Terapi icin normal mi bu fiyat?

Dil sorunu degil ama kultur farki. Benim yasadigim seyleri ancak turk kulturuyle yetismis insan anlar diye.

Cok yanliş bir düşünce. Travma, travmadir. Önemli olan bunu çözmek için teknikleri iyi kullanan bir psikolog bulmak. Psikolog zaten empati yapan biri, ilk Türk kişide sen değilsin.

Bende yurtdişinda yaşiyorum ve evet terapiler 50-70 euro arasi değişiyor, ama en azindan seni kaziklamayan birine verirsin. Ilk görüşmelerinde yüz yüze olmasi daha önemli. Yoksa karşilikli o duyguyu veremzsiniz birbirinize.

Etrafinda önce araştir hangi psikolog travma, depresyon, yemek bozukluğu, artik sorun tam neyse, o konuda daha uzman birine gidebilirsin.

Bulunduğunuz ülkedeki bir psikologla yada psikiyatristle neden yüzyüze görünsmuyorsunuz

Arkadaslar selam,

Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.

Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.

Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?

Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?

Oyle taninmis bir psikolog da degil.

Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.

Ne diyorsunuz bu ise?
Bence yanlış yapmış psikolog. Türkiyede de 450-500 ort bi seans. Sizden 35 euro alması lazım.
İsterseniz size psikologumu önerebilirim.

Bende online bir destek almak istediğim de yurt dışında yaşadığımı öğrenen € olarak fiyat veriyor.Bir seferinde arkadaşımın gittiği diyetisyen ile görüştüm ve bana epey fazla fiyat vermişti.Artık akıllandım Türk hattımdan arıyorum yada yazıyorum.Türkiye’deyken bir estetik merkezini aradım benden ısrarla yaşadığım yeri sordu ve sonunda € bazında fiyat verdim.Hiç sanmıyorum arayan herkese € bazında fiyat verdiğini.Size tavsiyem söylemeyin yurt dışında yaşadığınızı.

Direk Almancı buldum yolayım kafası. Zaten bu kadar aç gözlü ve sığ bir zihniyetten alacağın yardımında faydalı olacağını sanmıyorum. Bu açgözlülük ve kazıklama sevdasıda bizim gibi ortadoğu milletlerine has bir durum. Ben sizin yerinize olsam kesinlikle o kişiden hizmet almazdım. Türkiye'de sosyete psikoloğu olarak geçen ve akademik kariyeri çok ileri seviyede olan uzmanların yüz yüze seansından fazla fiyat vermiş üstelik hergün fiyat artma garantili. Bazı arkadaşların sen euro kazanıyorsun senin ülkendeki fiyat baz alınabilir ya da ortak bir fiyat belirlensin mantığınada katılmıyorum. Her malın ve hizmetin ülke koşullarına göre göre sabit bir bedeli olur artacaksa herkes için artar. O kafaya göre kimin kazancı diğeri ile eşit ki. Aynı psikoloğa Türkiyede geliri 15000 TL olanda gidiyor, 5000 TL olanda. 5000TL kazanana sen az kazanıyorsun gel seans ücretini yarıya düşürelim demiyor kimse ya da artık pek kalmadı ama para birimi bizdem daha değersiz bir ülkede çalışan biri için fiyat düşürüp onun para birimi üzerinden ödeme kabul etmez kimse. Malın ve hizmetin bedelini alıcının yaşadığı ülke ve maddi geliri etkilemez, ürünün veya alınan hizmetin kalitesi belirler ve herkes için sabittir. Biz bu kafaya gelemediğimiz için zaten ülke olarak bir adım ileri gidemiyoruz.

Yorumlari okumadim. Terapi ucretlerini bilmiyorum. Sadece gecenlerde bir haber okumustum. Dr. Gulseren Budayicioglu’nun (hani su Kirmizi Oda, Camdaki Kiz vb kitaplarinin yazari psikiyatr doktor, tip doktoru) seans ucreti 1250 TL idi. Bu durumda mukayese goturmeyecek kadar yuksek bir ucret talep etmis oluyor.

Sunu da belirteyim Budayicioglu “dudak ucuklatan bir rakam bu” diye haberleri yalanlamisti.
Pandemiden önce 1250 idi Gülseren hoca. Şuan 2000 lerde.

Eskiden insanların komşulukları vardı...Kadınlar genelde evde oldukları için sürekli iletişim halindelerdi....Ekmek yapılırdı komşular yardıma gelirdi, bütün gün hem ekmek yapılır hem sohbet, çaylar içilir, ekmeğin yanısıra yapılan gözlemeler ara verince yenilirdi hep beraber...Sonra kışa hazırlıklar vs....Komşun çat kapı gelir otururdu, karşılıklı dertleşilir dertlere çare bulunurdu...Uzun süre aynı mahallede oturulur boylece etrafındaki insanlar seni gençliğinden, cocukluğundan beri tanıdıkları için seni iyi tanırlardı, dertleri mutlulukları paylaşmak cok daha kolaydı....Kimsenin 1 ev daha alayım, su marka telefonun ust modelini alayım, sitede oturayım vs derdi yoktu....Yarış yoktu...Herkes kendi evinde oldugu kadarıyla yaşardı...

Dolayısıyla etrafında seni yakınen tanıyan, iletişim kurabildiğin insanlar bu kadar cokken psikologa ihtiyaç bike yoktu...

Şimdi daha iyi eve daha iyi siteye vs tasındıkca, apartmandakiler birbirlerini tanımıyorlar..Yan komşunu kesseler haberin olmaz

Şimdi ise insanlar yalnız hem de çok...Dert anlatmak özel bi durum haline geldi, eskiden sohbet arasında derman bulunurdu veya en azından gönül ferahlardı..Kimse kimsenin derdiyle ilgilenmek istemiyor...Taşlayacaksınız beni ama psikolog değil bunun çözümü bence

Psikologunuz size ve arkadasiniza farkli ucret soyleyebilir. Danisanin durumu danisma suresinin uzunlugu vs gibi seylere gore ucretlerde degisiklikler olabildigini biliyorum. Psikologunuzun tarzi cok ilginc geldi bende yurtdisinda oturuyorum ve danismanlik almistim gayet turk lirasi odedim ve piyasa standartlarindaydi fiyat.

Pandemiden önce 1250 idi Gülseren hoca. Şuan 2000 lerde.
Fatih Altayli’nin programinda pandemiden beri danisan kabul etmedigini soylemisti. Fudak ucuklatan fiyat, boyle rakamlar yok vs demisti. Ben kendisinin yalancisiyim. 😅

Acikcasi oyle bir isim 5000 alsa da neden diye sorgulamazdim sanirim.

Direk Almancı buldum yolayım kafası. Zaten bu kadar aç gözlü ve sığ bir zihniyetten alacağın yardımında faydalı olacağını sanmıyorum. Bu açgözlülük ve kazıklama sevdasıda bizim gibi ortadoğu milletlerine has bir durum. Ben sizin yerinize olsam kesinlikle o kişiden hizmet almazdım. Türkiye'de sosyete psikoloğu olarak geçen ve akademik kariyeri çok ileri seviyede olan uzmanların yüz yüze seansından fazla fiyat vermiş üstelik hergün fiyat artma garantili. Bazı arkadaşların sen euro kazanıyorsun senin ülkendeki fiyat baz alınabilir ya da ortak bir fiyat belirlensin mantığınada katılmıyorum. Her malın ve hizmetin ülke koşullarına göre göre sabit bir bedeli olur artacaksa herkes için artar. O kafaya göre kimin kazancı diğeri ile eşit ki. Aynı psikoloğa Türkiyede geliri 15000 TL olanda gidiyor, 5000 TL olanda. 5000TL kazanana sen az kazanıyorsun gel seans ücretini yarıya düşürelim demiyor kimse ya da artık pek kalmadı ama para birimi bizdem daha değersiz bir ülkede çalışan biri için fiyat düşürüp onun para birimi üzerinden ödeme kabul etmez kimse. Malın ve hizmetin bedelini alıcının yaşadığı ülke ve maddi geliri etkilemez, ürünün veya alınan hizmetin kalitesi belirler ve herkes için sabittir. Biz bu kafaya gelemediğimiz için zaten ülke olarak bir adım ileri gidemiyoruz.

Ben miyopum ve lazer ameliyati olmayi dusunuyorum. Bundan bir kac hafta once istanbuldaki 2 dunyagoz subesine gittim. Hemen fiyati euro bazinda cikardilar. Hatta etiler subesi pasaportumu falan aldi, sisteme girdi?! Ne alaka diyince de prosedür.

Beni asil sok eden, adamlar gercekten ticarete dokmusler. Bana bir brosur gonderdiler akillara zarar. Ameliyat olursam indirimli bogaz turu duzenleyen bir vapurla tur yapabilecekmisim. Gorusmeden sonra bir de indirimli göz kapagi kaldirma reklami geldi. Trajikomik.

Dusunsenize bir kadin gögüs kanseri oluyor, ameliyat edip kurtariyorlaf sonrasinda da indirimli karin germe teklif ediyorlar. Kasap et derdinde, koyun can.

Doktorlarin ikisi de alanlarinda uzman proflar ama boylesine lakayit bir isletmede ne isleri var anlayamiyorum. Durus paradan once gelmeli.

Arkadaslar selam,

Artik sorunlarimi kendi icimde cözemedigimi farkettim ve terapi almaya karar verdim. Daha önce 1,5 yil gidip pek fayda görememis ve birakmistim.

Ben turkiyede yasamadigim icin turkiyeden bir psikologla online gorusmek istedim. Tavsiye uzerine hanimefendiye yazdim ve hangi teknikleri kullandigini, terapi ucretini sordum.

Terapi ucreti olarak 70 euro soyledi. Bana sorarsaniz iyilestirecekse seve seve oderim ama kafam karisti. Kur alip basini gittigi icin 1000 lirayi gececek. Bana turkiyedeki hastalarindan ne kadar ucret aliyorsa onu soylemesi gerekmez miydi? Diyelim ki euro 1 tl ye indi 70 euro olarak devam mi diyecek?

Bu parayi vermek bana koymaz ama eger bastan boyle “yolma” amacli yaklasiyorsa, boyle bir insanin bana nasil faydasi olacak?

Oyle taninmis bir psikolog da degil.

Yasadigin yerde git derseniz, turk psikolog cok az ve cogu dolu oldugu icin geri donus dahi yapmiyorlar. Yani turkiyeden bir psikologla gorusmeye kararliyim.

Ne diyorsunuz bu ise?
Cok fazla ama kişiden kişiye ücretlerde degisiyor. Ben online gorusme yapıyorum 180 tlye. Benimki cok uygun biliyorum ama size denende cok yuksek

En nefret ettiğim şey yabancıyı-ulkede yasamayani görünce euroyu geçirmeye çalışanlar. Muzekart bile türk ogrenciye bri senelik 20 TL, dünyanın herhangi bir yerindeki yabancıya bir haftalık bölgesel 350/tüm ülkede geçerli 600 tl.
En utandigim şeylerden biri ülkeye dair...
Bence psikologun adını verin trden bir eşinize dostunuza, kendisi fiyat sorar gibi arasın. Aynı bantta söylerse ne ala, ama ona 500ken size 70 euroysa yol verin Kapalıçarşı esnafi kılıklı psikologa
Müze kart yorumunuza katılmıyorum. Zaten yabancılar ülkede her şeyimizi yağmalıyolar bir de müzelerimizi mi bedavaya gezsinler. Yurt dışında bir müzeye giriş ücreti en az 20-30 Euro. Türkiyede bir haftalık yabancı müze kartı yine de bedava bence

Müze kart yorumunuza katılmıyorum. Zaten yabancılar ülkede her şeyimizi yağmalıyolar bir de müzelerimizi mi bedavaya gezsinler. Yurt dışında bir müzeye giriş ücreti en az 20-30 Euro. Türkiyede bir haftalık yabancı müze kartı yine de bedava bence
600 TL ye tüm müzelere giriş imkanı çok iyi bence de. Zaten Turizm dışında bir gelirimiz yok , kendi vatandaşına sunduğu sosyal hizmetle yabancıya sunulan bir olmamalı . Zaten Antalya'daki oteller cep yakıyor ortalama bir Türk ailenin gidemeyecegi fiyatlar kendi ülkemiz başkalarının eğlence merkezi oldu biz uzaktan bakıyoruz

Ben miyopum ve lazer ameliyati olmayi dusunuyorum. Bundan bir kac hafta once istanbuldaki 2 dunyagoz subesine gittim. Hemen fiyati euro bazinda cikardilar. Hatta etiler subesi pasaportumu falan aldi, sisteme girdi?! Ne alaka diyince de prosedür.

Beni asil sok eden, adamlar gercekten ticarete dokmusler. Bana bir brosur gonderdiler akillara zarar. Ameliyat olursam indirimli bogaz turu duzenleyen bir vapurla tur yapabilecekmisim. Gorusmeden sonra bir de indirimli göz kapagi kaldirma reklami geldi. Trajikomik.

Dusunsenize bir kadin gögüs kanseri oluyor, ameliyat edip kurtariyorlaf sonrasinda da indirimli karin germe teklif ediyorlar. Kasap et derdinde, koyun can.

Doktorlarin ikisi de alanlarinda uzman proflar ama boylesine lakayit bir isletmede ne isleri var anlayamiyorum. Durus paradan once gelmeli.
Şu çifte standartı Almanya yapsa adamların ne ahlaksızlığı kalır ne de Türk düşmanlığı. Zaten bizdeki bu kafalar yüzünden bizi hiçbir zaman Avrupa Birliğine falan almayacaklar.

X