- 1 Eylül 2014
- 25.916
- 30.327
- 798
- 35
açık değildir diye uğrayamadım 1000 tl verdmElbiseyi gördükten sonra Bugün ugrayıp söyleseydin ya niye provayı bekliyorsunki.. Büyük ihtimal kesmiştir kumaşı, ne kadar kapora verdin ki ,?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
açık değildir diye uğrayamadım 1000 tl verdmElbiseyi gördükten sonra Bugün ugrayıp söyleseydin ya niye provayı bekliyorsunki.. Büyük ihtimal kesmiştir kumaşı, ne kadar kapora verdin ki ,?
1000 tl kaporası olan elbisenın fıyatı 4 bın falandır1000 tl vermiştim vereli de 2 gün oldu baslamış mıdır onu da bilmiyorum bana sadece ayakkabını al gel boy ölçünü de alayım dedi
1000 tl verdim ama modelde de tam karar verememiştikKaç para vermiştimizki kapora derdine düştünüz?
Kapora kumaş vs alması için verilmiştir, kumaşta alındıysa hatta elbise ölçülerinize göre kesilmişse ki prova demek budur bence hiç terziye görünmeyin bile çok ayıp.
2 gun oldu ama vereli eğer baslamadıysaKapora elbisenin kumaşini, astarini, dantelini bilmem nesi varsa onu almak icin alinir.
Ben sana geleyim elbise diktirmek icin. Sen malzemeleri al, sonra ben iptal edeyim. Ustune kaporayi isteyeyim. Olur is mi? Seni magdur etmis oluyorum bu sekilde. Ayni zamanda bir iş siralamasi yaparsin. Onu da alt ust ederim. Vaktini de almam cabasi.
2 gün oldu ama kaporayı bıraklaı ve ben terziye defalarca kez gittim 3 kere gittim iksinden müsait değilim dedi son gidişimde baska müşteri vardı ilgilenmedi bile kaporayı aldı sadeceIyi de yarın provaya cagirdiysa mutlaka o elbiseyi kesmistir ve tegellemistir. Uzerinizde duzeltme yapacaktır. Yani kumaş ziyan.. Eger kumaşı siz goturduyseniz, bence kaporanin büyük kısmını iade etmeli.
Ama elbise terziye aitse, kaporayi vermemeli. O kumaş çöp oldu çünkü. Emeği de cabası. Kadın belki sizin elbiseniz için baska müşteriyi reddetti. Nerden biliyorsunuz?
Yani mağdur etmedim diye düşünmeyin. Siz söz verdiniz ve sozunuzde durmadiniz. Bu da terzinin bir hatasindan kaynaklanmıyor. Caniniz yeni elbise almak istemis. Ben olsam kaporayi vermem
1000 tl verdimne kadar vermiştin ?
Canım sen o terzıye babanla falan gıt bence2 gün oldu ama kaporayı bıraklaı ve ben terziye defalarca kez gittim 3 kere gittim iksinden müsait değilim dedi son gidişimde baska müşteri vardı ilgilenmedi bile kaporayı aldı sadece
2 gun oldu parayı vereli eğer baslamadıysa konuşacağım parayı da verirse verir vermezse de ona kalmış biryere şikayet edecek değilim.Bisey anlamakmi gerekti? Size garanti verip sozunden donmediki terzi? Fikir degistiren sizsiniz.
Kapora adi ustunde. Terzi siz oldaydiniz sizde normal olarak yerinde bulurdunuz bu kaporayi iade etmemeyi.
Terzi belkide 2 daha onceden kör olucak sirf size harcadigi emek yuzunden. Revami isin icinden kolayca siyrilmak?
Nerdeyse bimere sikayet ediceksiniz.
şu an ortada dikilmiş birşey yok 2 gun önce verdim parayı ayakkabını al gel boy ölçünü de alayım dedi sadece buNe kadar yuzeysel dusunuyorsunuz olayi!
O terzi bu isten ekmek yiyor! Kac gun kafa patlatti emek verdi masraf etti (malzeme elektrik vs) bu siparis icin. Yapmadigi bir isten para almak olarak mi degerlendiriyorsunuz olayi?
14 gun icinde cayma hakki sadece ticari urunler icindir. Kisiye ozel hazirlanmis hic bir urunde cayma hakki yoktur.
Emege biraz saygi...
işte hangı asamada olduğunu bılmıorumBurda iki onemli husus var bence
1- kumaşı kim aldi
2- elbise ne aşamada
Kumas sizden ise ve kalip cikarip tegellediyse kaporanin bir kismini vermeli çünkü vakit disinda maddi kaybi çok degildir
Ama kumas da terziden ise simdi kumas ziyan oldu. Sizi bedeninize gore kesilmis rengi modeli sizin zevkinize gore olan bir elbise terzinin elinde kalabilir bu durumda kaporayi istemeniz ya da teklif etmeniz bile ayip olur bence
Ucuncu bir seçenek var daha hic başlamamis olcu falan almak icin cagirdiysa o zaman kaporanizi iade etmeli
bende öyle yapmayı düşünüyorumHenüz prova yapmadıysanız kumaşa makasa dokunmadıysa kaparonuzu geri verebilir,iyi niyetliyse. Ha prova yapmış olurdunuz,kumasi vs ayarlanmış olurdu vermesin kaparonuzu zira hem vakit harcadı hem malzeme ama bu şartlarda vermeli.
Gerçeği söyleyebilirsiniz,bence sorun yok.
ortada tam modele de karar veremedik provada karar verecektikIyide prova ya çağırmış.Yani kumaş alınmış kesilmiş kaba hatlı bişey var demekki.sen üstüne giyeceksin.o toplu iğneyle düzenleme yapacak.bence alamazsın zaten de almamalisin ortada emek varsa.paranı tamam la gerekirse şöyle kadına öteki ay alacagim elbiseyi parayı o zaman verecem de sonuçta giymeyi göze aldığına göre çok kötü değildir.
eğer uğras verdiyse vermez paraya itiraz edecek zorla baskasının hakkını ısteyecek halım yok eğer yapılmış birşey yoksa paramı almak ıstıyorum dedım benKadının o elbiseyi provaya hazır hale getirmek için verdiği emek ne olacak? Hadi prova haftaya desen anlarım belki daha başlamamıştır emeği yoktur geri verir. Ama yarın yazmışsın yani bugün. O kadın uğraş verdi paranı niye versin ki.
naptınız siz yaaa 1000 tl nedirortada tam modele de karar veremedik provada karar verecektik
ne aşamada olduğunu bılmıyorum kestimi dikti mi vsTeklif bile etmezdim, kaporayı isterseniz ayıp edersiniz. Kadın kumaş almış kesmiş biçmiş. Ayakkabınla gel demiş, kumaşı mı üzerinize tutacak sanıyorsunuz?
Ne demek hangı asamada oldugunu bılmıyorumişte hangı asamada olduğunu bılmıorum