Tesettürlü arkadaşların paylaşım ve sohbet topiği

Topik karışmış ..
Eleştirinin de bir dozu olmalı arkadaşlar ..
Kendisi resim eklemeyip başkaları nı eleştirmek çok komik doğrusu ..
Eleştiren kişi kendi resimlerini de eklesin biz de onu bir görelim de bakalım eleştirdiği kadar varmıymış.
Ayrıca insanları eleştirip tü kaka yapmak gayet kolay ama soruyorrum şimdi arkadaşın pantolonunu eleştiren kişiyi biz nasıl eleştireceğiz.
Tesettürden dem vurmak için önce o tesettürü eleştirenlerin tesettüre göre davranıp davranmadıklarını da bilmek lazım.
Yani eleştiren kişi kendisini tesettürlü görüp diğerlerini tesettürsüz görüyorya ,peki kendisi görünüşte tesettürlü olup da ahlaki olarak nasıl bunu nasıl bileceğiz.
Burda ahkam kesmek sen şöylesin demek kolay tabi ama unutmayalımki İslam sadece görünüşte tam tesettürlü olmakta geçmiyor bi de bunun ahlaki boyutu var ve asıl önemli olan o .
O yüzden burda böyle rencide edici açıklamalar yaparken eleştiriyi yapan şahsın ahaki boyutunu da biz bilemediğimiz için lütfen kimse ahkam kesmesin ve ortamı bozmaya çalışmasın.
Yani seninki benden kara bir şahsın çıkıp da birilerini eleştirmesi durumu olabileceğinden herkes birilerini eleştirmek yerine önce kendini eleştirsin ve aynaya baksın .
Hakeza kimisi dar pantolon giymiştir ama bol giyenden daha ahlaklıdır işte bunu biz bilemeyeceğimiz için kimsenin hesabını dürmek bize düşmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Carrie artık öyle valla...

Biz açığız ama kimi tesettürlüler var hepimizden fazla dikkat çekiyor.

Geçen gün AVM'de idim; bu arada ben şortlu ve ayakta sandalet bir şekilde geziyorum.

İk-üç tane tesettürlü bayan bir girdiler içeri ben dahil topluca bakakaldık arkalarından.

Ayaklarında takoz gibi upuzun ince topuk ayakkabılar, öyle dar giymişler ki vücut olduğu gibi ortada,kocaman gözlükler,defileye çıkar gibi makyajlar...

Bir de sarıp sarmalamışlar kafayı arkaya doğruda uzatmışlar iyice dalga geçer gibi...Bir havalar bir tafralar...Ciddi diyorum.

Zaten bunlardan çok türedi son zamanlarda. Yahu örtünmenin dini amacı "dikkat çekmemek" değil midir?!

Yani yanlış anlaşılmasın bu dediklerim;ama gerçekten bu şekilde örtüyü meta gibi kullananlar merak ediyorum kendisini imanlı mı(!) zannediyor...

Herkesin inancına ve tercihine saygım sonsuz;fakat kimse kusura bakmasın bu şekilde giyinenlere ben dininin gereğini yapıyormuş gibi bakmıyorum. Benide ilgilendirmez zaten...

Olay sadece başı kapamak ise eğer, ben bunun sadece siyasi bir meta olarak görüyorum. Bunların yaptığı şeyi en azından...

Üslubunla örtünenlere lafım yok,herkesin kendi tercihi. Tabi ki şık olmalı bakımlı olmalı.

Ama bu kadar da olmaz ya,valla daha tahrik edici oluyorlar,dinle bu kadar oynanılmaz yahu.:KK19:

Kapali olanlar tesettursuz birinden bu sozleri aliyorsaa "giyinmis ciplak "larrr olarak cok utanilmasi bir durum...malesef..Belkide hic ortu hakkinda okuamayan insan bu isin bilincinde, ama sizler haaalaaa farkina varamadiniz...Allah islah etsin herkesi..Ve alin size Kainatin Efendisinden hadis--

“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim (Birinci sınıf) Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler (İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar Başları deve hörgücü gibidir Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir

Son düzenleme:
arkadaşlar Fatih Fevzi Paşa Caddesinde Aker'in geçici outleti açılmış.45 tl'ye bir etek aldım.Eşarplarda indirimdeydi 35 tl.çok hoşuma gittiler ama alamadım.İstanbul'da olanlar geç olmadan uğrayın isterseniz.

Oranın çok yakınında fatih döviz bürosunun olduğu köşeden içeri girince sol kolda kalan ntc pardesü var adını yanlış yazıyor olabilirim ama merdivenleri aşağıda kalıyor bodrum katı gibi yanında ve karşısında da pardesücüler var ama oraların fiyatları yüksek dediğim yerden denk gelirseniz 21 liraya düştüğü oluyor pardesülerin, tabi beden denk gelirse.

Son düzenleme:
Carrie artık öyle valla...

Biz açığız ama kimi tesettürlüler var hepimizden fazla dikkat çekiyor.

Geçen gün AVM'de idim; bu arada ben şortlu ve ayakta sandalet bir şekilde geziyorum.

İk-üç tane tesettürlü bayan bir girdiler içeri ben dahil topluca bakakaldık arkalarından.

Ayaklarında takoz gibi upuzun ince topuk ayakkabılar, öyle dar giymişler ki vücut olduğu gibi ortada,kocaman gözlükler,defileye çıkar gibi makyajlar...

Bir de sarıp sarmalamışlar kafayı arkaya doğruda uzatmışlar iyice dalga geçer gibi...Bir havalar bir tafralar...Ciddi diyorum.

Zaten bunlardan çok türedi son zamanlarda. Yahu örtünmenin dini amacı "dikkat çekmemek" değil midir?!

Yani yanlış anlaşılmasın bu dediklerim;ama gerçekten bu şekilde örtüyü meta gibi kullananlar merak ediyorum kendisini imanlı mı(!) zannediyor...

Herkesin inancına ve tercihine saygım sonsuz;fakat kimse kusura bakmasın bu şekilde giyinenlere ben dininin gereğini yapıyormuş gibi bakmıyorum. Benide ilgilendirmez zaten...

Olay sadece başı kapamak ise eğer, ben bunun sadece siyasi bir meta olarak görüyorum. Bunların yaptığı şeyi en azından...

Üslubunla örtünenlere lafım yok,herkesin kendi tercihi. Tabi ki şık olmalı bakımlı olmalı.

Ama bu kadar da olmaz ya,valla daha tahrik edici oluyorlar,dinle bu kadar oynanılmaz yahu.:KK19:
burada neden böyle bir açıklama yapma gereği duydunuz anlamadım doğrusu ..
söyledikleriniz topiğin amacını aşıyor
kaldıki siyasete kadar da girmişsiniz
resimdeki arkadaşın bahsettiğiniz tiplerden olmadığı gayet aşikar gözüküyor
o yüzden arkadaşı da zan altında bırakıp aynı kefeye koymuş oluyorsunuz
halbuki arkadaşın her yeri örtülü sadece dizden aşağısı dar ve bu da bahsettiğiniz sınıfa girmiyor
hiçbir yeri de açıkta değil meydanda değil
bahsettiğiniz tiplere biz de karşıyız
bu topikte öyle tipler de yok olmadı da
aşırıya kaçan birşey olursa biz birbimizi güzel dille uyarıyoruz zaten
sizin buraya böyle ateşli bir şekilde yazmanızı gerektirecek bir durum yok yani hiç olmadı da
ayrıca siz nasılki tesettürlüleri bu şekilde kendinizce elştitme hakkına ship oluyorsanız unutmayın ki ben de bir tesettürlü olarak sizin şortlu halinizi eleştirebilirim
kimse aynaya bakmadan bir başkasını eleştirme hakkını kendinde görmesin lütfen ..
o bahsettiğiniz kişielr yüzünden de burda böyle yazıp topiğin havasını kaçırıp tartışma ortamı yaratmyın.
kendi fikirlerinizi özelde paylaşabilirsiniz
ama buraya yazdığınızda hele de işi siyasete kadar getirdiğinzde altında art niyet aramak zorunda kalacağız..
lütfen kişisel fikirlerinizi kendi aranızda paylaşın ve gayet düzgün giyinen topik ahalisini de rahat bırakın .
HAYDİ SİZE KOLAY GELE

Nedir bu konudan çok yorumlara rağbet ve birbirine laf sokuşturmaca anlamıyorum..

Birilerini eleştirmeden önce ne zaman dönüp kendimize bakabilmeyi öğreneceğiz ?

Nedir bu falancası böyle böyle ben açığım ama birçok kapalıdan içim temiz tesellileri ?

Bende açığım ama bunu bir mağrifet olarak görmemekle beraber kapalı kardeşlerime saygı duyuyorum , sadece kapalılık değil ki her konu da sapmalar mevcut..

Hakkıyla kapanan evet maalesef çok az insan var günümüzde ama diğerlerini de makyaj ya da topuzla şalını örttü ya da dar giyindi diye yargılama hakkını ne kendim de ne bi başkasında bulmuyorum..

Herkesin sevabı günahı kendine olduğu gibi herkesin tercihine saygı duyup sadece ' Allah'ım sen bizi hakkıyla kapananlardan nasip eyle ' derim en fazla.. O kadar. :KK34:

Topik karışmış ..
Eleştirinin de bir dozu olmalı arkadaşlar ..
Kendisi resim eklemeyip başkaları nı eleştirmek çok komik doğrusu ..
Eleştiren kişi kendi resimlerini de eklesin biz de onu bir görelim de bakalım eleştirdiği kadar varmıymış.
Ayrıca insanları eleştirip tü kaka yapmak gayet kolay ama soruyorrum şimdi arkadaşın pantolonunu eleştiren kişiyi biz nasıl eleştireceğiz.
Tesettürden dem vurmak için önce o tesettürü eleştirenlerin tesettüre göre davranıp davranmadıklarını da bilmek lazım.
Yani eleştiren kişi kendisini tesettürlü görüp diğerlerini tesettürsüz görüyorya ,peki kendisi görünüşte tesettürlü olup da ahlaki olarak nasıl bunu nasıl bileceğiz.
Burda ahkam kesmek sen şöylesin demek kolay tabi ama unutmayalımki İslam sadece görünüşte tam tesettürlü olmakta geçmiyor bi de bunun ahlaki boyutu var ve asıl önemli olan o .
O yüzden burda böyle rencide edici açıklamalar yaparken eleştiriyi yapan şahsın ahaki boyutunu da biz bilemediğimiz için lütfen kimse ahkam kesmesin ve ortamı bozmaya çalışmasın.
Yani seninki benden kara bir şahsın çıkıp da birilerini eleştirmesi durumu olabileceğinden herkes birilerini eleştirmek yerine önce kendini eleştirsin ve aynaya baksın .
Hakeza kimisi dar pantolon giymiştir ama bol giyenden daha ahlaklıdır işte bunu biz bilemeyeceğimiz için kimsenin hesabını dürmek bize düşmez.

ben resmimi koyarım hiç sorun değil
ben askılı giyiyorum, şort giyiyorum, kısa etekler giyiyorum
tesettürlü olmadığım için buraya resmimi koymak abes kaçar ama..

bu arada neden bu kadar sinirlendin onu anlamadım
dar giymiştir ama bol giyenlerden daha ahlaklıdır
tamam, olabilir, doğrudur
istediği gibi giyinebilir kimse karışamaz ona
ama başındaki örtüyle üstündeki pantolon uyuşmuyor diye düşünüyorum

Son düzenleme:
ben resmimi koyarım hiç sorun değil
ben askılı giyiyorum, şort giyiyorum, kısa etekler giyiyorum
tesettürlü olmadığım için buraya resmimi koymak abes kaçar ama..
YUKARDA ARKADAş çok güzel bir yazı yazmış lütfen okuyun ..
kendi egonuzu tatmin etmek için ,tesettürlüleri kötüleyerek kendi vicdanınızı rahatlatmak için lütfen buraya gelip de insanlara sataşmayın ..
sizinle tartışmaya girmek istemiyorum
kötü içeriğe basmak yeterli olacaktır sanırım
topikteki diğer arkadaşlara da sesleniyorum lütfen tartışmaya girmeyelim kötü içeriğe basalım yeter.
yöneticiler topiğin havasını kaçırmak isteyenlere gerekli cevabı verecektir.

kendi egonuzu tatmin etmek için ,tesettürlüleri kötüleyerek kendi vicdanınızı rahatlatmak için lütfen buraya gelip de insanlara sataşmayın ..
topikteki diğer arkadaşlara da sesleniyorum lütfen tartışmaya girmeyelim kötü içeriğe basalım yeter.

ben eleştiri yapmadım, kötülemek amaçlıda birşey demedim
sadece tek bi soru yönelttim, alev aldın

sadece o pantolon biraz dar değilmi dedim
senin cevabında hayır dar değil olabilirdi

Son düzenleme:
ben eleştiri yapmadım, kötülemek amaçlıda birşey demedim
sadece tek bi soru yönelttim, alev aldın

sadece o pantolon biraz dar değilmi dedim
sizin cevabınızda hayır dar değil olabilirdi
ben sadece sizin için yazmadım
sadece siz değilsiniz
siz olayı başlattınız
arkadan biri geldi ağzına geleni saydı
benim tepkim sadece size değil
bu topiği karıştırmak isteyen herkesedir.
ben yukarda zaten arkadaşın kıyafetiyle ilgili yorumu yapmıştım
okursanız sanırım tartışma burada bitecektir.

ben sadece sizin için yazmadım
sadece siz değilsiniz
siz olayı başlattınız
arkadan biri geldi ağzına geleni saydı
benim tepkim sadece size değil
bu topiği karıştırmak isteyen herkesedir.
ben yukarda zaten arkadaşın kıyafetiyle ilgili yorumu yapmıştım
okursanız sanırım tartışma burada bitecektir.

hala soruma cevap alamadım
dar mı değilmi?
cevap ver konu kapansın

ben şahsen tesettürlü olsaydım çok üzülürdüm
hakkıyla kapanan bayanlara sonsuz saygım var..

İşimiz gücümüz yok sizinle burada sataşmaya gelmedik...

Ayrıca benim vicdanım rahat; bu iş kılık kıyafetle olmuyor hanım efendi...

Pekala da görüyoruz bazı tesettürlü geçinenleri...Bana kişisel yorum yapmayın diyorsunuz ama bunu yapan sizsiniz asıl.Kendiniz gibi giyinmeyenleri topa tutan sizsiniz.

Kaldı ki ben ortaya bir laf attım,fotoğraf koyana yönelik birşey de demedim;size ne oluyor...

Evet,üstüne basa basa söylüyorum; çıplaktan beter giyiniyor bazı tesettürlüler. Ne diye onları savunuyorsunuz,alemsiniz valla...

Bende sizi eleştirebilirim demişsiniz...Eleştirin. Ne yapayım... Ben yerine göre açık giyinmesini biliyorum,kaldı ki ben de olmadık yerde abartanları eleştiriyorum.

Ayrıca benim söylediğimle sizin söylediğiniz şeyler o kadar farklı ki;bana o yüzden laf yetiştirmeyi bırakın.

Ben kapalıları eleştirmiyorum; vücut sergileyen sözde(!) kapalıları eleştiriyorum. Bunun savunulacak bir tarafı yok.

Son düzenleme:
ben şahsen tesettürlü olsaydım çok üzülürdüm
hakkıyla kapanan bayanlara sonsuz saygım var..
hala uzatıyor arkadaşa hakaret ediyorsunuz
arkadaşın neresi açık açıkta bir yeri mi var
hakkıyla kapanmamış mı oluyor
vucudu mu belli daracık mı üstündeki
yeter artık lütfen yaa bu kadar saygınız varsa gidin kendiniz örtünün burdaki insanların yakasını da bırakın .

İşimiz gücümüz yok sizinle burada sataşmaya gelmedik...

Kaldı ki ben ortaya bir laf attım,fotoğraf koyana yönelik birşey de demedim;size ne oluyor...

Evet,üstüne basa basa söylüyorum; çıplaktan beter giyiniyor bazı tesettürlüler. Ne diye onları savunuyorsunuz,alemsiniz valla...

Bende sizi eleştirebilirim demişsiniz...Eleştirin. Ne yapayım... Ben yerine göre açık giyinmesini biliyorum,kaldı ki ben de olmadık yerde abartanları eleştiriyorum.

Ayrıca benim söylediğimle sizin söylediğiniz şeyler o kadar farklı ki;bana o yüzden laf yetiştirmeyi bırakın.

Ben kapalıları eleştirmiyorum; vücut sergileyen sözde(!) kapalıları eleştiriyorum. Bunun savunulacak bir tarafı yok.

fotoğrafa yapılan yorumdan alıntı ederek cevap yazmışsınız
Bu da o arkadaşı da zan altında bırakmak demek oluyor
Ben daha önce de bunları savunmadığı söyledim
Ama burda birinin kyafetini eleştirip de bunları yazarsanız tabiki karşı çıkarım
Burda konu durduk yere açılsaydı yazdıklarınız normal olabilrdi
Ama bir arkadaşın kıyafeti üzerine bunlar yazıldı tabiki tepki göstereceğim
Hem de o arkadaş sizin bahsettiğiniz şekilde olmadığı halde onun üzerinden yorum yaptınız

ama özel mesajla uyar çok içine dert olduysa.. Böyle herkesin içinde verilen öğüt, öğüt değil hakarettir ancak.. Yazık olmuş kardeşimize ama..

En guzel cevabi vermisler ama israrla konuyu germeye calisiyorsunuz devam ederseniz uyarilarim cezaya donusecek. Yukaridaki akil dolu mesaja tepkiniz anladigim kadari ile...

Yakismamis, hatali bir tarz, iananclar ile ortusmuyor diyebilirsiniz ama konuyu uzattikca uzatmissiniz.

Saygi beklerken ayni saygiyi gostermek zorundasiniz yoksa bana saygiszlik yapiliyor dediginizde hic dikkate alinmassiniz

fotoğrafa yapılan yorumdan alıntı ederek cevap yazmışsınız
Bu da o arkadaşı da zan altında bırakmak demek oluyor
Ben daha önce de bunları savunmadığı söyledim
Ama burda birinin kyafetini eleştirip de bunları yazarsanız tabiki karşı çıkarım
Burda konu durduk yere açılsaydı yazdıklarınız normal olabilrdi
Ama bir arkadaşın kıyafeti üzerine bunlar yazıldı tabiki tepki göstereceğim
Hem de o arkadaş sizin bahsettiğiniz şekilde olmadığı halde onun üzerinden yorum yaptınız

Ben sadece bazı kişilerin tesettür adı altında abartılı dar giydiğini söyleyip şahit olduğum bir örnekle görüşümden bahsettim.

Ne var ki bunda...Kimseyi zan altında bıraktığımı sanmıyorum. Bırakın zan altında kaldıysa fotoğraf sahibi buna tepki versin.

Pekala da olumlu eleştirilere açık olmalıyız hem değil mi?!Öbür türlü başımızı kuma gömmek oluyor bu.

Bazıları gerçekten dar giyiyor; bacak sütun gibi ortada. Hatta yemin ederim ki bunu bizzat gördüm,etek giyiyor boyu dizde,altında topuklu çizme sonra baş kapalı...

Bu bir ironi değil mi...Bunu söyleyince eleştiriyor oluyorum.

Arkadaşlar son zamanların çok popüler birkaç cümlesi var:

"Her koyun kendi bacağından asılır."

"Benim bedenim, benim kararım."

:KK1:

Dikkat çeken kapalıları niye bu kadar dert ediyorsunuz kendinize?

Tüm dertleriniz bitti onlar mı kaldı?

Yaptıkları ağır makyajın size zararı nedir?

Yaptığı kendine, günahı kendine... Size ne?

Arkadaşlar son zamanların çok popüler birkaç cümlesi var:

"Her koyun kendi bacağından asılır."

"Benim bedenim, benim kararım."

:KK1:

Dikkat çeken kapalıları niye bu kadar dert ediyorsunuz kendinize?

Tüm dertleriniz bitti onlar mı kaldı?

Yaptıkları ağır makyajın size zararı nedir?

Yaptığı kendine, günahı kendine... Size ne?

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

X