Terapi icin normal mi bu fiyat?

Müze kart yorumunuza katılmıyorum. Zaten yabancılar ülkede her şeyimizi yağmalıyolar bir de müzelerimizi mi bedavaya gezsinler. Yurt dışında bir müzeye giriş ücreti en az 20-30 Euro. Türkiyede bir haftalık yabancı müze kartı yine de bedava bence

Tencere dibin kara, seninki benden kara olmus sizin hesap. Hem yeter yagmaladiklari diyorsunuz, ki yagmanin her turlusune karsiyim, hem oh olsun muzekarta diyorsunuz.

Sirf dil bilmedigi icin, geldigi ulkeye yabanci oldugu icin taksicilerin yagmasina ugrayan turistlere ne dersiniz? Ayni yemege farkli hesap istenmesine? E tabi biri milli, türk mide, digeri gavur. Elbette fark olacak.

Resmen bir seyden haberleri yok, tokatlayalim avelleri kafasi bu.

Eskiden insanların komşulukları vardı...Kadınlar genelde evde oldukları için sürekli iletişim halindelerdi....Ekmek yapılırdı komşular yardıma gelirdi, bütün gün hem ekmek yapılır hem sohbet, çaylar içilir, ekmeğin yanısıra yapılan gözlemeler ara verince yenilirdi hep beraber...Sonra kışa hazırlıklar vs....Komşun çat kapı gelir otururdu, karşılıklı dertleşilir dertlere çare bulunurdu...Uzun süre aynı mahallede oturulur boylece etrafındaki insanlar seni gençliğinden, cocukluğundan beri tanıdıkları için seni iyi tanırlardı, dertleri mutlulukları paylaşmak cok daha kolaydı....Kimsenin 1 ev daha alayım, su marka telefonun ust modelini alayım, sitede oturayım vs derdi yoktu....Yarış yoktu...Herkes kendi evinde oldugu kadarıyla yaşardı...

Dolayısıyla etrafında seni yakınen tanıyan, iletişim kurabildiğin insanlar bu kadar cokken psikologa ihtiyaç bike yoktu...

Şimdi daha iyi eve daha iyi siteye vs tasındıkca, apartmandakiler birbirlerini tanımıyorlar..Yan komşunu kesseler haberin olmaz

Şimdi ise insanlar yalnız hem de çok...Dert anlatmak özel bi durum haline geldi, eskiden sohbet arasında derman bulunurdu veya en azından gönül ferahlardı..Kimse kimsenin derdiyle ilgilenmek istemiyor...Taşlayacaksınız beni ama psikolog değil bunun çözümü bence

Bu yoruma nutkum tutuldu. Psikolog care degil demissiniz, ne yapalim? Tasi taragi toplayip tas devrine mi donelim?

Tacize, tecavuze ugramis bir cocugu nasil tedavi edelim? Komsu komsu gezdirelim mi? Ya da fazla tuketimden demissiniz, aclikla terbiye mi edelim?

Universiteleri de fazlalik olarak degerlendiriyor musunuz? Hepsini kapatip “hayat universitesi”’ne mi donsek?

600 TL ye tüm müzelere giriş imkanı çok iyi bence de. Zaten Turizm dışında bir gelirimiz yok , kendi vatandaşına sunduğu sosyal hizmetle yabancıya sunulan bir olmamalı . Zaten Antalya'daki oteller cep yakıyor ortalama bir Türk ailenin gidemeyecegi fiyatlar kendi ülkemiz başkalarının eğlence merkezi oldu biz uzaktan bakıyoruz

Ekonomik olarak dipteyiz, diyecej bir sey yok ancak bu turistin insiyatifinde gelisen bir sey degil.

Turist ulkeye giris yaptigi zaman hali hazirda zaten doviz birakiyor. Bizim derdimiz sana 30, ona 10 mantigi. Ki bu bir turisti kacirtmaya yeter. Kimse kaziklandigi yere bir daha gelmez. Bu durumda bindigi dali kesen kendimiz oluyoruz.

Ama online. Yakın zamanda ben fiyat aldım seansı 250 lira dedi yüzyüze görüşme icin. Hadi bir başkası 300 istesin,diğeri 350 desin ama ama bu fiyat online bir görüşme için çok uçuk. Çok ünlü,alanında ilk akla gelen isimlerden değilse online görüsme için çok pahalı.
250 lira nerede dedı acaba istanbul mu?

Size 70 para birimi bize 500 600 para birimi... peh...
Keşke bizim de böyle sesimiz cıksa milletçe.....
ben türkiyeye 70 80 para birimi vermeye razıyım yeterki baska ülkede olayım ne güzel hayat yav........

Ulan hayat............
gercekten ne guzel hayat. 70 birim versem gıkım cıkmaz:)

600 TL ye tüm müzelere giriş imkanı çok iyi bence de. Zaten Turizm dışında bir gelirimiz yok , kendi vatandaşına sunduğu sosyal hizmetle yabancıya sunulan bir olmamalı . Zaten Antalya'daki oteller cep yakıyor ortalama bir Türk ailenin gidemeyecegi fiyatlar kendi ülkemiz başkalarının eğlence merkezi oldu biz uzaktan bakıyoruz
Kendi ülkemizdeki sosyal imkanlara ve otellerde gönlümüzce kullanacak ekonomik gücümüz neden yok diye sorgulamak yerine Turistlerin parası değerli iki katı fiyat çekelim kafasına girmek çok doğru bir davranış değil. Hadi müzeler devletin; kendi vatandaşına ayrıcalık tanıması bana doğru gelmesede bir nebze anlaşılabilir bulabilirim ama diğer mal ve hizmet ve alımı için bunu yapmak ne ahlaka sığıyor ne bizim dini anlayışımıza. Sandığınız gibi yabancılara çok yüksek fiyatlara satılmıyorda o oteller. Zira kaliteli ve zengin avrupalı turist Türkiyedeki bir kaç sayılı işletme harici gelmiyor. Bize gelen fakir turist. Onlarda aşağı yukarı bizle aynı fiyata alıp kazıklanmamak için herşey dahil otelden burnunu çıkarmıyor, herşey dahil hizmetin dibini sıyırıp parasının karşılığını alıyor.. Artık büyük cruze gemileri bile gelmiyor ülkeye. Zengin Avrupalılar aptal yerine konmadıkları Yunanistan , İtalya ve İspanya gibi ülkeleri tercih ediyorlar. Belki bizim ülkemizden daha fazla para ödüyorlar oralarda o hizmete ama kendisine ayrı, oranın yerlisine ayrı hesap çıkarılmadığını biliyor. Salak yerine konmak istemiyor anlayacağınız. Zaten bu saydığım ülkelerin en alt seviyede olan Yunanistan' da bile alım gücü bizden fersah fersah önde olduğu ve kendi geliri ile o hizmete ulaşabildiği için turistin yediği , içtiği ve gezdiğide kimsenin gözüne batıp, bi gidemiyorsak bizim ülkemizde bunlardan yararlanan turistleride kazıklayalım kafasına girmiyor kimse.

Son düzenleme:
Ortalama 300- 400 TL civarıdır. Online olanlar daha uygun olur. Online psikolog siteleri var onları deneseniz? Bence de yurt dışında yaşıyorum dediğiniz için o fiyatı söylemiş. O kadar para vermezdim. Haftada ortalama 1 seans almanız lazım, ayda 4000 TL eder. Yurt dışında olduğunuzu söylemeyin derim.
300-400 pek duymadım ıstanbulda. Genelde 500-600 arası

Ben miyopum ve lazer ameliyati olmayi dusunuyorum. Bundan bir kac hafta once istanbuldaki 2 dunyagoz subesine gittim. Hemen fiyati euro bazinda cikardilar. Hatta etiler subesi pasaportumu falan aldi, sisteme girdi?! Ne alaka diyince de prosedür.

Beni asil sok eden, adamlar gercekten ticarete dokmusler. Bana bir brosur gonderdiler akillara zarar. Ameliyat olursam indirimli bogaz turu duzenleyen bir vapurla tur yapabilecekmisim. Gorusmeden sonra bir de indirimli göz kapagi kaldirma reklami geldi. Trajikomik.

Dusunsenize bir kadin gögüs kanseri oluyor, ameliyat edip kurtariyorlaf sonrasinda da indirimli karin germe teklif ediyorlar. Kasap et derdinde, koyun can.

Doktorlarin ikisi de alanlarinda uzman proflar ama boylesine lakayit bir isletmede ne isleri var anlayamiyorum. Durus paradan once gelmeli.
İyi de sağlık zaten bir sektör. Türkiyede değil dünyanın birçok yerinde. Neden şaşırdığınızı anlamadım. Karın germe teklifinden ziyade paran yoksa ameliyata olamıyorsun mesela.Burası yurtdısındakı gibi değil maalesef. Paran varsa range rover paran yoksa game over maalesef boyle. Duruşla birşeyleri elde elemiyorsunuz para ile edebiliyorsunuz. Maslesef:KK43:

Şu çifte standartı Almanya yapsa adamların ne ahlaksızlığı kalır ne de Türk düşmanlığı. Zaten bizdeki bu kafalar yüzünden bizi hiçbir zaman Avrupa Birliğine falan almayacaklar.
aynı sekilde düşünmüyorum. Sağlıkta bir sektör. Biraz gerçekçi olmak gerekiyor. Başka ülkelerde de bu şekilde.Biz avrupa ülkeleri gibi sosyal devlet değiliz. Mesela Hollanda da özel okul özel hastane diye birşey yok ama bizde var.Bizim nufusumuz o ülkelerle bir değil ki. Daha iyi hizmet almak istiyorsan biraz para ödeyeceksin. Yapacak birşey yok. Doğru veya yanlışlığını tartışmıyorum yanlış anlaşılmasın.

İyi de sağlık zaten bir sektör. Türkiyede değil dünyanın birçok yerinde. Neden şaşırdığınızı anlamadım. Karın germe teklifinden ziyade paran yoksa ameliyata olamıyorsun mesela.Burası yurtdısındakı gibi değil maalesef. Paran varsa range rover paran yoksa game over maalesef boyle. Duruşla birşeyleri elde elemiyorsunuz para ile edebiliyorsunuz. Maslesef:KK43:

Ben göz gibi hayati organimdan ameliyat oluyorum, kör olur muyum, komplikasyon yasar miyim diye dusunurken adam cikip bogaz turu, kahvaltili, sana ucuza diyor.

Ameliyat olmus insanin her seyi tam bogaz turu mu eksik?

Saglik sektör olabilir, ama ciddiyet ister. Bir alana bir bedava pazarda olur, doktorda olmaz.

Ben göz gibi hayati organimdan ameliyat oluyorum, kör olur muyum, komplikasyon yasar miyim diye dusunurken adam cikip bogaz turu, kahvaltili, sana ucuza diyor.

Saglik sektör olabilir, ama ciddiyet ister. Bir alana bir bedava pazarda olur, doktorda olmaz.
E benimde çikolata kistim var doktor 80.000 TL dedı ameliyat için.Devlet ameliyat yapmıyor su an. Paran varsa olursun paran yoksa oturuyorsun. Yurtdışından sağlık turları yapılıyor. Dişlerini yaptıranlar saç ektirenler..Bu şekilde presedür uygulanıyor. Danıştığınız yer sağlık turizmi yapıyordur. Ondan.Artık ciddiyetten cok herkes para odaklı.

anladım benim de sorduklarım hep 600-700 civarında. Sizin sorduklarınız muhit olarak nerede? sanırım değişiyor çünkü
Muhakkak degisir.
Ben özel hastaneden y böyle fiyat aldım birkaç ay önce,evime yakın bir özel hastane bu bahsettigim,avrupa yakasinda.
Belki özel muayenehanesine olsa daha yüksek olurdu fiyatlar bilemedim.
Bölgeye göre değişir İstanbulda böyle de bir durum var maalesef, semte göre kirasi vs yükseldiği için fiyatlarda etkileniyor.

Muhakkak degisir.
Ben özel hastaneden y böyle fiyat aldım birkaç ay önce,evime yakın bir özel hastane bu bahsettigim,avrupa yakasinda.
Belki özel muayenehanesine olsa daha yüksek olurdu fiyatlar bilemedim.
Bölgeye göre değişir İstanbulda böyle de bir durum var maalesef, semte göre kirasi vs yükseldiği için fiyatlarda etkileniyor.
Anladım bilginiz için cok tesekkür ederım):

Sağlık turizmi diye birşey türedi. Ona denk gelmişsinizdir.
Acenteler hastanelerle,doktorlarla anlaşıp sana hasta getirelim,bizde gezdirelim paramıza bakalım diyor,bakın sizi de hemen turistik tarafa yönlendirmişler. Gayet anlaşmalılar muhtemelen bir acente ile.
Bu trende uyum sağlayan bir kurum yada kişi denk gelmiştir.
Benim bir akrabamda ingiltereden geldi bir tedavi için İstanbul'a yakın zamanda. Daha uyguna geliyor sterlini baz alınca ödeyeceği tutar.
Özel hastaneye gidin mesela yatan hastaların yarısı yabancı. Doğumumda da denk geldim,eşimin rahatsızliğında da, talep olduğu için bunu da dibine kadar degerlendiriyorlar benim anladığım. Gelmisken hem saglık,hem turizm kafası belkide bilemedim ama gerçekten cok talep vardi özellikle arap ülkelerinden.

aynı sekilde düşünmüyorum. Sağlıkta bir sektör. Biraz gerçekçi olmak gerekiyor. Başka ülkelerde de bu şekilde.Biz avrupa ülkeleri gibi sosyal devlet değiliz. Mesela Hollanda da özel okul özel hastane diye birşey yok ama bizde var.Bizim nufusumuz o ülkelerle bir değil ki. Daha iyi hizmet almak istiyorsan biraz para ödeyeceksin. Yapacak birşey yok. Doğru veya yanlışlığını tartışmıyorum yanlış anlaşılmasın.
Sektör olduğunu kabul ediyorum. Hatta özel işletme olup kar amacıda güdebilir bunada lafım yok .Ben para almasınsa demiyorum ama verilen hizmetin ederi bellidir. Sana ayrı ona ayrı hesap çıkarmak hem ticari ahlaka sığan bir durum değil; hemde bizim ülke itibarımızı yerlere çeken bir durum. Yani özel hastane sana 5000 TL ye yaptığı estetik amaliyatı yabancı ya da gurbetçi gelince 500 euro fiyat çekemez. Hiçbir gelişmiş ülkede böyle bir sistem yok. Bunu bir Avrupa ülkesinde yapsanız, en basitinden ırkçılıkla suçlanır ve çok ağır yaptırımlarla karşılaşırsınız. Bi ülke olarak artık birşeyler başarmak istiyorsak bu kafadan çıkmalı, turistin aldığı hizmete hasetlenip, kazıklama derdine düşeceğimize bizim ülkemizin vatandaşlarının bu hizmetleri alım gücü neden yok, bizim paramız neden bu kadar değersiz onu sorgulamalı ve bunları çözmenin peşine düşmeliyiz. Düşünsenize Avrupadasınız ve kahve istediniz size kahve 2 euro dediler aldınız, sonra oradan biri geldi aynı kahveyi1 euroya aldı kendinizi nasıl hissedersiniz. Verilen hizmet aynı. Bu olayı Kemal Sunal gurbetçi filmlerinde yabancıların kötülüğünü vurgulayıp eleştirmek için yaparlardı.

X