Merhaba arkadaşlar ben 1,5 ay önce namaza başladım.Eskiden de dua eder,oruç tutardım ancak 5 vakit namaz kılmıyordum,namaza başladığımdan beri tabiri caizse psikolojim çöktü.Çok hassas davranmaya başladım ise gitmeyip eve kapanmak istiyorum dışarı bile çıkmak istemiyorum markete bile gittiğimde günaha girdiğimi düşünüyor durduk yere ağlama krizlerine giriyorum,çevremdekiler sürekli geçmişimi hatırlatıp duruyorlar ben ki cicili bicili giyinip makyaj yapar konserlere giderdim,tatil beldelerine gider bikini mayo giyerdim insanlar burdan vurmaya çalışıyor bir yandan da onlara hak verip bunları düşündükçe çok ağlıyorum.Tesettürlü değilim aslında kapanmak istiyorum ama bir yandan da cesaretim yok yapamam acılırım gibime geliyor,açık olan insanlar ibadet etmezmiş gibi bir ön yargı var veya tüm kapalılar çok dindarmiş gibi,kapanmadan ibadetlerimin kabul olmayacagini düşünüyor kendi kendimi bitiriyorum,sosyal hayatım nerdeyse bitti,tv bile izlemez oldum,sürekli internette dini şeyler araştırıp kendi kendimi üzüyorum,bu psikolojiden nasıl çıkarım,benzer şeyler yaşayan var mı ?