Terk edilmiş bir bebeği yurttan evlatlık aldık diye kayınvalidem bize küstü

Tamamdır🌹 haklısınız. Bu arada rahim ağzı kanseriydim atlattım. Çocuğum olmayacak. O yüzden anneliği böylesi yaşayacağım. Yorumunuz için teşekkür ederim
ya ne harika bir insansiniz

eşiniz de öyle

Rabbim korusun sizleri ve o bebeği

O bebek sizi seçti size geldi

Duygulandim konuyu okurken

Aynen öyle, anneanne babaanne vb kişilerin al sen bak demesiyle olmuyor bu işler, bir gün çocuğun dayısı amcası çıkıp o bizim çocuğumuz siz bizim çocuğumuzu nasıl alıkoyarsınız dese bittiniz, kanunen suçlu duruma düşüyorsunuz, bebeği çok istemiştim ama kurumda çalışan arkadaşım konunun yasal boyutlarını, beni düşüreceği durumu öyle bir anlattı ki, hatta sağ olsun çok açıksözlüdür bana direkt sen saf mısın hülyalara dalmışsın kızımın kardeşi olur hayali kuruyorsun adam seni mahkemelerde süründürünce uyanırsın dedi, söylediklerinde haklı da çıktı çünkü üstünden çok geçti net hatırlamıyorum ama bebeği bir aileye vermiş birkaç yıl sonrada ben evlendim verin çocuğumu demiş.

Siteden bir arkadaşımızda ölen komşusunun çocuklarına baktı yıllarca, ölen kadının eşi vaktiyle terk edip Almanya'ya mı bir yere gidiyor, kadın ölüyor adam çocuklarını yıllarca arayıp sormuyor, seneler sonra adam ortaya çıktı onlar benim çocuklarım dedi, keşke bu konuyu okusa da anlatsa hikayesini, çocuklar için de kendisi için de o kadar zor olmuştu ki ayrılmak.
Ah evet hatırlıyorum o üyeyi de konularını da. Akıl işi değil işte bu şekilde yasa dışı yollarla çocuk almak. Nüfusa geçirdiyse zaten suç işlemiş olur. Diğer türlüsü büyük risk. İki ucu çoklu değnek.

Yine umarım biri bizimle dalga geçip eğleniyordur.

O kadar çok var ki benim bildiğim böyle hikayeler mune. Komşusundan alan, kardeşinden alan, para verip alan. Beni bile istemişler düşün. Hiç biri mutlu sonla bitmedi.
Benim bildiğim bir hikayede bitti kudra. Çocuk isteyen olmayan bir akrabamız, tesadüf onuncu çocuğuna hamile düşürmek isteyen bir kadınla karşılaşmış. Doğumdan sonra almaya karar vermişler. Doksan yılı fln sanıyorum ben ufaktım. Hayal meyal o dönem konuşanları biliyorum. Hamile fotoğrafları bile çektirdiler çocuk için yastık fln koyup. Anne doğumdan sonra verdi, evde doğurdum dedi. Nüfusuna aldılar. Çocuk şu an doktor oldu. Kan grubu tutmayınca kendi anlamış, sorunca da anlatmışlar. Ben görmek istemiyorum annem babam sizsiziniz dedi. O günden beri de bir daha konusunu açmamış. Çok düşkün annesine babasına. Güzel bir delikanlı merhametli bir doktor oldu

Konu sahibi de sizin yazdiginiz sekilde almis bebegi anladigim kadariyla ama mahkemeye gidip velayet aldik demis. O sekilde mahkemeye basvurup velayet alinabilir mi?
Hayır bildiğim kadarıyla alınamıyor, avukat arkadaşlar daha iyi bilir bu konuyu ama Ç.E. Kurumunda çalışan arkadaşım böyle bir ihtimal olsa bana söylerdi, ki o mahkeme kararını çıkarsanız bile çocuğun akrabalarının bozdurma hakkı var, vaktiyle kurumdan evlat edinilmiş çocukların dahi yıllar sonra anne veya babası ya da yakın akrabası tarafından mahkeme açılıp geri alındığını biliyorum.

Sizin çocuğunuz mu olmuyordu neden böyle bişi yaptınız? Bugün çocuktan vazgeçmişler de yarın bir gün kapınıza dayanmayacakları kesin mi? Bir de insan kendi çocuğu olabilecekken neden evlat edinme hayali kurar onu da anlayamadım. İşte toplum böyle bişi maalesef her ne kadar kendi kararlarımızı versek de çevre sürekli konuşur ve sorgular.
bu söylediklerinize inanamıyorum okadar güzel bir şey yapmışki bence çok sevap Allah o yavruyla çok güzel bir ömür versin

Hayır bildiğim kadarıyla alınamıyor, avukat arkadaşlar daha iyi bilir bu konuyu ama Ç.E. Kurumunda çalışan arkadaşım böyle bir ihtimal olsa bana söylerdi, ki o mahkeme kararını çıkarsanız bile çocuğun akrabalarının bozdurma hakkı var, vaktiyle kurumdan evlat edinilmiş çocukların dahi yıllar sonra anne veya babası ya da yakın akrabası tarafından mahkeme açılıp geri alındığını biliyorum.
Tesekkürler mune konu büyük ihtimalle fake o zaman. 90lı yillar da bu konuyu ele alan bir dizi dizi vardi 30 yas üzeri olanlar hatirlar "ayri dünyalar" diye Kaan Girginle. Kizlarini yetimhaneden evlat ediniyorlar, bebek büyüyüp belli bir yasa gelince gercek ailesi tekrar almak istiyorlardi, dava aciyorlardi falan. Bu ihtimal bile insanin uykularini kacirir😔

Benim bildiğim bir hikayede bitti kudra. Çocuk isteyen olmayan bir akrabamız, tesadüf onuncu çocuğuna hamile düşürmek isteyen bir kadınla karşılaşmış. Doğumdan sonra almaya karar vermişler. Doksan yılı fln sanıyorum ben ufaktım. Hayal meyal o dönem konuşanları biliyorum. Hamile fotoğrafları bile çektirdiler çocuk için yastık fln koyup. Anne doğumdan sonra verdi, evde doğurdum dedi. Nüfusuna aldılar. Çocuk şu an doktor oldu. Kan grubu tutmayınca kendi anlamış, sorunca da anlatmışlar. Ben görmek istemiyorum annem babam sizsiziniz dedi. O günden beri de bir daha konusunu açmamış. Çok düşkün annesine babasına. Güzel bir delikanlı merhametli bir doktor oldu
Sizin aileniz de düzgünmüş. Çocuk o yaşa gelene kadar dedikoduyla laf sokmayla o çocuğa duyuran bir densiz çıkardı normalde.

Sizin aileniz de düzgünmüş. Çocuk o yaşa gelene kadar dedikoduyla laf sokmayla o çocuğa duyuran bir densiz çıkardı normalde.
Küçükken bildiğimiz halde kavgalarda bile söylemedik. Aramızda beş altı yaş vardı gerçi de. Söyleyemezdik ama. Annemler o konuda sağlam gözdağı vermişti hepimize 😂😂

Tesekkürler mune konu büyük ihtimalle fake o zaman. 90lı yillar da bu konuyu ele alan bir dizi dizi vardi 30 yas üzeri olanlar hatirlar "ayri dünyalar" diye Kaan Girginle. Kizlarini yetimhaneden evlat ediniyorlar, bebek büyüyüp belli bir yasa gelince gercek ailesi tekrar almak istiyorlardi, dava aciyorlardi falan. Bu ihtimal bile insanin uykularini kacirir😔
Rica ederim, Ç. E. Kurumundan hemen gidip bir çocuk alarak evinize geri dönemiyorsunuz uzun ve meşakkatli bir yol maalesef, ayrıca kuruma başvursanız da size sıra gelse dahi çocuğu pat diye size vermiyorlar, önce 1 yıl galiba koruyucu aile statüsünde oluyorsunuz sonra üstünüze düşen tüm işlemleri tamamlayıp velayet davası açıyorsunuz, dava hemen sonuçlanmıyor vs vs, ayrıca diyelim ki her şey tamam çocuğun annesi ya da babası ben vazgeçtim çocuğu istiyorum dediğinde kanun onlardan yana, zira yasalar çocuğun biyolojik anne veya babasıyla yaşama hakkını destekliyor.

Ben birebir şahit olmadım ama çok haber okudum bununla alakalı, bebekken kurumdan alınıp 6-7 yaşına kadar bakılan sonra anne veya babasının ben geri istiyorum demesiyle öz ailesine teslim edilen çocuklar var.

Kimin içi yanmaz ki böyle bir durumda, ben evlat deyip bağrıma bastığım çocuğun geri alınmasına dayanamam, kimse dayanamaz, evet düşününce bir bebeciğe yuva olmak sevgiyle büyümesi çok güzel bir şey ama onun sizden koparılma riski yüzünden acı verici de aynı zamanda.

Kurum dışından da evlat edinilebiliyor. Detaylarını avukat arkadaşlar daha iyi açıklar ama çocuğun vasisi ve evlat edinecek aile mahkemeye gidiyor. Karşılıklı Rıza olduğu İçin kabul ediliyor.

Rica ederim, Ç. E. Kurumundan hemen gidip bir çocuk alarak evinize geri dönemiyorsunuz uzun ve meşakkatli bir yol maalesef, ayrıca kuruma başvursanız da size sıra gelse dahi çocuğu pat diye size vermiyorlar, önce 1 yıl galiba koruyucu aile statüsünde oluyorsunuz sonra üstünüze düşen tüm işlemleri tamamlayıp velayet davası açıyorsunuz, dava hemen sonuçlanmıyor vs vs, ayrıca diyelim ki her şey tamam çocuğun annesi ya da babası ben vazgeçtim çocuğu istiyorum dediğinde kanun onlardan yana, zira yasalar çocuğun biyolojik anne veya babasıyla yaşama hakkını destekliyor.

Ben birebir şahit olmadım ama çok haber okudum bununla alakalı, bebekken kurumdan alınıp 6-7 yaşına kadar bakılan sonra anne veya babasının ben geri istiyorum demesiyle öz ailesine teslim edilen çocuklar var.

Kimin içi yanmaz ki böyle bir durumda, ben evlat deyip bağrıma bastığım çocuğun geri alınmasına dayanamam, kimse dayanamaz, evet düşününce bir bebeciğe yuva olmak sevgiyle büyümesi çok güzel bir şey ama onun sizden koparılma riski yüzünden acı verici de aynı zamanda.
Ben bu kadar mesakatli oldugunu bilmiyordum, hatta yillarca cocugu olmayan ciftler icin neden evlat edinmiyorlar acaba diye düsünürdüm hep. O sekilde hep kaybetme korkusuyla yasamak oluyor, yillarca kendi cocugum gibi sevcem sonra öz anne babasi alcak.. Cok aci bir sey gercekten. Belki cocuk sizin üzerinize gectikten sonra öz anne baba istedigi gibi bilgi alamiyor olabilir, soyisim, adres gibi, alabiliyorsa da kan bagi her seyden önce oluyor o zaman. Ilerde ben de planliyordum ama artik bir kere daha düsünürüm.

Kurum dışından da evlat edinilebiliyor. Detaylarını avukat arkadaşlar daha iyi açıklar ama çocuğun vasisi ve evlat edinecek aile mahkemeye gidiyor. Karşılıklı Rıza olduğu İçin kabul ediliyor.
Ben detaylara hakim değilim lakin yaşınız kaç yıllık evli olduğunuz vs soruluyordur bence, bilemiyorum bilmeden de fikir beyan etmek istemiyorum ama sanki benim yaşadığım gibi bir durum var ortada, sözle bakar mısın denip verilmiş de olabilir, umarım bebek büyüdüğünde birileri çıkıp verin çocuğumuzu demez.

Küçükken bildiğimiz halde kavgalarda bile söylemedik. Aramızda beş altı yaş vardı gerçi de. Söyleyemezdik ama. Annemler o konuda sağlam gözdağı vermişti hepimize 😂😂
Benim bildiğim benzer bir hikaye çocuğun öz kardeşinin “annem babam seni istememiş x amcalara atmışlar” demesiyle sonuçlandı mesela. Şu an 30 küsur yaşında hala psikolojik tedavi görüyor adam.

X