tercih konusun da bana yardım edin

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
merhaba... adalet ve sosyal hizmet arasında kaldım üniverste tercihimi yapacağım c.tesi günü ama hala karar veremedim...bana fikir verebilirmisiniz? sosyal hizmet ve adalet çalışma olanakları nasıl??

Hiç bir fikrim yok ama sadece sosyal hizmetlerin önünün açık olduğunu duydum.

adaleti hiç düşünmezdim. önlisans sosyal hizmetlerdense muhasebe ve vergi uygulamalarını tercih ederdim.

Sosyal hizmetler bölümü
Dgs ile 4 yıllığa tamamlayıp pek çok alanda çalışma imkanı bulabilirsin, iki yıllıkla atama olmuyor ama 4 yıllığının önü açık.

:rolleyes::rolleyes::rolleyes: can evinden vurmuşum...

o zaman sosyal hizmetler ama önlisans değil. lisans. önlisansın atanma şansı az. ha bu arada kpss ile atanmak istiyorsan tabi...

sosyal hizmet okursam lisans okucam 2 yıllık değil...fakat mesela nerelerde ne iş yapabilirim 4 yıllık sosyal hizmet okursam??

Adalet okudum.Benim üniversiteye girdiğim zaman 2011 de önü çok açıktı,çok alım yapılıyordu kimsenin de bölüm hakkında bir bilgisi yoktu ama şimdi 2 kişiden 1 i adalet okuyor diyebilirim.Torpilin en fazla olduğu bölümlerden biri kesinlikle. Kpss puanı da uçtu.Sosyal hizmetleri seçin derim.

sosyal hizmet okursam lisans okucam 2 yıllık değil...fakat mesela nerelerde ne iş yapabilirim 4 yıllık sosyal hizmet okursam??
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşların çeşitli birimlerinde, kamu ve özel sektöre ait huzurevlerinde, özürlü bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, engellilere yönelik özel eğitim kuruluşlarında, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında, yerel yönetimlerin sosyal yardım ve hizmet birimlerinde çalışabilirler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşların çeşitli birimlerinde, kamu ve özel sektöre ait huzurevlerinde, özürlü bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, engellilere yönelik özel eğitim kuruluşlarında, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında, yerel yönetimlerin sosyal yardım ve hizmet birimlerinde çalışabilirler.

internetten araştırdım bazıları hasta bakıcıolup çıkıyosun yazmış bu bölüm için...mesela bakım evlerindeki görevim ne olacak..hasta bakıcılık için boşu boşuna 4 yıl okumak istemem hayattta

Adalet okudum.Benim üniversiteye girdiğim zaman 2011 de önü çok açıktı,çok alım yapılıyordu kimsenin de bölüm hakkında bir bilgisi yoktu ama şimdi 2 kişiden 1 i adalet okuyor diyebilirim.Torpilin en fazla olduğu bölümlerden biri kesinlikle. Kpss puanı da uçtu.Sosyal hizmetleri seçin derim.

şuan dada sosyal hizmetin önü açık ama belki de 4 sene sonraya ben mezun olduğumda sosyal hizmette aynı durumda olacak...şu sıralar tercihlrde yığılma var çünkü :S belki bunun da puanı uçar...ki kesin uçar

X