sadece o kuzen deil,bütün aile baya safmış.bunun yoldan geçen bir kızı alıp gelin yapmaktan farkı ne..allah korumuş valla..
O gelen msj yemdi.Kuzen de yemi alıp oltaya geldi.
Organize işler bunlar...
Ya nikahtan sonra alıp takıları vs kaçsaydı.
Allah korumuş.
Evlilik çok çok mühim.Tanımadan etmeden kalkışılmamalı.
Kiz kotu birsey yapmamis. Para kacirmamis, birsey yapmamis. Tanimadiginiz insanla imam nikahi kiyan sizin taraf. Sizin tarafin yaptigi saflik degil, baska birseymis.
konuyu okurken baya korktum sonu ne olacak diye.sizin altınları sorduğuna göre dedim.kesin hırsızlık yaptı.Bence Allah korumuş.geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.
bu nasıl bir hikaye anlamadım benbir günde dini nikahı kıyılıp ertesi gün giden bir kız, gece bir olay mı yaşandı acaba akrabanızın evinde ve size söylemiyorlar, ne bilim kız çıkmadı falan diye göndermiş olabilirler bazı aileler katı o konuda belli olmaz ayrıca kızın size öyle sorular sormasından hırsız olduğunu falan düşündüm ben başta ama birşey çalıp götürmüş mü evden buda önemli?
ertesi günde ama gün almaya gitceklerdi yanı öyle bizimkilerin yaptıgı sadece kızla oglanı yalnız bırakcakları için ki yanlız kalmayı ve dini nikahı kız istemiş ve eger kötü niyeti yoksa neden sabah hemen geri dönmeye kalktı.
Yapmayin efendim dini nikah, tabanca mi dayadi basiniza. Dini nikahin sadece resmi nikahtan sonra yapilmasi taraftariyim. Nasil davrandiginizi nerden bileyim. Birseyler hosuna gitmemis belli.
Boyle tuhaf insalar var iste rasgele numara cevirip heyecan ariyorlar. Belki de kizin babannesi arayip dönmesini istemistir ne konustuklarini bilmiyoruz ama yine de fazla guvenmisler. Hemen evlerine almislar bununla kalmayip ogullariyla evlendirmisler.
3-4 yil once beni de boyle bir kiz aramisti. "öylesine cevirdim numarayi hic arkadasim yok konusmak istiyorum birileriyle falan diye" ben de cok samimi olmak istemedim ama msnden konusabilecegimizi soyledim int uzerinden baya arkadas olmustuk arada bir telefonla da ariyordu. Sonra benim asik oldugum bi cocuk vardi onu gosterdim faceden. Hemen gitti ekledi tanisti onunla ve sevgili oldular. Resmen kazik yedim ama hak ettim de bir yerde...
Normal hayatta bile cevremize guvenemezken bir anda hayatimiza girenlere en supheli hal ile yaklasmak lazim... Gerci insanlar bukelamun gibi ama dikkatli olmak lazim. Bizimle paylastigin icin tesekkurler, gercekten cok ucuz atlatmissiniz. Resmi nikah gunune kadar hepinizi soya da bilirdi.
Yapmayin efendim dini nikah, tabanca mi dayadi basiniza. Dini nikahin iki tarafta isterse sadece resmi nikahtan sonra yapilmasi taraftariyim. Nasil davrandiginizi nerden bileyim. Birseyler hosuna gitmemis belli. Nikah parasi olmayan insan zaten evlenmemeli. Evlilik buyuk sorumluluktur. Zengin olmasa bile belli standartlara uymasi sart. Borcla mi yasayacakti bu cift?
şimdi hırsızın hiç mi kabahati yok diyeceksiniz ama
söylemek istiyorum yine de
sizin taraf daha kız hakkında bir şey bilmiyorken nasıl dini nikahtır cart curttur yapılıyor şaşırtıcı
eğer kız dedğiniz gibiyse zaten bunlardan etrafta çok var
yani bu zamanda bu kadar çabuk güvenmek niye ?
neye göre kime göre böyle güvenip nikah kıyılıyor
ki 40 yıllık evliler bile birbirini tanıyamıyorken ilginç durum yani
ben onların yaptını savunmuyorum bizde duyunca şok olduk 1 hafta önce birşey yokken birden kızın çıkıp gelmesı ama biz dışardan olarak birşey diyemedık mutluluklar diycektık oda olmadı..yenge kuzene kız arıyordu evlendırmek için o kızada görünce birden atladılar hiçbir sey sormadan etmeden.