Terapi icin normal mi bu fiyat?

yaptigi sey kesinlikle etik degil.
yurt disinda oldugunuzu soylemeyin kesinlikle doktir ankaradaysa ben istanbulda yasiyorum iyuzden online terapi istiyorum diyin .
turkiyedeki hastalardan euro ile mi odeme aliyormus ?!?
boyle sacma sapan dolandirci bir insandan kesinlikle yardim almayin .
ilk randevuyu alirken turkiyede farkli sehirde yasiyorum diyin .ve tl uzerinden odeme yapin.
bildigim kadariyla bu isler 1000 lira veya 800 900 civari sonucta terapist kendine istedigi fiyati belirlemekte ozgur .
ancak euro cok sacma olmus

Bende okumuştum bunu,okurkende demiştim bu kadar mükemmel,zorluk cekmeden,güllük gülistanlık ,insanüstü bir hayat yasamış biri danışanını nasıl anlayıp,empati kurabilir ki diye.
Herkesin hayatında iniş çıkışlar var muhakkak,bu hanımefendinin de olmuştur ama instagram fenomenlerine benziyor tarzı,en mutlu benim,en güzel aile benim,en güzel ev benim,en güzel ve başarılı çocuklari ben doğurdum vs vs uzar gider bu böyle. Ama arka planda ne yaşanıyor Allah bilir. İnsanız en nihayetinde hepimizin karanlık,mutsuz yanları var öyle yada böyle.
İnandırıcıktan,samimiyetten çok uzak.
Okurken ailesiyle özellikle babasıyla sorunlar yaşadığını hissettirmişti bana, sanki sorun olmadığına ikna etmek için çok güzelleme yapmış gibi. Bir de mesleğinle ilgili CV de ne alaka, hani röportaj filan olsa anlayayım biraz.

Bende okumuştum bunu,okurkende demiştim bu kadar mükemmel,zorluk cekmeden,güllük gülistanlık ,insanüstü bir hayat yasamış biri danışanını nasıl anlayıp,empati kurabilir ki diye.
Herkesin hayatında iniş çıkışlar var muhakkak,bu hanımefendinin de olmuştur ama instagram fenomenlerine benziyor tarzı,en mutlu benim,en güzel aile benim,en güzel ev benim,en güzel ve başarılı çocuklari ben doğurdum vs vs uzar gider bu böyle. Ama arka planda ne yaşanıyor Allah bilir. İnsanız en nihayetinde hepimizin karanlık,mutsuz yanları var öyle yada böyle.
İnandırıcıktan,samimiyetten çok uzak.
insanları bilinçaltında kodluyor bir de doğduğun ev kaderindir diyerek mesela.nice doğduğu yaşamın şartlarından kendi gayretleriyle bambaşka hayatlara geçenler gördüm.annesi akıl hastası babası olmayan tek kurul geliri olmayan çocuk çalışkanlığıyla doktor oldu kalp uzmanı oldu.benim öğrencimdi .köyden çıkıp kaymakam olanlar gördüm öğretmen olanlar gördüm.bir şekilde doğdukları ev kaderleri olmadı işte.

Merhaba, yakın zamanda terapi aldım seans ücreti 450 tl. Başka yerlerden de fiayat aldım, genelde aynı, fiyatla karşılaştım. Onlıne aldım ve baya memnun kaldım. Tanınmış olması ve olmamasına hiç takılmıyorum. Eğitimi ve çalıştığı alanlara baktım hep seçerken. Terapistim, çok tatlı ilgili ve hiç lafı uzatmadan oyalanmadan respit yapıp, sonuca gitmeyen odaklı, biri. Buradan isim yazmamın sakıncası, varöı, bilmiyorum yeniyim burda. İstetsrniz, özelden yazarım bir araştırırsınız. Şifalar olsun
Bana yazar mısınız özelden

insanları bilinçaltında kodluyor bir de doğduğun ev kaderindir diyerek mesela.nice doğduğu yaşamın şartlarından kendi gayretleriyle bambaşka hayatlara geçenler gördüm.annesi akıl hastası babası olmayan tek kurul geliri olmayan çocuk çalışkanlığıyla doktor oldu kalp uzmanı oldu.benim öğrencimdi .köyden çıkıp kaymakam olanlar gördüm öğretmen olanlar gördüm.bir şekilde doğdukları ev kaderleri olmadı işte.
Yani ben kitaplarından uyarlanan hicbir yapımı izleyemedim. Masumlar Apartmanı ilgimi çekmişti bir kac bölüm izledim fazlasına tahammül edemedim.
İnsana umut aşılayan bir yanı yok hiçbirinin,aksine karamsarlığa sürüklüyor. Zaten pandemi mahvetti psikolojimizi,birde üstüne tüm kanallarda bu karamsar diziler.
Adeta bu insanları daha fazla nasil gerip,delirtebiliriz projesi gibi hepsi.
İzlemiyorum hiçbirini.

Okurken ailesiyle özellikle babasıyla sorunlar yaşadığını hissettirmişti bana, sanki sorun olmadığına ikna etmek için çok güzelleme yapmış gibi. Bir de mesleğinle ilgili CV de ne alaka, hani röportaj filan olsa anlayayım biraz.
Ya zaten en basitinden baba epey otoriter yada sert,sinirli belkide, düşünsenize çocuklar aç yatıyor geç gelirse baba,oturup yemek yemiyorlar. Neymiş birlikte yenecekmiş.
Tamam bende ailemden böyle gördüm,yemek yenilecekse hepimiz birlikte oturur yeriz. Ama babam geç kalacaksa annem bizi aç oturtmazdı,kendi beklerdi belki babanla yerim diye ama bize yedirirdi.
Aynı düzen benim evimde de var. Ama mesela çocuklar maksimum 7ye kadar bekleyebilir,hadi eşim yoldadır 10-15 dakikaya geliyorum der yine beklenebilir ama yediririm yani saat geçince. Ben beklerim tek yemesin diye ama kendisi der açsanız sen ye,çocuklara yedir vs diye. Kendi insiyatifim,açlık durumuma göre beklerim yada beklemem. Ha masada otururum yanına yine de yemiş olsamda.
Eşim gelmedi diye çoluk cocuk aç bekletemem ben ki ,yazmış kadin aç uyudukları olmuş.
Zaten normal değil anlattıkları bence. Bana mutlu aile tablosundan daha farklı hisler yükledi.

:oha::oha::oha:şimdi gördüm yazını, aradım buldum da bu nedir arkadaş. Sanki Serra Noyan özgeçmişi (bir genç kızın gizli defterindeki mükemmel ve her zaman haklı kiz).
Yani bunu her meslek grubu yazabilir ama sen psikiyatrsin. Sana sevgi göstermeyen babaların-çocuğunu önemsemeyen ailelerin çocukları, çocukluğu kavga gurultuden komşuya rezil olmaktan utanarak geçmiş insanlar, evliliğinde - işinde mutlu olamayanlar, çocuk hasreti çeken , çocuğunu ona buna bırakmak zorunda kaldigi için vicdan yapan anneler geliyor
Kadın yazmış ki; "Çocukların büyümesinde sevgili annemin katkılarını inkâr edemem. Onun sayesinde başka kadınların elinde kalmadı çocuklar. Her akşam, iş çıkışı çocukları alır, öyle giderdik eve. Ne güzel günlerdi onlar!"
Şaka mı bu?
Okumayanlar için özet;
Çok şık, çok düzgün bir baba ile pek sevdiği fedakar,yavruları en kıymetlisi olan eşinin 3 çok güzel çocuğundan biri olan Gülseren sevgi şefkat ile sarmalanan,harika bir evde büyür. Annesi, kocası gelmeden hafif makyaj yapıp onu camda bekler,öyle bir harika aile.
Öyle müthiş ve durumu iyi bir ailedir ki geleni gideni,seveni asla eksik olmazdı, misafirlere en güzel ikramları çıkartırlardi. Küçük Gülseren kapısında lüks siyah arabaların olduğu,tüm bürokrat çocuklarının gittiği koleje yazıldı (ne sandın) . Notları o kadar iyi,derslerinde o kadar başarılıydı ki veli toplantılarına Elele beraber giden anne babasi toplantı sonrası duyduğu ovgulerden muhakkak dondurma, pasta alır,odullendirirdi. Böyle böyle küçük kız Ankara tıbbi kazandı, TRT'de spikerlik seçimine gidip ilk turda kazandı, spikerlikten iyi bir maaş alıp bir yandan da tıp okurken herkes onu taniyor ve takdir ediyordu. Derken okul bitti mutlu yuva kurdu,iki harika çocuk yaptı,annesi sayesinde çocukları başka kadının eline kalmadı, o da mutlu hayatını psikiyatr olarak sürdürdü.

Bu ne ya...kim böyle birinden terapi almak ister ki? Yılbaşında yapayalnızim,kimler boyle? Konusu açılmıştı ya geçen. Herkes yazmış nispet yapar gibi;" kocam uyuyakladi,çocuklar yan odada, ben de yalnızım". Ayni ona benzemis😅 milletin derdi ne, kadının derdi ne??

Ben kendim için terapist araştırırken beni gaza getiren bir arkadaşım vardı. (terapistinin ona söylediği bazı seyleri ben sinirliyken bana söylemişti ve bakış açısını çok sevdiğim için ben de terapi almaya karar vermiştim). Onun terapistine bakmiştim ınstagramdan,muhafazakar bir kadın. Bir gün post paylaşmış; aynen şu;
Eki Görüntüle 2984068
Yok muhafazakar geçinen erkekler, yok kendi ahlaka uygun olmayan hesapları takip edip nasıl helal süt emmiş kız arıyor, sekulerlerle anlaşmak daha kolay en azından ne yaptıkları belli (ne yapıyorlar??)...
Ben bu kadına heveslenmistim öncesinde, çünkü iyi bir psikolog. Arkadaşım etkisini gordu. Ama yani benim de yaşadığım hayat belli, kadın bana bakacak, üç cümle kuracağım,defterine not yazacak 'kötü yolun yolcusu...' diye 🤪🤪
Yani ne bileyim, bence eğer sen terapi veren bir psikologsan yazdıklarına dikkat etmen lazım. Çünkü sana her kesimden insan geliyor ve kendisini sana yakın hissetmesi lazım.
Sırf bu yüzden,adamdan sogumayayim diye kendi psikologumu ınstagramdan takip etmiyorum (zaten hesabı gizli) ama geçen,dolar 20 lira olacakken WhatsApp storisinde hiddetle eleştiri paylaşmış. Ben de yazdığı eleştiriye katılıyorum ama çok sivri bir dil kullanmış ve yani sana karşıt görüşlerden de insanlar geliyor, hatta karşıt görüşe aşk duyan kültürden gelmiş danışanlarin da var. Bu kadar sivri bir çıkışi ben yakıştıramadım.
Aç ,sadece eş dostun ekli olduğu Instagram hesabini, daya döşe istediğine 😅 ama benim hiç hoşuma gitmiyor böyle seyler.

Paylaştığın linkin yarısına kadar okuyabildim sadece, içim bayıldı. Ve biraz da üzüldüm.
Çok güzel bir hayat anlattığını zannederek yazmış sanırım ama bence o kadar kötü bir çocukluk ve gençlik geçirmiş ki farkında bile değil. Ya da başkalarının fark etmeyeceğini düşünmüş.

Otoriter ama büyük ihtimalle çocuklarla ilgili her şeyi anneye bırakmış bir baba; koca sevdasına, hatta belki korkusuna çocuklarının aç yatmasına göz yuman bir anne...
Çocuklara hep yetişkin muamelesi yapılmış, çocuk olmalarına izin verilmemiş, misafirlere yani elaleleme aman rezil olmayalım düşüncesiyle çocuklukları bastırılmış, hizmet ettirilmiş, küçük kardeşlerin sorumluluğu üzerine yıkılmış ama bunca yetişkin muamelesine rağmen lisede kimin yanına oturacağını, hangi üniversitede hangi bölümü okuyacağını seçmesine bile izin verilmemiş. Çocuğunun kimin yanına oturacağına bile karar veren anne o çocuğun bütün hayatını yönetmeye çalışmıştır zaten.
Bu mu yani mükemmel hayat, mükemmel çocukluk?
Okumadığım kısımda kim bilir neler vardı.
Şunu mükemmel çocukluk düşüncesiyle yazdıysa üzücü gerçekten.

X