- 29 Mart 2012
- 1.749
- 1.791
- Konu Sahibi Camille_claudel
Sektör olduğunu kabul ediyorum. Hatta özel işletme olup kar amacıda güdebilir bunada lafım yok .Ben para almasınsa demiyorum ama verilen hizmetin ederi bellidir. Sana ayrı ona ayrı hesap çıkarmak hem ticari ahlaka sığan bir durum değil; hemde bizim ülke itibarımızı yerlere çeken bir durum. Yani özel hastane sana 5000 TL ye yaptığı estetik amaliyatı yabancı ya da gurbetçi gelince 500 euro fiyat çekemez. Hiçbir gelişmiş ülkede böyle bir sistem yok. Bunu bir Avrupa ülkesinde yapsanız, en basitinden ırkçılıkla suçlanır ve çok ağır yaptırımlarla karşılaşırsınız. Bi ülke olarak artık birşeyler başarmak istiyorsak bu kafadan çıkmalı, turistin aldığı hizmete hasetlenip, kazıklama derdine düşeceğimize bizim ülkemizin vatandaşlarının bu hizmetleri alım gücü neden yok, bizim paramız neden bu kadar değersiz onu sorgulamalı ve bunları çözmenin peşine düşmeliyiz. Düşünsenize Avrupadasınız ve kahve istediniz size kahve 2 euro dediler aldınız, sonra oradan biri geldi aynı kahveyi1 euroya aldı kendinizi nasıl hissedersiniz. Verilen hizmet aynı. Bu olayı Kemal Sunal gurbetçi filmlerinde yabancıların kötülüğünü vurgulayıp eleştirmek için yaparlardı.
Ve bu yapilan muamele her zaman kaybettirir. Ben bu psikolog hanimla uzun yillar calisirdim. Ama bu davranisiyla kaybetti.
Belki kisa vadede kazandirir bu taktik, bir iki carpilir insanlar, ama sözüm meclisten disari maymun gözünü acarsa bir daha müsaade etmez.