylemedim anlamazlar çünkü hatta bi arkadaşım ramazandan sonra bırakırsın herhalde dimi diyip biyikalti alaycı bi gülüşle yüzüme baktı ne yapmaya çalıştığını anlamadım bile

O kadar güzel dile getirmişsiniz ki ❤

He de geç ...Çok ustune vazifeymis gibi konusur insanlar bitmez

Nasıl bir çevreniz var ki sizin?
Size tavsiyem kimseye kulak asmayın ve o saçma siteleri takip etmeyin.
Islam sadece namaz kılıp tesettüre girmek değildir insan olarak bu dünyada çok fazla misyonumuz var aslında diğer insanlara güzel örnek olmak gibi..bunun başında da güzel ahlak ve mütevazı olmak gelir.Butun kuralları yerine getiren kimseler de mükkemmel olamayabilir,sadece yapabildiğini yapan insanlarda Allah katında çok daha üstün olabilir.
Bunları mantığımız kabul etmiyorsa ya bilginiz zayıf yada psikolojiniz bozuktur.

Tanıdıklarımla konuşamıyorum çünkü etrafimda namaz kılan çok az insan var kilmadiklari için belki de bu kadar acımasız yaklaşıyorlar

Nereden biliyorsun " Allah mısın "
Deseydiniz bu Saçma insanlara.

Din ben gormeyeli bayagi bi degismis
Anneannem de babaannem de acik kadinlardi , hic tesettur vs giymediler hatta hic bas ortusu de takmadilar ama gayet namaz da kiliyorlardi ve cevreden hic boyle tepki almadilar
20 sebedir gelinen nokta sahane , Allah adina konusup sevabin , ibadetin kabul edilip edilmeyecegine bile karisiyorlar
Sizin de akliniz yok mu? Şirk mi kosuyorsun Allaha , nerden bu cesareti bulup da karar veriyorsun sevabina diyemiyor musun?
Yaziklar olsun boylelerine

Konu sahibi bence psikolojik yardım al. Benimde etrafımda bası açık ama ibadetini yerine getiren pek çok kişi var. Hatta alkol alan bikini de giyen ama orucunu tutan tanıdıklarım bile var. Birini yapınca birini yapmayacaksın diye birşey yok. Saçma takıntılar olmuş sizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…