- 14 Aralık 2021
- 3.528
- 14.378
- Konu Sahibi denizliligenc1995
Milletimiz yani biz söz konusu vatan millet din iman çoluk çocuksa kanma kandırma potansiyeline sahipBu konuda o kadar temkin gerekmiyor çünkü gerçek bir zarara uğratılma riskiniz yok.
Şöyle anlatayım; reelde hastane önünde elinde birkaç hastane evrakı ile önümde "Çocuğum hasta, şu lazım" diye ağlayan birine oracıkta inanmam. Bakarsan dramatik hikaye check, tiyatrosu check, elinde kağıt kanıt(!) ihtiyacı check... Kalbime geçtiyse ve vaktim varsa bizzat giderim hastaneye sorarım ederim, eşimi ararım.
Bu konuda, okuyucuları gerçek bir zarara uğratacak ne var? (Ponçikilotta duygularımızın iki üç dakika bükülmesi dışında)
Bu konu bakarsanız bir kazanç dahi; bilgisi olmayan insanlar, evlat edinme üzerine bilgili ve daha tecrübeli insanlardan bilgiler kaptı.
Konunun olası tek gerçek zararı, bu hikaye ile etkilenip üyeyi hiç izlemeye almadan, direkt özelden dostluk geliştirecek ve ailelerini açacaklar olabilir ki; bunu yapanlar zaten reelde de biraz kelebektirler muhtemelen. Onun harici gardların düşmesi anlaşılır. Konuları genelde o konuda daha bilgili/tecrübeli olanlar yakalıyor. Bir kısmımız zaten hikaye okur gibi okuyoruz, günlük modumuz dahi değiştiriyor bir konuya yaklaşımımızı. Tek bir konudan, "Nasıl da atladım üzerine" diyerek tümevarıp toplum eleştirisine bence hiç gerek yok.
Burada siyaset ve din yasak olduğu için emsal pek konu yok ama
Daha dün hamileyim çocuğum buger için ağladı babası bizi bırakıp annesine gitti diye yardımlar yapıldı
Bende bu konularda hassasiyet gösterebiliyorum
Burda toplum eleştirisi yapmakta bir sakınca yok sanırım