Tesettürsüz birinin namaz kılması

majezikplus

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
40
34
Merhaba arkadaşlar ben 1,5 ay önce namaza başladım.Eskiden de dua eder,oruç tutardım ancak 5 vakit namaz kılmıyordum,namaza başladığımdan beri tabiri caizse psikolojim çöktü.Çok hassas davranmaya başladım ise gitmeyip eve kapanmak istiyorum dışarı bile çıkmak istemiyorum markete bile gittiğimde günaha girdiğimi düşünüyor durduk yere ağlama krizlerine giriyorum,çevremdekiler sürekli geçmişimi hatırlatıp duruyorlar ben ki cicili bicili giyinip makyaj yapar konserlere giderdim,tatil beldelerine gider bikini mayo giyerdim insanlar burdan vurmaya çalışıyor bir yandan da onlara hak verip bunları düşündükçe çok ağlıyorum.Tesettürlü değilim aslında kapanmak istiyorum ama bir yandan da cesaretim yok yapamam acılırım gibime geliyor,açık olan insanlar ibadet etmezmiş gibi bir ön yargı var veya tüm kapalılar çok dindarmiş gibi,kapanmadan ibadetlerimin kabul olmayacagini düşünüyor kendi kendimi bitiriyorum,sosyal hayatım nerdeyse bitti,tv bile izlemez oldum,sürekli internette dini şeyler araştırıp kendi kendimi üzüyorum,bu psikolojiden nasıl çıkarım,benzer şeyler yaşayan var mı ?

Bence iyice saçmalamışsınız. Cicili bicili giyinip makyaj yapınca günahkar mı olunuyor? İnsan hayatını da yaşar, dünyalığı da yaşar ama Allaha da yönelir onu unutmaz pekala. Takıntıya yönelik bir insansanız, bu konuyu da takıntı edinip sürekli düşünüyorsanız bir uzmana görünün şu durum kendinize zarar.

Ah işte insanların her şeye müdahale etmesi. Ben de tesettürlü değilim, namaz kılardım ama çevremde hep “kılsan ne olur başın açık kabul olmaz ki “ sözlerinden bıktırdılar. Her ne kadar takmıyorum desem de etkileniyordum. Kimin duası, kimin ibadeti kabul olur Allah bilir, sen duanı et ama kendini yaşamdan da soyutlama. Allah iç ferahlığı versin.

1,5 ayda nasıl kilo verdim anlatamam zaten evet çok hassas yapıda bir insanım birden fazla yükleme yaptım sanırım ve bazı siteler dini kolaylaştırmak yerine çok acıtıcı şekilde anlatıyorlar

Neden böyle her şeyin suyunu çıkarırız?

Ah o insanlar yok mu zaten ☹

Hic alakasiz yani.Açık bir kadinda pekale dininin gereklerini yerine getirebilir.Allahla kisinin arasindaki şeydir o kabul olur veya olmaz sevap olur veya olmaz bunu tek Allah bilir.Cok fazla abartmissiniz olayi bu kadar dert edindiyseniz tamamen tesetture girin ki tesettur mukemmel bisey ama yapamam dersenizde açik olarak her ibadetinizi gerçeklestirebilirsiniz.Bi uzmana gidin ama sizin sorununuz başka bisey.

Valla bende açık saçık giyinir, makyaj yapar ve sigara içerim.Hatta arada içki bile içerim ama çevrem sen böylesin namaz kılma demezler.Çevreniz aşırı kötü.Aşırı muhafazakar insanlar bile hiç böyle demedi.

Mükemmellik Allah'a mahsustur. Bir anda herşeyi mükemmel yapmaya çalışmayın. Size tavsiyem internette dini şeyler araştırmak yerine kütüphaneye gidip kaynak kitaplardan araştırma yapın. Namaz kılmak istiyorsanız kılın. Tesettürüm yok namazım var. İbadetlerim kabul olmaz düşüncesi vesveseden başka birşey değildir.

Namazın kabul olmayacağını nerden biliyorlar? Haşa onlar için mi kılınıyor da kabul etmiyorlar? İnsanlar telkinlerde bulunurken haddini bilse keşke... Sen namazını kılmak istiyorsan buna devam et, kabul olunup olmayacağını Allah’a bırak. Yusuf İslam’ın bir sözü vardı ben islamı kurandan değil müslümanlardan öğrenseydim müslüman olmazdım diye, çok doğru. Herkesi cehenneme yollayıp kendileri cennete gider onlara kalsa. O yüzden kim ne derse desin hatta diyenlere senin için namaz kıldığımı hatırlamıyorum bırakın Allah karar versin diyebilirsiniz.

Gerekli donanım olmadan denize dalarsanız vurgun yersiniz.nitekim gerekli dini donanım olmadan,insanların safsatalarını dinleyerek yol almaya çalışırsanız böyle olur.inancta ibadette Allah ile kul arasında kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur.siz yapabildiginizi elinizden geleni yaparsınız bu da kimseyi ilgilendirmez.

Majeziiik majezik
Lys sınavından kaç aldın yavrum,söyle bakiim,mat baya zormuş,doğru mu

Bende açıgım ve namaz kılıyorum.Öncelikle dinimiz kolaylıklar dinidir.Zorlaştırmayın.Çok yanlış ve gereksız düşünüyosunuz.

Din ifratı da yasaklar tefriti de. Yani ne abartıp kendini eve kapatacaksın. Ne de aşırı küçümseyip full dünya için çalışacaksın.
Din itidali emreder yani orta yoldan gidiceksin. İki uca kaçınca adamın devresi yanar yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…