3 aydır tesettürlüyüm lakin artık benim nefsime çok ağır gelmeye başladı. Bir anda pat diye açılmak istemiyorum biraz zamana bıraktım aslında 1-2 ay sonra da aynı düşüncelere sahip olursam açılırım diye düşünüyorum. Tesettürlü halimle de mutluyum aslında ama aynaya baktığımda bu ben değilim diyorum. Muhafazakar bir ailede yetişmedim namaz kılmayı bile 2 sene önce kendim öğrendim. Ara sıra dua eden ve bazen de namaz kılan biriydim tesettüre girersem mutlu olurum sandım ama üzerimde büyük bir ağırlık hissediyorum sanki taşıyamıyorum. Benim gibi olan var mı bu bir süreç mi şeytanın vesvesesi mi. Lütfen kötü yorum yapmayın.
Bende kabir azabı videoları izleye izleye korkumdan kapanmıştım. Yavaş yavaş etkisi geçince tekrar açıldım tabiki. Birde ergenlik dönemlerimdi.
Bu kadar radikal kararlar düşünülmeden alınmamalı. Bir ehemmiyeti kalmıyor. Şeytan vesvesesi filanda değil. Hazır hissetiğinde, enine boyuna düşünüp, doğru yolu bulursun
3 aydır tesettürlüyüm lakin artık benim nefsime çok ağır gelmeye başladı. Bir anda pat diye açılmak istemiyorum biraz zamana bıraktım aslında 1-2 ay sonra da aynı düşüncelere sahip olursam açılırım diye düşünüyorum. Tesettürlü halimle de mutluyum aslında ama aynaya baktığımda bu ben değilim diyorum. Muhafazakar bir ailede yetişmedim namaz kılmayı bile 2 sene önce kendim öğrendim. Ara sıra dua eden ve bazen de namaz kılan biriydim tesettüre girersem mutlu olurum sandım ama üzerimde büyük bir ağırlık hissediyorum sanki taşıyamıyorum. Benim gibi olan var mı bu bir süreç mi şeytanın vesvesesi mi. Lütfen kötü yorum yapmayın.
Öncelikle kendinize biraz zaman verin. Bende nerdeyse dört yıldır tesettürlüyüm ara ara açılma perileri gelir ama bunun tamamen vesvese olduğunu düşünüyorum. Umarım doğru kararı verisiniz
Evleneceğin adam için kapandın ve ne yazık ki hiçbir zaman bu şartlarda mutlu olamayacaksın, çok yanlış bir yoldasın, evlilik diye girdiğin yol bir köle hayatı , o adamla evlenmen en büyük hatan olacak çünkü bu ilişkide hiçbirşey senin çıkarlarına hizmet etmiyor ve etmeyecek ...
Evleneceğin adam için kapandın ve ne yazık ki hiçbir zaman bu şartlarda mutlu olamayacaksın, çok yanlış bir yoldasın, evlilik diye girdiğin yol bir köle hayatı , o adamla evlenmen en büyük hatan olacak çünkü bu ilişkide hiçbirşey senin çıkarlarına hizmet etmiyor ve etmeyecek ...
Ya işte adamdan olmayacağı belli de konu sahibi ille de yaşayıp görmek istiyor lakin hatalar yaparak ders almak hep risklidir, ben hep başkalarının hayatlarından ders alırım ki hiç o yola girmeden vaktimi boşa harcamadan kurtulabileyim, konu sahibi evlenememekten korkuyor olabilir ya da bağımlı bir ilişki çeşidi lakin her anlamda olumsuz tecrübeler yaşayacağı bariz , bu adam ailesiyle beraber konu sahibini anasından doğduğuna pişman edecek , bırakalım yaşasın ve görsün...
Kapanacaksaniz Allah rızası için kapanacaksaniz.Eğer biri için kapaniyorsaniz bu uzun vadeli olmaz.Zaten o adamda sizi olduğunuz gibi kabul etmiyorsa mutlu olamazsınız.Degistirmeye başörtunuzden başlar ordan devam eder burdan devam eder zamanı gelince bir bakmışsınız ki sizden geriye hiç birşey kalmamis.