Tesettürsüz birinin namaz kılması

Merhaba arkadaşlar ben 1,5 ay önce namaza başladım.Eskiden de dua eder,oruç tutardım ancak 5 vakit namaz kılmıyordum,namaza başladığımdan beri tabiri caizse psikolojim çöktü.Çok hassas davranmaya başladım ise gitmeyip eve kapanmak istiyorum dışarı bile çıkmak istemiyorum markete bile gittiğimde günaha girdiğimi düşünüyor durduk yere ağlama krizlerine giriyorum,çevremdekiler sürekli geçmişimi hatırlatıp duruyorlar ben ki cicili bicili giyinip makyaj yapar konserlere giderdim,tatil beldelerine gider bikini mayo giyerdim insanlar burdan vurmaya çalışıyor bir yandan da onlara hak verip bunları düşündükçe çok ağlıyorum.Tesettürlü değilim aslında kapanmak istiyorum ama bir yandan da cesaretim yok yapamam acılırım gibime geliyor,açık olan insanlar ibadet etmezmiş gibi bir ön yargı var veya tüm kapalılar çok dindarmiş gibi,kapanmadan ibadetlerimin kabul olmayacagini düşünüyor kendi kendimi bitiriyorum,sosyal hayatım nerdeyse bitti,tv bile izlemez oldum,sürekli internette dini şeyler araştırıp kendi kendimi üzüyorum,bu psikolojiden nasıl çıkarım,benzer şeyler yaşayan var mı ? 😭
[/QUOTE
Öncelikle çok sevindim namaza başlamanıza hayırlı olsun Allah kabul etsin inşallah.
Siz namazınıza devam edin tesettür ayrı namaz ayrı siz ibadetinizi yapın gerisini Rabbime bırakın.
Sizin yaşadınız ve hissettiğiniz şeyler şeytanın vesvesesi kusura bakmayın ama oda etrafınızdaki kişiler onlara yenik düşmeyin çok güze yoldasınız Rabbim bu yolda ilerlemeyi nasip etsin inşallah.

Ben de tesetturlu degilim.Sizin tabirinizle cicili bicili giyinip geziyorum hem de bes vakit namazimi kiliyorum.Boyle takinti yapip aglayacaginiza,psikolojinizi bozacaginiza eski gunlerinizi telafi edin.Yerine getirmediginiz ibadetleri yerine getirin,bol bol dua edin.Her seyi uçlarda yasamak insana zarar verir dini bile..

Islami alt yapiniz saglam olmayinca bu tarz sacma fikirlere kafayi takmaniz normal tabi. Yani cevreniz o kadar bilgisiz ki ama sizin de bilginiz yok. Ibadetlerin tesettüre girince kabul olacagini dusunmek nasil bir cahillik ya. Hayatimda boyle sey duymadim. Yani o kadar sinirim bozuldu ki guzelim dinimizin algilanis sekline.

Benim kardeşim 13-14 yaşından beri namaz kılar kimse zorlamadi kendisi başladı .Ve diyelim disaridayiz yine asla kazaya filan bırakmaz bir mescit bulup kılar ,orucunu özel günler dışında asla birakmaz ama başörtülü değil mesela. kimin ibadetinin kabul olduğunu Allah bilir .Birde kimseye söylemeyin kildiginiz namazı gerek yok Allah ta kabul etsin inşallah .
Geçmişte yada normalde nasıl gezdiginiz ,ne yaptifiniz hakkında kimsenin namus bekçiliği yapmasına izin vermeyin konusturmayin .
Zaten konu bir garip.
Ben alışverişte vs mescide giriyorum,yakınlarda çalışan genç kızlar gelip çantalarından çıkardıkları örtü ve etekleriyle namaz kılıp tekrar çantaya koyup gidiyorlar,herkesin gözü alışık,kimler yadırgıyor anlamadım.
Onlar için,"namaz kılıyor da kılığa bak",değil,bravo,işinin arasında namaza vakit ayırıyor diye düşünüyor ve saygı duyuyorum,herkeste öyle.
Dinimiz kimsenin tekelinde değil,ben kıyafetimle onlardan üstün değilim,bir çok insan da bunun bilincinde bence...

Ah işte insanların her şeye müdahale etmesi. Ben de tesettürlü değilim, namaz kılardım ama çevremde hep “kılsan ne olur başın açık kabul olmaz ki “ sözlerinden bıktırdılar. Her ne kadar takmıyorum desem de etkileniyordum. Kimin duası, kimin ibadeti kabul olur Allah bilir, sen duanı et ama kendini yaşamdan da soyutlama. Allah iç ferahlığı versin.
Onu diyenlere islamın beş şartını hatırlatın. Türban yada baş örtüsü takmak hangi madde de geciyormuş.

Birde dini kendilerince kaliplastirmanin ve kural koymanin Allah'a şirk koşmak oldugunu ve en büyük günahın bu oldugunu deyiverin. Sizi elestirirken en büyük günahi islediklerini bilsinler.

Arakadaşm sen kalp gözün açılmış vicdanın ses vermiş durduramıyor sun kör etme bu sesi elin vicdanin da olsun bnde sendenm kapandm yeni

Konu kapanmadan iki kelam edeyim.
Şeytan seninle fena halde uğraşıyor ve bu uğraşını etrafındaki insanlar aracılığıyla gerçekleştiriyor arkadaşım. Sakın etrafına kulak asma çünkü insanlar kendilerinin yapamadıklarını yapmayı başaran insanları aşağıya çekmeye programlanmış gibi.
Ne demek ya geçmiş yaşantını bugün senin önüne getirmek, bu Allahla senin aranda bir şey.
Araştırma yaptığına göre bizim sahabemizin islamla tanışmadan önceki yaşantısından haberdarsındır. Peygamberimizin hayatına son vermek isteyen daha sonra müslüman okup, tövbe edip peygamberimizin vefatından sonra islamın halifeliğini üstlenmiş sahabemiz var bizim. İslam pişman olup ,tövbe edene çok büyük bir tövbe kapısı açmıştır. Anladığım kadarıyla sen de o kapıyı aralamışsın.
Kendisi başaramadığı için seni eleştirip aşağıya çekmeye çalışanlara sakın kulak asma. Namaz kılacaksın veya kılmayacaksın, tesettüre gireceksin ya da girmeyeceksin bunlar tamamen senin kararın olsun.

Zaten konu bir garip.
Ben alışverişte vs mescide giriyorum,yakınlarda çalışan genç kızlar gelip çantalarından çıkardıkları örtü ve etekleriyle namaz kılıp tekrar çantaya koyup gidiyorlar,herkesin gözü alışık,kimler yadırgıyor anlamadım.
Onlar için,"namaz kılıyor da kılığa bak",değil,bravo,işinin arasında namaza vakit ayırıyor diye düşünüyor ve saygı duyuyorum,herkeste öyle.
Dinimiz kimsenin tekelinde değil,ben kıyafetimle onlardan üstün değilim,bir çok insan da bunun bilincinde bence...
Üni de böyle yapan arkadaşım çoktu.
Normalde okula askılı body, capri şortla geliyor, namaz vakti çantasından namaza uygun kıyafetleri çıkarıp namazını kılıyordu. Hatta namaz vakti geçiyor diye konserden çıkıp camiye giden, ordan tekrar konsere dönerlerdi.

Üni de böyle yapan arkadaşım çoktu.
Normalde okula askılı body, capri şortla geliyor, namaz vakti çantasından namaza uygun kıyafetleri çıkarıp namazını kılıyordu. Hatta namaz vakti geçiyor diye konserden çıkıp camiye giden, ordan tekrar konsere dönerlerdi.
Evet,örneğinvbiz kapalı kıyafetimizle konsere giderdik,namaz vakti acaba nerede namaz kılabiliriz diye konuşurduk,açık kapalı bir kalabalık bir yerde mescidde vs kılıp gelir kaldığımız yerden devam ederdik.
Daha geçenlerde bir düğünde boş bir oda ayarlatanlar birbirine haber verdi,herkes sırasıyla kıldı geldi,sıradan görüntüler bunlar...

Artik bakiyorsun millet ibadetini millete gosteris icin yapiyor kim namaz kilmis kilmamis oruc tutmus tutmamis kapalimi acikmi oyle cok burunlarini sokuyorlar ki artik din konusunun gectigi ortamlardan uzak duruyorum herkes kendi ibadetinden sorumlu sanirsinki Allaha degil insanlara hesap verilecek ahiretde siz istediginiz gibi giyinirsiniz 5 vakit namazinizi kilar orucunuzu tutarsiniz kimsenin elestirmeye hakki yok insanlarin ibadet sekli kendini ilgilendirir bizi ilgilendiren kisim o insanin toplumdaki diger insanlara olan davranisi saygisi herkesde bunu idrak edecek kadar zeka olsa din uzerinden bu kdr tartismada donmez

tesettursuzum namaz kiliyorum. hic senin gibi dusunmedim. kimse de dusundurmedi. bence cevreni degistir. kimseye de ben namaz kiliyirum demek zorunda degilsin. sadece Allahla arandadir. seni bu sekilde sorgulayanlar gunaha girmiyor mu sanki? iyi kalpli ol, dogru soyle, yardimsever ol. tesetturden daha da onemli seyler var. islamiyet guzel kalp dinidir kalbini karartma.

tesettursuzum namaz kiliyorum. hic senin gibi dusunmedim. kimse de dusundurmedi. bence cevreni degistir. kimseye de ben namaz kiliyirum demek zorunda degilsin. sadece Allahla arandadir. seni bu sekilde sorgulayanlar gunaha girmiyor mu sanki? iyi kalpli ol, dogru soyle, yardimsever ol. tesetturden daha da onemli seyler var. islamiyet guzel kalp dinidir kalbini karartma.
Arkadaşlıklarımı gözden geçirmeye başladım zaten ben kimseyi dinden geçmişinden siyasi görüşünden vs vurmaya çalışmadım aklımdan bile geçirmedim insanlar hadlerini bilmiyorlar,hayal kirikligina ugradim fazlasiyla

Onu diyenlere islamın beş şartını hatırlatın. Türban yada baş örtüsü takmak hangi madde de geciyormuş.

Birde dini kendilerince kaliplastirmanin ve kural koymanin Allah'a şirk koşmak oldugunu ve en büyük günahın bu oldugunu deyiverin. Sizi elestirirken en büyük günahi islediklerini bilsinler.
Aynen kendi kendine yanlış fetvalarla insanları yanıltmak çok günahmış

Bu arada bende tesettursuzum ve bende 10 senedir 5 vakit namaz kiliyorum.. illaki borclarim var yavas yavas eda etmeye calisiyorum ama sizin gibi asla dusunmedim.. tesetture girme konusundada kimse baski yapmiyor bana yapmalarida dogru degil zaten.. ben kendimi nezaman hazir hissedersem ozaman kapanirim.. benim tum kuzenlerim acik makyaj yapar susleniriz hep ama 5 vakit namazimizida kilariz mutlaka.. cok yanlis dusunuyosunuz..

Kimse kendi günahına bakmaz da başkasının günahını didikleme peşine düşer. Başkasının kusurunu ört ki günü gelince Allah senin kusurunu örtsün. Ne güzel bir şekilde ibadetini yerine getiriyor denilecegine omo boso ocok e senin de idrak yolların kapalı ne yapalım şimdi? Omo ocko ocoyor e sen de gıybet ediyorsun. Gıybet ölü eti yemeye eş değil mi? Kul hakkı değil mi? Allah onun ickisini affeder belki ama senin yediğin kul hakkı? Her çeşit günahla gelebilirsiniz ama kul hakkıyla gelmeyin demiyor mu? İşte bağnazlık, yobazlık böyle bir şey. Siz başkasına bakmayın. Madem istiyorsunuz ibadetinizi elinizden geldikçe yapın. Allah ile kulu arasına kimse giremez. Biri karışırsa da he sen çok biliyon tabi deyip geçin. Ağzı olan konuşuyor zaten.

X