Terapi icin normal mi bu fiyat?

Arkadaslar selam,

Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.

Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.

Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?

Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?

Oyle taninmis bir psikolog da degil.

Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.

Ne diyorsunuz bu ise?
Yüksek fiyat.

Aramızda psikolog varsa yek seans ücretleri neden uçuk söyleyebilir mi
Klinik psikologum. Uçukla ne kastettiginize bagli. Şuan 250-1000 tl arasında seans ucretleri. Klinik psikoloji yuksek lisans egitimi 55 bin ile 130 bin arasinda degisiyor. Bunun disinda ozel olarak alinan terapi egitimleri de ornegin bdt egitimi suan 20-40 bin arası. Çoğu klinik psikolog eğitime döktüğü para sebebiyle kendi ofisini açamıyor. Psikiyatristlerle ofis paylaşımı yapıyor. Yani seans bedelinin % 60 ını kendisi alıyor. Seans ücretlerinin afaki olmasının nedeni yetkinliğe ulaşana kadar dökülen inanılmaz paralar.

Size 70 para birimi bize 500 600 para birimi... peh...
Keşke bizim de böyle sesimiz cıksa milletçe.....
ben türkiyeye 70 80 para birimi vermeye razıyım yeterki baska ülkede olayım ne güzel hayat yav........

Ulan hayat............

Ortalama 300- 400 TL civarıdır. Online olanlar daha uygun olur. Online psikolog siteleri var onları deneseniz? Bence de yurt dışında yaşıyorum dediğiniz için o fiyatı söylemiş. O kadar para vermezdim. Haftada ortalama 1 seans almanız lazım, ayda 4000 TL eder. Yurt dışında olduğunuzu söylemeyin derim.

Son düzenleme:
Yorumlari okumadim. Terapi ucretlerini bilmiyorum. Sadece gecenlerde bir haber okumustum. Dr. Gulseren Budayicioglu’nun (hani su Kirmizi Oda, Camdaki Kiz vb kitaplarinin yazari psikiyatr doktor, tip doktoru) seans ucreti 1250 TL idi. Bu durumda mukayese goturmeyecek kadar yuksek bir ucret talep etmis oluyor.

Sunu da belirteyim Budayicioglu “dudak ucuklatan bir rakam bu” diye haberleri yalanlamisti.

türkiye’de hiç danışmanlık yapmadım fiyatları bilemem ama yurt dışında 70-1500 euro’ya kadar görmüşlüğüm var fiyat olarak.

yalnız bu kişi türkiye’de yaşamıyor mu sizden neden tl biriminde para talep etmiyor ? kendi ofisi değilse çalıştığı birime şikayet edin etik değil

Psikolog fiyatları kişilerin eğitimleri ve başarılarına göre değişiyor. Bütçenize uygun dilediğiniz ile anlaşabilirsiniz. Uzaktan yardımcı olan psikologların da sayısı epey bir arttı. Ancak size Euro ile fiyat söylemesi bana saçma geldi. Ben olsam başka birini bulur ve yabancı ülkede yaşadığımdan fiyat almadan önce bahsetmezdim. Sonrasında TL ise ona göre anlaşıp devam ederdim.

Psikolog portalından haberim yok bilmiyorum baştan söyleyeyim. Ama ben olsam instadan takip ettiğim, videolarını beğendiğim, yazıları bana iyi gelen ünlü birini arayıp ondan fiyat alıp karşılaştırırım. Sarı çizmeli Mehmet ağaya para vereceğime bari gönlüme yakın gelene veririm parayı

şu an güven sorunu yaşadıysanız başka bir kaç kişiyle daha iletişime geçebilirsiniz.
siz yaşadığınız ülkede ne kadara bu hizmeti alacaksanız ona göre fiyat belirlemiş, evet sizden kazandığı parayı Türkiye'de harcayacağı için yüklü bir meblağ kazanıyor. Diğer yandan baktığınızda siz parayı bulunsuğunuz ülkede kazandığınız için bu fiyat size "normal" olacakken Türkiyedeki gelir oranına göre belirlediği ücretini euroya çevirip söylediğinde size "kelepir" olacak, hizmetin değeri görece düşmüş olacak.
belki ikisinin ortasını belirlemesi daha uygun olurdu.

ben ydışında yaşayan bir Türk beslenme uzmanından danışmanlık için fiyat aldım, oradaki hizmet bedeli benim için uçuk bir rakamdı, bunu belirtince ortalama gelire hizmet bedelini oranlayarak buradaki gelire göre ayarladığı bir teklif sunmuştu. burada ortalama bir beslenme uzmanından alacağım hizmetin 4 katı falandı, almadım :)

Arkadaslar selam,

Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.

Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.

Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?

Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?

Oyle taninmis bir psikolog da degil.

Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.

Ne diyorsunuz bu ise?
Abartmış.

X