- 30 Eylül 2011
- 7.271
- 9
-
- Konu Sahibi sedosbilal
- #6.181
Carrie artık öyle valla...
Biz açığız ama kimi tesettürlüler var hepimizden fazla dikkat çekiyor.
Geçen gün AVM'de idim; bu arada ben şortlu ve ayakta sandalet bir şekilde geziyorum.
İk-üç tane tesettürlü bayan bir girdiler içeri ben dahil topluca bakakaldık arkalarından.
Ayaklarında takoz gibi upuzun ince topuk ayakkabılar, öyle dar giymişler ki vücut olduğu gibi ortada,kocaman gözlükler,defileye çıkar gibi makyajlar...
Bir de sarıp sarmalamışlar kafayı arkaya doğruda uzatmışlar iyice dalga geçer gibi...Bir havalar bir tafralar...Ciddi diyorum.
Zaten bunlardan çok türedi son zamanlarda. Yahu örtünmenin dini amacı "dikkat çekmemek" değil midir?!
Yani yanlış anlaşılmasın bu dediklerim;ama gerçekten bu şekilde örtüyü meta gibi kullananlar merak ediyorum kendisini imanlı mı(!) zannediyor...
Herkesin inancına ve tercihine saygım sonsuz;fakat kimse kusura bakmasın bu şekilde giyinenlere ben dininin gereğini yapıyormuş gibi bakmıyorum. Benide ilgilendirmez zaten...
Olay sadece başı kapamak ise eğer, ben bunun sadece siyasi bir meta olarak görüyorum. Bunların yaptığı şeyi en azından...
Üslubunla örtünenlere lafım yok,herkesin kendi tercihi. Tabi ki şık olmalı bakımlı olmalı.
Ama bu kadar da olmaz ya,valla daha tahrik edici oluyorlar,dinle bu kadar oynanılmaz yahu.
arkadaşlar Fatih Fevzi Paşa Caddesinde Aker'in geçici outleti açılmış.45 tl'ye bir etek aldım.Eşarplarda indirimdeydi 35 tl.çok hoşuma gittiler ama alamadım.İstanbul'da olanlar geç olmadan uğrayın isterseniz.
burada neden böyle bir açıklama yapma gereği duydunuz anlamadım doğrusu ..Carrie artık öyle valla...
Biz açığız ama kimi tesettürlüler var hepimizden fazla dikkat çekiyor.
Geçen gün AVM'de idim; bu arada ben şortlu ve ayakta sandalet bir şekilde geziyorum.
İk-üç tane tesettürlü bayan bir girdiler içeri ben dahil topluca bakakaldık arkalarından.
Ayaklarında takoz gibi upuzun ince topuk ayakkabılar, öyle dar giymişler ki vücut olduğu gibi ortada,kocaman gözlükler,defileye çıkar gibi makyajlar...
Bir de sarıp sarmalamışlar kafayı arkaya doğruda uzatmışlar iyice dalga geçer gibi...Bir havalar bir tafralar...Ciddi diyorum.
Zaten bunlardan çok türedi son zamanlarda. Yahu örtünmenin dini amacı "dikkat çekmemek" değil midir?!
Yani yanlış anlaşılmasın bu dediklerim;ama gerçekten bu şekilde örtüyü meta gibi kullananlar merak ediyorum kendisini imanlı mı(!) zannediyor...
Herkesin inancına ve tercihine saygım sonsuz;fakat kimse kusura bakmasın bu şekilde giyinenlere ben dininin gereğini yapıyormuş gibi bakmıyorum. Benide ilgilendirmez zaten...
Olay sadece başı kapamak ise eğer, ben bunun sadece siyasi bir meta olarak görüyorum. Bunların yaptığı şeyi en azından...
Üslubunla örtünenlere lafım yok,herkesin kendi tercihi. Tabi ki şık olmalı bakımlı olmalı.
Ama bu kadar da olmaz ya,valla daha tahrik edici oluyorlar,dinle bu kadar oynanılmaz yahu.
Topik karışmış ..
Eleştirinin de bir dozu olmalı arkadaşlar ..
Kendisi resim eklemeyip başkaları nı eleştirmek çok komik doğrusu ..
Eleştiren kişi kendi resimlerini de eklesin biz de onu bir görelim de bakalım eleştirdiği kadar varmıymış.
Ayrıca insanları eleştirip tü kaka yapmak gayet kolay ama soruyorrum şimdi arkadaşın pantolonunu eleştiren kişiyi biz nasıl eleştireceğiz.
Tesettürden dem vurmak için önce o tesettürü eleştirenlerin tesettüre göre davranıp davranmadıklarını da bilmek lazım.
Yani eleştiren kişi kendisini tesettürlü görüp diğerlerini tesettürsüz görüyorya ,peki kendisi görünüşte tesettürlü olup da ahlaki olarak nasıl bunu nasıl bileceğiz.
Burda ahkam kesmek sen şöylesin demek kolay tabi ama unutmayalımki İslam sadece görünüşte tam tesettürlü olmakta geçmiyor bi de bunun ahlaki boyutu var ve asıl önemli olan o .
O yüzden burda böyle rencide edici açıklamalar yaparken eleştiriyi yapan şahsın ahaki boyutunu da biz bilemediğimiz için lütfen kimse ahkam kesmesin ve ortamı bozmaya çalışmasın.
Yani seninki benden kara bir şahsın çıkıp da birilerini eleştirmesi durumu olabileceğinden herkes birilerini eleştirmek yerine önce kendini eleştirsin ve aynaya baksın .
Hakeza kimisi dar pantolon giymiştir ama bol giyenden daha ahlaklıdır işte bunu biz bilemeyeceğimiz için kimsenin hesabını dürmek bize düşmez.
YUKARDA ARKADAş çok güzel bir yazı yazmış lütfen okuyun ..ben resmimi koyarım hiç sorun değil
ben askılı giyiyorum, şort giyiyorum, kısa etekler giyiyorum
tesettürlü olmadığım için buraya resmimi koymak abes kaçar ama..
YUKARDA ARKADAş çok güzel bir yazı yazmış lütfen okuyun ..
kendi egonuzu tatmin etmek için ,tesettürlüleri kötüleyerek kendi vicdanınızı rahatlatmak için lütfen buraya gelip de insanlara sataşmayın ..
sizinle tartışmaya girmek istemiyorum
kötü içeriğe basmak yeterli olacaktır sanırım
topikteki diğer arkadaşlara da sesleniyorum lütfen tartışmaya girmeyelim kötü içeriğe basalım yeter.
yöneticiler topiğin havasını kaçırmak isteyenlere gerekli cevabı verecektir.
ben sadece sizin için yazmadımben eleştiri yapmadım, kötülemek amaçlıda birşey demedim
sadece tek bi soru yönelttim, alev aldın
sadece o pantolon biraz dar değilmi dedim
sizin cevabınızda hayır dar değil olabilirdi
ben sadece sizin için yazmadım
sadece siz değilsiniz
siz olayı başlattınız
arkadan biri geldi ağzına geleni saydı
benim tepkim sadece size değil
bu topiği karıştırmak isteyen herkesedir.
ben yukarda zaten arkadaşın kıyafetiyle ilgili yorumu yapmıştım
okursanız sanırım tartışma burada bitecektir.
sorunuzun cevabı yukardahala soruma cevap alamadım
dar mı değilmi?
cevap ver konu kapansın
YUKARDA ARKADAş çok güzel bir yazı yazmış lütfen okuyun ..
kendi egonuzu tatmin etmek için ,tesettürlüleri kötüleyerek kendi vicdanınızı rahatlatmak için lütfen buraya gelip de insanlara sataşmayın ..
sizinle tartışmaya girmek istemiyorum
kötü içeriğe basmak yeterli olacaktır sanırım
topikteki diğer arkadaşlara da sesleniyorum lütfen tartışmaya girmeyelim kötü içeriğe basalım yeter.
yöneticiler topiğin havasını kaçırmak isteyenlere gerekli cevabı verecektir.
hala uzatıyor arkadaşa hakaret ediyorsunuzben şahsen tesettürlü olsaydım çok üzülürdüm
hakkıyla kapanan bayanlara sonsuz saygım var..
İşimiz gücümüz yok sizinle burada sataşmaya gelmedik...
Kaldı ki ben ortaya bir laf attım,fotoğraf koyana yönelik birşey de demedim;size ne oluyor...
Evet,üstüne basa basa söylüyorum; çıplaktan beter giyiniyor bazı tesettürlüler. Ne diye onları savunuyorsunuz,alemsiniz valla...
Bende sizi eleştirebilirim demişsiniz...Eleştirin. Ne yapayım... Ben yerine göre açık giyinmesini biliyorum,kaldı ki ben de olmadık yerde abartanları eleştiriyorum.
Ayrıca benim söylediğimle sizin söylediğiniz şeyler o kadar farklı ki;bana o yüzden laf yetiştirmeyi bırakın.
Ben kapalıları eleştirmiyorum; vücut sergileyen sözde(!) kapalıları eleştiriyorum. Bunun savunulacak bir tarafı yok.
ama özel mesajla uyar çok içine dert olduysa.. Böyle herkesin içinde verilen öğüt, öğüt değil hakarettir ancak.. Yazık olmuş kardeşimize ama..
fotoğrafa yapılan yorumdan alıntı ederek cevap yazmışsınız
Bu da o arkadaşı da zan altında bırakmak demek oluyor
Ben daha önce de bunları savunmadığı söyledim
Ama burda birinin kyafetini eleştirip de bunları yazarsanız tabiki karşı çıkarım
Burda konu durduk yere açılsaydı yazdıklarınız normal olabilrdi
Ama bir arkadaşın kıyafeti üzerine bunlar yazıldı tabiki tepki göstereceğim
Hem de o arkadaş sizin bahsettiğiniz şekilde olmadığı halde onun üzerinden yorum yaptınız
Arkadaşlar son zamanların çok popüler birkaç cümlesi var:
"Her koyun kendi bacağından asılır."
"Benim bedenim, benim kararım."
Dikkat çeken kapalıları niye bu kadar dert ediyorsunuz kendinize?
Tüm dertleriniz bitti onlar mı kaldı?
Yaptıkları ağır makyajın size zararı nedir?
Yaptığı kendine, günahı kendine... Size ne?