Terk edilmiş bir bebeği yurttan evlatlık aldık diye kayınvalidem bize küstü

neden böyle bir şey yapmak istiyorsunuz? diyelim ki yalan beyanla çocuğu nufusuna almış bu aile ama onları durumun detaylarını bilmeden suçlamak doğru olur mu? belki çocuğun 10 kardeşi daha var. belki sersefil bir ailenin istemeyen çocuğu. biyolojik aile bu insanlara güvenmiş, içlerine sindirmiş belki güle oynaya belki kahrolarak, neyse ne, sonuçta çocuğu vermişler. bu durum sadece olaya dahil olanları ilgilendirmez mi? konu sahibi böyle anlatsa şikayet edilir diye yurt murt sallamış olamaz mı? bu olay gerçekse şimdi ne olacak? olacakların sonuçlarında payınız olması sizi rahatsız etmeyecek mi? biyolojik ailesine geri dönse ya da devlet korumasına alınsa daha iyi bir hayat mı sunulacak çocuğa? bu aileden daha iyi bir aile bulacağının garantisi var mı? bilemiyorum ben. siz ne düşünüyorsunuz?
Belki bahsettiginiz sersefillik konu sahibinin hayatinda var. Belki sabıkalılar, belki çocuğu dilendirecekler, belki satacaklar ...

Herkese merhabalar ben devlette öğretmenim ve eşim de esnaf. Maddi olarak iyiyiz elhamdulillah. Biz evlenmeden önce hep koruyucu aile olma hayali kurduk. Hiç kendi çocuğumuzun hayalini kurmadık. Çalıştığım köyde bir bebek doğdu. Babası ölmüştü. Annesi doğumda öldü. Ben ve eşim bebeğin anneanne babaannesi 70 yaşındalar ve bakamayacaklar için hiç düşünmeden bakmaya karar verdik. Mahkemeye gittik ve evlatlık edindik. Tabi ki akrabalarıyla görüşecek ama eşimin ailesi biz öz torun istiyoruz diyip konuşmuyorlar. Bir görseniz bebek o kadar tatlı kiii. Hergün kokluyorum öpüyorum. Cennetten gelen bir melek gibi. Rabbimin bana hediyesi olarak geldi sanki. Ben anaokulu öğretmeniyim ve çocuk eğitimi aldım. Kendi annem babam yardıma geldi ben çalışıyorum. İşte bile fırsat buldukça görüntülü arıyorum o kadar tatlı kiii. Ben nasıl ikna edeceğim onları. Rabbim bu meleği bize hediye etti. Akrabaları kabul etmedi. Atanınca evlenince hayatımda bu kadar mutlu olmamıştım. Bir tombiş yanakları var. Kayınvalidemi arıyorum resim atıyorum küstü. Kayınpederim mutlu ama kayınvalidem inat etti. Lütfen bana fikir verin. 🥲 şunu bilin ki kayınvalidem önemli ama onunla akrabaysam bu bebek benim can parçam oldu. Onu bırakmayacağım. Eşimle her gün onunla sarılıp uyuyoruz. Adı umut. Oğlumla yakında tatile gideceğiz inşaAllah. Kayınvalidemi de çağırdık gelin dedik. Ben başkasının bebeğiyle gitmem dedi. Gerçekten çok kötüyüm. Bir insan merhametsiz nasıl olur. Ben nasıl ikna edeceğim
Ay benı mahvettin ya 😭😭😭😭😭😭 nasıl guzel insanlarsınız

X