• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Tesettürlü gelinliğimin dikimi sonunda bitti...

ozlemurat

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
469
1
296
Kızlar gelinliğimi bugün teslim aldım ve hemen fotoğrafını koydum :1: Türbanım olmadığı için duvağım falan yok. Düğünden sonra birkaç fotoğrafımı paylaşırım :16:

$DSC00592.jpg

$DSC00593.jpg

$DSC00589.jpg

Çok yakışmış ve bir o kadar da zarif şatafattan uzak. Bugüne kadar beğendiğim ender tesettürlü gelinliklerden biri mutluluklar diliyorum.

Çoook teşekkür ederim. Mümkün olduğunca az bakmaya çalışıyorum çünkü keşke şöylemi olsaydı, niye burası böyle falan diyorum :1:

ben birkaç şey söylemek istiyorum ve öncelikle lütfen kötü niyeli olmadığımı bilin..
son zamanlardaki tesettürlü gelinliklere bakıyorum da, tamam boğaza kadar kapalı ama heryerinizi tamamıyla sarıyor. vücut hatlarınız,göğüsleriniz özellikle olduğu gibi belirgin. Kapanmak sadece saçı kapatmak değil vücut hatlarını,kadınsal özelliklerini göstermemek demektir. ama bu gelinliklerde böyle bir özellik yok,tamamen vücuda dikkat çekiyor.
kimseyi kırmak kızdırmak için söylemiyorum,nacizane fikrim..

gelinlik guzel asil turban sorun olan onuda cok abartili secme olurmus kiba rolsun yani millet kafandakine degil yuzunun guzelligine baksin:))

güzelmiş gelinliğiniz hayırlı olsun =)

Çok beğendim çok zarif :)

Teşekkür ederim :)

ben birkaç şey söylemek istiyorum ve öncelikle lütfen kötü niyeli olmadığımı bilin..
son zamanlardaki tesettürlü gelinliklere bakıyorum da, tamam boğaza kadar kapalı ama heryerinizi tamamıyla sarıyor. vücut hatlarınız,göğüsleriniz özellikle olduğu gibi belirgin. Kapanmak sadece saçı kapatmak değil vücut hatlarını,kadınsal özelliklerini göstermemek demektir. ama bu gelinliklerde böyle bir özellik yok,tamamen vücuda dikkat çekiyor.

Tabiki herkesin kapalılığı kendine, şahsen ben çok muhafazakar olmadığım için böyle bir gelinlik giymekte sıkıntı görmedim. Yinede yorumun için teşekkürler. Fikrini söylemende güzel :42:

gelinlik guzel asil turban sorun olan onuda cok abartili secme olurmus kiba rolsun yani millet kafandakine degil yuzunun guzelligine baksin:))

Türbanımda sade olacak ama duvağım tepeden olcak, küçük bir taç aşdım önüne umarım güzel görünür.

gelinlikte kullanılan kalıplar tesettürlülere özel olarak bol dikilemiyor maalesef. kimse de üstünde emanet gibi duran bir gelinlik giymek istemez. elbise olsa belki cepken gibi birşeyle ön taraf kapatılır. gelinlikte böyle bir imkanda yok. istediğimiz şeylerle uygulanabilecek olan şeyler arasında farklar olunca eldeki imkanlara göre seçim yapmak durumunda kalıyoruz. belki daha fazla tasarımcı bunlar üzerinde çalışsa ortaya daha güzel şeyler çıkar. ama şimdilik...pek seçenek yok...

gelinlikte kullanılan kalıplar tesettürlülere özel olarak bol dikilemiyor maalesef. kimse de üstünde emanet gibi duran bir gelinlik giymek istemez. elbise olsa belki cepken gibi birşeyle ön taraf kapatılır. gelinlikte böyle bir imkanda yok. istediğimiz şeylerle uygulanabilecek olan şeyler arasında farklar olunca eldeki imkanlara göre seçim yapmak durumunda kalıyoruz. belki daha fazla tasarımcı bunlar üzerinde çalışsa ortaya daha güzel şeyler çıkar. ama şimdilik...pek seçenek yok...

özlemcim, hayırlı olsun. gelinliğini üstüne göre uyarlamışlar, Allah mesut etsin, mutlulukla giyin inşallah.

Simurg, hep diyorum, eğer kabarık bir etek isteniyorsa, üst bedenin bu kabarık ve ağır eteği taşıyabilmesi için bedene oturması lazım, yani ağırlığını çekmesi lazım. Ama özellikle göğüsleri saklamak için kalıpta çeşitli önlemler alabiliyoruz. Benim kendi gelinliğim dikilirken bunu bilmediğim için aynı Özleminki gibi dar ve göğsü belli eden bir gelinliğim vardı malesef. Ancak Ala'ya diktiğim tasarımımda özellikle buna dikkat ettim ve özel bir kalıp çalıştık. Bele oturan bir modeldi ancak göğüs oyuntusunu saklamayı başardık. İçine çamaşır giyilmeden de kullanıldığı için mankene bol durmasa da kesinlikle göğüslerini ortaya çıkarmayan bir kalıp oldu. Eğer gelinlikçinizden bu şekilde talep ederseniz bunu gerçekleştirebilirler.

Daha somut anlatabilmek açısından dergiden iki resim tarattım. Soldaki benim tasarımımım üstü, sağdaki ise aynı mankenin başka bir kıyafetle görüntüsü. Diğer kıyafeti eleştirmediğimi de belirtmek isterim.

i5679410_gelinlik-kalip-jpg

Son düzenleme:
Simurg, hep diyorum, eğer kabarık bir etek isteniyorsa, üst bedenin bu kabarık ve ağır eteği taşıyabilmesi için bedene oturması lazım, yani ağırlığını çekmesi lazım. Ama özellikle göğüsleri saklamak için kalıpta çeşitli önlemler alabiliyoruz. Benim kendi gelinliğim dikilirken bunu bilmediğim için aynı Özleminki gibi dar ve göğsü belli eden bir gelinliğim vardı malesef. Ancak Ala'ya diktiğim tasarımımda özellikle buna dikkat ettim ve özel bir kalıp çalıştık. Bele oturan bir modeldi ancak göğüs oyuntusunu saklamayı başardık. İçine çamaşır giyilmeden de kullanıldığı için mankene bol durmasa da kesinlikle göğüslerini ortaya çıkarmayan bir kalıp oldu. Eğer gelinlikçinizden bu şekilde talep ederseniz bunu gerçekleştirebilirler.

Daha somut anlatabilmek açısından dergiden iki resim tarattım. Soldaki benim tasarımımım üstü, sağdaki ise aynı mankenin başka bir kıyafetle görüntüsü. Diğer kıyafeti eleştirmediğimi de belirtmek isterim.

ala dergisindeki tasarımlarınızı dün gördüm =) güzel olmuş gerçekten, beğendim =)

maalesef benim gelinliğim çoktan dikime verildi, bu hafta sonu gelecek. gidip deneyecem. artık değiştirme gibi bir imkanım da yok çünkü düğünüm 19 mayısta. benim de seçtiğim model altı kabarık A şeklinde inen bir model, bu yüzden üstü dar. sizin gelinliğiniz gibi. zaten sizinkinizden fikir aldım üst tarafını =) yine de çoğu yeri değişik oldu ama kalıp olarak dar oldu. kına elbisem de hakeza prenses etek şeklinde altı ve üstü yine dar.

yavaş yavaş farklı tasarımlar çıkıyor tesettürlü gelinliklerde...biz o günleri göremedik ama sırada bekleyen kardeşlerimiz yakınlarımız görür inşallah :D bu alanda (hem gelinlik hem abiye ) daha farklı tasarımlarınızı bekliyoruz =)

İşte bu çok doğru :46: Dilimin ucuna gelip söyleyemediklerimi çokta güzel söylemişsin kutlarım.

özlemcim, hayırlı olsun. gelinliğini üstüne göre uyarlamışlar, Allah mesut etsin, mutlulukla giyin inşallah.

Teşekkürler canım, yorumunu dört gözle bekliyodum neyseki çok gecikmedin. Yazılarını okuyorum hep devam et olurmu.

etekleri çok hoşuma gitti canım çok tatlı:16: çok gösterişli olmayanda bir üst bedeni var açık kapalı ayrımı olarak değilde gerçekten kapalı arkadaşlarda daha abartı modeller görüyoruz ama artık yavaş yavaş sadeleşiliyor ve çok daha güzel oluyor diye düşünüyorum bende isterdim belki böyle kabarık giymek ama içinde kendimi çok kocaman hissediyorum ya :36: yakıştıramıyorum kendime bi türlü nitekim en sonunda zaten gayet sade ve kabarık olmayak bir model aldım bende yeni =) http://www.kadinlarkulubu.com/gelinlik-modelleri/522702-kizlar-ani-kararla-aldim.html bu linkteki benimkide amma bu kız nasıl bir poz verdiyse çok kötü duruyor duruş tarzı açısından $2009-2010-gelinlik-modelleri23.jpg bu şekilde duruyor insanın üzerinde yani a kesim sanırım oluyor bu bende hep tüllü uçuş uçuş istedim dantel baktım falan çok alakasız aldım ya üstünde duruşu çok farkediyomuş sizde glz durmuş prenses model mutluluklar:21:

Son düzenleme:
Back