- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 40
-
- Konu Sahibi majezikplus
Sen dini bazı sitelerden mi öğreniyorsun ?1,5 ayda nasıl kilo verdim anlatamam zaten evet çok hassas yapıda bir insanım birden fazla yükleme yaptım sanırım ve bazı siteler dini kolaylaştırmak yerine çok acıtıcı şekilde anlatıyorlar
Sanırım dini tamamen yanlış anlamışsınız.Merhaba arkadaşlar ben 1,5 ay önce namaza başladım.Eskiden de dua eder,oruç tutardım ancak 5 vakit namaz kılmıyordum,namaza başladığımdan beri tabiri caizse psikolojim çöktü.Çok hassas davranmaya başladım ise gitmeyip eve kapanmak istiyorum dışarı bile çıkmak istemiyorum markete bile gittiğimde günaha girdiğimi düşünüyor durduk yere ağlama krizlerine giriyorum,çevremdekiler sürekli geçmişimi hatırlatıp duruyorlar ben ki cicili bicili giyinip makyaj yapar konserlere giderdim,tatil beldelerine gider bikini mayo giyerdim insanlar burdan vurmaya çalışıyor bir yandan da onlara hak verip bunları düşündükçe çok ağlıyorum.Tesettürlü değilim aslında kapanmak istiyorum ama bir yandan da cesaretim yok yapamam acılırım gibime geliyor,açık olan insanlar ibadet etmezmiş gibi bir ön yargı var veya tüm kapalılar çok dindarmiş gibi,kapanmadan ibadetlerimin kabul olmayacagini düşünüyor kendi kendimi bitiriyorum,sosyal hayatım nerdeyse bitti,tv bile izlemez oldum,sürekli internette dini şeyler araştırıp kendi kendimi üzüyorum,bu psikolojiden nasıl çıkarım,benzer şeyler yaşayan var mı ?
Evet temelim cok sağlam olmadığından birden bocaladım çıkmaza girdim ağır geldi bazı şeyler internette çok fazla bilgi kirliliği var maalesef ki onların batağına düştüm Islam kolaylık dinidir Allah affedicidir ama öyle şeyler yazıyorlar ki buhranlara ittim kendimi bir süre internetten uzak kalsam aslında herşey rayına girecekmiş gibiYaklaşık 13-14 yaşlarımda namaz kılmaya başladım ve hiç ara vermeden 15 sene kadar kıldım. Son yıllardaki siyasi yaklaşımlar, din sömürüsü ve dindarlık adı altında yapılan yobazlıklar beni maalesef namazdan uzaklaştırdı. Tekrar kılabilmeyi istiyorum ama maalesef içimden gelmiyor.
Bunun yanında tesettürle hiç alakam olmadı. Olmayacak gibi de. Toplumda pek kabul görmeyen siyasi görüşlere sahip bir aileye mensubum.Tatilime de gittim, mayomu da giydim namazımı da kıldım.
Yani kısacası kime ne? Benim giyim tarzım, ibadetim yalnızca beni ilgilendirir, insan neden kıldığı namazla ilgili başkalarına hesap vermek zorunda olsun ki?
Sizin sanırım dini alt yapınız çok sağlam değil.
Dine yönelmek istiyorsanız rehberiniz Kuran olsun, saçma sapan tarikatların uydurduğu şeylerden uzak durun. Dinde aracıya gerek yoktur, tek bir aracı gönderilmiştir, o da görevini yerine getirip dine yeteri kadar açıklık getirmiştir.
Hacı hoca tayfası, o çok muhterem zatlar kafa karışıklığından başka hiçbir işe yaramıyorlar.
Ben zaten o Allah'la benim aramda deyip o anlık savuşturuyorum yalnız kaldigimda düşünceler kafamı kemirmeye başlıyorNe kadar kötü bir çevreniz var sizin. Benim de çevremde muhafazakâr insanlar var ama hiç biri bilmişlik taslayamaz.
Ben tesettürlü değilim. Ama orucumu da mümkün olduğu kadar tutarım, beş vakit olmasa da özel gecelerde namazımı da kılarım. Sadakamı, zekatımı da veririm..
Tatilde bikini de giyerim ayrıca. Ben demiyorum ki benim yaptığım doğrudur. Ama kimse de çıkıp bana "sen böyleyken boşuna ibadet etme kabul olmaz" diyemez. Bu Allah'a şirk koşmaktır. Ve asıl bunun affı yoktur.
Madem bu kadar okuyorsunuz bunu da bilip ona göre cevap vermeniz gerekmez mi o insanlara?
Her kaynağı doğru kabul edip strese girmek neden?
Araştırmadan her şeyi doğru kabul etmeyin. Dinde zorlama, itme, ötekileştirme, yerme yoktur..
Din sandığın kadar karışık bir olgu değil. Günahlar ve sevaplar belli.Ben zaten o Allah'la benim aramda deyip o anlık savuşturuyorum yalnız kaldigimda düşünceler kafamı kemirmeye başlıyor
Burada da size tesettürün aslında gereksiz olduğunu söyleyen çıkabilir yada aslında önemli olan kalp temizliği deyip ibadetleri önemsizleştiren yorumlar olması kuvvetle muhtemel.Tanıdıklarımla konuşamıyorum çünkü etrafimda namaz kılan çok az insan var kilmadiklari için belki de bu kadar acımasız yaklaşıyorlar