Tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet topiği

delikız onu bunu boşver de görüyorum ki hamilesin, çok sevindim Allah hayırlısı ile kucağına almayı da nasip etsin inşallah uğraştığını fark etmiştim burada bi kaç kez denk gelmiştim, başka topikte karşılaşmadığımız için buraya yazdım, hayırlı olsun tekrar :)

Konu aldı başını gidiyor..

Oldu olacak açıklar - kapalılar diye gruplaşma yapılsın nedir bu yahu

Kulaktan dolma bilgilerle her kapalıyı sembol olarak göremeyeceğiiz gibi her açığı da imansız göremeyiz. Öncelikle bunu bilmekte fayda var.

Ve herkes istediğini giymekte özgürdür ama başkasının kıyafetini eleştiren arkadaşları aynaya bakmaya davet ediyorum.

Şikayet ettiğiniz unsurlardan makyaj? dar giyim? vs hangisi sizde yok? Hepsi var maalesef değil mi ?

Bende de var zaten açık biriyim ve ben bu yüzden başkasını eleştirme lüksünü kendimde görmüyorum... Sizde görmediğim gibi...

Her konu gibi bunda da elbette fikir ayrılıkları olacaktır... Daha güzel bir üslup ve genelleme ile herkesi zan altında bırkarak olmamalı bu.. Kaç yaşında insanlarız neticede ?

Madem onun yaptığını beğenmiyorsun daha güzelini sen yap, öyle gel konuş konuşacaksan

Canım bu bahsettiklerin başı açık bayanların hakkı, bizlerin değil.

Ülkemiz insanının bizlere armağanı...

Genç kızken süslenir püslenir gezer tozar eğlenirsin, buna hakkın vardır.
Daha sonra inancının gereğini yerine getirmek istersin, örtünme kararı alırsın.
Sen sadece dininin gereğini yerine getirdin zannedersin ama gerçekler böyle değildir aslında...
Hayat artık senin için değişmiştir.
Artık bir robotsundur...
Kararınca süslenip püslenip gezip tozamaz, cinsiyeti erkek olan arkadaşlarınla rahatça vakit geçiremezsin.
Konserlere gidemez, ulu orta gülüşüp eğlenemezsin, ayıptır.
Ne işin vardır zaten senin orada? Otur, evinde ibadetini yap.
Senin hayatın bundan ibarettir.
Senin psikolojin de yoktur zaten....
Her kadının doğasında olan güzel görünme isteğini ise başındaki örtü yok etmiştir.
Ne gerek vardır bunlara?

*Sözlerimi ciddiye almayın, şakaya vurdum hafiften.
Fakat her şakanın altında da bir gerçeklik payı olduğunu unutmayalım kızlar.

Neyse konuyu daha fazla uzatmayayım, uyarı almayanlar da alacak.

kapalılar açıkları neden açık giyiniyorsun diye yrgılamıtorsa açıkalrda kapalıları neden başı kapalıda böyle dikkat çekici giyiniyor diye yargılayamaz ,kimsenin giyimi kimseyi ilgilendirmez

vay bee bir resim ekledim topik karışmış darsada benim pantolum değilsede benim yahu sanane güzele güzel dedin mi de kötüye direk geçiyorsun iyi tartışmalar size

pesssss diyorum size tek bir resimimle nerelere gelmişsiniz kimlerle bir tutmuşsunuz pessssss

hayır bir resim yüzünden nerelere gelmiş olay tarışma sebebi bile yokken gerçekten şaşkınlık içindeyim

Son düzenleme:
"herkese yaptığı kadarının karşılığı vardır" dinimize göre..
başını kapatıp, dar giyinen arkadaş o dar giyinmesinin günahını alır ama başını kapatmasının sevabınıda alır yani sen niye dar giyindin o zaman başını kapatmanıda saymıyorum diye birşey yok kaba tabirle, şortla gezen arkadaşta hem şortla gezmesinin günahını alır hem saçları ortada gezmesinin..
bende açık bi insanım ve bu "ben açığım ben bile daha az dikkat çekiyorum" mantığı kadar komik bi mantık yok.. sen daha az dikkat çekiyosun diye sana "başı açıklık mükafatı" verilmeyecek..
hepimizin nefsi var, ne mutluki bazıları darda giyinse hiç değilse başını kapatabilmiş, o kadarda olsa dizginleyebilmiş nefsini.. biz dizginleyememişken böyle ilginç eleştiriler getirmeye hakkımız yok diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
hayır bir resim yüzünden nerelere gelmiş olay tarışma sebebi bile yokken gerçekten şaşkınlık içindeyim

Takılmaya bile değmez.
Burası da gerçek yaşamın bir yansıması olduğundan bu tür tepkilerle karşılaşmamız olağan.
Nasıl ki sokakta yürürken tepeden tırnağa süzülüyoruz, herhangi bir kusurumuz aranıyor, burada da böyle.
İnsanlar tetikte.

Artık bu nasıl bir kin, nasıl bir öfkeyse... Empati yapmaktan dahi yoksunlar.

Ay ben gene konuştum halbuki susacaktım.

Güzel kardeşlerim hepinizi alkışlıyorum

Buranın başlğı ne tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet geyiği yanlış okumuyorum değil mi? Nedir birbirinizle alıp veremediğiniz yahu.. Bi tafar Kemal Kılıçdaroğlu Bir taraf Recep Tayyib olmuş... Tarştırma tabi olacak tabi herkese aynı şeyi söylemeyecek deeee nedir bu mahalle kavgası?

Her yerde bi laf atışması bi laf sokma... İsteyen istedeğini giysin çıplak da gezsinler ki geziyorlar... Çarşaf da giysinler... Ki en güzeli o bana göre... Biraz saygıı lütfen... Eleştiriler böyle laaap diye kafa yaran cinsten olmak zorunda mı? Güzellikle anlatılabilir isteyen alır isteyen almaz..

Anlamadığım bir şey.. açık olup da yok şu kapalı şöyle makyaj yapmış yok dar giyiş ağzımız açık kaldı.. Çıplak gezen bayanlara bakıp ağzı açık kalanlardan daha iyidir diycem ama demiyorum iç ses olarak kalsn bu lafım!

Bu konu çok uzadı.... Yazmıyım dedim ama dayanamadım daha yazmam!

güzel düşünen güzel görür :)

tesettur her musluman kadina farzdir, buna dikkat cekmek gerekir. eger bir kadin ben muslumanim dedigi halde sortla geziyor ise onun sorunudur dar giyinip kapali giyiniyorsada onun sorunur. Ama kimse 4/4 luk degildir ve herkesin hatalari vardir. birde tesetturle uzaktan yakindan alakasi olmayan kisiler birazcik olsun uzerine duseni yapmaya calisanlari neden elestirirki? Ona farz oldugu kadar sanada farz. Sen yap ve ornek ol o zaman.

Evet arkadasin pantolonu dar, ama cok gozume battigini soyleyemeyecegim. Belki etrafta cok gordugum icindir belkide gercekten goze batmadigi icindir. Cok daha dikkat cekici tipler goruyorum bazen, ama beni hic mi hic ilgilendirmiyor.

arkadaşlar ben indigo mavisi kap pardüso aldım ama altına hangi renk pantolon alsam die düşünüyorum.aynı renk platform topuk ayakkabım var.yardımcı olun lütfeeen..

Kristaltane bir resmin nekadar yankı uyandırmış vay anasını
İçleri doluymuş milletin senin resmin üzerinde genelleme yapmışlar takılma bence. Herkes kendi giyiminden kuşamından sorumlu kimseyi ilgilendirmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…