Terk edilmiş bir bebeği yurttan evlatlık aldık diye kayınvalidem bize küstü

Uyenin onceki yorumlarina bakmadan sadece konuyu okuyunca dahi Fake kokusu burnuma kadar geldi. Fazla utopík detaylar var. Bu olayin gercege en yakın hali bebeğin yasa dışı olarak ailesinin rizasiyla alınıp bakilmasi, kv nin de bu yüzden bir ariza cikacak diye istemiyor olusu
Yasa dışı ihtimali beni çok rahatsız etti. Şikayet etmekle etmemek arasında gidip geliyorum şu an. Etmeye daha yakınım.

Konu sahibine üzüldüm ben yine de, belki cok cocuk sahibi olmak istiyor olmuyor o yüzden psikolojisi bozulmus, hayal kuruyor olabilir. Bir tanidigimizin kizi da yillardir cocuk hayali kuruyor olmuyor, olmayan bebege bebek odasi hazirliyor, bebek kiyafetleri aliyor vesaire sosyal medyadan paylasiyor bunlari 😔

Ikna etmek için uğraşmayın.. herkes sizin gibi düşünmez..ileride ,bebek büyüdüğünde çok laf eder..oğlunuz üzülür. Oglunuzu kabul etmeyenlerle gorusmemeniz aile huzurunuz için en iyisi

Kader ağlarını nasıl ucu ucuna örüyor.
Kimsesiz olma adayı bir bebek, onu çok seven merhametli insanların kucağına düşüyor 🥰
Günaha girmek istemiyorum ama KV salagini bosverin. O, bebeği istemiyor değildir. Oğlunun kanından canından torun istiyordur, tek bebekle kalırsınız da hayalini gerçekleştiremez diye tribe gitmiştir. Yetim basi oksayanla cennette yan yanayız diyen bir peygambere komşu olma adayisiniz, kim takar KV tribini

Eski konularına baktım hepsi fake gibi göründü gözüme. Bu konudan kaynaklı önyargı mı bilemiyorum ama burda yıllarca üyeleri kekleyenleri gördük sonuçta.
Üye adına aşinayım. Şimdi gidip baktım konulara gerçekten inandırıcılık az. Ya da bazı konular doğru aralara bazılarını ilgi çekmek için serpiştirmiş gibi. Mesela bu konu "aman sen ne iyi yüce bi kadınsın" övgüleri almak için açılmış yüzde bir milyon.

Evlat edinilme için en az 5 yıl evli şartı yok mu oyle öyle biliyorum internettede yazınca en az 5 yıl evli olma şartı veya 30 yaşını doldurmalari cikti.
Eski konularına göre şu an 5 aylık evli olması lazım.mahkeme yoluyla evlatlık edinemez..evde doğum yaptım dediyse ancak o şekilde çocuğu üstüne alır...5 aylık evlilikte de koştura koştura çocuk edinme mevzusu da ilginc

"Sağlık personelinin takibi dışında doğan çocukların doğum bildirimi nüfus müdürlüklerine sözlü beyanla yapılır. Her sözlü beyanda mülki idare amirinin emri ile aile hekimlerince beyanların doğruluğunun araştırılması zorunludur."

Evde doğum yaptım diyen her kadın bebeği üstüne alamaz, muayenesi yapılır, doğum yaptığı tespit edilir ondan sonra doğum belgesi verilir.

Yurttan denmez bence öyle bir durumda. Evlatlık aldık der.
Yurttan evlat edinemez zaten, yasal kriterlere uygun bulunmadığı için geri çevrilir, ortada gerçekten bir bebek vardır ama konu sahibesinin kanunen çocuğu değil bakması için verilmiştir.
Benzer bir durum yaşadım, henüz 10-11 yıllık evliyken yaşadığım ilçeye yakın bir yerde 4-5 çocuğu olan bir kadıncağız doğumda ölüyor, eşi çocuklarla başbaşa kalıyor, gariban da bir aileymiş adam hem çalışıp hem çocuklara bakamayacağından çocukların büyük olanlarına çevredekiler evlerini açıyor ama bebeğin sorumluluğunu kimse almak istemiyor, o zaman bir arkadaşım durumu bana anlatıp bebeğe sen sahip çıkar mısın demişti, henüz 40 günlük bir erkek bebekmiş, başta gerçekten istedim ama hiçbir resmî prosedür olmayacağı için bir gün adamın çocuğumu istiyorum deme ihtimali de vardı, Çocuk Esirgeme Kurumunda çalışan psikolog arkadaşıma danıştım, tamam iyi niyetli yaklaşıyorsun ama sakın böyle bir şey yapma dedi, en iyi ihtimalle bir gün adam çıkar çocuğumu verin der, birbirinizden kopamazsınız çocuğun da psikolojisi bozulur dedi, en kötü ihtimalde bebeğimi alıkoydular der senden şikayetçi olur iyi niyetin mahkemelerde kendini açıklamayla geçer dedi.

Velhasıl konu sahibesine tavsiyem öksüz yetim bir bebeğe yuva olması güzel ama yarın öbürgün bebeğin akrabalarının dava açmayacağının garantisi yok, maalesef dava açarlarsa da kazanırlar.

Yakışuklu kuyumcu koca.
Hasta ve dramatik bir kadın
Babası ölmüş,anası doğumda ölmüş bebek.
Adı Umut olsun oooo ne güzel.
En baştan beri hepsi kurmaca belli işte.
Konu sahibi git tedavi ol senin sonun iyi değil.
Komplo senaryolariyla yasiyor resmen.

Ben yorumlari gormesem inaniyordum aslinda. Kendimi sorguladim bir. 😐
Ama tabi evlat edinme şeyleriyle ilgili pek bilgi sahibi değilim. 🤷

Yurttan evlat edinemez zaten, yasal kriterlere uygun bulunmadığı için geri çevrilir, ortada gerçekten bir bebek vardır ama konu sahibesinin kanunen çocuğu değil bakması için verilmiştir.
Benzer bir durum yaşadım, henüz 10-11 yıllık evliyken yaşadığım ilçeye yakın bir yerde 4-5 çocuğu olan bir kadıncağız doğumda ölüyor, eşi çocuklarla başbaşa kalıyor, gariban da bir aileymiş adam hem çalışıp hem çocuklara bakamayacağından çocukların büyük olanlarına çevredekiler evlerini açıyor ama bebeğin sorumluluğunu kimse almak istemiyor, o zaman bir arkadaşım durumu bana anlatıp bebeğe sen sahip çıkar mısın demişti, henüz 40 günlük bir erkek bebekmiş, başta gerçekten istedim ama hiçbir resmî prosedür olmayacağı için bir gün adamın çocuğumu istiyorum deme ihtimali de vardı, Çocuk Esirgeme Kurumunda çalışan psikolog arkadaşıma danıştım, tamam iyi niyetli yaklaşıyorsun ama sakın böyle bir şey yapma dedi, en iyi ihtimalle bir gün adam çıkar çocuğumu verin der, birbirinizden kopamazsınız çocuğun da psikolojisi bozulur dedi, en kötü ihtimalde bebeğimi alıkoydular der senden şikayetçi olur iyi niyetin mahkemelerde kendini açıklamayla geçer dedi.

Velhasıl konu sahibesine tavsiyem öksüz yetim bir bebeğe yuva olması güzel ama yarın öbürgün bebeğin akrabalarının dava açmayacağının garantisi yok, maalesef dava açarlarsa da kazanırlar.
O kadar çok var ki benim bildiğim böyle hikayeler mune. Komşusundan alan, kardeşinden alan, para verip alan. Beni bile istemişler düşün. Hiç biri mutlu sonla bitmedi.

Konu sahibi de sizin yazdiginiz sekilde almis bebegi anladigim kadariyla ama mahkemeye gidip velayet aldik demis. O sekilde mahkemeye basvurup velayet alinabilir mi?

Eki Görüntüle 3039707

2018 yılında 25 yaşındayım demiş, 2021 yılına kadar sadece 1 yaş almış. Çocuğumuz olmuyor rahim kanseriydim demiş, fakat 4 sene çocuk istemiyoruz söylemi tercihe dayalı bir şey. Bu zamana kadar konulara tüm yorumları “kaç yaşındasın, neden erken evlendin, çok erken, kaç yaşındasın…kaç yaşındasın…” diye gidiyor istisnasız. Tüm yazdığı cümleler yalan değilse bende hiçbir şey bilmiyorum, net. Lütfen bir uzmandan destek al. Hiç normal bir psikoloji değil bu.
Ya nedir bu rezillik? Bari bebek çocuk lafı etmeden uydursunlar birşeyler. Çoğumuz anneyiz etkileniyoruz böyle konulardan. Ben de epey soru sordum, cevap alamadım. Ya bebeği kanuni yollardan almadılar ve deşifre olma korkusuyla bir daha gelmiyor konuya ya da bebek evlatlık falan yok tedavi görmesi gereken bir ruh hastası var ortada. Sosyal medya hesaplarım var bakın kontrol edin, yetim çocuklarla çalıştım falan bunlarda mı yalanmış?

O kadar çok var ki benim bildiğim böyle hikayeler mune. Komşusundan alan, kardeşinden alan, para verip alan. Beni bile istemişler düşün. Hiç biri mutlu sonla bitmedi.
Aynen öyle, anneanne babaanne vb kişilerin al sen bak demesiyle olmuyor bu işler, bir gün çocuğun dayısı amcası çıkıp o bizim çocuğumuz siz bizim çocuğumuzu nasıl alıkoyarsınız dese bittiniz, kanunen suçlu duruma düşüyorsunuz, bebeği çok istemiştim ama kurumda çalışan arkadaşım konunun yasal boyutlarını, beni düşüreceği durumu öyle bir anlattı ki, hatta sağ olsun çok açıksözlüdür bana direkt sen saf mısın hülyalara dalmışsın kızımın kardeşi olur hayali kuruyorsun adam seni mahkemelerde süründürünce uyanırsın dedi, söylediklerinde haklı da çıktı çünkü üstünden çok geçti net hatırlamıyorum ama bebeği bir aileye vermiş birkaç yıl sonrada ben evlendim verin çocuğumu demiş.

Siteden bir arkadaşımızda ölen komşusunun çocuklarına baktı yıllarca, ölen kadının eşi vaktiyle terk edip Almanya'ya mı bir yere gidiyor, kadın ölüyor adam çocuklarını yıllarca arayıp sormuyor, seneler sonra adam ortaya çıktı onlar benim çocuklarım dedi, keşke bu konuyu okusa da anlatsa hikayesini, çocuklar için de kendisi için de o kadar zor olmuştu ki ayrılmak.

X