Tesettürsüz birinin namaz kılması

1,5 ayda nasıl kilo verdim anlatamam zaten evet çok hassas yapıda bir insanım birden fazla yükleme yaptım sanırım ve bazı siteler dini kolaylaştırmak yerine çok acıtıcı şekilde anlatıyorlar
Sen dini bazı sitelerden mi öğreniyorsun ?
Bence siz din konusunda bilgili biriyle Konuşun bu düşüncelerinizi. Burada da sorununuza çözüm bulacağınızı sanmıyorum.

Bu konu fazla kalmaz mune uçurur.. kendine gel biraz. Namaz kılman,ibadet etmen tabikide güzel birşey ama ucunu kaçırma derim. Sen dışarıdan görünen her kapalıyı dindarmı sanıyorsun, veya makyaj yapıp açık gezeni cehennemlik? Parayla,imanın kimde olduğu bilinmez. Sen ibadetini yap gerisini boş ver.

Kuranı Kerim’i Arapça olsun Türkçe çeviri olsun her şekilde yıllarca okudum..
İncili yuhannayı..
Tevratı
Ve hiç bir satırında ayetinde özellikle
Başınızı sıkı sıkı sımsıkı aman örtün bağlayın sıkıştırın...
Ama kndinizide şebek gibi süsleyin cümlesinine rastlamadım...

Her kitapta sadeliğin insanlara yakışacağı ön görülmüş olup,,
Bağrınızı açmayın diyor ...

İşin özü !

Dindarlığını Allah’a
Bana insanlığını göster...

Bir insanın nasıl dindar öyle böyle şöyle olduğuna bakmayın ....

Malının çokluğuna
Yalanına
Ziyanına
Namusuna
Niyetine
Vicdanına
Bakın...

İlber Ortaylı ne güzel söylemiş..

Bu oruç ne garip birşey ,,,
Bir lokma ekmek yersen bozuluyor
Ama milyonların Hakkını yiyorsun bozulmuyor...

Son düzenleme:
Ya ortalığı karıştırmaya geldiniz ya da takıntılısınız.
Burada da size psikolojin bozuluyorsa kılma diyenler çıkabilir.E herkesi dinleyecek misiniz?
Bence niyetinizi kontrol edin. Çünkü namaz tamamen Allah ın rızası için kılınır.
İnsanları kafanıza takmak yerine cevabını verip geçin.
Hiçbir şey diyemiyorsanız ben sana karışmıyorsam sende bana karışma diyin.

Başını kapatsan "şimdi dört dörtlük oldun" diyeceklerini mi zannediyorsun? O zamanda "böyle tesettür mü olur,şöyle olmalı, böyle olmalı" vs diyecekler. Bunların sonu yok. Zaten dertleri beğenmek değil, eleştirmek. Böylece kendilerini çok daha mükemmel kul zannedebilirler belki.

Kitabı anlayacağın dilde kendin okuyup, kendin üzerine düşünmeli ve kendi yolunu çizmelisin. Yoksa herkes bir şey der,aklın karışır.

Allah namazlarını ibadetlerini kabul etsin.
O seni vurmaya çalışanlarıda bildiği gibi yapsın. Gerisini hiç düşünme.
Normalde açıksan, namaz sırasında örtün kıl namazını tamam.
Markete gitmen yada eğlenmen televizyon izlemen konsere gitmen günah değil. Erkek kadın karışık ortamda bulunman günah değil.
İçki içmiyorsan zina etmiyorsan kul hakkı yetmiyorsan vs vs artı ibadetinide yapıyor, Kuran'a göre yaşıyorsan geriye kalan hiçbir şeyde bir sorun yok.
Aslında insanımız abidik kubidik yobazların uydurduğu palavraları bırakıp Allah'ın kitabına sarılsa gerçeği görecek ama....
Kuran oku kardeşim. Ama anlayarak oku. Öyle okuyup geçme. Gerçek dinin ne kadar güzel olduğunu göreceksin.
Caner Taslaman, Mehmet Okuyan, Emre Dorman gibi akademik olarak dini çalışmalar yapan kişileri takip etmeni tavsiye ederim.

Yaklaşık 13-14 yaşlarımda namaz kılmaya başladım ve hiç ara vermeden 15 sene kadar kıldım. Son yıllardaki siyasi yaklaşımlar, din sömürüsü ve dindarlık adı altında yapılan yobazlıklar beni maalesef namazdan uzaklaştırdı. Tekrar kılabilmeyi istiyorum ama maalesef içimden gelmiyor.
Bunun yanında tesettürle hiç alakam olmadı. Olmayacak gibi de. Toplumda pek kabul görmeyen siyasi görüşlere sahip bir aileye mensubum.Tatilime de gittim, mayomu da giydim namazımı da kıldım.
Yani kısacası kime ne? Benim giyim tarzım, ibadetim yalnızca beni ilgilendirir, insan neden kıldığı namazla ilgili başkalarına hesap vermek zorunda olsun ki?
Sizin sanırım dini alt yapınız çok sağlam değil.
Dine yönelmek istiyorsanız rehberiniz Kuran olsun, saçma sapan tarikatların uydurduğu şeylerden uzak durun. Dinde aracıya gerek yoktur, tek bir aracı gönderilmiştir, o da görevini yerine getirip dine yeteri kadar açıklık getirmiştir.
Hacı hoca tayfası, o çok muhterem zatlar kafa karışıklığından başka hiçbir işe yaramıyorlar.

Müslüman insanın uyacağı kurallar bellidir ancak hepsi birbirinden bağımsızdır.
Şöyle ki; namaz kılmak bir emirdir, uyarsan sevap uymazsan günah. Namaz kılan kişi oruç tutmuyorsa bu durum namazının sevabını etkilemez.
Çünkü oruç ayrı bir emir, namaz ayrı.

O yüzden çevrenizi boş verin. Yalnızca Allah ile aranızda her şey.

Sanırım dini tamamen yanlış anlamışsınız.
Öncelikle açık insanlarda namaz kılar, kapalı insanlar da eğlenir çünkü hepimizin ortak noktası insan olmaktır . Dini lütfen sadece açıklık kapalılık üzerinden değerlendirmeyin inançlarınızı insanların söylemlerine göre yönlendirmeyin ve lütfen okuyun hem ilgi alanlarınız da okuyun hem de lütfen kuranı kerim i Türkçe de okuyun. Hatta teolojik kitaplar var yani tüm dinlerin temeli hakkında bilginiz de olsun . İnanmanın temelini icsellestirin ,namaz kılarken okuduğunuz tüm sürelerin de anlamlarını öğrenin okurken ne söylediğinizi bilin ki namaz sadece eğilip doğrulamak olmasın tam anlamıyla kıyam rükû secde olsun aksi halde istikrar saglayamazsinjz.

Ne kadar kötü bir çevreniz var sizin. Benim de çevremde muhafazakâr insanlar var ama hiç biri bilmişlik taslayamaz.

Ben tesettürlü değilim. Ama orucumu da mümkün olduğu kadar tutarım, beş vakit olmasa da özel gecelerde namazımı da kılarım. Sadakamı, zekatımı da veririm..

Tatilde bikini de giyerim ayrıca. Ben demiyorum ki benim yaptığım doğrudur. Ama kimse de çıkıp bana "sen böyleyken boşuna ibadet etme kabul olmaz" diyemez. Bu Allah'a şirk koşmaktır. Ve asıl bunun affı yoktur.

Madem bu kadar okuyorsunuz bunu da bilip ona göre cevap vermeniz gerekmez mi o insanlara?

Her kaynağı doğru kabul edip strese girmek neden?
Araştırmadan her şeyi doğru kabul etmeyin. Dinde zorlama, itme, ötekileştirme, yerme yoktur..

Evet temelim cok sağlam olmadığından birden bocaladım çıkmaza girdim ağır geldi bazı şeyler internette çok fazla bilgi kirliliği var maalesef ki onların batağına düştüm Islam kolaylık dinidir Allah affedicidir ama öyle şeyler yazıyorlar ki buhranlara ittim kendimi bir süre internetten uzak kalsam aslında herşey rayına girecekmiş gibi

Cok fazla takinti haline getirmissiniz cevrenizdekilere kulak asmayin Allah size nasip ettiyse zaten ne guzel namaza baslamissiniz belki tesetture de girersiniz.Yok açiktin duan olmaz sunun olmaz bunun olmaz diyenleri dinlemeyin Allah kul hakki yedirmesin harama bulastirmasin su akar yolunu bulur takmayin takilmayin

Arabistan kralı, çarşaf ve türban islamda yok. Artık kadınlar serbest, edepli giyinme şartı ile.. şeklinde açıklama yaptı.

İslam adı altında milyonlarca yanlış bilgi var. Kapanmak değil aslolan. Neyse..

Ben zaten o Allah'la benim aramda deyip o anlık savuşturuyorum yalnız kaldigimda düşünceler kafamı kemirmeye başlıyor

Ben zaten o Allah'la benim aramda deyip o anlık savuşturuyorum yalnız kaldigimda düşünceler kafamı kemirmeye başlıyor
Din sandığın kadar karışık bir olgu değil. Günahlar ve sevaplar belli.
İşin özü; iyi, temiz insan olacaksın, yalan söylemeyeceksin, kul hakkına girmeyeceksin. Kuranda kul hakkından çok bahsedilir, ama tesettür sandığın kadar anılmaz. İbadetlerin yalnızca seni ilgilendirir, kimseye de hesap vermek zorunda değilsin.
Bu işin sonu akıl sağlığını kaybetmeye kadar gider, kendine mukayyet ol.

Bu düşünceler takıntı boyutuna vardıysa, hayatınızı etkiliyorsa bir psikiyatriste görünün. Dini takıntılar da okb içinde bulunur.

Ayrıca çevreniz normal değil.
Başı açık olup 5 vakit namaz kılan bir sürü insan biliyorum.
Başı kapalı olup içki içen, ne namaz ne oruç hiçbirini yapmayan insanlar da tanıyorum.
Çünkü hepsi birbirinden bağımsız konular.

Tanıdıklarımla konuşamıyorum çünkü etrafimda namaz kılan çok az insan var kilmadiklari için belki de bu kadar acımasız yaklaşıyorlar
Burada da size tesettürün aslında gereksiz olduğunu söyleyen çıkabilir yada aslında önemli olan kalp temizliği deyip ibadetleri önemsizleştiren yorumlar olması kuvvetle muhtemel.

Kimsenin ne dediğine kulak asmayın hiçbirimiz dört dörtlük yasayamıyoruz İslamiyeti, bir günah bir ibadeti yapmaya engel olsaydı ibadet edecek temizlikte kimse bulunmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…