Yurttan evlat edinemez zaten, yasal kriterlere uygun bulunmadığı için geri çevrilir, ortada gerçekten bir bebek vardır ama konu sahibesinin kanunen çocuğu değil bakması için verilmiştir.
Benzer bir durum yaşadım, henüz 10-11 yıllık evliyken yaşadığım ilçeye yakın bir yerde 4-5 çocuğu olan bir kadıncağız doğumda ölüyor, eşi çocuklarla başbaşa kalıyor, gariban da bir aileymiş adam hem çalışıp hem çocuklara bakamayacağından çocukların büyük olanlarına çevredekiler evlerini açıyor ama bebeğin sorumluluğunu kimse almak istemiyor, o zaman bir arkadaşım durumu bana anlatıp bebeğe sen sahip çıkar mısın demişti, henüz 40 günlük bir erkek bebekmiş, başta gerçekten istedim ama hiçbir resmî prosedür olmayacağı için bir gün adamın çocuğumu istiyorum deme ihtimali de vardı, Çocuk Esirgeme Kurumunda çalışan psikolog arkadaşıma danıştım, tamam iyi niyetli yaklaşıyorsun ama sakın böyle bir şey yapma dedi, en iyi ihtimalle bir gün adam çıkar çocuğumu verin der, birbirinizden kopamazsınız çocuğun da psikolojisi bozulur dedi, en kötü ihtimalde bebeğimi alıkoydular der senden şikayetçi olur iyi niyetin mahkemelerde kendini açıklamayla geçer dedi.
Velhasıl konu sahibesine tavsiyem öksüz yetim bir bebeğe yuva olması güzel ama yarın öbürgün bebeğin akrabalarının dava açmayacağının garantisi yok, maalesef dava açarlarsa da kazanırlar.